Natuur en Milieu

Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De paddenstoel Coprinopsis cinerea, die dikwijls op paardenmest groeit, bevat een eiwit dat bacteriën doodt. Dit stofje, copsine geheten, heeft hetzelfde effect als traditionele antibiotica.

Onderzoekers van het Instituut voor Microbiologie in het Zwitserse Zürich en de Universiteit van Bonn zijn tot die ontdekking gekomen. Hoewel de stof dezelfde werking heeft als gewone antibiotica, behoort copsine tot een andere groep biochemische substanties. Copsine is een eiwit, terwijl traditionele antibiotica doorgaans uit organische groepen zonder eiwit bestaan.

Het eiwit is in staat om een specifieke groep bacteriën te doden. “Of deze stof ooit als een alternatief voor antibiotica kan worden ingezet, is nog onduidelijk,” zei hoofdonderzoeker Markus Aebi. “Het is een uitzonderlijk stabiel eiwit dat gedurende langere tijd hoge temperaturen kan verdragen. Om die reden zou copsine ingezet kunnen worden in de voedselindustrie, omdat de stof bacteriën doodt die voedselvergiftiging veroorzaken.”

Schimmels beschermen zichzelf al miljoenen jaren tegen bacteriën. Veel antibiotica die door mensen zijn gemaakt, zijn na slechts 70 jaar al nutteloos geworden vanwege resistentie. “Schimmels hebben interne instructies die ervoor zorgen dat bacteriën niet resistent worden tegen deze substanties,” legde Aebi uit.

Copsine bindt zich gemakkelijk aan lipide II, een essentiële bouwsteen van de celwand van bacteriën. “De celwand is de achilleshiel van bacteriën,” legde onderzoeker Andreas Essig uit. “Als copsine zich bindt aan lipide II, sterven de bacteriën omdat ze geen nieuwe celwand kunnen aanmaken.” Het onderzoek is verschenen in The Journal of Biological Chemistry.

[ETH Zürich]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Heel mooi gevonden maar is het überhaupt nog nodig??

Omdat we in een nieuw tijdperk leven leven we ook in een nieuwe frequentie en die nieuwe frequentie is heel mensvriendelijk en die zal nog veel beter gaan worden. Kanker zal straks geheel niet meer bestaan dus is genezing niet meer nodig.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Deze paddestoel valt niet te patenteren, dus dat zal wel niet zo snel gaan met Big Pharma, net als Colloïdaal zilver, Oregano olie, Ozon, Baksoda en alle andere 1000 makkelijke goedkope middeltjes om gezond te blijven en ernstige infecties te snel neutraliseren zonder bijwerkingen…

jan hart
jan hart
7 jaren geleden

de natuur kan ons veel verschafen maar dat wordt tegenwoordig steeds vaker genegeerd jammer want er zit zoveel goeds in

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x