Gezondheid

Ontdek hier hoeveel suikerklontjes er in jouw favoriete tussendoortjes zitten

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussendoortjes stillen de erge trek. Ze helpen je uit de ochtend- en middagdip. Maar ze zijn ons vooral aangepraat door de voedingsindustrie. Tussendoortjes zijn makkelijke handel. De term tussendoortje wordt veel in reclames gebruikt. Het geeft de indruk dat het een makkelijke en onschuldige snack is.

De meeste tussendoortjes zijn vooral zoet en calorierijk. Tussendoortjes in de ochtend, middag en avond waren overigens heel lang vooral een Nederlandse gewoonte. Denk aan het koekje bij de koffie en wat bij de middagthee.

Op het Instagramaccount Dealerdesucre vind je allerlei tussendoortjes met daarbij het aantal suikerklontjes die erin zitten. De berekening is gebaseerd op de hoeveelheid suiker die op de verpakking staat. Vijf gram suiker wordt als één suikerklontje beschouwd. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de Wereldgezondheidsorganisatie ligt op 25 gram per dag (vijf klontjes dus).


[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x