Homepagina » Buitenland » Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer
Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Het Iraakse leger heeft in de provincie Al-Anbar twee Britse vliegtuigen neergehaald die wapens leverden aan de terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft een hooggeplaatste beleidsmaker laten weten, zo meldt het Iraanse persbureau Fars.

“De commissie veiligheid en defensie van het Iraakse parlement heeft toegang tot de foto’s van beide Britse toestellen die zijn gecrasht terwijl ze wapens leverden aan ISIS,” zei hoofd van de commissie Hakem al-Zameli.

Hij zei dat de Iraakse overheid Londen om uitleg heeft gevraagd. De beleidsmaker onthulde verder dat veiligheidstroepen in de provincie Al-Anbar geregeld vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie wapens zien droppen voor ISIS-militanten in bezette gebieden.

De beleidsmaker legde uit dat het Westen de terreurbeweging steunt omdat de Verenigde Staten de chaos in de provincie in stand willen houden. Eerder haalde een Iraakse overheidsfunctionaris fel uit naar westerse landen en hun bondgenoten wegens het steunen van ISIS-terroristen in Irak. Hij onthulde dat Amerikaanse en Israëlische wapens waren gevonden in de gebieden die waren heroverd op de militanten.

“We hebben in gebieden die zijn heroverd op ISIS in de regio Al-Baqdadi wapens gevonden die zijn gemaakt in de VS, verschillende Europese landen en Israël,” citeerde de nieuwssite Al-Ahad hoofd van de provinciale raad van Al-Anbar Khalaf Tarmouz. Europese en Israëlische wapens werden gevonden in de handen van terroristen in het oostelijke deel van de stad Ramadi.

Afgelopen maand werd bekend dat vliegtuigen van de anti-IS-coalitie wapens en voedsel dropten voor ISIS in de provincies Salahuddin, Al-Anbar en Diyala. Al-Zameli benadrukte dat de coalitie er verantwoordelijk voor is dat ISIS in Irak kan overleven.

Leden van zijn commissie hebben volgens hem bewezen dat Amerikaanse toestellen geavanceerde wapens, waaronder luchtdoelraketten, hebben gedropt voor ISIS. De commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld.

[Fars]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
6 jaren geleden

De machine moet natuurlijk wel draaiend gehouden worden.

Krfstk
Krfstk
6 jaren geleden

Oorlogsvoering is het nieuwe olie.

bluffbloff
bluffbloff
6 jaren geleden

Een ex-ex- beleidsmaker en tevens ex-politicus en gerenommeerd ex-wetenschapper, die nu woordvoerder is van het platform “De nieuwe waarheid” heeft onlangs ook naar voren gebracht dat Duitsland de tweede wereldoorlog eigenlijk gewonnen heeft. Hitler is nog altijd aan de macht en de Duitsers zitten achter de aanslagen op de Twin Towers. Poetin is ook een Duitser. Hij heeft foto’s die het onweerlegbare bewijs leveren.

dre
dre
6 jaren geleden

dat filmpke bewijs helemaal niks, kan om buit gemaakt wapens van irakezen zijn die door de vs zijn geleverd, die hooggeplaatste beleidsmaker van irak moet hangen voor verraad, wordt ziek van dit rotzooi dat rond gaat

x

Check Also

rivm

Flashback: RIVM noemt grootschalige vaccinatie als mogelijke oorzaak suboptimaal immuunsysteem

Er wordt op dit moment op grote ...

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x