Homepagina » Gezondheid » Tijd voor verandering: Schaf de zorgverzekeraars af!
Tijd voor verandering: Schaf de zorgverzekeraars af!

Tijd voor verandering: Schaf de zorgverzekeraars af!

Steeds meer mensen hebben moeite om ieder jaar het eigen risico van 385 euro te moeten betalen en hebben grote moeite met de macht en invloed van de zorgverzekeraars.

Als je chronisch ziek bent moet je ieder jaar extra betalen, terwijl je hier geen invloed op kunt uitoefenen. Het eigen risico is daarmee een boete op ziek zijn. Ieder jaar wordt heel veel geld dat opgebracht wordt door premies, verspild aan bureaucratie, reclame en winsten bij de verzekeraars.

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld één miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan zorg, maar komt terecht bij de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar voor marketing aan het overstapcircus.

Driekwart

In de ogen van de SP is de zorg een vechtmarkt geworden; er wordt elk jaar alleen al 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing verspild. Tegelijkertijd horen we steeds vaker dat je voor zorg moet bijbetalen.

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders af wil van het eigen risico en de macht van de zorgverzekeraars. Maar veel politieke partijen en de verzekeraars zijn het daar niet zomaar mee eens.

Torenhoge salarissen

Schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal Zorgfonds op, zonder onnodige bureaucratie, geldverslindende concurrentie, zonder torenhoge salarissen voor zorgdirecteuren en zonder eigen risico.

Ruim 175.000 mensen hebben al hun steun uitgesproken voor dit initiatief. Het Nationaal Zorgfonds is één van de belangrijkste thema’s waarmee de SP de verkiezingen van de Tweede Kamer van maart volgend jaar ingaat.

[Nieuws]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Wat dacht je van mensen die niet meer goed kunnen functioneren in de samenleving door foute medicijnen en daarmee zijn vervallen in een uitkering.
  Wat dacht je van mensen met een gezin en een minimaal inkomen.
  Wat dacht je van mensen met een aow-tje en een klein pensioen.
  Het zijn niet allen de chronisch zieken die hier last van hebben, dus de groep is vele malen groter.
  Zij krijgen de hardste klappen en gaan niet meer naar dokter of tandarts door het maar te blijven uitstellen. Je is je reinste diefstal en heeft niets te maken met het bewust zijn van de zorgkosten zoals Pinoccio Rutte zegt. De enigste die hier van profiteert is de zorgverzekeraar met hun vette winsten.

  Afschaffen die hap, ONDERTEKEN HET!!!!

  https://nationaalzorgfonds.nl/

  32 likes
  • Je vergeet jongeren 18+. Die verdienen geen volwassen loon/hebben vaak bijbaan/geen volledige baan of zijn nog aan het studeren.(duo aanvullend is 400 euro waar ze alles mee moeten doen/schoolgeld 200 euro per maand/boeken/digitale producten/zorgverzekering/kleding/vervoer/ouders verplicht kostgeld(eten) betalen ivm armoede gezin enz). Heb je arme ouders zit je ook goed vast. De meeste jongeren 18+ gaan ook niet meer naar de tandarts of andere zorg. Zelfs als je aanvullend bent verzekerd betaal je je blauw. De zorg is zelf ziek en maakt mensen ziek door kosten.
   Ben zelf SP-er en sta dus geheel achter dit plan. Het moet menselijker.
   Voor mij deugt het hele stelsel niet meer. Dus ook buiten de zorg om. Een leven opbouwen, daar heb je tijd voor nodig. En dan ook nog gaan nivelleren bij ouders(korting toeslagen/uitkering) als jongeren gaan verdienen. Dus je blijft arm.

   16 likes
   • Beste Elise49,

    Daar is het hele systeem ook op gebaseerd, het vergroten van de kloof tussen arm en rijk. Er voor zorgen dat mensen geen tijd en energie meer hebben om dingen zelf te onderzoeken en zich gaan afvragen wat er toch mis is met het hele systeem en de wereld.

    De politiek heeft maar weinig in te brengen, ieder weldenkend mens ziet en snapt dat we worden geregeerd door een fascistische staat. Een staat die alleen maar denkt aan een groeiende economie. Het begint al bij de regering die geld leent van een private onderneming tegen rente, dit is absurd! Even logisch nadenkend kom je tot de conclusie dat door de rente die daarover betaald dient te worden en het fractioneel bankieren er ergens dus geld uit de werkelijke economie getrokken dient te worden om die rente over een fictief gecreëerde lening te kunnen betalen. Dat betekent dus uit de zakken van hardwerkende mensen, want die worden niet ontzien.

    Maar geen enkele hoogopgeleide minister die dat inziet??? Als dat zo is dan zijn ze helemaal niet capabel om ons land te regeren.

    Nog een ander ding is dat de ministers en “leiders” een representatie zouden moeten zijn uit de verschillende lagen van de samenleving. Als het zo is dat je als minister meer dan anderhalve ton per jaar verdiend, opgehaald wordt door een dikke auto met chauffeur, allerlei onkosten vergoedingen e.d. dan is die representatie snel weg en zullen ze eerder geneigd zijn ervoor te zorgen dat ze die plek behouden.

    We leven in een gevangenis zonder tralies, als je besluit om in het bos te gaan wonen volledig van de natuur ben je strafbaar, oow wee als je niet in het corrupte kapotte systeem mee wil draaien. Toch te gek voor worden, de aarde behoort niet tot de mens, de mens behoort tot de aarde. Pas op het moment dat dat wordt erkend en toegepast zullen er dingen gaan veranderen.

    Hoe ver moet alles nog gaan voor de ogen van de blinde “leiders” open zullen gaan en ze opkomen voor de mensen en de aarde in plaats van ons te gebruiken als slaaf voor het grote geld en het verkrachten van de aarde?!

    Het idee is mooi dat je bij de SP zit, maar als je ook maar enigszins denkt dat je iets te bepalen hebt binnen de politiek heb je nog een hoop te leren! Kijk eens naar de volgende speech: “speech kennedy secret society”. Dit is slechts 1 man die een boekje open doet over de wereld waar we in leven. Als je verder gaat zoeken zul je versteld staan van de verrotte wereld waar we in leven. We hebben geleerd op school om voornamelijk alles aan te nemen wat we op een presenteerblaadje aangereikt krijgen, maar zoek en gij zult vinden!

    15 likes
    • Ik weet heel goed hoe politiek werkt. Jouw idee wordt alleen uitgevoerd als het zo uitkomt. Ik stem toch SP, omdat ze menselijk zijn en toegeven hoe het systeem werkt. Daarentegen kun je bij hen altijd terecht als je persoonlijk ergens mee zit.(wetten enz.) Hebben spreekuur/wel met afspraak. Proberen je te helpen/verwijzen enz. Die steun/begrip is al een duwtje in de rug.

     4 likes
    • Het systeem is niet gebaseerd op het vergroten van het verschil tussen arm en rijk, het systeem wilt iedereen even arm maken,w daarbij de elite alleen rijk is en de overheid het orgaan om de burger te onderdrukken via subsidies.

     Daarom is de huidige SP zelf, als onderdeel van de te grote overheid ,verantwoordelijk voor de puinhoop.

     2 likes
   • Je hebt gelijk, die groep was ik even vergeten. Dat het stelsel niet deugt klopt als een bus, want het maakt wel degelijk onderscheidt tussen rijk en arm.
    Ik ben geen SP-er maar ik vindt wel dat ze de kop op de spijker slaan en tijdens het Algemeen debat werd duidelijk dat ze Roemer probeerden af te serveren met dit voorstel, plus het in stand houden van het huidige systeem door het huidige kabinet.
    Zeker de minima gaan door het in stand houden van dit systeem er alleen maar op achteruit en daar moet een eind aan komen.

    13 likes
 2. Een heleboel ziektes zijn het gevolg van verkeerde leef-en eetgewoontes. In deze contekst vind ik het dan ook terecht dat zieke mensen een boete moeten betalen in de vorm van het eigen risico. Echter veel mensen weten niet welke gewoontes slecht zijn doordat ze consequent verkeerd voorgelicht worden, een boete is dan ook ongepast.

  1 likes
  • Wat een onzin.. verkeerde leef en eetgewoontes.
   Soms worden mensen *gewoon* ziek, al drink je elke dag je fruit sapje en neem je vitamines.. dus op dat moment moet je een boete betalen ?? wat een flauwe kul.
   Mijn ouder heeft bronchites, heeft inhaleer pufjes nodig en omdat ze wat ouder wordt 1x per jaar een rugprik ivm zenuwpijn.. ook eigen schuld zeker??.. dus de oudjes moeten maar een *boete* betalen omdat ze oud en ziek zijn??.
   Is die 140 Euro verzekering niet genoeg soms.. blijkbaar is het nooit genoeg, er staat hier dus ook.. er wordt winst gemaakt en er gaat geld in 500 Miljoen in reclame en marketing.. is dat niet een schande dan om *de zieke schuldige crimineel* maar 400Euro boete te geven en meer te laten betalen.
   Ik ben zelf gelukkig al 15 jaar niet ziek en rook als een schoorsteen, en 3x in die tijd naar een dokter geweest..voor rust gevende medicijnen (oxasepam).. het mooie is die paar keer kon ik dat ook nog eens ZELF betalen..want zo is het, helaas dit wordt niet vergoed.
   Ik krijg ook geen korting omdat ik nooit ziek ben of van een ziekenhuis gebruik maak.. gelukkig, maar korting nee ho maar.. ze willen altijd meer meer meer, *de zorg wordt weer duurder*.. dat is wat uit die smoelen komt en wij moeten er weer voor opdraaien..winst is belangerijker.

   Het is gewoon weer graaien meer niet.

   15 likes
 3. Het afschaffen van de eigenrisco is al een goed begin
  http://www.nujouwnieuws.nl/?content=newsItem&item=708

  12 likes
  • Gut ja, het ziekenfonds was echt een zegen: NOT
   Dan gaat het geld gewoon via het belastinggeld naar de farmaceutische industrie.
   Naast gratis vaccinaties kan er vast nog veel meer geregeld worden.

   0 likes
 4. Veel geld gaat op naar de reklame en dat betaald men er ook bij.
  Plus wat ook niet netjes is vele site vergelijken de 10 grootste verzekeringen met elkaar en de rest vermelden ze niet en kan je de prijzen dus niet eerlijk vergelijken wat werkelijk de goedkoopste is.

  5 likes
 5. Als de zorg niet geprivartiseerd en dus geen moneymachine zou zijn zouden de strontvliegen ook wel wegblijven. Ik vind dat als de overheid ons als melkkoeien wil gebruiken om de belastingpot gevuld te houden dat zij er ook voor dienen te zorgen dat wij zo gezond mogelijk ons werk kunnen doen.. een herintreding van het ziekenfonds, het woord participatie maatschappij is ons alleen door de strot geduwd om populair te maken dat we wel moeten betalen maar niet teveel mogen eisen.. of anders toch weer moeten bijbetalen.. is toch van de zotte

  En als er binnen de huidige constructie dan eens een poging gedaan wordt om de boel gelijk op te laten trekken en de meer gefortuneerden dus (pijnloos) meer dienen te betalen dan wordt dat snel door de lobbyisten neer gehaald,,want ja dat kan echt niet.. (en vervolgens hoor je er nooit meer wat over). Je hoeft geen complotdenker te zijn om dit raar te vinden..

  5 likes
 6. Beetje apart hoe wij mensen hier in de greep worden gehouden door de overheid en regels. En mensen van de lage kant hun hoofd amper boven water kunnen houden echt schandalig dat de mens niet in opstand komt en alles maar pikt.

  5 likes
 7. Dat is nou de macht van de leugenachtige dominantie, die zelf de macht gegrepen hebben en dus wettig verboden. We moesten het wel pikken, ze bezigen nazi praktijken. Maar hun ongekozen macht geldt niet meer.
  Niemand accepteert zoveel oneerlijkheid meer.
  Maar er komt een lawine aan onthullingen aan die openbaar gemaakt gaan worden, dus is het met die zichzelf op een voetstuk geplaatste idioten snel afgelopen.
  Sommigen zijn zelfs zo dom, want ze hebben alles over WW2 gelezen en weten niet eens hoe het met landverraders is afgelopen. Er zijn er zelfs bij die van zichzelf niet eens weten dat ze landverrader zijn.
  Zo dom.

  5 likes
 8. beste is verhuizen naar het buitenland daar is de kinderbijslag drie keer zoveel (belgie) geen grote lasten zoals in NL. Vind je daar werk en je gaat er wonen het je het stukken beter als in NL zeker als je drie kinderen of meer hebt.

  4 likes
 9. Ik vraag me af of Ziekenfondspremie op tijd is afgeschaft, ik denk het wel.
  Met de instroom van zoveel buitenlanders was het allang uit de voegen gebarsten (hebben ze geweten!).
  Ik ga er vanuit dat NU ieder, de premie voor 2 betaald, om reden hierboven.

  Ik zou zeggen SP kom er maar in, het loopt de spuigaten uit.
  Ik herinner me nog de WAO-regeling, werd zo maar gestopt, zonder de SP hadden we geen WIA, NIETS.

  Zelf ben ik (nog) geen SP’er.

  3 likes
  • dat is een interessante gedachtekronkel van u, het probleem alleen is, de grote stroom migranten die nu komen en nooit iets zullen toevoegen aan de samenleving(simpel arbeid verdwijnt nml), kost ons(de belastingbetaler) ook veel geld.

   0 likes
 10. U mag uw eigen risico in termijnen betalen als u geen geld heeft!
  Ik ken mensen die blijven maar aflossen met pijn en moeite die 385 eigen risico elk jaar. omdat veel mensen deze bedrag niet op de schappen hebben liggen! als eigen risico van het jaar 2015 is afgelost, dan komt er weer een van het jaar 2016 en ben je daar mee klaar met aflossen , dan komt de eigen risico van 2017 aan te komen! deze mensen kunnen niets missen maar worden gedwongen om een heleboel te laten, houden niéts meer over!! deze mensen komen in financiele problemen door deze schandalig hoge eigen risico bedragen!! kappen ermee!!!!

  3 likes
 11. In sommige landen ontvoeren ze artsen, chirurgen en tandartsen om een behandeling te krijgen. Gaat het hier ook die kant op? Misschien zitten er gooede kwakzalvers onder de vluchtelingen die hun kennis goedkoop kunnen aanbieden.

  1 likes
 12. Zucht, weer zo een die denkt dat alles bij het oude blijft.
  De rotte appels worden uit de mand gehaald en in het Aquarius Tijdperk is er geen behoefte aan zelfverrijking over iemand ander’s rug.

  1 likes
 13. Kijk eens op gezondheidscoöperatief.nl

  Als dit initiatief van de grond komt zal het een enorme verbetering opleveren.
  Het heet niet voor niets gezondheidsverzekering!

  1 likes
 14. Zijn de zieke mensen de oorzaak van?

  0 likes
 15. Elisa,

  Ik zal nooit SP stemmen, maar je hebt gelijk.

  0 likes
 16. Jullie snappen hopelijk wel dat het “nationaal zorgfonds” gewoon betaalt gaat worden met belastingen, toch?

  En gezien eer geen concurrentie meer is (de andere kant op) het ziekenhuis, de fabrikant van medicatie en al dat soort volk elke prijs kan vragen die ze maar willen, gezien er toch geen enkele onderhandeling meer plaats hoeft te vinden? Ze kunnen elke prijs opleggen die ze maar willen, gezien het NZF (Nationaal ZorgFonds) het toch wel betaalt. Dat NZF kan het geen moer interesseren, omdat het ambtenaren zijn die hun geld toch wel verdienen, ongeacht resultaten.

  En vervolgens kunnen de “zorgbelastingen” weer omhoog, omdat de kosten de pan uitrijzen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

groenlinks

GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ...

zorggeld

Zorgbestuurder verbrast 1,5 miljoen euro zorggeld in het casino. Dit is de bizarre reactie van justitie

Directeur Nina Barsamian van zorgbureau Victorie verbraste ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.