Homepagina » Gezondheid » De macht van Big Farma: artsen negeren het helende effect van gezonde voeding
De macht van Big Farma: artsen negeren het helende effect van gezonde voeding

De macht van Big Farma: artsen negeren het helende effect van gezonde voeding

In de Verenigde Staten negeren artsen het helende effect van gezonde voeding. Ze worden sterk beïnvloed door de farmaceutische industrie en schrijven liever pillen voor dan een gezond dieet.

De rol die voeding speelt in de moderne geneeskunde, valt in het niet bij de invloed van farmaceutische therapieën. De gemiddelde Amerikaan slikt iedere dag vier soorten medicijnen, wat helpt verklaren waarom bedrijven als Pfizer, Eli Lilly en GlaxoSmithKline de afgelopen jaren flinke winsten hebben geboekt.

Sommige patiënten nemen het heft in eigen hand en zoeken naar andere oplossingen. Meer dan 75 procent van alle patiënten die worden gediagnosticeerd met kanker zal een gezond dieet en andere alternatieve therapieën proberen. Ook mensen die aan chronische ziektes zoals multiple sclerose lijden, proberen een gezond dieet. De meeste artsen vragen patiënten niet eens wat ze eten en zoeken naar de beste medicatie, of vaak een cocktail van medicijnen.

Toen Helen hoorde dat ze kanker had, raadde iedere arts die ze sprak haar aan om snel te beginnen met chemotherapie. Ze was jong en bang. In augustus 2009 had ze een besluit genomen. Ze weigerde chemotherapie te ondergaan en stapte op het vliegtuig naar Mexico om een speciaal dieet te volgen.

Hippocrates (circa 400 voor Christus), de ‘vader’ van de westerse geneeskunde, geloofde dat alle ziektes ontstaan in de darmen en schreef vaak specifieke voeding voor om ziektes te genezen. Vlak voor de opkomst van de farmaceutische industrie in het eerste deel van de twintigste eeuw, beseften artsen dat voedsel bepaalde eigenschappen had die de zieken konden genezen.

De farmaceutische industrie was echter met name geïnteresseerd in empirische data en gerandomiseerde studies. Steeds meer artsen verbonden zich aan de industrie.

De joodse arts Max Gerson vluchtte in de jaren dertig van Duitsland naar New York, waar hij veel wenkbrauwen deed fronsen met zijn dieetprogramma. “Zout moet worden vermeden. Groenten moeten worden gekookt in hun eigen sap. Tabak, scherpe specerijen, thee, koffie, cacao, chocola, alcohol, geraffineerde suiker, ijs, taart, conserveermiddelen en oliën zijn verboden,” schreef hij.

In Duitsland had Gerson mensen naar verluidt genezen van migraine, artritis, tuberculose en zelfs kanker. In New York City stuitte hij echter op verzet. Medische tijdschriften wilden kopieën van zijn onderzoeksgegevens zien. Toen hij aan dat verzoek niet kon voldoen, werd hij weggezet als charlatan.

Helen volgde het Gerson-dieet in Mexico, waar de dochter van Max Gerson een praktijk kon opzetten zonder te worden achtervolgd door het medische establishment. Helen begon met het drinken van groentesap, 12 uur per dag, ieder uur.

Afgelopen herfst besloot arts Sushrut Jangi haar op te zoeken. Hij was verbaasd toen hij haar zag. Haar ogen straalden, haar gezicht was ontspannen, er waren geen tekenen van een chronische ziekte te zien. “Mijn man en kinderen eten nu echt voedsel,” zei ze. “Het schrikt veel artsen af, maar ik denk dat veel conventionele artsen moet erkennen dat het invloed kan hebben. De meeste artsen zien dieet en medicijnen niet als gelijkwaardig.”

[New Republic]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

47 reacties

 1. Je bent wat je eet ! Als je bedenkt dat een dokter tijdens zijn hele studie slechts enkele uren besteedt aan voedingsleer, die dan ook nog eens gestoeld is op lang achterhaalde informatie, mag het duidelijk zijn dat het allerbelangrijkste voor ons mensen, onze dagelijkse voeding, de bouwstenen van ons lichaam en gezondheid, volledig en doelbewust wordt ondergesneeuwd door de meedogenloze commercie achter de farmaceutische industrie.

  Het is zo duidelijk als wat en toch verandert er niets….. niet bij de dokter, niet in de ziekenhuizen, niet bij het voedingscentrum (lees vullingscentrum) niets bij de mensen thuis. De leugens van de commercie blijven ons leven domineren en verzieken. Alles wat we hoeven te doen is wakker worden en goed kijken wat er gebeurt. Het is volstrekt duidelijk, je moet het alleen willen zien.

  26 likes
  • @Exegese

   Wij hebben de verantwoording voor ons zelf, en gedeeltelijk voor de gene die afhankelijk voor ons zijn !
   Wij laten het gebeuren, niet de Overheid niet de Arts, zijn verantwoordelijk voor ons, je krijgt wat je vraagt.
   De meesten zijn zo van gemakzucht doortrokken, dat je het gewoon waar kunt nemen.
   Brood en spelen, weet je nog de Romeinen, nu er is niets veranderd.
   Dus doe je eigen leven zo goed mogelijk, en knoop dit in je oren ; wij doen er niets toe !

   10 likes
   • @Jenne, klopt dat we we in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor ons zelf en dat we ons al te veel (doelbewust) laten verleiden tot gemakzucht.

    Het is echter niet zo dat wij dat allemaal zomaar laten gebeuren. Wij worden zeer gericht misleid door desinformatie door personen en instanties die ons op onze eigen (torenhoge) kosten willens en wetens belagen met leugens en bedrog.

    Hierdoor is de publieke opinie diep geworteld dat het zeer onverstandig en onverantwoordelijk zou zijn als men de overheidsadviezen en de adviezen van de reguliere “gezondheidszorg”niet ter harte neemt laat staan bekritiseerd.

    Daar komt nog bij dat de financiële druk op de gemiddelde burger zo hoog wordt opgeschroefd dat beide ouders zullen moeten werken om het hoofd boven water te houden zodat de bijbehorende gemakzucht zelfs noodzakelijk wordt om niet door alle plichten te worden ondergedompeld.

    Dus om nou te stellen dat het allemaal maar onze eigen schuld is kan ik absoluut niet met je eens zijn.
    Daar is toch echt een zwaar corrupte overheid en een evenzo corrupte “gezondheidszorg” debet aan.

    18 likes
    • Beste Exegese,

     je kunt het draaien zo als je wilt, het veranderd er niets aan, dat wij dit allemaal laten gebeuren, en ja toch wel duidelijk uit gemakszucht, toen ons NEE tegen toetreding in de EU, in de prullebak verdween hadden we de straat op gemoeten, toen Fortuyn werd vermoord, zelfde liedje, nu er overal mensen worden vermoord, maken de mensen zich zorgen waar een onverstoorde vacantie te kunnen door brengen, conclusie niet zeuren, we hebben het allemaal aan ons zelf te danken.

     3 likes
     • Dus @Jenne, mindcontrol bestaat niet en mensen storten zich puur uit gemakzucht in het ongeluk. Ze zijn gewoon te lui en gemakzuchtig en dat was het dan ?

      Zou het kunnen dat je hier iets te kort door de bocht scheert en dat er toch iets meer achter schuil gaat ?

      9 likes
     • Ja, dat misschien over het hoofd gezien, de goedgelovige, die inderdaad volkomen openstaan voor de mind f..k cq mind controle.

      0 likes
    • Er zijn ook mensen die een boterham willen verdienen aan voedingsadviezen waarvan de werking niet is aangetoond. Of die hun ecologische geloof willen dienen of hun ego willen strelen.
     Zie bijvoorbeeld de makrobiotiek. Het is beslist gezond eten zolang je niet roomser bent dan de paus. Maar kanker, HIV en andere ziektes zal het zeker niet genezen. Macrobiotisch eten is overigens nogal zout, en zout eten verhoogt de kans op maagkanker.

     Demografisch onderzoek heeft wel degelijk relaties aangetoond tussen voedsel, kanker en levensverwachting. Maar het effect van roken en overgewicht is veel sterker dan wat je precies eet.

     2 likes
     • Wat wil je nou zegeen met deze reactie ? Als je maar niet rookt of te dik bent, de rest is kulkoek ? Slaap gerust verder, de zorgzame overheid waakt over ons, maak je niet zo druk ?

      Is dat wat je bedoelt @Oeboema ?

      2 likes
 2. En wij maar denken dat dit al lang bekend is bij de grote massa….
  Kennelijk niet, want er werd in de supermarkten nog nooit zoveel troep verkocht als nu.

  Nou zijn de meeste verse groenten en fruit al aardig “platgespoten”, maar toch altijd nog beter dan alle voorgekauwde, vacuumverpakte , houdbaar gemaakte rommel.

  16 likes
  • Weg met verplichte ziektekosten verzekeringen! Wij willen graag zelf bepalen hoe wij geld uitgeven aan onze gezondheid!

   21 likes
   • Inderdaad worden de ziekteverzekeringskosten gebaseerd op begrotingen.
    De huidige ziektekosten verzekeringen moeten inderdaad verdwijnen omdat ze zich als nieuwe banken gedragen met miljardenwinsten.
    Bv Achmea heeft ziektekosten verzekeringen onder zich.
    Inmiddels is er totaal al 6 miljard euro winst gemaakt op ziektekostenverzekeringen. Ook een hypotheek bij Achmea of een afgeleide ervan?
    En inderdaad er moeten nieuwe wetten komen die de mens volkomen vrij laten hoe zich te verzekeren maar tevens gezond eet. Etc. De menselijke ontwikkeling moet verder heeft nooit stil gestaan, maar wordt stilgezet door de farmacie, landbouwgiffen, E’s in ons eten, kunstmest op onze groeten. etc. je moet beseffen dat het allemaal dode stoffen zijn die we tot ons nemen. Chemotherapie is de meest dodelijke!! Mensen die chemotherapie hebben ondergaan zijn alle vitaliteit kwijt geraakt.
    Alle genoemde chemische middelen hierboven genoemd onttrekken vitaliteit aan ons voedsel. Alle straling uitgezonden door media onttrekken vitaliteit aan ons lichaam. We raken leeg en verliezen de weerstand tegen ziekten, bij de dokter krijgen we middelen die dit proces van weerstandverlies voortzetten. De scholing die kinderen krijgen is enkel aan het hoofd gericht, aan het verstand, in het hoofd aangesproken, Aan ritme wordt geen aandacht besteed, ritme en regelmaat bouwt aan een sterke vitaliteit, En ontwikkelt sterke en gezonde inwendige organen. We hebben gezondheid nodig om ons als mens verder en hoger te ontwikkelen. Nee niet enkelzijdige intelligentie
    maar een evenwichtig hart en hoofd en ritme systeem. We zitten gevangen in 3D. Het liefst houden “ze” daar ons, omdat het slaafsheid geeft en daar kan enorm aan verdiend worden.!

    5 likes
   • Ik neem aan dat je niets ernstigs mankeert?

    1 likes
  • Het klopt dat er veel rommel in de suermarkten ligt die makkelijk en goedkoop worden aangeboden. Probleem zit ‘m in het feit dat gezond eten voor de gemiddelde Nederlander met een gezin niet te doen is. Neem nu eens als voorbeeld dagelijks wat blauwe bessen en bramen mee nemen voor in de yoghurt. U zult denken dat kan toch? Als je een gezin hebt met 3 kinderen in de puberteit dan gaat dat niet zo makkelijk want dan kosten alleen even een paar bakjes een paar tientjes. Zouden de boel eens moeten omdraaien, voeding met veel suikers en vetten duurder maken en alles met noten, fruit en overige gezonde producten goedkoper maken, anders denken heeft invloed op de gehele maatschappij.

   8 likes
 3. Mooi dat voor een enkele individu zo’n dieet werkt. Ikzelf vertrouw liever op geteste medicijnen.

  3 likes
  • Zoals Softenon ooit is getest? Of test je al die medicijnen in je eigen laboratorium met een groep testpersonen?

   4 likes
   • OK, dus omdat Softenon ‘verkeerd’ is getest, zijn alle medicijnen verkeerd getest?

    2 likes
    • Klopt, of met valse onderzoeksrapporten of helemaal niet getest. Het komt allemaal voor bij big Pharma.

     Meer dan de helft van de medicijnen heeft niet het gewenste resultaat, geen resultaat of zelfs de dood tot gevolg. Het is maar waar je geloof aan hecht.

     8 likes
     • Ha exegese,

      Meer dan de helft van de medicijnen werkt niet. Is dat een buikgevoel, of kan je dat onderbouwen? En is dat dan in- of exclusief verkeerd voorgeschreven, verkeerd gebruikt en/of niet afgehaald?

      Dan over niet correcte of zelfs vervalste onderzoeken. Ik vind het geweldig dat we een methode, een systeem hebben waarin alle onderzoeken gepubliceerd worden, zodat iedereen inzicht heeft in hoe ze uitgevoerd worden zodat jij en ik kunnen concluderen dat onderzoeken vervalst zijn, of niet correct zijn uitgevoerd. Of gewoon correct zijn, natuurlijk.

      2 likes
     • Nee beste Hawks, dat zijn keiharde feiten die noodgedwongen erkend moeten worden door Prof. Allen Roses. Niet de eerste de beste in het wereldje :

      Wist u dat…?!
      Het overgrote deel van de geneesmiddelen slechts bij 30 tot 50 procent van de mensen werkt?

      Onafhankelijke onderzoekers wisten het allang:
      Het overgrote deel van de geneesmiddelen werkt bij slechts 30 tot 50 procent van de mensen.
      Nu heeft ook topman Allen Roses van het Britse farmaceut GlaxoSmithKline het toegegeven.

      2 likes
     • Met de cijfers van die kinderarts gaf jij antwoord op mijn vraag of jij mij een 100% ONAFHANKELIJKE bron kon geven.
      En dan kom jij met Paul Offit aandraven, een man die zelf deel nam aan het ontwikkelen van vaccins….. Over lezen gesproken !

      Uit de woorden van Ellen Roses blijkt dat de hele basis van de huidige patentgeneeskunde niet gezondheid ambieert maar vooral geld en dat bedrog is al heel lang gaande

      Citaat van een artikel te vinden in onderstaande link :

      Pasteur en de wetenschapsfraude.. ‘Microbenjacht vs. gezond milieu’
      Pierre Antoine Béchamp (1816-1908) was een Franse arts, bioloog, chemicus, fysicus en apotheker, en daarnaast een tijdgenoot van Louis Pasteur (1822-1895) die chemicus, bioloog en een Rothschild beschermeling was. De meeste mensen, inclusief artsen, kennen de wetenschapspionier Béchamp niet, terwijl de naam van Pasteur in ieders brein gegrift staat. Pasteur bouwde zijn reputatie op met het plagiëren en misvormen van Béchamp’s gedegen en innovatieve (microscopisch) onderzoek.

      Pasteur is de vader van de onrealistische microbentheorie en het monomorfisme(microben hebben één gestalte en iedere ziekte wordt veroorzaakt door een eigen microbe). Bovendien heeft hij de misleide vaccinatiefabel van Edward Jenner verder vooruit geholpen. Bitter weinig van Pasteur’s beweringen kon achteraf worden bevestigd door wetenschappers die zijn experimenten hebben getracht te herhalen. Maar zijn fantastische vertellingen zijn wèl de basis voor de huidige Westerse geneeskunde en de farmaceutische multinationals.

      Pasteur zelf was zich zeer bewust van zijn wetenschapsfraude en hij probeerde die op zijn sterfbed recht te zetten met “Het gaat niet om de microbe, het gaat om het milieu”, waarmee hij een uitspraak leende van een andere van zijn tijdgenoten, de fysioloog Claude Bernard (1813-1878). Deze laatste legde zich toe op het creëren van een verantwoord stappenplan voor experimenteel wetenschappelijk onderzoek, en lanceerde de term ‘intern milieu’.

      De link :

      http://boinnk.nl/blog/92580/de-mensheid-wordt-op-alle-mogelijke-manieren-een-rad-voor-ogen-gedraaid/

      2 likes
     • Beste @Hawks, men kan de waarheid geweld aan doen, torpederen, bombarderen, onderdrukken, onder het tapijt vegen en wat dies meer zij, vroeg of laat komt hij te voorschijn en valt de hele nep-medische wereld met al zijn hebzucht en bedrog met donderend geweld door de mand en kan de mensheid echt aan gezondheid gaan werken. Persoonlijk kan ik niet wachten tot het zo ver is, misschien is het me gegeven er nog iets van mee te maken.

      2 likes
     • Ha exegese,

      Ik citeer: ‘Ik kan bijna niet geloven wat ik allemaal in je reacties te lezen krijg.’ Ik denk dat dit komt omdat je niet leest.

      Met de cijfers van deze kinderarts gaf ik antwoord op een vraag die luidde of ik een bron kon geven op mijn stelling dat het aantal gevallen van kindersterfte over de afgelopen decennia gedaald is. Niet om iemand, of jou, te overtuigen van het bewezen nut van vaccinatie. Citeer me als ik het fout heb.

      Nergens vraag ik aan jou waar jij het vandaan haalt dat ik pro-vaccinatie ben. Citeer me als ik het fout heb.

      Al het bovenstaande laat onverlet dat je volgens mij niet uit de woorden van Allen Roses kan concluderen dat meer dan de helft van de medicijnen niet werkt.

      1 likes
     • Ha exegese,

      Ik lees niet goed? Hmm, ik heb in dit draadje onze discussies bekeken en in het andere draadje waaraan jij refereert. Ik heb op eike directe vraag een antwoord gegeven, zonder aannames te doen, en, hoe moeilijk af en toe het ook was, beleefd en respectvol antwoord gegeven, en daar waar gevraagd standpunt en mening onderbouwd. Kortom, ben het niet met je eens.

      En uit dat andere draadje citeer ik mezelf: ‘Omdat elk onderzoek per definitie nooit geheel onafhankelijk kan zijn, want uitgevoerd door mensen,…’

      Ik kan je intellectuele capriolen niet meer volgen en heb besloten dat jij gelijk hebt. Met alles wat je tot nu gezegd hebt, en met alles wat je in de toekomst gaat zeggen.

      0 likes
    • Ik denk dat het lijstje wel wat langer is dan alleen Softenon. Diane-35 pil is een wat recenter voorbeeld. Allang verboden in Frankrijk, maar hier is er echt wel weer een of andere dokter te vinden die op het journaal gaat vertellen, dat “het wel erg is dat vrouwen van 29 daar door kunnen overlijden, maar ja die vrouwen hadden enorm veel last van Acne.” Sterf je tenminste met een gave huid, toch?

     Nee, beste Hawk het gaat allemaal om ‘lekker veel centjes verdienen’, daar kun jij je (en ik vroeger ook) helemaal niets bij voorstellen. Wij ‘normale’ mensen zijn van nature goedaardig, en denken (volkomen onterecht) dat iedereen zo is, maar er zijn ook socio- en psychopaten in deze wereld. En vaak hebben die belangrijke posities in onze samenleving, verkregen door hun (zieke) manier van denken en handelen.

     Dus tip van de dag: Probeer te denken als een nietsontziende geld en status najagende psychopaat, dan ga je deze wereld een stuk beter begrijpen.

     5 likes
    • ‘…misschien is het me gegeven er nog iets van mee te maken.’

     En met alle respect, en in alle oprechtheid: dan hoop ik daarvoor met je.

     0 likes
   • Ha Armonicus,

    Het lijstje zal inderdaad langer zijn dat Diane 35 en Softenon. Op dit moment zijn er zo’n 15.000 geregistreerde medicijnen in Nederland, er worden er per jaar zo’n 200 geschorst en er komen er per jaar ongeveer 220 bij.

    Je stipt een interessant punt aan. Artsen zweren De Eed Van Hippocrates, en de meeste artsen nemen die erg serieus, en daar zal ook wel eens een socio- of psychopaat tussen zitten. Die eed gaat over kwaliteit (van leven). En dan ons huidige kapitalistische systeem. Dat gaat over geld verdienen. En de kortzichtige visie is nu eenmaal dat geld investeren in kwaliteit geen geld oplevert (op de lange termijn juist wel, dan genereert kwaliteit juist weer meer geld), en zeker niet in vier jaar. Artsen worden gemangeld tussen die eed en de politiek, en daarmee de zorgverzekeraars en de pharma’s.
    Gevolg: je mag in handen knijpen als je consult 10 minuten duurt. Medicijnen worden voorgeschreven op basis van resultaten uit het verleden op, en nu komt het, de gemiddelde mens. En wie is er nu gemiddeld? En hoe kan een arts dat in 10 minuten vaststellen? Persoonlijk heb ik meer met een holistische visie op genezing.

    Ik hoop dat de politiek eindelijk eens in gaat zien dat kapitalisme en genezen niet samen gaan (nog liever zou ik zien dat we kapitalisme overboord gooien). In sommige landen wordt daar al aan gewerkt doordat bijvoorbeeld de overheid de prijzen van medicijnen bepalen.

    4 likes
    • @hawks, Quote : Persoonlijk heb ik meer met een holistische visie op genezing.

     Dat staat in mijn optiek ver af van de huidige reguliere “geneeskunde” (lees ziektekunde) en bij uitstek het vaccinatiegedeelte, waar jij zo’n uitgesproken voorstander van bent.

     3 likes
     • Allen Roses baseert zich niet op subselecties of wat dan ook.
      hij baseert zich op keiharde feiten waarbij zijn geweten sterker blijkt dan het inhalerige bedrog van de farmaceuten, in welke wereld hij bepaald geen kleine jongen is.

      Een holistische visie is wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken.

      In de huidige “reguliere geneeskunde” ziet men om te beginnen lichaam en geest al als 2 verschillende dingen en niet als geheel. Specialisme wordt zelfs extreem doorgevoerd tot in het kleinste detail en men raakt tot in het extreme vervreemd van het holisme. In de wetenschap erkent men het bestaan van de ziel niet eens.

      Bovendien moet je weten dat de chemische en medische industrieën zoals we die nu kennen amper 100 jaar oud zijn en pas na de tweede wereldoorlog massaal zijn ingevoerd. We kunnen van de meeste reguliere medicinale producten niet zeggen dat ze de gevolgen hebben onderzocht binnen twee opeenvolgende generaties.
      Medicijnen zijn sterk werkende chemische, synthetische producten die de gezamenlijke lichamelijke functies, die op elkaar zijn afgestemd, uit hun harmonische verband trekken. Deze stoffen veroorzaken maag, – lever,- en darmvergiftiging, tegelijkertijd zullen deze het afweersysteem beschadigen. Hierdoor zullen allerlei bijwerkingen optreden die de zieke mens nog zieker maken.
      Een arts is om die reden dan ook geen genezer of geneeskundige maar een chemicus.
      Medicijnen kunnen ook drugs genoemd worden omdat de geïsoleerde stoffen uit planten of uit aardolie verwerkt worden tot synthetische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo realiseert de klassieke “geneeskunde”dag na dag datgene wat ze juist tracht te vermijden : de totale verzieking van de mens. Dat is eigenlijk de onmiskenbare conclusie van Allen Roses

      Dat is alles behalve holistisch naar mij dunkt !

      3 likes
     • Allen Roses zegt dat 90% van de geneesmiddelen werkt bij 30 tot 50% van de mensen. Reden daarvoor is dat veel mensen niet het gemiddelde lichaam hebben waarvoor de medicijnen worden ontwikkeld.

      Twee kanttekeningen: hij baseert zich op een subselectie van alle medicijen en extrapoleert. En het is niet duidelijk of hij verkeerd voorgeschreven en/of verkeerd gebruikt en/of wel voorgeschreven maar niet afgehaald meeneemt in die analyse.

      En ik snap niet waarom pro-vaccinatie en een holistische visie elkaar uitsluiten.

      2 likes
     • Ha Exegese,

      Allen Roses baseert zich op de responses over medicijen voor deze ziekten:

      Alzheimer’s
      Analgesics (Cox-2)
      Asthma
      Cardiac Arrythmias
      Depression (SSRI)
      Diabetes
      Hepatits C (HCV)
      Incontinence
      Migraine (acute)
      Migraine (prophylaxis)
      Oncology
      Rheumatoid arthritis
      Schizophrenia

      Sorry, het is een engelse bron. Hij verklaart dat 90% van deze medicijen voor deze ziekten werken voor 30% tot 50% van de patienten die medicatie voor deze ziekten voorgeschreven kregen. Hij zegt ook van ‘onze’ medicijnen, en dan bedoelt hij van GlaxoSmithKline. Da’s een grote pharma, maar niet de enige pharma. Er is natuurlijk een theoretische kans dat GSK prutsers zijn, en dat hun concurrenten andere resultaten behalen. Hij zegt niet dat meer dan de helft van alle mediciijnen niet werken.

      Het zou je sieren om minder aannames te doen over hoe ik denk en wat ik vind. Nergens op dit forum heb ik aangegeven dat ik uitgesproken voorstander ben van de huidige reguliere geneeskunde (lees ziektekunde). Dat ben ik niet; het huidige kapitalistische systeem en de Eed van Hypocrates bijten elkaar, en hierdoor krijgen artsen helaas, helaas, helaas, veel te weinig ruimte.

      Waar ik wel een grote voorstander van ben is de wetenschappelijk methode. Dus je doet gedegen onderzoek en je publiceert dat, zodat de hele goegemeente mee kan kijken, fouten eruit kan halen en beslissingen kan nemen op basis van die onderzoeken. Jij, ik, mijn buurman, een politieke partij, een lobbygroep, een arts, een student. Iedereen.

      En waarom sluiten pro vaccinatie zijn en een holistische visie elkaar uit?

      2 likes
     • GlaxoSmithKline is een dermate grote naam in de farmacie dat je hun doen en laten in grote lijnen gerust als representatief voor de hele bups kunt zien. De minieme verschillen in detail doen voor mij nauwelijks nog ter zake als je de inhoud van mijn vorige reactie gelezen hebt. En als je mij daarna nog moet vragen waarom zwaar giftige en vervuilde vaccins niet in een lichaam van een kind thuishoren wiens immuunsysteem zich nog aan het ontwikkelen is en ver af staat van een holistische visie, waag ik te twijfelen aan je gezonde verstand.

      Maar laten we het eens van de andere kant bekijken, hoe in hemelsnaam kun je denken dat vaccinatie past in een holistische visie ? Wat is een holistische visie eigenlijk volgens jou ?

      1 likes
     • Ha exegese,

      Opnieuw: het zou je sieren als je minder aannames zou doen. Ik citeer: ‘En als je mij daarna nog moet vragen waarom zwaar giftige en vervuilde vaccins niet in een lichaam van een kind thuishoren wiens immuunsysteem zich nog aan het ontwikkelen is en ver af staat van een holistische visie, waag ik te twijfelen aan je gezonde verstand.’. Waar stel ik de vraag of zwaar giftige en vervuilde vaccins in een lichaam van een kind wel thuishoort wiens immuumsysteem zich nog aan het ontwikkelen is aan jou?

      Blij dat je twijfelt aan mijn gezonde verstand. Great minds think alike, en ik twijfel ook elke dag aan mijn gezonde verstand. Ik vat deze persoonlijke aanval dan ook maar op als een compliment.

      Ben het met je eens dat GSK een grote naam is en waarschijnlijk representatief is voor de grote bups. Ik schreef niet voor niets: ‘… er is een theoretische kans…’. Ik nam aan (dom van me; zoals we hier zeggen: to assume makes an ass out of u and me) dat je begreep dat deze opmerking tongue-in-cheeck was. Laat onverlet dat Allen Roses sprak over een subselectie van medicijnen en dat zijn uitspraak niet hetzelfde is als dat minder dan de helft van de medicijnen werkt.

      Holisme, en een holistische visie op geneeskunde in het bijzonder, voor mij betekent dat je erkent dat de som meer is dan het geheel der delen voor het systeem mens. Oftewel gecompliceerd versus complex. Dat betekent dat in het geval van een aandoening deze in een context wordt beoordeeld, omdat een arts weet dat behaalde resultaten uit het verleden alleen maar gelden voor de gemiddelde mens. En geen enkel mens is gemiddeld, denk ik. Hoe vaccinatie daarin past? Nou, geen builenpest, pokken, polio enzo meer. Dat vereenvoudigt de complexiteit, en daar wordt ik dan weer beter van.

      1 likes
     • Quote : Waar stel ik de vraag of zwaar giftige en vervuilde vaccins in een lichaam van een kind wel thuishoort wiens immuumsysteem zich nog aan het ontwikkelen is aan jou?

      Herinner je je nog dat je me aan de hand van ONAFHANKELIJK onderzoek van kinderarts Paul Offit die nb. zelf heeft mee gewerkt aan het ontwikkelen van een als zeer dubieus bekend staand vaccin wat in opspraak kwam juist ook nog door belangenverstrengelingen, wilde overtuigen van het bewezen nut van vaccinatie ?

      En nu vraag je mij waar ik het vandaan haal dat jij pro-vaccinatie bent ?

      Another quote: En geen enkel mens is gemiddeld, denk ik. Hoe vaccinatie daarin past? Nou, geen builenpest, pokken, polio enzo meer. Dat vereenvoudigt de complexiteit, en daar wordt ik dan weer beter van.

      Geen mens is hetzelfde, niet eens in de buurt van gemiddeld, dus hoe zou je een vaccin dan wel een geneesmiddel kunnen ontwikkelen voor het gros van de mensen, meestal gemaakt van chemische troep, niet zelden van genetisch gemanipuleerd lichaamsvreemde stoffen die dan massaal in het volk gepompt worden en dan ook nog beweren dat dat niet strijdig is met een holistische visie. Ik kan bijna niet geloven wat ik allemaal in je reacties te lezen krijg.

      1 likes
 4. Het heeft te maken met IQ, en levensstandaard, als je van de honger geen ontlasting hebt, heb je weinig aan voedings leer, wil maar zeggen de USA samenleving is bijna onbegrijpelijk voor ons Europeanen.
  De armoede is iets heel normaals, de 1% weet hoe het hoord en moet.
  In New York als voorbeeld, meer als 85% van de Artsen, Psychologen en andere medice beroepen, worden uitgevoerd door Joden, meer als 60% van de Harvard studenten zijn Joods,
  in de staat New York wonen meer Joden als in Israel, dit is geen anti Semietisch praatje maar feiten, de Apothekers, Opticiens, zelfde liedje, denk je dat die zich iets aan die Goyems laten liggen, de zogenaamde White Trash, witte afval.
  Dus is voor ons de USA geen voorbeeld, nee dank U !

  9 likes
  • Zouden we dan niet kunnen concluderen dat Joden qua intellegentie boven de westerling , de afrikaan en e aziaat staat? Kijk bijv. eens naar het aantal nobelprijswinnaars van Joodse afkomst. Of worden Joden misschien meer doordrongen van het feit dat onderwijs de sleutel tot succes is?

   2 likes
   • Het is al vroeg begonnen, de Joodse kerkek/synagoge’s/scholen, daarom heet een Synagoge ook wel de School, om dat daar al heel vroeg onderwijs werd gegeven, in hun religie maar ook lezen en schrijven.
    In het land der blinden is éénoog koning, in een land met analfabeten, is iemand die kon lezen en schrijven, en natuurlijk rekenen koning.
    Verder alle Synagoge’ fungeren ook als register van, het contact adres bij uitstek.
    Dan het samenwerken, en elkaar het balletje toewerpen, als er geld en macht te pakken is, komen ze als vliegen op de strond af.
    Zie kiekje bezoek hollande aan Kiev, vier personen vier Joden, Hollande, Klitchko, Poroshenko, en P.H. Levy, de Oekraïne zou het Europese Israel worden ,het oude Khazaren land, dit via hun kolonie gespeeld de USA-CIA.

    1 likes
 5. Zoiets vertelde Sylvia Millecam ook toen ze gisteren op de koffie kwam. Ow, wacht ff, ze is dood door dit soort waanzin…

  3 likes
  • Beste @Ries,
   als reactie op je toch ietwat lompe opmerking wil ik je even wijzen dat onderzoek uitwees dat slechts 2,2% van de kankerpatiënten die behandeld werden met chemo-kuren na 5 jaar nog in leven zijn. En als ze na 5 jaar van ellende en narigheid nog leven, ze zeer waarschijnlijk opnieuw geconfronteerd worden door nieuwe uitzaaiingen. Dat houdt dus in dat het merendeel van de kankerpatiënten eerder bezwijkt aan de chemo en bestraling dan aan de kanker zelf.

   Hier het onderzoek : http://www.e-stilo.net/huldaclark/Percentage-genezingen-chemo.pdf

   Dus welke waanzin bedoel je nou precies ?

   2 likes
   • Dat stuk zet je op het verkeerde been. Het wekt de indruk dat van de mensen die aan chemotherapie beginnen, na 5 jaar nog maar 2,2% in leven is.
    In werkelijkheid overleven er veel meer mensen. Mensen die chemo volgen hebben 2,2% meer kans om na 5 jaar nog te leven dan mensen die geen chemo volgen.

    Of dat de moeite van die ellendige chemo waard is, tsja.
    Maar om daar nou zo’n stampij over te maken… Er is ongetwijfeld sprake van overmedicatie, maar zelf zou ik wel wel voor chemo kiezen. Al was het maar omdat ook chemo steeds beter wordt. Overlevingskansen stijgen nog altijd.

    3 likes
    • Waarschijnlijk zet het je op het verkeerde been omdat die paar mensen die na 5 jaar zogenaamd genezen verklaard zijn zonder twijfel vroeg of laat opnieuw ten prooi vallen aan nieuwe uitzaaiingen. Dit omdat chemo zodanig veel schade aanricht in het lichaam en zorgt voor prima omstandigheden voor nieuwe uitzaaiingen.
     Nee , fijn spul die chemo. Dat moet je zeker doen !

     2 likes
     • Waar leidt jij dat aan af ? Waar is het referentiekader van mensen die geen behandeling wilden, waar zijn de onafhankelijke onderzoeken naar alternatieve behandelingen ?

      Ik zie alleen de percentages van gevallen die na een regelrechte moordaanslag met een chemokuur na 5 jaar nog in leven zijn. Het zijn uitzonderlijke gevallen waarbij toevallig de kanker eerder bezwijkt dan het lichaam, daarom zijn die percentages gewoon zo laag. Meer niet ! Dus ik weet niet waar jij heen wilt met je bewering, het lijkt mij meer dan duidelijk wat daar staat.

      En wat mij betreft, mediteren is mij niet vreemd, ben ik volgens mensen om mij heen behoorlijk kalm en kan ik best zelf bepalen wat ik vreemd of normaal vind. Maak je over mij geen zorgen. Ik geef toe ik verbaas me met grote regelmaat, maar daar ben ik niet uniek in.

      3 likes
     • Goed, geen chemo voor jou dus.
      Verder ben je het met me eens dat het artikel waar jij naar linkt de zaken verkeerd voorstelt, en dat mensen die wel chemo gebruiken 2,2% meer kans hebben om na 5 jaar nog te leven dan de mensen die geen chemo gebruiken.

      Als jij een aanhanger bent van een holistische kijk, waarom begin je dan niet met mediteren? Daar word je rustiger van. Af en toe eens naar buiten gaan en met gewone mensen praten zal ook je kijk op de mensheid beïnvloeden. Je zult er van opkijken hoe verbazingwekkend normaal de mensen zijn die werken voor de overheid, of in de gezondheidszorg.

      1 likes
 6. Gewoon aan de oncoloog vragen of hij zelf ook chemotherapie zal volgen als hij kanker heeft.
  En vragen of hij alstublieft niet wil liegen,

  12 likes
 7. Wat heet wakker? Je ontkomt er hoe dan ook niet aan dat je rotzooi binnen krijgt, wel of niet wakker. Je zou niet eens meer met je de fiets de stad in durven als je er bij stil gaat staan. Erg ongezond. Alles met mate lijkt me dan ook de beste optie. En je vooral niet overdreven fixeren op alle gif, chemicalieen en chemtrails want dan heeft een mens geen leven meer. En dat is nu juist ‘hun’ bedoeling.

  6 likes
 8. geachte redaktie,
  Vriend van mij was gediagnostiseerd met prostaatkanker. Is dankzij Gersontherapie nu volledig kankervrij!

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...