Homepagina » Mens en Dier » Wonderkind (9) is bijna bachelor (video)

Wonderkind (9) is bijna bachelor (video)

Hij ontdekte al een supernova en hielp in de zoektocht naar een exoplaneet. Nu gaat een 9-jarig jongetje voor zijn bachelordiploma.

Op tweejarige leeftijd kon Tanishq Abraham van 1 tot 100 tellen en toen hij vier jaar oud was werd hij toegelaten tot Mensa, een internationale vereniging van en voor mensen die bij een IQ-test in de bovenste 2% van de bevolking scoren.

Hij publiceerde al artikelen voor de Peninsula Astronomical Society en schrijft geregeld gastbijdragen voor Zooniverse, een online programma voor astronomisch onderzoek.

SETI

Onlangs woonde hij bijeenkomsten bij van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) om experts vragen te stellen over bepaalde vergelijkingen.

“Toen hij vijf of zes maanden oud was begon hij interesse te tonen in boeken,” zei de moeder van Tanishq, Taji Abraham. “Hij begreep alles wat ik voorlas.”

Tanishq volgt thuisonderwijs terwijl een leraar van zijn school zijn voortgang bijhoudt. Hij volgt daarnaast online cursussen en geeft gastcolleges op het American River College in Sacramento, waar hij als jongste student wetenschapsvakken volgt.

Koor

“Hij weet dat hij goed bezig is, maar hij beseft zich niet hoe zeldzaam het is. Hij is erg leergierig,” zei zijn moeder.

Twee keer per week zingt Tanishq in een jongenskoor in San Francisco. Toen zijn ouders hem vroegen of hij uit het koor wilde stappen barstte Tanishq uit in tranen terwijl hij uitlegde dat zingen zijn passie is. Het jongetje speelt piano en maakt kunstwerken voor tentoonstellingen.

Hij houdt daarnaast van bowling, tafeltennis, fietsen en computerspelletjes op de Nintendo Wii. “We krijgen vaak kritiek op het tempo waarmee Tanishq door het onderwijs wordt geloodsd en dat is het enige waar de mensen naar kijken. Hij is net als iedere andere 9-jarige jongen die geniet van het leven,” legde zijn moeder uit.

Achterhaald systeem

Sinds kort houdt Tanishq zich ook bezig met voeding en politiek. Wanneer hij later groot is wil het jongetje arts, wetenschapper en president van Amerika worden. Hij hoopt dat president Obama hem wil adviseren over zijn toekomstige presidentiële carrière.

Het 6-jarige zusje van Tanishq, Tiara, is ook toegelaten tot Mensa. Zij houdt van literatuur, kunst, wetenschap en het verzorgen van dieren.

“Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderwijssysteem totaal niet berekend is op kinderen zoals Tanishq,” besloot zijn moeder. “Ze hebben allerlei programma’s voor kinderen met alle mogelijke leerstoornissen, maar er wordt geen rekening gehouden met kinderen die verder zijn dan hun leeftijdsgenootjes.”

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Catharina R schreef:

  zo knap er zijn er best veel slimmen kinderen .

  0 likes
 • Atoompje schreef:

  Slimme kinderen zijn er altijd al geweest, ze hebben alleen last van domme volwassenen.
  Gelukkig worden de volwassenen steeds slimmer/wakkerder.
  Het school systeem is al meer als 100jaar achterhaald met al die oude basis theorieën/principe’s.

  0 likes
 • Le Troubadour schreef:

  Het Amerikaanse multiple-choice systeem is funest voor de meeste scholieren. Door uit vier kant-en-klaar antwoorden te kiezen, verliezen ze de vaardigheid om hun antwoord te beredeneren. Hup, wég-wég met dat amerikaanse systeem!

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  Atoompje dat is waar wat je schrijft …het systeem zou wel verandert kunnen worden …en wat ook niet goed is dat kinderen op jongen leeftijd al op computer zitten op school , kinderen moeten ook spellen ze krijgen veel te korte speel pauzen 15 minuten is dit nog zeker ? en laar kinderen ook als onderwijs meer naar de bossen gaan zo dat een kind meer van de natuur leren .

  0 likes
 • Kaspar schreef:

  Hi, ik vraag me af of iemand zich bekommert over zijn emotionele ontwikkeling? Zielig dat hij zich voornamelijk bevindt tussen volwassenen. Ik hoop dat hij ook heel veel tijd doorbrengt met zijn leeftijdsgenoten.

  0 likes
 • Peter Blok schreef:

  Ergens wringt er iets. Een volledig open en intuïtieve geest hebben die dan vervolgens in onze pseudowetenschappelijke en volledig achterhaalde instituten tot bloei moet komen.
  Je ziet nu al dat hij zich aan het aanpassen is en gewenste in plaats van oorspronkelijke antwoorden geeft.

  0 likes
 • tomaat schreef:

  een schoon kind en inderdaad hij moet met anderen kinderen kunnen om gaan ….aan ons word verkondigt ons kind weer naar boven te laten komen en kinderen moeten al vroeg volwassen zijn , is dit krom of is het krom ?

  0 likes
 • Boon schreef:

  Er wordt weleens beweerd dat intelligentie de optelsom is van de levenservaringen opgedaan in verschillende incarnaties,ipv het resultaat van genetische eigenschappen.Op zich een interessante uitdagende gedachte.

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  Dit zegt allemaal niets dus. Het ironische zelfs is dat de hele 3D ervaring nooit de bedoeling was geweest. Zelfs Jesus vertelde dit aan zijn mensen, daarvoor was hij ook teruggekomen om ons wakker te schudden, alleen bar weinig mensen hebben dit begrepen, en nu nog helaas. De spirituele wereld is de enige waarheid, al het andere is ego, beter zijn dan die, de een gaat meer geld verdienen dan de ander, zus en zo… eindeloze oneerlijkheid. We kunnen allemaal exact hetzelfde omdat in wezen eenheid bestaat en geen afscheiding. Dat creeert de mind alleen maar.
  Dit soort mensen worden geprezen terwijl niets wordt gedaan aan de armoede en mensen die dit ook wel eens willen meemaken. Tijd voor verandering.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  fbi

  FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

  FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

  >