Gezondheid

De macht van Big Farma: artsen negeren het helende effect van gezonde voeding

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten negeren artsen het helende effect van gezonde voeding. Ze worden sterk beïnvloed door de farmaceutische industrie en schrijven liever pillen voor dan een gezond dieet.

De rol die voeding speelt in de moderne geneeskunde, valt in het niet bij de invloed van farmaceutische therapieën. De gemiddelde Amerikaan slikt iedere dag vier soorten medicijnen, wat helpt verklaren waarom bedrijven als Pfizer, Eli Lilly en GlaxoSmithKline de afgelopen jaren flinke winsten hebben geboekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sommige patiënten nemen het heft in eigen hand en zoeken naar andere oplossingen. Meer dan 75 procent van alle patiënten die worden gediagnosticeerd met kanker zal een gezond dieet en andere alternatieve therapieën proberen. Ook mensen die aan chronische ziektes zoals multiple sclerose lijden, proberen een gezond dieet. De meeste artsen vragen patiënten niet eens wat ze eten en zoeken naar de beste medicatie, of vaak een cocktail van medicijnen.

Toen Helen hoorde dat ze kanker had, raadde iedere arts die ze sprak haar aan om snel te beginnen met chemotherapie. Ze was jong en bang. In augustus 2009 had ze een besluit genomen. Ze weigerde chemotherapie te ondergaan en stapte op het vliegtuig naar Mexico om een speciaal dieet te volgen.

Hippocrates (circa 400 voor Christus), de ‘vader’ van de westerse geneeskunde, geloofde dat alle ziektes ontstaan in de darmen en schreef vaak specifieke voeding voor om ziektes te genezen. Vlak voor de opkomst van de farmaceutische industrie in het eerste deel van de twintigste eeuw, beseften artsen dat voedsel bepaalde eigenschappen had die de zieken konden genezen.

De farmaceutische industrie was echter met name geïnteresseerd in empirische data en gerandomiseerde studies. Steeds meer artsen verbonden zich aan de industrie.

De joodse arts Max Gerson vluchtte in de jaren dertig van Duitsland naar New York, waar hij veel wenkbrauwen deed fronsen met zijn dieetprogramma. “Zout moet worden vermeden. Groenten moeten worden gekookt in hun eigen sap. Tabak, scherpe specerijen, thee, koffie, cacao, chocola, alcohol, geraffineerde suiker, ijs, taart, conserveermiddelen en oliën zijn verboden,” schreef hij.

In Duitsland had Gerson mensen naar verluidt genezen van migraine, artritis, tuberculose en zelfs kanker. In New York City stuitte hij echter op verzet. Medische tijdschriften wilden kopieën van zijn onderzoeksgegevens zien. Toen hij aan dat verzoek niet kon voldoen, werd hij weggezet als charlatan.

Helen volgde het Gerson-dieet in Mexico, waar de dochter van Max Gerson een praktijk kon opzetten zonder te worden achtervolgd door het medische establishment. Helen begon met het drinken van groentesap, 12 uur per dag, ieder uur.

Afgelopen herfst besloot arts Sushrut Jangi haar op te zoeken. Hij was verbaasd toen hij haar zag. Haar ogen straalden, haar gezicht was ontspannen, er waren geen tekenen van een chronische ziekte te zien. “Mijn man en kinderen eten nu echt voedsel,” zei ze. “Het schrikt veel artsen af, maar ik denk dat veel conventionele artsen moet erkennen dat het invloed kan hebben. De meeste artsen zien dieet en medicijnen niet als gelijkwaardig.”

[New Republic]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
8 jaren geleden

En wij maar denken dat dit al lang bekend is bij de grote massa….
Kennelijk niet, want er werd in de supermarkten nog nooit zoveel troep verkocht als nu.

Nou zijn de meeste verse groenten en fruit al aardig “platgespoten”, maar toch altijd nog beter dan alle voorgekauwde, vacuumverpakte , houdbaar gemaakte rommel.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Je bent wat je eet ! Als je bedenkt dat een dokter tijdens zijn hele studie slechts enkele uren besteedt aan voedingsleer, die dan ook nog eens gestoeld is op lang achterhaalde informatie, mag het duidelijk zijn dat het allerbelangrijkste voor ons mensen, onze dagelijkse voeding, de bouwstenen van ons lichaam en gezondheid, volledig en doelbewust wordt ondergesneeuwd door de meedogenloze commercie achter de farmaceutische industrie.

Het is zo duidelijk als wat en toch verandert er niets….. niet bij de dokter, niet in de ziekenhuizen, niet bij het voedingscentrum (lees vullingscentrum) niets bij de mensen thuis. De leugens van de commercie blijven ons leven domineren en verzieken. Alles wat we hoeven te doen is wakker worden en goed kijken wat er gebeurt. Het is volstrekt duidelijk, je moet het alleen willen zien.

Faith
Faith
8 jaren geleden

Wat heet wakker? Je ontkomt er hoe dan ook niet aan dat je rotzooi binnen krijgt, wel of niet wakker. Je zou niet eens meer met je de fiets de stad in durven als je er bij stil gaat staan. Erg ongezond. Alles met mate lijkt me dan ook de beste optie. En je vooral niet overdreven fixeren op alle gif, chemicalieen en chemtrails want dan heeft een mens geen leven meer. En dat is nu juist ‘hun’ bedoeling.

jenne
jenne
8 jaren geleden

Het heeft te maken met IQ, en levensstandaard, als je van de honger geen ontlasting hebt, heb je weinig aan voedings leer, wil maar zeggen de USA samenleving is bijna onbegrijpelijk voor ons Europeanen.
De armoede is iets heel normaals, de 1% weet hoe het hoord en moet.
In New York als voorbeeld, meer als 85% van de Artsen, Psychologen en andere medice beroepen, worden uitgevoerd door Joden, meer als 60% van de Harvard studenten zijn Joods,
in de staat New York wonen meer Joden als in Israel, dit is geen anti Semietisch praatje maar feiten, de Apothekers, Opticiens, zelfde liedje, denk je dat die zich iets aan die Goyems laten liggen, de zogenaamde White Trash, witte afval.
Dus is voor ons de USA geen voorbeeld, nee dank U !

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x