Homepagina » Het Complot » Liet J.P. Morgan de Titanic met opzet zinken?
Liet J.P. Morgan de Titanic met opzet zinken?

Liet J.P. Morgan de Titanic met opzet zinken?

In 1898 schreef Morgan Robertson in het boek ‘Wreck of the Titan’ over een onzinkbaar luxeschip dat te snel voer en in de Atlantische Oceaan op een ijsberg botste. Vanwege een tekort aan reddingsboten kwamen de meeste passagiers om het leven. Veertien jaar later werden de gefantaseerde gebeurtenissen werkelijkheid toen de Titanic in 1912 een ijsschots raakte en naar de bodem van de zee zonk.

Het is inmiddels meer dan 100 jaar geleden dat de Titanic is gezonken. Het is misschien wel de beroemdste scheepsramp ooit. Op veel plekken in de wereld wordt de ramp nog steeds herdacht.

De Titanic was eigendom van White Star Line, een bedrijf dat onderdeel was van de International Mercantile Marine Company van bankier J.P. Morgan. Voor de scheepsramp beschikte Amerika nog niet over een centrale bank. In 1910 kwam een internationale groep bankiers in het geheim bijeen op Jekyll Island, een eiland voor de kust van Georgia.

Verschillende steenrijke bankiersfamilies stuurden afgezanten naar het eiland, waaronder de familie Morgan, Warburg, Vanderlip, Rockefeller en een vertegenwoordiger van Kuhn, Loeb & Co. Paul Warburg zou niet alleen namens zijn eigen imperium aanwezig zijn geweest, maar ook namens de familie Rothschild. Nelson Rockefeller, een kleinzoon van de beruchte olietycoon John D. Rockefeller, zat namens de bankiers in het Amerikaanse Congres. Ze wilden een centrale bank oprichten in Amerika om eindeloos geld te kunnen bijdrukken.

Het resultaat van de geheime ontmoeting was de Federal Reserve Act, die in het jaar na de ramp met de Titanic werd aangenomen. De Amerikaanse onderzoeker Eustace Mullins was een fervent tegenstander van de Federal Reserve, die volgens het door hem gepubliceerde bewijsmateriaal op onwettige wijze in het bezit was van banken en particuliere aandeelhouders, via het aandeelhouderschap in de 12 plaatselijke afdelingen van de Federal Reserve. Het uitgebreid gedocumenteerde onderzoek van Mullins ‘toont aan dat bankiersfamilies het economische, juridische, medische en politieke leven van de Verenigde Staten beheersen en controleren, met als spin in het web de Federal Reserve van de Rothschilds’.

In september 1911 leken de plannen van J.P. Morgan even in duigen te vallen. Eén van zijn drie zusterschepen, de Olympic, kwam in aanvaring met een Brits marineschip, de HMS Hawke. Voor Morgan was dit een financiële strop. Robin Gardiner schreef in zijn boek ‘Titanic: The Ship That Never Sank?’ over de vele toevalligheden in de aanloop naar de ramp met de Titanic. Hij kwam tot de conclusie dat het zusterschip Olympic op de bodem van de oceaan ligt. Volgens Gardiner zijn de schepen omgewisseld om de verzekeraar te misleiden.

Aan boord van de Titanic of de Olympic bevonden zich ook enkele machtige individuen die de plannen van de bankiers in de weg stonden. Onder hen was John Jacob Astor IV, een Amerikaans zakenman, uitvinder en vriend van Nikola Tesla. Hij opende het Waldorf-Astoria Hotel en kwam om tijdens de scheepsramp. Astor was de rijkste man aan boord van het schip.

Andere tegenstanders van de Federal Reserve aan boord van het schip waren de Amerikaanse zakenmannen Benjamin Guggenheim en Isidor Straus, die kort lid was van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Diende het boek ‘Wreck of the Titan’ voor J.P. Morgan als inspiratiebron om rijke tegenstanders van de Federal Reserve uit de weg te ruimen? Werd op Jekyll Island een plan gesmeed om de concurrentie uit te schakelen?

Er zijn enkele opvallende overeenkomsten tussen de Titanic uit de Olympic-klasse en de Titan uit het boek van Robertson. Het fictieve schip zonk net als de Titanic in april in de Atlantische Oceaan en in beide gevallen waren er onvoldoende reddingsboten aanwezig voor de passagiers. De Titan was 243,84 meter lang en de Titanic was 269,04 meter lang. De Titan had een kruissnelheid van 25 knopen, de Titanic had een kruissnelheid van 21 knopen. Beide schepen werden bestempeld als ‘onzinkbaar’.

De Titanic voer op 14 april 1912 op 640 kilometer van Newfoundland met 22,5 knopen tegen een ijsschots. De Titan voer op een nacht in april op 640 kilometer van Newfoundland (Terra Nova) met 25 knopen tegen een ijsschots. Morgan Robertson stierf in maart 1915, drie jaar na de ramp, aan een overdosis.Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Zou me niet verbazen heb al zoiets gelezen dat hij en nog 50 andere rijke stinkerds de boottocht hebben afgezegd 2 dagen voor vertrek jp zijn reden was dat hij ziek was maar getuigen die hem zagen claimen dat hij niet ziek was.
  En jp morgan is ook de eikel geweest die tesla heeft kapot gemaakt want ja elektriciteit gratis zag mr morgan niet zitten.

  6 likes
 2. Het zijn ook geen mensen die dit hebben gedaan, zij zijn allen demonen

  5 likes
 3. Aangezien er geen argumenten voor de ”theorie” worden gegeven in de tekst (geen -als nuchtere persoon, letterlijk en figuurlijk- mogelijk serieus te nemen argumenten in elk geval) .. zou iemand zo aardig willen zijn deze op te noemen?

  2 likes
  • Ja, hoor ik ben zo aardig, Sander! Je kunt het beste iets eten (of drinken), want dat helpt goed tegen je nuchterheid!
   Geen dank,
   Aardig iemand

   1 likes
 4. Interessant, hier had ik nog niet eerder over gehad.

  1 likes
 5. Ben benieuwd of de Titanic was verzekerd.. zou ook een goed motief kunnen zijn. Beetje net als de twin towers zeg maar.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Larry_Silverstein

  1 likes
 6. Had J.P. Morgan een op afstand bestuurbare ijsberg?

  1 likes
 7. Deze theorie is al heel erg oud, weet alleen niet of deze ooit wederlegd geworden is

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De wereldelite haalt alles uit de kast. Waarom actrice Greta Thunberg net zo nep is als de klimaathoax

De wereldelite haalt alles uit de kast. Waarom actrice Greta Thunberg net zo nep is als de klimaathoax

De emotionele uitspraken van de 16-jarige Greta ...

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

Website lovemoney.com heeft een overzicht gemaakt van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.