Buitenland

Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Iraakse leger heeft in de provincie Al-Anbar twee Britse vliegtuigen neergehaald die wapens leverden aan de terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft een hooggeplaatste beleidsmaker laten weten, zo meldt het Iraanse persbureau Fars.

“De commissie veiligheid en defensie van het Iraakse parlement heeft toegang tot de foto’s van beide Britse toestellen die zijn gecrasht terwijl ze wapens leverden aan ISIS,” zei hoofd van de commissie Hakem al-Zameli.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij zei dat de Iraakse overheid Londen om uitleg heeft gevraagd. De beleidsmaker onthulde verder dat veiligheidstroepen in de provincie Al-Anbar geregeld vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie wapens zien droppen voor ISIS-militanten in bezette gebieden.

De beleidsmaker legde uit dat het Westen de terreurbeweging steunt omdat de Verenigde Staten de chaos in de provincie in stand willen houden. Eerder haalde een Iraakse overheidsfunctionaris fel uit naar westerse landen en hun bondgenoten wegens het steunen van ISIS-terroristen in Irak. Hij onthulde dat Amerikaanse en Israëlische wapens waren gevonden in de gebieden die waren heroverd op de militanten.

“We hebben in gebieden die zijn heroverd op ISIS in de regio Al-Baqdadi wapens gevonden die zijn gemaakt in de VS, verschillende Europese landen en Israël,” citeerde de nieuwssite Al-Ahad hoofd van de provinciale raad van Al-Anbar Khalaf Tarmouz. Europese en Israëlische wapens werden gevonden in de handen van terroristen in het oostelijke deel van de stad Ramadi.

Afgelopen maand werd bekend dat vliegtuigen van de anti-IS-coalitie wapens en voedsel dropten voor ISIS in de provincies Salahuddin, Al-Anbar en Diyala. Al-Zameli benadrukte dat de coalitie er verantwoordelijk voor is dat ISIS in Irak kan overleven.

Leden van zijn commissie hebben volgens hem bewezen dat Amerikaanse toestellen geavanceerde wapens, waaronder luchtdoelraketten, hebben gedropt voor ISIS. De commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld.

[Fars]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

De machine moet natuurlijk wel draaiend gehouden worden.

Krfstk
Krfstk
9 jaren geleden

Oorlogsvoering is het nieuwe olie.

bluffbloff
bluffbloff
9 jaren geleden

Een ex-ex- beleidsmaker en tevens ex-politicus en gerenommeerd ex-wetenschapper, die nu woordvoerder is van het platform “De nieuwe waarheid” heeft onlangs ook naar voren gebracht dat Duitsland de tweede wereldoorlog eigenlijk gewonnen heeft. Hitler is nog altijd aan de macht en de Duitsers zitten achter de aanslagen op de Twin Towers. Poetin is ook een Duitser. Hij heeft foto’s die het onweerlegbare bewijs leveren.

dre
dre
9 jaren geleden

dat filmpke bewijs helemaal niks, kan om buit gemaakt wapens van irakezen zijn die door de vs zijn geleverd, die hooggeplaatste beleidsmaker van irak moet hangen voor verraad, wordt ziek van dit rotzooi dat rond gaat

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x