Homepagina » Natuur en Milieu » We leven dus nog steeds in een ijstijd. Medeoprichter van Greenpeace onthult in dit filmpje wat ze je niet vertellen over klimaatverandering
nature 1180962 1280

We leven dus nog steeds in een ijstijd. Medeoprichter van Greenpeace onthult in dit filmpje wat ze je niet vertellen over klimaatverandering

Verandering is de enige constante, zei de Griekse filosoof Heraclitus. Dat geldt niet alleen voor het leven om ons heen, maar ook voor het klimaat, aldus medeoprichter van Greenpeace Patrick Moore in een video van de immens populaire Prager University.

Al sinds het ontstaan van de aarde zo’n 4,6 miljard jaar geleden verandert het klimaat, zei Moore.

Alleen al in de afgelopen 2000 jaar hadden we de Romeinse warmere periode, waarin het warmer was dan nu; de koudere middeleeuwen; een warmere periode in de middeleeuwen, toen het minstens net zo warm was als nu; de Kleine IJstijd, die de Vikingen van Groenland verdreef; en meest recentelijk een opwarmingsperiode van 300 jaar.

Geen

Dat zijn nogal wat veranderingen, aldus Moore.

“Geen van die veranderingen werd veroorzaakt door de mens,” benadrukte hij.

In de afgelopen 400.000 jaar zijn er meerdere perioden geweest waarin een groot deel van de aarde bedekt was met ijs, merkte Moore op.

We zitten nu precies tussen twee van die perioden in, klonk het.

Nergens

“Dit is allemaal onderdeel van de Pleistocene ijstijd, die 2,5 miljoen jaar geleden begon en nog altijd voortduurt,” zei hij.

“We leven dus nog steeds in een ijstijd,” benadrukte hij. “Dat is waarom er zoveel ijs rond de polen is te vinden.”

Ter vergelijking was er 30 miljoen jaar geleden helemaal geen ijs te vinden op aarde.

Nauwelijks opgewarmd

Hoe zit het dan met CO2?

De medeoprichter van Greenpeace wees erop dat er geen sterke correlatie is tussen CO2-concentraties en temperatuur.

In de afgelopen decennia is de aarde – in tegenstelling tot wat de media beweren – nauwelijks opgewarmd.

Hoger dan ooit

Dat terwijl CO2-concentraties hoger dan ooit zijn.

Factoren die wel van invloed zijn op de temperatuur op onze planeet zijn volgens hem de baan van de aarde om de zon en de zonneactiviteit.

Bekijk het filmpje hieronder:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
1 jaar geleden

Ik vind het altijd wel reuze knap dat er mensen zijn die weten hoe het klimaat 30 miljoen jaren geleden was.
Dagelijks blijkt weer dat1 dag vooruit al een hele opgave is.

Maar ik denk wel dat het de komende maanden wat kouder zal zijn dan de afgelopen maanden.
Het is maar een idee, eens kijken over een maand of zes of ik gelijk had.

Badmuts
Badmuts
Reactie op  René
1 jaar geleden

Ugh, waar ben jij, ik leef in Australië.

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  René
1 jaar geleden

Onderzoek in de bodem geeft aan de hand van lagen aan hoe het klimaat was. Hoe het morgen is weten we pas als overmorgen.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Ja het weer is veranderlijk en is dat altijd geweest, in mijn jeugd kwamen de golven bij Hoek van Holland bevroren binnen en lag de nieuwe waterweg vol schotsen. Veel kpu geweest, 70er en 80er jaren nog elfstedentochten en ook wat hittegolven, niks bijzonders. Wel raar dat je nooit antwoord krijgt op het equivalent van het goudstof van de Annunaki, de chemtrails.

Earthaxis
Earthaxis
1 jaar geleden

Vooruit kijken is iets heel anders dan terugkijken.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Lieve mensen bekijk het leven eens van een andere kant, ,, www. astrologie.ws Het is ook een heel oude manier om naar het heelal te kijken. Deze site geeft weersvoorspellingen op basis van de stand van de planeten, heel interessant . Op dit moment klopt het aardig , de laatste weken nattig.Ik volg het al jaren…

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Ik kijk naar vogels en insecten.

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

Ha Louise, en deze site voor aardbevingen:
https://www.ditrianum.org/index.htm

exegese
exegese
1 jaar geleden

Quote : Factoren die wel van invloed zijn op de temperatuur op onze planeet zijn volgens hem de baan van de aarde om de zon en de zonneactiviteit.

Dat is iets wat bij elk steekhoudend verhaal steeds de boventoon voert en heeft niets met co2, stikstof of de aanwezigheid van de mens van doen en maakt alle vernietigende en belastende onzin-maatregelen van de overheid jegens ons volstrekt onzinnig en overbodig.

Maar ook hier worden we weer doelbewust over voorgelogen en maakt deel uit van de oorlog die gevoerd wordt tegen de menselijkheid. Zowel co2 als stikstof zijn hard nodig in de natuur en maken daar onlosmakelijk deel van uit. Ook de bouw die ondanks het gigantische woningtekort weer onnodig lamgelegd wordt maakt deel uit van een van de eerste levensbehoeften van de mens. Een warme en beschutte plek om te slapen en te leven wordt weer schaarser dan ooit. Alles wat ten grondslag ligt aan een veilig, onbezorgd,menswaardig leven ligt constant onder vuur. Dat is wat ze steeds doen, onrust, angst, verdeeldheid en ellende zaaien zodat mensen niet bezig kunnen zijn met wat werkelijk van belang is in het leven, namelijk ons los weken van die verstikkende, verziekende macht boven ons die ons kapot wil maken !

IIS
IIS
1 jaar geleden

Klimaatverandering is de grootste swindel en geldroof uit de geschiedenis, en het radicaal in korte tijd omschakelen naar andere vormen van energie is zelfs klimaatonvriendelijk en zeer milieuvervuilend. Het is zelfs complete waanzin en financieel onverantwoord om deze compleet onnodige energietransitie in zo’n korte tijdsbestek er door te drukken, bij een dergelijke transitie zuller er op zeker veel grote fouten worden gemaakt. En uiteindelijk zal achteraf blijken dat dit geen duurzame weg was, maar wel een heel dure weg.

Waterstof is daarbij altijd nog onderbelicht, maar krijgt wel steeds meer aandacht en draagvlak en zal voor de toekomst belangrijker worden en ook duidelijk worden dat het gasloos maken van Nederland en rijden op batterijen achteraf een heel slechte keus was.

Helga Zuijdam
Helga Zuijdam
1 jaar geleden

beste mensen, het volk wil nu eenmaal bedonderd worden. Dat is zo en zal altijd zo blijven. Nl. het gros van de mensen huppelt graag achter een “grote mond” aan, want als je maar hard genoeg scheeuwt en dat blijft volhouden dan ben je geloofwaardig. I.p.v. je eigen verstand te gebruiken neemt men zaken klakkeloos aan. Dat is gemakkelijk, je hoeft nl. geen energie te verspillen aan het zelf nadenken EN je kunt – als het fout loopt- de schuld op een ander schuiven Dwz. je hoeft geen verantwoording voor jouw keuzes te nemen. Zolang de mens als individu zelf niet nadenkt en geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties, zal er geen verandering komen in de problemen die wij nu tegenkomen, of ze nu waarheid of leugen zijn.

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

duitse

Duitse politicus pleit voor strenge klimaatlockdowns: ‘Er komt nooit een vaccin tegen CO2’

De mensheid moet – net als gedurende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x