Homepagina » Spiritueel » Leven na de dood keihard bewezen. Dit grondige onderzoek van de Universiteit van Virginia laat het zien
Leven na de dood keihard bewezen. Dit grondige onderzoek van de Universiteit van Virginia laat het zien

Leven na de dood keihard bewezen. Dit grondige onderzoek van de Universiteit van Virginia laat het zien

Blijft onze persoonlijkheid voortbestaan als ons lichaam sterft? Sinds de 20e eeuw wordt hier wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Vijftig jaar geleden, in 1967, begon Ian Stevenson van de Universiteit van Virginia met het onderzoek naar leven na de dood.

Hij onderzocht honderden jonge kinderen die claimden herinneringen te hebben aan vorige levens.

India

In de loop der tijd is hij zich gaan verdiepen in vorige levens, bijna-doodervaringen, diepe meditatie, buitenlichamelijke ervaringen, sterfbedvisioenen, communicatie met overleden personen en andere staten van bewustzijn.

Onlangs bespraken de collega’s die het stokje van hem hebben overgenomen tijdens een bijeenkomst op de universiteit wat we nu eigenlijk weten over leven na de dood.

Stevenson beschreef onder meer een hele reeks gevallen in India waarbij het bewijs moeilijk te verklaren is.

2500 gevallen

Zijn onderzoek is verschenen in verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Ook publiceerde hij een groot aantal boeken over dit fenomeen.

Dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia zei tijdens de bijeenkomst dat zijn afdeling inmiddels 2500 gevallen heeft bestudeerd van kinderen die zich vorige levens kunnen herinneren.

Leven na de dood keihard bewezen. Dit grondige onderzoek van de Universiteit van Virginia laat het zien

Handen van het meisje (UVA)

Het gaat in veel gevallen om zeer jonge kinderen die spontaan beginnen te praten over vorige levens. Vaak beschrijven ze een gewelddadige of plotse dood.

Geboorteafwijkingen

Sommige kinderen hebben moedervlekken of geboorteafwijkingen die zijn te linken aan (dodelijke) verwondingen uit vorige levens, aldus Tucker.

Zo was er een meisje dat zich een leven herinnerde waarin ze een man was wiens vingers werden afgehakt voordat hij werd vermoord. Het meisje werd geboren met misvormde handen.

Leven na de dood keihard bewezen. Dit grondige onderzoek van de Universiteit van Virginia laat het zien

Handen van het jongetje (UVA)

Er was ook een jongen die zich een ander leven herinnerde waarin hij de vingers aan zijn rechterhand was kwijtgeraakt na een ongeluk. Hij kwam ter wereld met een misvormde rechterhand.

Twee moedervlekken

Dr. Tucker noemde daarnaast een jongen die zich herinnerde dat hij in een vorig leven met een geweer in het hoofd werd geschoten en vervolgens in dit leven geboren werd met een misvormd gezicht.

Stevenson bestudeerde meerdere gevallen waarbij kinderen waren geboren met twee moedervlekken die overeenkwamen met de in- én uitgangswond in het vorige leven.

“We kunnen nu zeggen dat dit fenomeen niet alleen voorkomt in gebieden waar men gelooft in reïncarnatie,” legde Tucker uit.

Nachtmerrie

“De meeste gevallen worden namelijk gemeld door ouders die nooit in reïncarnatie geloofd hebben,” vervolgde hij.

Hij noemde het geval van een Amerikaanse jongen die beweert dat hij in een vorig leven oorlogspiloot was.

James Leininger had als 2-jarige steeds dezelfde nachtmerrie: hij zat in een brandend, neerstortend vliegtuig.

Reïncarnatie

Zijn ouders begonnen uiteindelijk te geloven dat James de reïncarnatie is van James Huston, een gevechtspiloot die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in Iwo Jima.

Verbazend genoeg kende James de naam van het vliegdekschip waarop Huston gestationeerd was, maar ook andere details zoals de namen van bemanningsleden.

Kijk hieronder de bijeenkomst terug:

[UVA Medical Center Hour]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. Maar wat is in dit artikel nou precies het keiharde bewijs??

  17 likes
 2. Vreemd verhaal ! Zo was er een meisje dat zich een leven herinnerde waarin ze een man was wiens vingers werden afgehakt voordat hij werd vermoord. Het meisje werd geboren met misvormde handen. Hoe komen de slachtoffers van de atoombom op Hiroshima & Nagasaki die verpulverd waren dan terug, misschien als eenden dons voor een dekbed ?

  19 likes
 3. Nou als je daar 50 jaar voor nodig hebt gehad ,om met zo’n verhaal te komen……hebben ze er nog niet veel van begrepen…ik zelf heb zo’n 12/13 keer al gezien in welk leven ik geleefd heb,als vrouw en man…..vaak reïncarneer je met een hele zielen groep en die mensen kom je weer tegen in dit leven……positief maar ook negatief. Kijk maar eens goed in je eigen leven met wie je een heel bijzondere band hebt……..maar het kan ook een verwoestende relatie zijn……dan heb je nog wat af te maken met elkaar in dit leven…….Daarom kan je eigenlijk nooit precies inschatten wat mensen bij elkaar zoeken, het is karmisch……….Maar als je het echt kan zien dat je iemand ontmoet uit een vorig leven, is het wel heel bijzonder, al is het maar een korte ontmoeting……… Het is een andere vorm van zien, naar elkaar kijken… Maar mij persoonlijk zegt het helemaal niks of wetenschappers dit kunnen bewijzen……ikan het zien en dat is genoeg voor mij., bovendien klopt t ook altyd……..er gebeurd veel meer met interactie tussen mensen, het is een wereld op zich…..ik ben er blij mee het verrijkt je leven……

  8 likes
  • ik hoop voorlopig niemand te ontmoeten uit een vorig leven. Vaak alleen maar moeilijk en soms pijnlijk gedoe soms nou ja altijd, ppffff

   1 likes
 4. Nogal keihard bewijs dit…
  En erg eerlijk ook. Verlies je in een vorig leven je hand, krijg je er in dit leven misvormde vingers voor in de plaats…
  Waar is het bewijs? Dit is een zoveelste vertelseltje…

  8 likes
 5. is ditzelfde artikel een aantal weken geleden niet ook al geplaatst?

  7 likes
 6. Ik hoop dat het niet bestaat.
  Van mij mag gewoon het licht uit. Dat is altijd de beste weg !

  3 likes
  • gaat dus mooi niet door, ikke

   1 likes
  • Dit is nou het probleem wat mensen creeren die geloven in een persoonlijk onsterfelijk leven. Dat je dus steeds weer terugkomt, en inderdaad dat is een spelletje van een zieke geest. De meeste mensen onder ons weten niks van een voorgaand leven. Zouden ze dit wel gehad hebben, hoe kan er dan sprake zijn van een zieke geest? Dan leef je gewoon steeds een leven, met andere hersenen in een andere cultuur.
   Volgens mij ook pas na 1500 of meer jaar. Enkel mensen die door geweld of door ziekte zijn overleden voordat hun tijd gekomen was zullen sneller kunnen terugkomen. Je leest ook bijna nooit van mensen die hun leven herinneren waarin ze 80-90 jaar geworden zijn en in vrede stierven.

   0 likes
 7. vreemd begin van dit artikel:
  of de persoonlijkheid blijft bestaan als het lichaam sterft…
  Ik schiet echt in de lach…de persoon, persona, het masker…

  niets te maken met het onsterfelijke wezen, welk je in wezen bent…

  namaste

  6 likes
 8. Eindelijk keihard bewijs… vanaf nu dus onomstreden 🙂

  4 likes
 9. Vincent Robbesom

  Vandaar dat er zoveel platte mensen worden geboren momenteel.. na 9/11 is dat wel logisch..
  En de enorme groei van het aantal astma patienten na WW2..
  Ja erg fout maar het blijift vaak selectieve perceptie.
  Maar goed, misschien dat de theorie van het collectief bewustzijn toch nog bestaansrecht heeft.. we zullen het zien. ik vind een onderzoeknaar 2500 individuen toch al een bijna serieus aantal..

  Ik zie nog steeds geen keihard bewijs helaas.. maar dat komt dan vast nog.

  3 likes
 10. Leestip: De zielenreis en De zielsbestemming, beiden van Michael Newton.
  Overtuigender bewijs dat de ziel onsterfelijk is en reïncarnatie een feit, ben ik nog niet tegengekomen!

  3 likes
 11. wordt vervolgd …

  0 likes
 12. Heb geduld, want vroeg of laat overkomt het ons allen.

  2 likes
 13. Het is toch wel l*lkoek he!!!!

  Leven na de dood hoeft geen kei-kei-kei-hard bewijs !
  Leven was er altijd al.
  maar doordat wij zo diep in het fysieke zijn ondergedoken hebben wij ook een fysieke dood te ondergaan.
  Maar het duurt niet lang meer dan worden wij , zeg maar, weer wat weker en kunnen wij weer rechtstreeks zien in het leven na de dood dat de geestelijke wereld is terwijl je gewoon in je lichaam bent.
  De Christus-Jezus heeft het ons levendig voorgedaan en gezegd.

  2 likes
 14. Dood bestaat niet.Is door de mens verzonnen.De ziel verlaat het versleten lichaam en “leeft”verder in een ander lichaam..Heeft die alien zelf vertelt in het intervieuw op you tube..kijk!!dat zijn bronnen!!

  2 likes
 15. Ik was denk ik acht jaar toen er iemand binnen kwam vanuit de gang. Ik zei tegen mijn vader kijk en die persoon had een marine pak aan en zweefde zeg maar of was gesneuveld tijdens de oorlog? Hij had geen benen namelijk meer. De planten bewogen ook toen. Het is iets moois wat je nooit meer vergeet dat je dat mag zien uit het hiernamaals. Geloof het of niet maar ik heb het echt gezien dat er meer is…..

  0 likes
 16. Prachtig onderzoek in ieder geval En door een serieus mens gedaan !

  1 likes
 17. Sommigen willen nog meer leven na de dood en denken dan dat ze terugkomen . Ik denk van niet , tja als miljonair dan misschien maar doe toch maar niet 1 keer leven is genoeg .

  1 likes
 18. Volgens mij is reïncarnatie iets anders dan leven na de dood.

  Leven na de dood gaat uit van een hemel of paradijs. Bij reïncarnatie krijg je een extra leven.

  1 likes
  • Ja reincarnatie, mijn vader was er altijd mee bezig en geloof dat je terug kan komen via een geboorte en de ziel van een ouder die belangrijk voor je was omdat die persoon in dit leven dat doel niet heeft afgemaakt en zo weer herboren kan worden in een kindje van een dierbare of bloedverband. Een hechte band met iemand die overleden is zal altijd bij je zijn of als beschermengel of via reincarnatie.

   0 likes
 19. Zo was er ook een man die zich herinnerde uit het vorige leven een Olifant geweest te zijn toen hij werd geboren met een l*l van 40 centimeter.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Kijken: in deze Indiase staat is voor het eerst in 40 jaar sneeuw gevallen!

In de Indiase deelstaat Nagaland is voor ...

india

India beleeft koudste decemberdag in 119 (!) jaar. Wat is hier aan de hand?

India gaat gebukt onder een koudegolf. In ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.