Universum

Ligt diep onder het aardoppervlak een oude aarde verscholen?

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team Harvard-wetenschappers denkt dat de resten van de oude aarde, die dateren uit een tijd dat een andere planeet in botsing kwam met de onze, diep in de aardmantel verborgen liggen. Het team stelt dat een onverklaarbare verhouding van isotopen diep in de aarde er mogelijk op wijst dat materiaal van de aarde in botsing is gekomen met een ander hemellichaam, waar de maan uit voortgekomen is.

Algemeen wordt aangenomen dat de maan 4,5 miljard jaar geleden is gevormd, toen de aarde in botsing kwam met een planeet ter grootte van Mars die ‘Theia’ is genoemd. De impact zou dusdanig veel energie hebben opgewekt dat door de hitte zowel de aarde als de planeet bijna onmiddellijk in gesmolten toestand overgingen.

Het team van Harvard, onder leiding van professor Sujoy Mukhopadhyay, zegt bewijs te hebben gevonden waaruit blijkt dat slechts een deel van de aarde smolt en dat een ander deel nog altijd in de aardmantel bestaat.

Mukhopadhyay zei dat er genoeg energie vrijkwam om de hele aarde te doen smelten, maar benadrukte dat de energie niet gelijkmatig verdeeld was, waardoor één halfrond begon te smelten terwijl het tegenovergestelde halfrond deels intact bleef.

Het team analyseerde verhoudingen van edelgasisotopen diep in de aardmantel en vergeleek de resultaten met verhoudingen van isotopen die dichter aan het oppervlak worden gevonden. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat de mantel tijdens de laatste enorme inslag niet één grote magma-oceaan vormde.

Er zijn duidelijke verschillen tussen de verhoudingen van edelgasisotopen in verschillende delen van de aarde, en die moeten worden verklaard, aldus het team. Mogelijk zien we hier echo’s van de oude aarde, van voor de botsing, aldus Mukhopadhyay. De bevindingen zijn begin deze maand gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Californië.

[European Association of Geochemistry]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
8 jaren geleden

Is dit artikel geplaatst om ons voor te bereiden op een eventuele botsing met Nibiru ?
Nee, hoor , grapje. Maar ……. eh ………….. akelig idee eigenlijk, de helft weggesmolten.
Hopelijk zitten wij op de goede helft, of maakt dat ook niet uit ??

Lichtwezen
Lichtwezen
8 jaren geleden

Moeder Aarde is een kind van vader Zon en moeder Maan…
Hoezo botsingen
lees het ontstaan van het heelal van onze metafysische schrijver Jozef Rulof (rulof.org)

Henk001
Henk001
8 jaren geleden

De tweede helft, duidelijk de beste

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Als we het de ‘Aliens’ vragen, die weten het van dit zulk een zaken of het waar is of niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x