Mens en Dier

Digitale heroïne: Hoe beeldschermen onze kinderen veranderen in psychotische junkies

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel ouders voelen wel aan dat de alomtegenwoordige oplichtende beeldschermen een negatief effect hebben op onze kinderen. We zien hoe driftig ze worden als we de apparaten van ze afpakken en hoe verveeld en ongeïnteresseerd kinderen raken als ze niet ‘ingeplugd’ zijn.

Maar het is nog veel erger dan we denken, schrijft de gerenommeerde verslavingsexpert Nicholas Kardaras voor de New York Post. “We weten nu dat iPads, smartphones en Xbox-consoles vormen van digitale drugs zijn,” stelt hij. “Uit recent onderzoek is gebleken dat ze de frontale cortex van het brein beïnvloeden, net als cocaïne. Technologie is zo overprikkelend dat er dopamine wordt aangemaakt, een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij verslaving.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Elektronische cocaïne

Vanwege dit verslavingseffect noemt dr. Peter Whybrow van de Universiteit van Californië in Los Angeles de beeldschermen ook wel ‘elektronische cocaïne’. Chinese wetenschappers noemen ze ‘digitale heroïne’. En dr. Andrew Doan, hoofd verslavingsonderzoek van het Pentagon en de Amerikaanse marine, noemt videogames en aanverwante technologieën ‘digitale pharmakeia’ (Grieks voor drug).

Geen wonder dus dat je kind geïrriteerd raakt als je het achter de computer vandaan haalt. Hun brein is op dat moment als dat van een drugsverslaafde. De beeldschermen wakkeren verder depressie, angstgevoelens en agressie aan en kunnen zelfs leiden tot psychoses als de gamer de realiteitszin verliest.

Makkelijker

“Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om drugsverslaafden te behandelen dan gamers die vastzitten in de Matrix of social media-verslaafden,” aldus dr. Kardaras.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind niet verslaafd raakt? Geef ze Lego in plaats van Minecraft; boeken in plaats van iPads; en natuur en sport in plaats van televisie. En eis van je school dat je kind geen tablet of laptop krijgt tot het tenminste 10 tot 12 jaar oud is. Geef ook duidelijk aan waarom je je kinderen niet te lang naar de schermpjes laat staren, besluit Kardaras.

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

Mijn persoonlijke ervaring is, dat mij ogen pijn gaan doen na langdurug iPad gebruik en sinds kort heb ik floaters en lichtflitsen in een van mijn ogen.
Na onderzoek vond ik uit, dat de straling van de schermpjes veroorzaakt, dat het bloed “dikker” wordt……coagulates.
Aanzienlijke verbetering na enkele dagen stralings-rust en veel vit. C (verdunt het bloed enigszins.)
Nu dus minder online, maar wel wat afkick verschijnselen LOL

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

ik krijg vooral een barstende koppijn van die nepnieuws site nu.nl en vooral dat nujij.nl. de laatste biedt een uitgelezen gelegenheid om meningen te beïnvloeden met dat +/- systeem

hk
hk
7 jaren geleden

Aanzienlijke verbetering na enkele dagen stralings-rust
thanks, and spread the word

dimmer
dimmer
7 jaren geleden

Dopamine maken we bijna overal mee aan dus ja hier ook mee.
Persoonlijk gaat het hier allemaal goed.
Mijn dochter kan achter de Ipad zitten maar gaat daarna hop gelijk weer buiten spelen zonder nukken of wat dan ook.
Ja als ze n film kijkt word t moeilijker uiteraard maar dat is bij iedereen zo.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x