Homepagina » Universum » Ligt diep onder het aardoppervlak een oude aarde verscholen?
Ligt diep onder het aardoppervlak een oude aarde verscholen?

Ligt diep onder het aardoppervlak een oude aarde verscholen?

Een team Harvard-wetenschappers denkt dat de resten van de oude aarde, die dateren uit een tijd dat een andere planeet in botsing kwam met de onze, diep in de aardmantel verborgen liggen. Het team stelt dat een onverklaarbare verhouding van isotopen diep in de aarde er mogelijk op wijst dat materiaal van de aarde in botsing is gekomen met een ander hemellichaam, waar de maan uit voortgekomen is.

Algemeen wordt aangenomen dat de maan 4,5 miljard jaar geleden is gevormd, toen de aarde in botsing kwam met een planeet ter grootte van Mars die ‘Theia’ is genoemd. De impact zou dusdanig veel energie hebben opgewekt dat door de hitte zowel de aarde als de planeet bijna onmiddellijk in gesmolten toestand overgingen.

Het team van Harvard, onder leiding van professor Sujoy Mukhopadhyay, zegt bewijs te hebben gevonden waaruit blijkt dat slechts een deel van de aarde smolt en dat een ander deel nog altijd in de aardmantel bestaat.

Mukhopadhyay zei dat er genoeg energie vrijkwam om de hele aarde te doen smelten, maar benadrukte dat de energie niet gelijkmatig verdeeld was, waardoor één halfrond begon te smelten terwijl het tegenovergestelde halfrond deels intact bleef.

Het team analyseerde verhoudingen van edelgasisotopen diep in de aardmantel en vergeleek de resultaten met verhoudingen van isotopen die dichter aan het oppervlak worden gevonden. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat de mantel tijdens de laatste enorme inslag niet één grote magma-oceaan vormde.

Er zijn duidelijke verschillen tussen de verhoudingen van edelgasisotopen in verschillende delen van de aarde, en die moeten worden verklaard, aldus het team. Mogelijk zien we hier echo’s van de oude aarde, van voor de botsing, aldus Mukhopadhyay. De bevindingen zijn begin deze maand gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Californië.

[European Association of Geochemistry]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Is dit artikel geplaatst om ons voor te bereiden op een eventuele botsing met Nibiru ?
  Nee, hoor , grapje. Maar ……. eh ………….. akelig idee eigenlijk, de helft weggesmolten.
  Hopelijk zitten wij op de goede helft, of maakt dat ook niet uit ??

  0 likes
  • Die planeet die in botsing kwam destijds met onze Aarde (Tiamat) IS de planeet Nibiru. Door die botsing is inderdaad de Maan geboren. Er is een groot deel van Tiamat verpulverd en daar is o.a de Maan uit gevormd. En in de loop van de miljoenen jaren is de planeet weer recht getrokken, door de ongelooflijke gravitatie krachten van het heelal. Er is met die botsing ook heel veel gruis vrij gekomen (rood gruis) en dat is door die botsing een kant op gegaan, en daarom is Mars rood. Mars bevat een flinke laag stof wat van Tiamat afkomstig was. En een deel van dit rode gruis is nog te zien in de oostelijke delen van de Aarde. Evert Jan Poorterman heeft hier heel veel over verteld in een lezing.. En als je dat aanhoort, vallen vele puzzelstukjes regelrecht op zijn plaats. Trouwens, Evert Jan verteld ook over zijn taalsleutel Kwando. En zo heeft hij bijvoorbeeld ontdekt dat onze de Aarde niet de officiële naam is van onze planeet.

   Via de Taalsleutel moet je het in lettergrepen verdelen en krijg je: A AR DE. A is water of ruimtewateren. AR is rood en DE is definitief. Dus; Tiamat bevind zich in de ruimtewateren naast de rode (Mars) voor altijd..

   Bekijk die lezing op YouTube eens mensen. Zoek onder de zoekterm; “Terug naar de sterren” en je zult het vinden. Het is behoorlijk interessant.

   4 likes
 2. Moeder Aarde is een kind van vader Zon en moeder Maan…
  Hoezo botsingen
  lees het ontstaan van het heelal van onze metafysische schrijver Jozef Rulof (rulof.org)

  4 likes
 3. De tweede helft, duidelijk de beste

  4 likes
 4. Als we het de ‘Aliens’ vragen, die weten het van dit zulk een zaken of het waar is of niet.

  4 likes
 5. Grappig, dat er na zo’n botsing 2 perfect ronde planeten overblijven. …. :S

  0 likes
 6. Het ontstaan van ons zonnestelsel staat uitgebreid verteld op de Soemeriësche kleitabletten waar ook de botsing tussen 2 oer planeten op staat.

  1 likes
  • days of our lives

   Dat staat niet op die kleitabletten. Waar haal je dit vandaan?

   1 likes
   • Het staat wel degelijk op de ronde seals die samen met de kleitabletten zijn gevonden waar de uitleg bijstaat. Kijk maar eens naar de vertalingen van Zecheria Sitchin, de werken van Michael Tellinger zeggen juist hetzelfde. De Enuma Elish verteld ook hetzelfde verhaal. Op http://www.enkispeaks.com/ vind je volledige waarheid over onze echte geschiedenis.

    1 likes
 7. waarom zoveel sceptishe reacties? er is een of meer bevolkingen die in het binneste van de aarde leven, die na de 2e kernbom in de 2e wereld oorlog de wereld lijders heeft laten weten dat als ze nog zo’n actie zouden uitvoeren ze tegen gehouden zouden worden en nee moeder aarde is geen kind van vader zon en moeder maan want de maan bestaad nog niet eens 8 keer zo kort als moeder aarde zelf, en zoizo vraag het de alians maar ga maar naar de banklijders de illumitatie henzelve die al 300.000 jaar lang de mensheid dom houd doormiddel van drank drugs voorgelogen media, je kunt zelfs nieteens de wereld kaarten serieus nemen want zelfs door nasa word informatie weggehaald zoals water en een graftombe op mars of de bouwwerken op de maan die meer dan 30 keer zo groot zijn als de grootste stadions waarvan we weten op deze aarde, dus voordat je zo’n stomme reactie plaatst denk gewoon ff op een hoger bewustzijn na dan van een aap

  2 likes
 8. Of kwam het wegsmelten van de aarde door de opwarming? Dan issie in de loop der jaren behoorlijk afgekoeld en krijgen we binnenkort een ijstijd. Toch? of is dat de wereld op z’n kop.

  0 likes
  • er wordt gezegd dat wij een ijstijd tegemoet kunnen zien. Maja, waar? over de hele wereld of gedeeltelijk?
   allemaal veronderstellingen, niks is zeker.
   Ik weet niet meer wat ik moet geloven, overal is mee gerotzooid. Alle zekerheden worden onderuit gehaald.
   Een ding weet ik wel zeker ; 1ste winst nederland is binnen hahaha.
   Of is daar ook al mee geknoeid …………….

   1 likes
 9. Oké de Aarde kwam ooit in botsing met Theia en daaruit is de maan ontstaan… Toch raar deze theorie… Theia was ongeveer zo groot als Mars en Mars is een stuk groter dan de Maan. Maar Theia heeft onze Aarde zo geraakt dat zij niet uit haar baan geraakt is wat eigenlijk wel zou moeten met een planeet ongeveer zo groot als Mars. Het enige wat ze erover zeggen is: Theia raakt de Aarde met een scherende invalshoek. Toch blijf ik het heel vreemd vinden dit.

  1 likes
 10. Luister goed allemaal .
  ik weet dat wij in de hemel leven in de ruil van de echte oude aarde 🙂
  ze hebben het over griekse goden een tempel . ook een tempel uit egypte sfinx .
  ben je nu wel wakker als je het weet ?

  0 likes
 11. De aarde werd dmv zwaardere en sterkere energieën gevormd , ik denk dat onze aarde het centrum is van een zwervend of zwevend zwaartekrachtveld dat in ons universum aanwezig is maw, als onze planeet door een splitsing weg zou vallen dan betekend dit, dat dit een ongekende uitwerking op de zwaartekracht van andere kosmische (hemel) lichamen zal hebben met mogelijk even zo groot of grotere rampen tot gevolg . Het is dan ook dwaas te denken dat men elders in het stoffelijke universum veilig zou kunnen zijn wanneer zo een ramp met deze omvang ons treft . Hoe het ook zij , deze planeet heeft grotere invloed op de hemellichamen dan andere omdat hier leven bestaat , wat altijd een interne activiteit met de zwaartekrachtwet oplevert .

  0 likes
 12. Allemaal onzin, volgens de Platte Aarde vereerders..

  0 likes
 13. dan is het maar te hopen dat deze botsing zich niet weer herhaald anders is het adieu mensheid hallo gruis en puin

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...