Homepagina » Buitenland » Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer
Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Het Iraakse leger heeft in de provincie Al-Anbar twee Britse vliegtuigen neergehaald die wapens leverden aan de terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft een hooggeplaatste beleidsmaker laten weten, zo meldt het Iraanse persbureau Fars.

“De commissie veiligheid en defensie van het Iraakse parlement heeft toegang tot de foto’s van beide Britse toestellen die zijn gecrasht terwijl ze wapens leverden aan ISIS,” zei hoofd van de commissie Hakem al-Zameli.

Hij zei dat de Iraakse overheid Londen om uitleg heeft gevraagd. De beleidsmaker onthulde verder dat veiligheidstroepen in de provincie Al-Anbar geregeld vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie wapens zien droppen voor ISIS-militanten in bezette gebieden.

De beleidsmaker legde uit dat het Westen de terreurbeweging steunt omdat de Verenigde Staten de chaos in de provincie in stand willen houden. Eerder haalde een Iraakse overheidsfunctionaris fel uit naar westerse landen en hun bondgenoten wegens het steunen van ISIS-terroristen in Irak. Hij onthulde dat Amerikaanse en Israëlische wapens waren gevonden in de gebieden die waren heroverd op de militanten.

“We hebben in gebieden die zijn heroverd op ISIS in de regio Al-Baqdadi wapens gevonden die zijn gemaakt in de VS, verschillende Europese landen en Israël,” citeerde de nieuwssite Al-Ahad hoofd van de provinciale raad van Al-Anbar Khalaf Tarmouz. Europese en Israëlische wapens werden gevonden in de handen van terroristen in het oostelijke deel van de stad Ramadi.

Afgelopen maand werd bekend dat vliegtuigen van de anti-IS-coalitie wapens en voedsel dropten voor ISIS in de provincies Salahuddin, Al-Anbar en Diyala. Al-Zameli benadrukte dat de coalitie er verantwoordelijk voor is dat ISIS in Irak kan overleven.

Leden van zijn commissie hebben volgens hem bewezen dat Amerikaanse toestellen geavanceerde wapens, waaronder luchtdoelraketten, hebben gedropt voor ISIS. De commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld.

[Fars]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
5 jaren geleden

De machine moet natuurlijk wel draaiend gehouden worden.

Krfstk
Krfstk
5 jaren geleden

Oorlogsvoering is het nieuwe olie.

EllenB
EllenB
Reactie op  Krfstk
5 jaren geleden

Nieuwe ???

bluffbloff
bluffbloff
5 jaren geleden

Een ex-ex- beleidsmaker en tevens ex-politicus en gerenommeerd ex-wetenschapper, die nu woordvoerder is van het platform “De nieuwe waarheid” heeft onlangs ook naar voren gebracht dat Duitsland de tweede wereldoorlog eigenlijk gewonnen heeft. Hitler is nog altijd aan de macht en de Duitsers zitten achter de aanslagen op de Twin Towers. Poetin is ook een Duitser. Hij heeft foto’s die het onweerlegbare bewijs leveren.

Ron.Sauer
Ron.Sauer
Reactie op  bluffbloff
5 jaren geleden

Hier.zijn.de.Amerikanen.altijd.de.duivel.of.zogezegt.het.kwaad.in.de.wereld….enPoetin.en.de.lieve.mannen.van.IS.de.helden.toch?

dre
dre
5 jaren geleden

dat filmpke bewijs helemaal niks, kan om buit gemaakt wapens van irakezen zijn die door de vs zijn geleverd, die hooggeplaatste beleidsmaker van irak moet hangen voor verraad, wordt ziek van dit rotzooi dat rond gaat

redice
redice
5 jaren geleden

wat had je nu anders verwacht van onze corrupte westerse overheden?? dat hele IS verhaal stinkt als rotte vis..

het nummer “war pigs” van Black Sabbath is pure waarheid !!!!

Belvedere
Belvedere
5 jaren geleden

”…zo meldt het Iraanse persbureau Fars”, hier heb ik zeker niet meer vertrouwen in dan CNN.

Bovendien, het is toch niet zo raar dat er Amerikaanse wapens in handen van terroristen zijn gevonden, het is algemeen bekend dat die gasten allerlei (Amerikaans) oorlogstuig van de Irakezen hebben ”veroverd”.

Ferry
Ferry
5 jaren geleden

DE coalitie & Co om kotsmisselijk van te worden, en dan maar doen alsof zij de terreur bestrijden.
Wat zeggen onze politiekers daar op? Die doen alsof hun neus bloedt.

mono
mono
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

die horen erbij he allemaal Bilderberg van Babylon, het zijn ook geen politiekers maar oorlog misdadigers.. en kinder verkrachters en misbruikers..
https://www.youtube.com/watch?v=sOBnPkWZ4l8

Roy
Roy
5 jaren geleden

Ah Fars, de news site waar ook beweerd wordt dat de amerikanen samen werken met aliens..
Maar dat terzijde, is dit verhaal bevestigd? Waarom worden de beelden die er van zouden zijn niet vrijgegeven? Ik ben hier oprecht nieuwsgierig naar.

Ik heb het niet over de video die onder het artikel staat, die heeft niets met het artikel te maken, deze bevestigd juist wat Belvedere zegt.

Oeboema
Oeboema
5 jaren geleden

Ik wil best geloven dat ISIS westerse wapens heeft buitgemaakt, en dat die nu worden gevonden. Maar dat de US of UK wapens zou sturen? Nu, in 2015? Geloven jullie het zelf? Ze zouden nog eerder wapens leveren aan Assad.

EllenB
EllenB
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

Het is algemeen bekend, dat de V.S en de NATO wapens geleverd hebben aan Al Qaida.
Zoek maar op. Ze geven het zelf toe.
ISIS is voortgekomen uit Al Qaida, dus…..BINGO !
Zo moeilijk is het allemaal niet.
Dat er nu ook wapens in de handen van ISIS vallen, zou dus niemand moeten verbazen.

Pannekoek gezicht
Pannekoek gezicht
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

En iedereen, incluis Amerika, geeft toe dat wapens leveren aan al qaida de domste beslissing in jaren is geweest. Dus de kans dat ze zoiets nog eens doen is minimaal.

roeland
roeland
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

Waarom denk je dat dat niet kan dan?
Kan je dat onderbouwen of is dat het bekende “Ik wil het gewoon niet geloven” gevoel?

Als mensen aannemen dat jij iets NOOIT zou doen… dan kan je dat dus juist doen, zonder verdacht te zijn… dat is een geniale positie…

Ik bedoel, als iedereen er van overtuigd is dat jij NOOIT een koekje zou pikken… Dan kan jij dus makkelijk koekjes pikken, want als er een koekje ontbreekt… dan verdenkt men jou toch niet. Jij zou het immers NOOIT doen….

Maarja, jij hebt dan wel je koekje.

mono
mono
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

Al Qaida is opgericht door de carlyle groep van de bushes , bin laden was ook al 4a5 jaar dood voor ie neergeschoten werd zogenaamd, vanwege nier ziekte
Vergis je niet Nederland is vol betrokken bij de meeste Na-zionistische shit in de wereld ..
https://sites.google.com/site/ncfnocancerfoundation/9-11
isis is volgens deze info niet voort gekomen uit al qaida-lees het zo “al CIAda” Britse intelligence- http://removingtheshackles.blogspot.nl/2015/02/isis-is-sis-no-really-thats-what-their.html
bijna alle terroristen worden gecreëerd om de industriële military complex te sponsoren, en een totalitaire Nwo door te drukkenn..
we zitten nog steeds in een Nazi agenda
zo is ww2 en ww1 begonnen, door de farma en chemie industrie https://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg
Grt Mono

Buddy
Buddy
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

JAAAA, open je ogen man…

Rob
Rob
5 jaren geleden

Het meest enge hiervan vind ik, is dat mensen deze onzin nog geloven ook.

redice
redice
Reactie op  Rob
5 jaren geleden

kan jij dan bewijzen dat het niet zo is? zoals de WMD’s die zogezegd aanwezig waren in Irak, de reden om de oorlog te beginnen, en wat bleek achteraf?? nee toch, ze hadden gelogen om hun oorlogje te kunnen beginnen..

x

Check Also

vaccinatiebewijs

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

In Israël is bijna de helft van ...

vaccin

‘Het coronavaccin is geen vaccin’

In ruim een maand tijd werden in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x