Homepagina » Natuur en Milieu » Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit
Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit

Nieuw antibioticum gevonden in paddenstoel die op paardenmest groeit

De paddenstoel Coprinopsis cinerea, die dikwijls op paardenmest groeit, bevat een eiwit dat bacteriën doodt. Dit stofje, copsine geheten, heeft hetzelfde effect als traditionele antibiotica.

Onderzoekers van het Instituut voor Microbiologie in het Zwitserse Zürich en de Universiteit van Bonn zijn tot die ontdekking gekomen. Hoewel de stof dezelfde werking heeft als gewone antibiotica, behoort copsine tot een andere groep biochemische substanties. Copsine is een eiwit, terwijl traditionele antibiotica doorgaans uit organische groepen zonder eiwit bestaan.

Het eiwit is in staat om een specifieke groep bacteriën te doden. “Of deze stof ooit als een alternatief voor antibiotica kan worden ingezet, is nog onduidelijk,” zei hoofdonderzoeker Markus Aebi. “Het is een uitzonderlijk stabiel eiwit dat gedurende langere tijd hoge temperaturen kan verdragen. Om die reden zou copsine ingezet kunnen worden in de voedselindustrie, omdat de stof bacteriën doodt die voedselvergiftiging veroorzaken.”

Schimmels beschermen zichzelf al miljoenen jaren tegen bacteriën. Veel antibiotica die door mensen zijn gemaakt, zijn na slechts 70 jaar al nutteloos geworden vanwege resistentie. “Schimmels hebben interne instructies die ervoor zorgen dat bacteriën niet resistent worden tegen deze substanties,” legde Aebi uit.

Copsine bindt zich gemakkelijk aan lipide II, een essentiële bouwsteen van de celwand van bacteriën. “De celwand is de achilleshiel van bacteriën,” legde onderzoeker Andreas Essig uit. “Als copsine zich bindt aan lipide II, sterven de bacteriën omdat ze geen nieuwe celwand kunnen aanmaken.” Het onderzoek is verschenen in The Journal of Biological Chemistry.

[ETH Zürich]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Deze paddestoel valt niet te patenteren, dus dat zal wel niet zo snel gaan met Big Pharma, net als Colloïdaal zilver, Oregano olie, Ozon, Baksoda en alle andere 1000 makkelijke goedkope middeltjes om gezond te blijven en ernstige infecties te snel neutraliseren zonder bijwerkingen…

  3 likes
  • Ik dacht dat colloidaal zilver pure troep was? Ik heb daar wel eens wat afleveringen op radar en kassa over gezien. Bleek er niks van te kloppen.

   Ik ben nooit ziek en gebruik niks van die rare middeltjes die jij noemt. Ik sport regelmatig en voel me goed. Eet gezond en af en toe bak ik zelfs nog patat met frikandellen en er dan een dikke klodder mayonaise opgooien.

   5 likes
 2. Heel mooi gevonden maar is het überhaupt nog nodig??

  Omdat we in een nieuw tijdperk leven leven we ook in een nieuwe frequentie en die nieuwe frequentie is heel mensvriendelijk en die zal nog veel beter gaan worden. Kanker zal straks geheel niet meer bestaan dus is genezing niet meer nodig.

  2 likes
  • oja frequentieman? waaruit trek je die conclusies? kijk om je heen mensen leven in een negatieve spiraal waarvan ze zelf niet eens in zien dat ze die zelf maken door eigen gedrag bewust en onbewust. de natuur word weggeduwd en het internet met de iphones ervoor in de plaats. weinig zelfinzicht en ook zeer weinig frequentie. de enige frequentie die we krijgen is die van een CT scan of van elektrische kut aparatuur om ons heen die de kanker er nog wat lekkerder intrilt op de surf van e nummers en vleeslijm met n lekker blikkie cola… dus mooi dat je het zo positief inziet zou wille dat ik dat kon maar ik zie nix anders als lijden om me heen alsof de mens achter uit de evolueert de ziekte zit er al zo diep in die tril je er niet zo uit 😛

   4 likes
   • Beste @Samsara,

    Ik kijk al heel lang om me heen en daarom kan ik het woord frequentie gebruiken en zo te merken begrijp jij niet wat ik daarmee bedoel. Ik bedoel niet de spirituele frequentie, ik heb het echt over geluid!! Dat mensen in een negatieve spiraal leven heeft enkel te maken dat die nog steeds slapen en meelopen in de Hollywood Media manipulatie. Op jou verhaal van frequentie en de CT scan en vleeslijm wil ik niet op in gaan omdat ik het onzin vind. Op de rest van je verhaal kan ik er vanuit gaan dat jij in een negatief patroon zit om zo een verhaal te kunnen maken.

    Succes

    0 likes
 3. de natuur kan ons veel verschafen maar dat wordt tegenwoordig steeds vaker genegeerd jammer want er zit zoveel goeds in

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Een Armeense vrouw die kristallen huilt in ...

Etherische oliën bestrijden ziekte van Lyme beter dan antibiotica. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Etherische oliën bestrijden ziekte van Lyme beter dan antibiotica. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Etherische oliën blijken te helpen tegen de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.