Buitenland

Weerman verklaart iedereen die niet aan klimaatbescherming doet tot STAATSVIJAND

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

In Duitsland gaan de weermannen nog een stapje verder dan in Nederland. Weerman Özden Terli van de Duitse publieke omroep ZDF reageerde op X op een kritisch artikel in het Duitse blad Der Spiegel over actiegroep Letzte Generation (Laatste Generatie).

Terli heeft alle mensen die niet aan klimaatbescherming doen tot staatsvijand verklaard, bericht AUF1. Ja, echt. Volgens de weerman brengen deze mensen willens en wetens de democratie in gevaar. Ook de zogenaamde ‘ontkenners’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Radicalisering neemt groteske vormen aan

Hij ziet zichzelf overigens niet als een activist, maar als ‘wetenschapper’ die slechts de ‘feiten’ benoemt.

Jurist Jeroen Pols reageert: “Klimaatsekte: radicalisering bij publieke omroepen neemt groteske vormen aan.” Hij citeert weerman Terli: “Iedereen die niet aan klimaatbescherming doet, is staatsvijand. Zij ondermijnen de democratie en ons bestaan. Ook die leuteraars, de klimaatontkenners. Niemand kan zeggen, ik ken de feiten niet. Niemand.”

Dubbele pet

Eerder kwam vertrekkend NOS-weerman Gerrit Hiemstra onder vuur te liggen vanwege zijn dubbele pet. Hij maakte in het NOS Journaal reclame voor windmolenparken en zonnecellen.

Reclame hoort niet in het Journaal thuis, vindt wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. “Hiemstra is een soort activist aan het worden,” schreef hij voor Elsevier Weekblad. “Terwijl je zou denken dat hij zijn handen vol zou hebben aan het weerbericht zelf.”

Columnist Marianne Zwagerman merkte op: “Gerrit is ook geen weerman, maar een reclamemannetje.” Ze schreef daar al eens een column over voor BNR, waarna Gerrit ‘piswoest’ de hoofdredacteur belde, die haar naar Gerrit stuurde om het ‘uit te praten’.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Zelfs de weerman is OMGEKOCHT !!

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Die Duitsers is een halve zool,en Geile Gerrit moeten ze als afscheidskado een oorvijg geven,wie is er nu weerman,bij die vent hoor je niks anders dan “het-kan” “het-zou” “misschien”etc etc,trekt ie nog voor voor dat minuutje z,n duurste broekpakje voor aan….pfpfpfpf

mark
mark
7 maanden geleden

Hij verklaart maar tot hij een ons weegt, psychopaat..!

Mokumer
Mokumer
7 maanden geleden

Waarom staan die windmolens in de Noordzee allemaal stil?

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x