Homepagina » Natuur en Milieu » Dit is de ‘leugenachtige’ club achter het boek van Rutger Bregman waarin hij waarschuwt voor een zeespiegelstijging van 8 meter
bregman

Dit is de ‘leugenachtige’ club achter het boek van Rutger Bregman waarin hij waarschuwt voor een zeespiegelstijging van 8 meter

De Postcode Loterij en De Correspondent komen met een waarschuwing. In een gratis boekje vraagt journalist Rutger Bregman aandacht voor klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de zeespiegel.

Volgens Bregman staat ‘het voortbestaan van Nederland’ op het spel.

FvD-voorman Thierry Baudet heeft geen goed woord over voor de Postcode Loterij, die hij leugenachtig en extremistisch noemt.

“Wordt tijd om de vergunning van de Postcode Loterij te heroverwegen,” tweette hij.

Schimmige constructies

De organisatie financiert ook Urgenda, de milieuclub die het via de rechter voor elkaar kreeg om de Nederlandse overheid meer te laten doen tegen klimaatverandering.

De Postcode Loterij bevat bovendien een aantal schimmige constructies waarbij geld verdwijnt in de zakken van andere bedrijven en mensen.

Financieel analist Roel Gooskens kwam tot de ontdekking dat de prijzenpot van de organisatie geregeld wordt gebruikt om een zakenrelatie van topman Boudewijn Poelmann een gunst te bewijzen.

Nuchter blijven

Terug naar het pamflet van Bregman. Hij rept daarin over een drie meter hogere zeespiegel in een eeuw tijd.

Zelfs het VN-klimaatpanel IPCC voorspelt zo’n stijging pas twee eeuwen later, met enige onzekerheid.

Bregman: “Er is een kans dat onze kinderen afscheid moeten nemen van steden als Den Haag, Delft, Rotterdam en Amsterdam, Leiden en Haarlem.”

Daar hoeven we helemaal niet bang voor te zijn, reageert deltacommissaris Peter Glas: “We moeten nuchter blijven.”

Niet zoveel aandacht

Glas, die namens de overheid verantwoordelijk is voor het programma om Nederland te beschermen tegen overstromingen, zegt dat er geen reden tot paniek is.

Bregman noemt zelfs vijf tot achter meter zeespiegelstijging in 2200.

Dat is volgens Glas overdreven. “Als Rutger Bregman het zou hebben over 75 centimeter had hij niet zoveel aandacht voor zijn brief gekregen.”

Zeer onwaarschijnlijk

De kans dat een dergelijke stijging nog deze eeuw plaatsvindt, is zeer onwaarschijnlijk.

“We moeten nuchter blijven,” benadrukte hij. “We hoeven geen paniek te zaaien.”

Opzeggen van de Postcode Loterij kan hier:


[AD]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
David
David
11 maanden geleden

CLUB = Vrijmetselarij??

Joris
Joris
11 maanden geleden

de postcode loterij sponsort ook de Clinton Foundation

https://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/overzicht/clinton-foundation

exegese
exegese
11 maanden geleden

Postcode loterij is een criminele organisatie die mensen geld afhandig maakt en verdeelt onder andere criminelen. Zij creëren de angst dat je buren miljonair worden en dat jij misgrijpt door niet aan hun smerige spelletje meedoet. Te walgelijk voor woorden, de kans is nagenoeg nihil.

Henk
Henk
11 maanden geleden

Waarom duikt er niemand van de Nederlandse (alternatieve) media in de donaties van de Postcodeloterij aan de Clinton Foundation. Inmiddels weet iedereen wel dat de Clinton Foundation verweven is met pedofilie (https://truepundit.com/ig-report-confirms-true-pundit-bombshell-on-hillarys-emails-details-comey-was-briefed-on-clinton-linked-sex-crimes-against-children-evidence-on-weiner-laptop/) en pay4play (https://nypost.com/2016/08/09/emails-reveal-hillarys-shocking-pay-for-play-scheme/).

Het is schokkend dat onze media hier niet over schrijft. Ieder positief dingetje over HRC wordt namelijk heel breed uitgemeten. Ik ben inmiddels begonnen met het verzamelen van informatie over journalisten die overdreven positief schrijven over HRC. Als blijkt dat ze dit bewust hebben gedaan ten koste van kleine kinderen dan zal ik passend reageren.

Jorrit
Jorrit
11 maanden geleden

Wat een stress over Bregman die zijn mening geeft. Hij onderbouwd zijn verhalen ten minste met sterke feiten.
Baudet praat vooral vanuit gevoel en wat hij denkt dat scoort. Zeer opportunistisch.

mistery babylon
mistery babylon
11 maanden geleden

hmmm zeespiegel stijging.
wat nu als we alle schepen en zeeboten over de hele wereld uit het water gaan halen zal het water dan gaan zakken? en hoe zit het met alle land aanwinning ? waar denken ze dat het water heen gaat?

moet je hier eens kijken hoeveel er rond dobbert ,
https://www.marinetraffic.com/nl/ais/home/centerx:4.2/centery:51.1/zoom:7

exegese
exegese
11 maanden geleden

@Jorrit schreef : Wat een stress over Bregman die zijn mening geeft. Hij onderbouwd zijn verhalen ten minste met sterke feiten

Hoezo feiten ????? Moet jij al met een boot naar je werk zoals hij voorspelde aan de hand van zijn feiten ? Is de noordpool al ijsvrij in de zomer zoals All Gore vanaf 2015 feitelijk voorspelde ? Hun feiten zijn al lang door de waarheid links en rechts ingehaald. Feitelijke lariekoek bedoeld om mensen de stuipen op het lijf te jagen, een schuldgevoel aan te praten en een dikke rekening als toegift. Ze zijn massaal door de mand gevallen. Het wordt tijd hun mond te houden en zich te verantwoorden voor hun doelbewuste leugens.

PRAVDA
PRAVDA
11 maanden geleden

Historisch wetenschapper Brechman beweert dat de watersnoodramp van 1953 veroorzaakt is door de klimaatverandering.

Vreemd dat dat een historisch wetenschapper het verhaal van de gehavende dijken in de tweede wereldoorlog die na de oorlog onvakkundig waren geprepareerd niet tot zijn gedachte weet te wekken.

Joris
Joris
11 maanden geleden

Hoor en Wederhoor:

Ontslagen om een positief klimaatverhaal; Marcel Crok column

https://www.youtube.com/watch?v=DPMbDpXu1XQ

rayoflight
rayoflight
11 maanden geleden

Weer steengoed van baudet een loterij is altijd een zwendel. Daar achter zitten altijd mensen die zichzelf verrijken. Vergunning weghalen zou mooi zijn. Hebben we nog loterijen nodig ? Werkt dat niet gokverslaving in de hand. Gokken is een ziekte !

x

Check Also

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x