Mens en Dier

Arts op Museumplein: ‘Onze vrijheid van meningsuiting staat onder grote druk’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan een demonstratie van actiegroep Vrouwen voor Vrijheid op het Museumplein in Amsterdam. Er werd gedemonstreerd voor vrijheid, waarheid, gezondheid, gezond verstand, vertrouwen en verbinding. Er kwamen tijdens de betoging meerdere sprekers aan het woord. Eén van hen was arts Johan Tielen.

Hij zei dat hij als arts een eed heeft afgelegd om altijd naar eer en geweten te handelen. “Er zijn heel veel artsen en medici die grote vraagtekens stellen bij het huidige coronabeleid en de maatregelen. Alleen al in Nederland zijn er vele duizenden artsen die aangeven dat veel zaken rondom corona niet kloppen. Wereldwijd zijn dat er honderdduizenden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Waarom horen we niets van al deze artsen? Tielen: “De gewone media laten ons niet of nauwelijks toe. Pas de laatste tijd kunnen we mondjesmaat wat meer ons geluid laten horen.”

De arts zei dat de coronamaatregelen ontzettend veel schade veroorzaken. Zo ziet hij dat het aantal mensen dat last heeft van angststoornissen en stress enorm toeneemt.

“Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat het middel – en daarmee bedoel ik de maatregelen – vele malen erger is dan de kwaal zelf. Daarom, lieve mensen, is het belangrijk dat we ons blijven uitspreken.”

Hoezo ‘samen’?

“Onze grondrechten en privacy dreigen te worden aangetast,” waarschuwde Tielen. “Onze vrijheid van meningsuiting staat onder grote druk. YouTube- en Facebook-filmpjes worden stelselmatig weggeduwd en weggehaald als ze niet in lijn zijn met wat de gewone media ons aan angst willen aanjagen. Er is censuur. En hoe je het ook wendt of keert: censuur is altijd een teken van een vorm van dictatuur.”

Waar is de wetenschap achter de 1,5 meter? Waar is de wetenschap dat mondkapjes helpen? En waar is de wetenschap dat lockdowns echt hebben geholpen? “Die is er niet.”

De arts vindt de slogan ‘samen tegen corona’ nogal cynisch. “Ouderen in verpleeghuizen werden geïsoleerd en afgezonderd, en kwijnden weg. Hoezo ‘samen’ als we 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, met nog slechts 2 personen in onze nabijheid en grote bijeenkomsten in feite niet of nauwelijks georganiseerd mogen worden. Hoezo ‘samen’ als ons de mond wordt gesnoerd door mondmaskertjes en ons hiermee de adem wordt ontnomen? Hoezo ‘samen’ als erop wordt gehamerd dat alleen een vaccin ons uit de coronacrisis zou kunnen halen, terwijl leefstijl, voeding, beweging, supplementen, medicatie, maar vooral ons eigen ontzettend intelligente immuunsysteem prima in staat is om corona te bestrijden?”

4.7 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Doet er niet toe
Doet er niet toe
3 jaren geleden

Top!

Jean-Marie
Jean-Marie
3 jaren geleden

Right on TOP!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Ik kan mij de koude oorlog herinneren. Toen was de rus degene die ons onze vrijheid af wilde nemen, zo werd ons verteld.
Vrijheid was iets waarvoor we moesten vechten. Dat vertelde de regering ons.
Kosten noch moeite werden gespaard.
Nu verteld de regering ons dat we niet goed wijs zijn als we onze vrijheid niét opgeven.
Rutte, bewijs ons een dienst en doe jezelf maar in quarantaine, samen met je leugens.

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Pinokkio en de freak zullen morgen deze verstandige artsen weg gaan zetten als complot wappies.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x