Wetenschap

Topnatuurkundige publiceert ‘bewijs’ dat we in een computersimulatie leven

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

In de film The Matrix komt Neo tot de ontdekking dat we in een gesimuleerde realiteit leven. Volgens een natuurkundige is dat ook echt zo.

Professor Melvin Vopson van de Universiteit van Portsmouth beweert dat we personages zijn in een hoogontwikkelde virtuele wereld. Een computersimulatie dus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vopson zegt dat het fysieke gedrag van informatie in ons universum lijkt op het proces van een computer die code verwijdert of comprimeert.

Bizarre en interessante mogelijkheid

Mijn onderzoek wijst op een bizarre en interessante mogelijkheid, dat we niet in een objectieve realiteit leven en dat het hele universum mogelijk een zeer hoogontwikkelde virtuele realiteit-simulatie is, zegt de uit Roemenië afkomstige professor.

Recentelijk kwam hij met een nieuwe natuurkundige wet, de ‘tweede wet van informatiedynamica’, die uitlegt hoe informatie zich gedraagt.

Zijn theorie stelt dat entropie of wanorde in een informatiesysteem afneemt in plaats van toeneemt.

Logische conclusie

Om een zeer complex universum zoals het onze te simuleren heb je een ingebouwd mechanisme nodig om data te optimaliseren en te comprimeren, zegt Vopson.

Dit is volgens hem precies wat we om ons heen zien, ook in digitale data, biologische systemen en het universum als geheel. “Dit is wat de tweede wet van infodynamica onthult.”

Een logische conclusie is dan ook dat het universum een simulatie is, benadrukt de professor.

De symmetrie die we kunnen waarnemen in de alledaagse werkelijkheid – bij vlinders, bloemen of zeesterren – ondersteunt de simulatietheorie, aldus professor Vopson.

“Symmetrie is de beste manier om de digitaal gevormde wereld te optimaliseren of weer te geven en dat is waarom overal symmetrie voorkomt in plaats van asymmetrie.”

[Indy 100]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.2 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
3dmazter
3dmazter
1 maand geleden

Jezus is de schepper van hemel en aarde.
En hij komt spoedig om te oordelen.
Toon berouw van je zonden en aanvaard Zijn vergeving door het verzoenend bloed wat Hij gaf voor jouw aan het kruis.

B.watervogel
B.watervogel
1 maand geleden

Under the dome.

Martin
Martin
1 maand geleden

Interresante stelling.En ik denk dat wij hiermee de goede kant opgaan in bewustzijn. Alles heeft een reden,Dat is wat ons geleerd is in het leven, stel je nu voor dat dit universum is gecreerd door een superintelligente macht.Wij noemen dat God. Onze wereld is een wereld van schuld, dus dwang om terug te betalen, in goede en slechte tijden. Het doet ons niet goed, gemiddeld. Wat wel steeds duidelijker wordt is het kwaad om ons heen. Die beweging is zeer georganiseerd Ze worden steeds aggresiever,, Naar mate ik meer zie van het kwaad, des te fanatieker ik wordt om anti kwaad te zijn. Ik wil mensen helpen waar ik kan. De hamvraag is, waarom start je een simulatie, dat er alleen dood en ellende en haat is?

Groetjes uit BR
Groetjes uit BR
1 maand geleden

Dit is geen bewijs. Hij bewijst niets. Meer een hypothese.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x