Homepagina » Buitenland » Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer
Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Leger Irak haalt twee Britse vliegtuigen met wapens voor terreurgroep ISIS neer

Het Iraakse leger heeft in de provincie Al-Anbar twee Britse vliegtuigen neergehaald die wapens leverden aan de terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft een hooggeplaatste beleidsmaker laten weten, zo meldt het Iraanse persbureau Fars.

“De commissie veiligheid en defensie van het Iraakse parlement heeft toegang tot de foto’s van beide Britse toestellen die zijn gecrasht terwijl ze wapens leverden aan ISIS,” zei hoofd van de commissie Hakem al-Zameli.

Hij zei dat de Iraakse overheid Londen om uitleg heeft gevraagd. De beleidsmaker onthulde verder dat veiligheidstroepen in de provincie Al-Anbar geregeld vliegtuigen van de anti-ISIS-coalitie wapens zien droppen voor ISIS-militanten in bezette gebieden.

De beleidsmaker legde uit dat het Westen de terreurbeweging steunt omdat de Verenigde Staten de chaos in de provincie in stand willen houden. Eerder haalde een Iraakse overheidsfunctionaris fel uit naar westerse landen en hun bondgenoten wegens het steunen van ISIS-terroristen in Irak. Hij onthulde dat Amerikaanse en Israëlische wapens waren gevonden in de gebieden die waren heroverd op de militanten.

“We hebben in gebieden die zijn heroverd op ISIS in de regio Al-Baqdadi wapens gevonden die zijn gemaakt in de VS, verschillende Europese landen en Israël,” citeerde de nieuwssite Al-Ahad hoofd van de provinciale raad van Al-Anbar Khalaf Tarmouz. Europese en Israëlische wapens werden gevonden in de handen van terroristen in het oostelijke deel van de stad Ramadi.

Afgelopen maand werd bekend dat vliegtuigen van de anti-IS-coalitie wapens en voedsel dropten voor ISIS in de provincies Salahuddin, Al-Anbar en Diyala. Al-Zameli benadrukte dat de coalitie er verantwoordelijk voor is dat ISIS in Irak kan overleven.

Leden van zijn commissie hebben volgens hem bewezen dat Amerikaanse toestellen geavanceerde wapens, waaronder luchtdoelraketten, hebben gedropt voor ISIS. De commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld.

[Fars]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Ik wil best geloven dat ISIS westerse wapens heeft buitgemaakt, en dat die nu worden gevonden. Maar dat de US of UK wapens zou sturen? Nu, in 2015? Geloven jullie het zelf? Ze zouden nog eerder wapens leveren aan Assad.

  9 likes
  • Het is algemeen bekend, dat de V.S en de NATO wapens geleverd hebben aan Al Qaida.
   Zoek maar op. Ze geven het zelf toe.
   ISIS is voortgekomen uit Al Qaida, dus…..BINGO !
   Zo moeilijk is het allemaal niet.
   Dat er nu ook wapens in de handen van ISIS vallen, zou dus niemand moeten verbazen.

   6 likes
   • Pannekoek gezicht

    En iedereen, incluis Amerika, geeft toe dat wapens leveren aan al qaida de domste beslissing in jaren is geweest. Dus de kans dat ze zoiets nog eens doen is minimaal.

    4 likes
  • Waarom denk je dat dat niet kan dan?
   Kan je dat onderbouwen of is dat het bekende “Ik wil het gewoon niet geloven” gevoel?

   Als mensen aannemen dat jij iets NOOIT zou doen… dan kan je dat dus juist doen, zonder verdacht te zijn… dat is een geniale positie…

   Ik bedoel, als iedereen er van overtuigd is dat jij NOOIT een koekje zou pikken… Dan kan jij dus makkelijk koekjes pikken, want als er een koekje ontbreekt… dan verdenkt men jou toch niet. Jij zou het immers NOOIT doen….

   Maarja, jij hebt dan wel je koekje.

   4 likes
  • Al Qaida is opgericht door de carlyle groep van de bushes , bin laden was ook al 4a5 jaar dood voor ie neergeschoten werd zogenaamd, vanwege nier ziekte
   Vergis je niet Nederland is vol betrokken bij de meeste Na-zionistische shit in de wereld ..
   https://sites.google.com/site/ncfnocancerfoundation/9-11
   isis is volgens deze info niet voort gekomen uit al qaida-lees het zo “al CIAda” Britse intelligence- http://removingtheshackles.blogspot.nl/2015/02/isis-is-sis-no-really-thats-what-their.html
   bijna alle terroristen worden gecreëerd om de industriële military complex te sponsoren, en een totalitaire Nwo door te drukkenn..
   we zitten nog steeds in een Nazi agenda
   zo is ww2 en ww1 begonnen, door de farma en chemie industrie https://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg
   Grt Mono

   2 likes
  • JAAAA, open je ogen man…

   2 likes
 2. Het meest enge hiervan vind ik, is dat mensen deze onzin nog geloven ook.

  14 likes
  • kan jij dan bewijzen dat het niet zo is? zoals de WMD’s die zogezegd aanwezig waren in Irak, de reden om de oorlog te beginnen, en wat bleek achteraf?? nee toch, ze hadden gelogen om hun oorlogje te kunnen beginnen..

   2 likes
 3. De machine moet natuurlijk wel draaiend gehouden worden.

  15 likes
 4. wat had je nu anders verwacht van onze corrupte westerse overheden?? dat hele IS verhaal stinkt als rotte vis..

  het nummer “war pigs” van Black Sabbath is pure waarheid !!!!

  14 likes
 5. Oorlogsvoering is het nieuwe olie.

  5 likes
 6. DE coalitie & Co om kotsmisselijk van te worden, en dan maar doen alsof zij de terreur bestrijden.
  Wat zeggen onze politiekers daar op? Die doen alsof hun neus bloedt.

  10 likes
 7. dat filmpke bewijs helemaal niks, kan om buit gemaakt wapens van irakezen zijn die door de vs zijn geleverd, die hooggeplaatste beleidsmaker van irak moet hangen voor verraad, wordt ziek van dit rotzooi dat rond gaat

  11 likes
 8. ”…zo meldt het Iraanse persbureau Fars”, hier heb ik zeker niet meer vertrouwen in dan CNN.

  Bovendien, het is toch niet zo raar dat er Amerikaanse wapens in handen van terroristen zijn gevonden, het is algemeen bekend dat die gasten allerlei (Amerikaans) oorlogstuig van de Irakezen hebben ”veroverd”.

  11 likes
 9. Ah Fars, de news site waar ook beweerd wordt dat de amerikanen samen werken met aliens..
  Maar dat terzijde, is dit verhaal bevestigd? Waarom worden de beelden die er van zouden zijn niet vrijgegeven? Ik ben hier oprecht nieuwsgierig naar.

  Ik heb het niet over de video die onder het artikel staat, die heeft niets met het artikel te maken, deze bevestigd juist wat Belvedere zegt.

  11 likes
 10. Een ex-ex- beleidsmaker en tevens ex-politicus en gerenommeerd ex-wetenschapper, die nu woordvoerder is van het platform “De nieuwe waarheid” heeft onlangs ook naar voren gebracht dat Duitsland de tweede wereldoorlog eigenlijk gewonnen heeft. Hitler is nog altijd aan de macht en de Duitsers zitten achter de aanslagen op de Twin Towers. Poetin is ook een Duitser. Hij heeft foto’s die het onweerlegbare bewijs leveren.

  7 likes
 11. Iedereen die nu macht heeft en of veel geld heeft, heeft dat voor 99% voor elkaar gekregen door mede te liegen en bedriegen maargoed dat even ter zijde…

  Ik koop een wapen in Amerika en laat het hier bezorgen… Vermoord een halve school met allemaal kinderen… krijgt Amerika dan ook de schuld?.. Ja hier op ninefornews wel 🙂

  Nee het zijn geen lieverdje die amerikanen maar ik wil onszelf wel eens op hun positie zien. Kijken hoe lief wij dan zijn hahaha. Met lief zijn hou je mensen niet in het gereel hoor. Al vind ik dat ook jammer ja… Maarja realiteit he.

  Kom op

  3 likes
 12. Alweer een manier om mensen/lezer iets op de mouw te spelden … want zonder dat er enig bewijs word geleverd, word er alweer totaal geen waarde gehecht aan de tegengeluiden die veel sterlker zijn in e strijd tegen deze hatelijke groep.

  De “”jullie zijn goed bezich geluiden””hoor je hier op dit web nooit, wie denken jullie dat hier (zulke larie berichten) nu werkelijk achter zit , walgelijk ..

  1 likes
 13. Het hangt aan elkaar als rottevis dit hele gedoe met IS. En maar blijven steunen van uit de wereld. Promoot is liefde en geen wapentuig stelletje imbecielen in de wereld. Net als het vernietigen van de museum stukken in Irak. Maar ga zo door de rekening komt nog maar dan wel van De ANNUNAKI.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...