Homepagina » Mens en Dier » Digitale heroïne: Hoe beeldschermen onze kinderen veranderen in psychotische junkies
Digitale heroïne: Hoe beeldschermen onze kinderen veranderen in psychotische junkies

Digitale heroïne: Hoe beeldschermen onze kinderen veranderen in psychotische junkies

Veel ouders voelen wel aan dat de alomtegenwoordige oplichtende beeldschermen een negatief effect hebben op onze kinderen. We zien hoe driftig ze worden als we de apparaten van ze afpakken en hoe verveeld en ongeïnteresseerd kinderen raken als ze niet ‘ingeplugd’ zijn.

Maar het is nog veel erger dan we denken, schrijft de gerenommeerde verslavingsexpert Nicholas Kardaras voor de New York Post. “We weten nu dat iPads, smartphones en Xbox-consoles vormen van digitale drugs zijn,” stelt hij. “Uit recent onderzoek is gebleken dat ze de frontale cortex van het brein beïnvloeden, net als cocaïne. Technologie is zo overprikkelend dat er dopamine wordt aangemaakt, een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij verslaving.”

Elektronische cocaïne

Vanwege dit verslavingseffect noemt dr. Peter Whybrow van de Universiteit van Californië in Los Angeles de beeldschermen ook wel ‘elektronische cocaïne’. Chinese wetenschappers noemen ze ‘digitale heroïne’. En dr. Andrew Doan, hoofd verslavingsonderzoek van het Pentagon en de Amerikaanse marine, noemt videogames en aanverwante technologieën ‘digitale pharmakeia’ (Grieks voor drug).

Geen wonder dus dat je kind geïrriteerd raakt als je het achter de computer vandaan haalt. Hun brein is op dat moment als dat van een drugsverslaafde. De beeldschermen wakkeren verder depressie, angstgevoelens en agressie aan en kunnen zelfs leiden tot psychoses als de gamer de realiteitszin verliest.

Makkelijker

“Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om drugsverslaafden te behandelen dan gamers die vastzitten in de Matrix of social media-verslaafden,” aldus dr. Kardaras.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind niet verslaafd raakt? Geef ze Lego in plaats van Minecraft; boeken in plaats van iPads; en natuur en sport in plaats van televisie. En eis van je school dat je kind geen tablet of laptop krijgt tot het tenminste 10 tot 12 jaar oud is. Geef ook duidelijk aan waarom je je kinderen niet te lang naar de schermpjes laat staren, besluit Kardaras.

[New York Post]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Mijn persoonlijke ervaring is, dat mij ogen pijn gaan doen na langdurug iPad gebruik en sinds kort heb ik floaters en lichtflitsen in een van mijn ogen.
  Na onderzoek vond ik uit, dat de straling van de schermpjes veroorzaakt, dat het bloed “dikker” wordt……coagulates.
  Aanzienlijke verbetering na enkele dagen stralings-rust en veel vit. C (verdunt het bloed enigszins.)
  Nu dus minder online, maar wel wat afkick verschijnselen LOL

  7 likes
  • Goed vooerbeeld doet goed volgen; voer “UMTS vernietigt bomen” in op GooGle en verbaas u over de structureel verborgen gehouden feiten welke deze magnetrontechnologie teweegbrengt op levende organismen…. oplettendheid is de basis van alle zorg naar mijn idee…

   3 likes
  • straling van de schermpjes ????? heb jij een Ipad met een cathode straalbuis dan? een lcd scherm geeft geen straling wel licht. je zit lang op korte afstand gefocust in een lamp (led) te kijken.
   als je dat met een boek doet kan je dus dezelfde klachten krijgen…..

   voor wat de rest van artikel betreft vooruitgang is de duivel, eens zeiden ze als de trein harder gaat dan 30 km/u dan ga je dood dat kan je hart niet aan.

   jammer dat sommigen zo stellig hun mening geven als ze ergens de ballen verstand van hebben.

   3 likes
  • Heeft niet zozeer te maken met straling, meer met de lichtsterkte / intensiteit. Zijn programma’s voor die dat verbetere. f.lux voor opde pc en bijv. Twilligt voor Android. Kan zo ingesteld worden dat het scherm dimt / bepaalde kleuren dimt naar mate het buiten donkerder wordt.
   Voor mij werkt het, voorheen kon ik mezelf uren wakker houden achter het scherm, terwijl ik toch wel wilde slapen ergens, met die software ben ik het vanzelf zat achter een scherm te zitten lezen.

   1 likes
   • Bedankt blub,
    Maar ik heb de lichtintensiteit al heel laag staan en ik zit ‘savonds niet achter mijn schermpje.
    En dat artikel over het coagulerende effect van straling (ook tv, ed) was medisch. (voor wat dat waard is natuurlijk).

    0 likes
 2. Aanzienlijke verbetering na enkele dagen stralings-rust
  thanks, and spread the word

  3 likes
  • Ja…hk en dan te bedenken, dat ik GEEN tv, magnetron en cell phone heb!
   En nog eens allerlei technieken om het stralingsnivo in huis zo laag mogelijk te houden. Zelfs op het schermpje van mijn iPad.
   Maar ja………..ik zat er gewoon teveel achter.

   1 likes
   • Maar je woont in nederland toch? volgens mij maakt het in nederland niet zoveel meer uit of je of niet achter het apparaat zit. Meest stralings dichte land op de wereld. Maargoed…het zal wel iets schelen..

    0 likes
 3. informeer U eens over de zin van onze zintuigen. Digitalisering en robotisering leid tot transhumanisme of zombificatie.

  4 likes
 4. Dopamine maken we bijna overal mee aan dus ja hier ook mee.
  Persoonlijk gaat het hier allemaal goed.
  Mijn dochter kan achter de Ipad zitten maar gaat daarna hop gelijk weer buiten spelen zonder nukken of wat dan ook.
  Ja als ze n film kijkt word t moeilijker uiteraard maar dat is bij iedereen zo.

  1 likes
  • fijne ontwikkeling!
   Hier gaat t ook allemaal goed. Kanker gevallen stijgen met de dag, add/adhd kinderen ook. Maar gelukkig komt het niet door straling, Mss paar 100 onderzoeken zeggen van wel, maar die zijn wss betaald door anti mobiele telefoon maatschappijen. Maar er zijn gelukkig ook een paar onderzoeken die zeggen dat het goed is. En die onderzoeken zijn uberhaupt niet te vertrouwen. Als iemand gedurdende een uur aan wifi word bloot gestelt, levert dat echt geen schade op. Als iemand 10 jaar lang 24 uur pd aan 30 wifi signalen word bloot gestelt is dat mss ander verhaal, maarja wie doet er nu zoiets. En wie gaat er nu zoiets onderzoeken. De overheid waakt over onze gezondheid, dat weet iedereen.
   Volgens de overheid is het ook goed allemaal. Gelukkig maar.. neem nog een oxazepam, en slaap lekker!

   1 likes
 5. @reality check: uw floaters en lichtflitsen heeft u niet te danken aan “coagulatie” door een beeldscherm. Lichtflitsen en floaters ontstaan door beweging van het glasachtige lichaam in het oog welke tractie uitoefent op het netvlies. De oorzaak van deze bewegingen kan bv krimp zijn, een fenomeen welke na 50 jaar door een grotere groep wordt ervarenen en, mits deze krimp geen schade geeft aan de netvlieslaag, onschuldig is. Ook kan bv bij ogen met hogere bijziendheid deze klacht eerder ontstaan. Mocht deze klachten ontstaan, dan is het belangrijk dat u op kort termijn laat controleren of er schade aan het netvlies is veroorzaakt. Voor deze klachten (controles) kunt u terecht bij een oogarts of praktiserend optometrist. Indien het netvlies wordt meegetrokken bij deze krimp kan deze loslaten of scheuren. Dit dient dan zsm behandeld te worden om verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen.

  2 likes
 6. ik krijg vooral een barstende koppijn van die nepnieuws site nu.nl en vooral dat nujij.nl. de laatste biedt een uitgelezen gelegenheid om meningen te beïnvloeden met dat +/- systeem

  1 likes
 7. extra note: als je de eerste en de laatste 2 zinnen leest heb je eigenlijk de kern van mijn boodschap gelezen. Ik wil me alvast excuseren voor schrijffouten enz. maar het is 31/08 en ik ben nog in vakantie- (de kanmenietschelen modus).

  Kijk mensen raken verslaafd aan zaken. Ikzelf ben opgegroeid zonder ipad en tv (alleen bij mijn oma) en ik heb mij redelijk wat verveeld. Maar, je vervelen als kind is op zich niet slecht want dat is goed voor je creativiteit (bv nadenken wat te doen tegen die verveling). Iets wat ik toen begon te doen was lezen, in het 2e-3e jaar basisonderwijs ontpopte ik mij tot een boekenwurm en was ik net als die kinderen hierboven die op hun ipad zitten ook tot diep in de nacht aan het lezen en het is ook een vorm van ontsnappen aan de realiteit( Alleen is boeken lezen niet zo slecht voor je ogen). Dat ontsnappen aan de realiteit en high worden is gewoon bij mensen en dolfijnen (doen apen ook zo’n zaken?). Kinderen kijken naar de ipad terwijl hun ouders alcohol drinken. Kinderen moeten gewoon wat dicipline leren zodat ze niet overdrijven want hun ouders doen dat ook niet altijd.

  1 likes
 8. Heb hier zelf ervaring mee, ben 13 jaar oud en merk dat het wel een verslaving vormt voor mij. Zit nu op het moment dat ik geen uitweg meer zie met deze verslaving en dat het mijn leven gaat vormen.

  0 likes
 9. Voor het OV personeel kan het vervelend worden als al die verslaafde neurologische junks psychotisch gedrag gaan vertonen. Maar het management van de NS weet absoluut van niets wat er voor hun personeel aan gaat komen.

  0 likes
 10. Voor het OV personeel kan het heel vervelend worden als die neurologische junks psychotisch gedrag gaan vertonen. Het management van de NS is absoluut niet van bewust wat er voor het personeel aan risico’s kunnen gaan gebeuren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ik ben diep bezorgd. Eén van de meest vooraanstaande deskundigen waarschuwt voor 5G

Ik ben diep bezorgd. Eén van de meest vooraanstaande deskundigen waarschuwt voor 5G

Professor Martin Pall is één van de ...

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Magnesium werkt net zo goed tegen depressie als medicijnen. Lees de uitkomsten van dit bemoedigende onderzoek

Depressie begint een groot probleem te worden. ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.