Homepagina » Natuur en Milieu » We leven dus nog steeds in een ijstijd. Medeoprichter van Greenpeace onthult in dit filmpje wat ze je niet vertellen over klimaatverandering

We leven dus nog steeds in een ijstijd. Medeoprichter van Greenpeace onthult in dit filmpje wat ze je niet vertellen over klimaatverandering

Verandering is de enige constante, zei de Griekse filosoof Heraclitus. Dat geldt niet alleen voor het leven om ons heen, maar ook voor het klimaat, aldus medeoprichter van Greenpeace Patrick Moore in een video van de immens populaire Prager University.

Al sinds het ontstaan van de aarde zo’n 4,6 miljard jaar geleden verandert het klimaat, zei Moore.

Alleen al in de afgelopen 2000 jaar hadden we de Romeinse warmere periode, waarin het warmer was dan nu; de koudere middeleeuwen; een warmere periode in de middeleeuwen, toen het minstens net zo warm was als nu; de Kleine IJstijd, die de Vikingen van Groenland verdreef; en meest recentelijk een opwarmingsperiode van 300 jaar.

Geen

Dat zijn nogal wat veranderingen, aldus Moore.

“Geen van die veranderingen werd veroorzaakt door de mens,” benadrukte hij.

In de afgelopen 400.000 jaar zijn er meerdere perioden geweest waarin een groot deel van de aarde bedekt was met ijs, merkte Moore op.

We zitten nu precies tussen twee van die perioden in, klonk het.

Nergens

“Dit is allemaal onderdeel van de Pleistocene ijstijd, die 2,5 miljoen jaar geleden begon en nog altijd voortduurt,” zei hij.

“We leven dus nog steeds in een ijstijd,” benadrukte hij. “Dat is waarom er zoveel ijs rond de polen is te vinden.”

Ter vergelijking was er 30 miljoen jaar geleden helemaal geen ijs te vinden op aarde.

Nauwelijks opgewarmd

Hoe zit het dan met CO2?

De medeoprichter van Greenpeace wees erop dat er geen sterke correlatie is tussen CO2-concentraties en temperatuur.

In de afgelopen decennia is de aarde – in tegenstelling tot wat de media beweren – nauwelijks opgewarmd.

Hoger dan ooit

Dat terwijl CO2-concentraties hoger dan ooit zijn.

Factoren die wel van invloed zijn op de temperatuur op onze planeet zijn volgens hem de baan van de aarde om de zon en de zonneactiviteit.

Bekijk het filmpje hieronder:Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Ik vind het altijd wel reuze knap dat er mensen zijn die weten hoe het klimaat 30 miljoen jaren geleden was.
  Dagelijks blijkt weer dat1 dag vooruit al een hele opgave is.

  Maar ik denk wel dat het de komende maanden wat kouder zal zijn dan de afgelopen maanden.
  Het is maar een idee, eens kijken over een maand of zes of ik gelijk had.

  13 likes
 2. Quote : Factoren die wel van invloed zijn op de temperatuur op onze planeet zijn volgens hem de baan van de aarde om de zon en de zonneactiviteit.

  Dat is iets wat bij elk steekhoudend verhaal steeds de boventoon voert en heeft niets met co2, stikstof of de aanwezigheid van de mens van doen en maakt alle vernietigende en belastende onzin-maatregelen van de overheid jegens ons volstrekt onzinnig en overbodig.

  Maar ook hier worden we weer doelbewust over voorgelogen en maakt deel uit van de oorlog die gevoerd wordt tegen de menselijkheid. Zowel co2 als stikstof zijn hard nodig in de natuur en maken daar onlosmakelijk deel van uit. Ook de bouw die ondanks het gigantische woningtekort weer onnodig lamgelegd wordt maakt deel uit van een van de eerste levensbehoeften van de mens. Een warme en beschutte plek om te slapen en te leven wordt weer schaarser dan ooit. Alles wat ten grondslag ligt aan een veilig, onbezorgd,menswaardig leven ligt constant onder vuur. Dat is wat ze steeds doen, onrust, angst, verdeeldheid en ellende zaaien zodat mensen niet bezig kunnen zijn met wat werkelijk van belang is in het leven, namelijk ons los weken van die verstikkende, verziekende macht boven ons die ons kapot wil maken !

  7 likes
 3. Klimaatverandering is de grootste swindel en geldroof uit de geschiedenis, en het radicaal in korte tijd omschakelen naar andere vormen van energie is zelfs klimaatonvriendelijk en zeer milieuvervuilend. Het is zelfs complete waanzin en financieel onverantwoord om deze compleet onnodige energietransitie in zo’n korte tijdsbestek er door te drukken, bij een dergelijke transitie zuller er op zeker veel grote fouten worden gemaakt. En uiteindelijk zal achteraf blijken dat dit geen duurzame weg was, maar wel een heel dure weg.

  Waterstof is daarbij altijd nog onderbelicht, maar krijgt wel steeds meer aandacht en draagvlak en zal voor de toekomst belangrijker worden en ook duidelijk worden dat het gasloos maken van Nederland en rijden op batterijen achteraf een heel slechte keus was.

  7 likes
 4. Ja het weer is veranderlijk en is dat altijd geweest, in mijn jeugd kwamen de golven bij Hoek van Holland bevroren binnen en lag de nieuwe waterweg vol schotsen. Veel kpu geweest, 70er en 80er jaren nog elfstedentochten en ook wat hittegolven, niks bijzonders. Wel raar dat je nooit antwoord krijgt op het equivalent van het goudstof van de Annunaki, de chemtrails.

  5 likes
 5. beste mensen, het volk wil nu eenmaal bedonderd worden. Dat is zo en zal altijd zo blijven. Nl. het gros van de mensen huppelt graag achter een “grote mond” aan, want als je maar hard genoeg scheeuwt en dat blijft volhouden dan ben je geloofwaardig. I.p.v. je eigen verstand te gebruiken neemt men zaken klakkeloos aan. Dat is gemakkelijk, je hoeft nl. geen energie te verspillen aan het zelf nadenken EN je kunt – als het fout loopt- de schuld op een ander schuiven Dwz. je hoeft geen verantwoording voor jouw keuzes te nemen. Zolang de mens als individu zelf niet nadenkt en geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties, zal er geen verandering komen in de problemen die wij nu tegenkomen, of ze nu waarheid of leugen zijn.

  3 likes
 6. Vooruit kijken is iets heel anders dan terugkijken.

  2 likes
 7. Lieve mensen bekijk het leven eens van een andere kant, ,, www. astrologie.ws Het is ook een heel oude manier om naar het heelal te kijken. Deze site geeft weersvoorspellingen op basis van de stand van de planeten, heel interessant . Op dit moment klopt het aardig , de laatste weken nattig.Ik volg het al jaren…

  2 likes
 8. Ha Louise, en deze site voor aardbevingen:
  https://www.ditrianum.org/index.htm

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje ...

greta thunberg

Greta Thunberg is nu ook al een corona-expert: ‘Dit is schandalig’

Greta Thunberg moet wel over buitengewone gaven ...