Gezondheid

Tijd voor verandering: Schaf de zorgverzekeraars af!

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen hebben moeite om ieder jaar het eigen risico van 385 euro te moeten betalen en hebben grote moeite met de macht en invloed van de zorgverzekeraars.

Als je chronisch ziek bent moet je ieder jaar extra betalen, terwijl je hier geen invloed op kunt uitoefenen. Het eigen risico is daarmee een boete op ziek zijn. Ieder jaar wordt heel veel geld dat opgebracht wordt door premies, verspild aan bureaucratie, reclame en winsten bij de verzekeraars.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld één miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan zorg, maar komt terecht bij de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar voor marketing aan het overstapcircus.

Driekwart

In de ogen van de SP is de zorg een vechtmarkt geworden; er wordt elk jaar alleen al 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing verspild. Tegelijkertijd horen we steeds vaker dat je voor zorg moet bijbetalen.

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders af wil van het eigen risico en de macht van de zorgverzekeraars. Maar veel politieke partijen en de verzekeraars zijn het daar niet zomaar mee eens.

Torenhoge salarissen

Schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal Zorgfonds op, zonder onnodige bureaucratie, geldverslindende concurrentie, zonder torenhoge salarissen voor zorgdirecteuren en zonder eigen risico.

Ruim 175.000 mensen hebben al hun steun uitgesproken voor dit initiatief. Het Nationaal Zorgfonds is één van de belangrijkste thema’s waarmee de SP de verkiezingen van de Tweede Kamer van maart volgend jaar ingaat.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jos
jos
7 jaren geleden

Het afschaffen van de eigenrisco is al een goed begin
http://www.nujouwnieuws.nl/?content=newsItem&item=708

jos
jos
7 jaren geleden

Veel geld gaat op naar de reklame en dat betaald men er ook bij.
Plus wat ook niet netjes is vele site vergelijken de 10 grootste verzekeringen met elkaar en de rest vermelden ze niet en kan je de prijzen dus niet eerlijk vergelijken wat werkelijk de goedkoopste is.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Wat dacht je van mensen die niet meer goed kunnen functioneren in de samenleving door foute medicijnen en daarmee zijn vervallen in een uitkering.
Wat dacht je van mensen met een gezin en een minimaal inkomen.
Wat dacht je van mensen met een aow-tje en een klein pensioen.
Het zijn niet allen de chronisch zieken die hier last van hebben, dus de groep is vele malen groter.
Zij krijgen de hardste klappen en gaan niet meer naar dokter of tandarts door het maar te blijven uitstellen. Je is je reinste diefstal en heeft niets te maken met het bewust zijn van de zorgkosten zoals Pinoccio Rutte zegt. De enigste die hier van profiteert is de zorgverzekeraar met hun vette winsten.

Afschaffen die hap, ONDERTEKEN HET!!!!

https://nationaalzorgfonds.nl/

Marieke
Marieke
7 jaren geleden

Een heleboel ziektes zijn het gevolg van verkeerde leef-en eetgewoontes. In deze contekst vind ik het dan ook terecht dat zieke mensen een boete moeten betalen in de vorm van het eigen risico. Echter veel mensen weten niet welke gewoontes slecht zijn doordat ze consequent verkeerd voorgelicht worden, een boete is dan ook ongepast.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x