Mens en Dier

Wonderkind (9) is bijna bachelor (video)

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hij ontdekte al een supernova en hielp in de zoektocht naar een exoplaneet. Nu gaat een 9-jarig jongetje voor zijn bachelordiploma.

Op tweejarige leeftijd kon Tanishq Abraham van 1 tot 100 tellen en toen hij vier jaar oud was werd hij toegelaten tot Mensa, een internationale vereniging van en voor mensen die bij een IQ-test in de bovenste 2% van de bevolking scoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij publiceerde al artikelen voor de Peninsula Astronomical Society en schrijft geregeld gastbijdragen voor Zooniverse, een online programma voor astronomisch onderzoek.

SETI

Onlangs woonde hij bijeenkomsten bij van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) om experts vragen te stellen over bepaalde vergelijkingen.

“Toen hij vijf of zes maanden oud was begon hij interesse te tonen in boeken,” zei de moeder van Tanishq, Taji Abraham. “Hij begreep alles wat ik voorlas.”

Tanishq volgt thuisonderwijs terwijl een leraar van zijn school zijn voortgang bijhoudt. Hij volgt daarnaast online cursussen en geeft gastcolleges op het American River College in Sacramento, waar hij als jongste student wetenschapsvakken volgt.

Koor

“Hij weet dat hij goed bezig is, maar hij beseft zich niet hoe zeldzaam het is. Hij is erg leergierig,” zei zijn moeder.

Twee keer per week zingt Tanishq in een jongenskoor in San Francisco. Toen zijn ouders hem vroegen of hij uit het koor wilde stappen barstte Tanishq uit in tranen terwijl hij uitlegde dat zingen zijn passie is. Het jongetje speelt piano en maakt kunstwerken voor tentoonstellingen.

Hij houdt daarnaast van bowling, tafeltennis, fietsen en computerspelletjes op de Nintendo Wii. “We krijgen vaak kritiek op het tempo waarmee Tanishq door het onderwijs wordt geloodsd en dat is het enige waar de mensen naar kijken. Hij is net als iedere andere 9-jarige jongen die geniet van het leven,” legde zijn moeder uit.

Achterhaald systeem

Sinds kort houdt Tanishq zich ook bezig met voeding en politiek. Wanneer hij later groot is wil het jongetje arts, wetenschapper en president van Amerika worden. Hij hoopt dat president Obama hem wil adviseren over zijn toekomstige presidentiële carrière.

Het 6-jarige zusje van Tanishq, Tiara, is ook toegelaten tot Mensa. Zij houdt van literatuur, kunst, wetenschap en het verzorgen van dieren.

“Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderwijssysteem totaal niet berekend is op kinderen zoals Tanishq,” besloot zijn moeder. “Ze hebben allerlei programma’s voor kinderen met alle mogelijke leerstoornissen, maar er wordt geen rekening gehouden met kinderen die verder zijn dan hun leeftijdsgenootjes.”

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

zo knap er zijn er best veel slimmen kinderen .

Atoompje
Atoompje
11 jaren geleden

Slimme kinderen zijn er altijd al geweest, ze hebben alleen last van domme volwassenen.
Gelukkig worden de volwassenen steeds slimmer/wakkerder.
Het school systeem is al meer als 100jaar achterhaald met al die oude basis theorieën/principe’s.

Le Troubadour
Le Troubadour
11 jaren geleden

Het Amerikaanse multiple-choice systeem is funest voor de meeste scholieren. Door uit vier kant-en-klaar antwoorden te kiezen, verliezen ze de vaardigheid om hun antwoord te beredeneren. Hup, wég-wég met dat amerikaanse systeem!

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Atoompje dat is waar wat je schrijft …het systeem zou wel verandert kunnen worden …en wat ook niet goed is dat kinderen op jongen leeftijd al op computer zitten op school , kinderen moeten ook spellen ze krijgen veel te korte speel pauzen 15 minuten is dit nog zeker ? en laar kinderen ook als onderwijs meer naar de bossen gaan zo dat een kind meer van de natuur leren .

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x