Het Complot

De Bullingdon Club: het geheime leven van de machtige mannen die Groot-Brittannië besturen

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs raakte de Britse premier David Cameron (tweede van links op de foto) in opspraak vanwege de vreemde rituelen die hij zou hebben uitgevoerd op de universiteit van Oxford. Tijdens zijn studententijd was hij lid van de Bullingdon Club, een berucht en elitair genootschap. Bij Bullingdon heerst een minachting jegens de lagere sociale klassen.

Drie van de machtigste mannen in Groot-Brittannië – de minister-president, de minister van Financiën en de burgemeester van Londen – waren allemaal lid van dit genootschap, net als een groot aantal ambassadeurs, directeuren, bankiers én vier koningen. De burgemeester van Londen, Boris Johnson, is de beoogde opvolger van premier Cameron.

Vanwege de zwijgcode is de club tot nu toe altijd gehuld geweest in mysterie. De lichting van dit jaar bestaat onder meer uit de zonen van enkele van de rijkste mannen in Groot-Brittannië. Het is goed mogelijk dat één van hen in de komende decennia premier wordt van het land.

Veel langer dan gedacht

De leden van Bullingdon zouden zichzelf zien als elitair en trots zijn op hun geld en connecties. De club is al veel langer dan gedacht een invloedrijk instituut. Onder meer minister Lord Halifax, minister Edward Grey, koning Frederik VII van Denemarken en de vader van premier Alec Douglas-Home waren lid van Bullingdon.

In 50 jaar tijd leverde de club een premier, een minister van Financiën, drie ministers van Buitenlandse Zaken en 50 parlementsleden. Ook de namen van koning Eduard VIII, de vader van Winston Churchill en imperialist Cecil Rhodes komen voorbij. Op een foto van de club uit 1867 is in het midden de prins van Wales te zien. Een foto uit 1867 toont voorzitter Archibald Primrose, die later minister-president van Groot-Brittannië zou worden, met zijn armen over elkaar en een grijns op zijn gezicht.

Bankiersfamilie Rothschild

De connecties die de club heeft met het bankwezen zijn nog opvallender. De hoofden van de bankiersfamilie Rothschild, Jacob en zijn zoon Nathaniel, waren allebei lid. Jacob Rothschild zou alleen al meer dan 7 miljard dollar waard zijn.

De bankiersfamilie Baring onderhoudt ook al geruime tijd banden met de club. Het jongste lid is Mark Francis Baring, zoon van oud-bestuursvoorzitter van BP Lord Ashburton.

[The Daily Beast]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
7 jaren geleden

Downton Abbey

vakantie
vakantie
7 jaren geleden

Die met z’n zonnebril is alvast de zwakke schakel.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

‘Jacob Rothschild zou alleen al meer dan 7 miljard dollar waard zijn.’; wat een asociaal!

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ik vraag me af hoeveel geld heb je nodig ? Als je eten en andere dingen kan kopen dan heb je toch genoeg om te leven !!!! Begrijp die graai toestanden helemaal niet ! Dan moet je verblind en erg ziek zijn ! Dus echt ziek ! Dat zijn die families ook zielig hoor !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x