Homepagina » Natuur en Milieu » Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit
Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit

Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit

De paddenstoel Coprinopsis cinerea, die dikwijls op paardenmest groeit, bevat een eiwit dat bacteriën doodt. Dit stofje, copsine geheten, heeft hetzelfde effect als traditionele antibiotica.

Onderzoekers van het Instituut voor Microbiologie in het Zwitserse Zürich en de Universiteit van Bonn zijn tot die ontdekking gekomen. Hoewel de stof dezelfde werking heeft als gewone antibiotica, behoort copsine tot een andere groep biochemische substanties. Copsine is een eiwit, terwijl traditionele antibiotica doorgaans uit organische groepen zonder eiwit bestaan.

Het eiwit is in staat om een specifieke groep bacteriën te doden. “Of deze stof ooit als een alternatief voor antibiotica kan worden ingezet, is nog onduidelijk,” zei hoofdonderzoeker Markus Aebi. “Het is een uitzonderlijk stabiel eiwit dat gedurende langere tijd hoge temperaturen kan verdragen. Om die reden zou copsine ingezet kunnen worden in de voedselindustrie, omdat de stof bacteriën doodt die voedselvergiftiging veroorzaken.”

Schimmels beschermen zichzelf al miljoenen jaren tegen bacteriën. Veel antibiotica die door mensen zijn gemaakt, zijn na slechts 70 jaar al nutteloos geworden vanwege resistentie. “Schimmels hebben interne instructies die ervoor zorgen dat bacteriën niet resistent worden tegen deze substanties,” legde Aebi uit.

Copsine bindt zich gemakkelijk aan lipide II, een essentiële bouwsteen van de celwand van bacteriën. “De celwand is de achilleshiel van bacteriën,” legde onderzoeker Andreas Essig uit. “Als copsine zich bindt aan lipide II, sterven de bacteriën omdat ze geen nieuwe celwand kunnen aanmaken.” Het onderzoek is verschenen in The Journal of Biological Chemistry.

[ETH Zürich]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Heel mooi gevonden maar is het überhaupt nog nodig??

Omdat we in een nieuw tijdperk leven leven we ook in een nieuwe frequentie en die nieuwe frequentie is heel mensvriendelijk en die zal nog veel beter gaan worden. Kanker zal straks geheel niet meer bestaan dus is genezing niet meer nodig.

samsara
samsara
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

oja frequentieman? waaruit trek je die conclusies? kijk om je heen mensen leven in een negatieve spiraal waarvan ze zelf niet eens in zien dat ze die zelf maken door eigen gedrag bewust en onbewust. de natuur word weggeduwd en het internet met de iphones ervoor in de plaats. weinig zelfinzicht en ook zeer weinig frequentie. de enige frequentie die we krijgen is die van een CT scan of van elektrische kut aparatuur om ons heen die de kanker er nog wat lekkerder intrilt op de surf van e nummers en vleeslijm met n lekker blikkie cola… dus mooi dat je het zo positief inziet zou wille dat ik dat kon maar ik zie nix anders als lijden om me heen alsof de mens achter uit de evolueert de ziekte zit er al zo diep in die tril je er niet zo uit 😛

Pascal
Pascal
Reactie op  samsara
6 jaren geleden

Beste @Samsara,

Ik kijk al heel lang om me heen en daarom kan ik het woord frequentie gebruiken en zo te merken begrijp jij niet wat ik daarmee bedoel. Ik bedoel niet de spirituele frequentie, ik heb het echt over geluid!! Dat mensen in een negatieve spiraal leven heeft enkel te maken dat die nog steeds slapen en meelopen in de Hollywood Media manipulatie. Op jou verhaal van frequentie en de CT scan en vleeslijm wil ik niet op in gaan omdat ik het onzin vind. Op de rest van je verhaal kan ik er vanuit gaan dat jij in een negatief patroon zit om zo een verhaal te kunnen maken.

Succes

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Deze paddestoel valt niet te patenteren, dus dat zal wel niet zo snel gaan met Big Pharma, net als Colloïdaal zilver, Oregano olie, Ozon, Baksoda en alle andere 1000 makkelijke goedkope middeltjes om gezond te blijven en ernstige infecties te snel neutraliseren zonder bijwerkingen…

Hendrik
Hendrik
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Ik dacht dat colloidaal zilver pure troep was? Ik heb daar wel eens wat afleveringen op radar en kassa over gezien. Bleek er niks van te kloppen.

Ik ben nooit ziek en gebruik niks van die rare middeltjes die jij noemt. Ik sport regelmatig en voel me goed. Eet gezond en af en toe bak ik zelfs nog patat met frikandellen en er dan een dikke klodder mayonaise opgooien.

jan hart
jan hart
6 jaren geleden

de natuur kan ons veel verschafen maar dat wordt tegenwoordig steeds vaker genegeerd jammer want er zit zoveel goeds in

x

Check Also

schimmel

In de kernreactor van Tsjernobyl is een schimmel ontdekt die straling eet. Tot verbijstering van wetenschappers

In de kernreactor van Tsjernobyl is een ...

zuster

We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x