Binnenland

Leger ‘bespioneerde’ Jensen.nl, gele hesjes en Viruswaarheid: ‘Big Brother is watching you’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nederlandse leger heeft sinds het begin van de coronacrisis in het geheim op grote schaal data verzameld over de Nederlandse samenleving, schrijft NRC. Defensie zette in maart het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) op om ‘desinformatie’ over corona in kaart te brengen. Militairen verzamelden inlichtingen over onder andere Viruswaarheid, de gele hesjes, de Andere Krant, de website van Robert Jensen en ook NineForNews.

NRC spreekt van een omstreden onderzoek omdat de eenheid op eigen houtje handelde. Volgens de krant ontstond binnen de LIMC onrust over de manier van werken en gaf de legertop een commandant van de eenheid opdracht om rapporten niet langer extern te verspreiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Militair historicus Christ Klep zei ‘dat het voor het eerst is dat een militaire dienst structureel wordt gebruikt voor het grootschalig verzamelen van inlichtingen die eigenlijk voor civiele doeleinden bedoeld zijn’.

Illusoire democratie

Veel mensen vinden het onverkwikkelijk dat het Nederlandse leger haar eigen bevolking bespioneert. “Ik zeg het al jaren, Nederland is een illusoire democratie,” reageert Niemands Knegt. Programmamaker Flavio Pasquino voegt toe: “Big Brother is watching you.”

Ingenieur Wico Valk schrijft: “Uitermate verontrustend dat het leger de eigen bevolking bespioneert en onder andere de distributie van de Andere Krant in kaart brengt.”

“Het lijkt wel of we hier in de DDR wonen! Nederland begint echt een heel, heel eng land te worden,” stelt Percolator.

[NRC]

4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ramona
Ramona
3 jaren geleden

Nederland word niet een heel eng land, Nederland is en was al heeeeel lang een eng land

Marko Zwier
Marko Zwier
3 jaren geleden

We gaan steeds meer die kant op

Edwin Vissers
Edwin Vissers
3 jaren geleden

Ik hoef niet te bespioneren ,ik weet allang wat dat die bilderberg nazi”s van plan zijn .

Alice
Alice
3 jaren geleden

Het gaat heus al veel verder dan dit. Slimme meters, slim dit en slim dat. Al die high-tech in je huis. Sorry, komt er bij ons niet in. Pas zelfs maar op als je de microfoon van je laptop, computer of telefoon open laat staan. Dat is geen hersenschim. Hadden mijn man en ik het pas over iemand die een auto van een bepaald merk had gekocht. Prompt verschenen op onze telefoons allerlei reclames van dat automerk. En zo waren er nog meer van dat soort dingen. Big Brother is watching you 24/7!

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x