Homepagina » Het Complot » Crisis Irak: ISIS-rebellen met Amerikaans paspoort en nepfoto’s
Crisis Irak: ISIS-rebellen met Amerikaans paspoort en nepfoto's

Crisis Irak: ISIS-rebellen met Amerikaans paspoort en nepfoto’s

Veel extremistische soennieten van ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië) hebben een westers paspoort. Duizenden van deze ‘gemaskerde, psychopathische moordenaars’ kunnen wanneer ze maar willen naar de Verenigde Staten en andere westerse landen reizen, zo schrijft oud-medewerker van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken Andrew G. Doran.

“Deze al-Qaida-veteranen zijn westers; het zijn doorgewinterde strijders,” aldus Doran. Op 10 juni werd de Iraakse stad Mosoel ingenomen door ISIS-rebellen. Ze maakten veel wapens buit, die waren geleverd door de Amerikaanse overheid. Op dezelfde dag stelde het Amerikaanse congreslid Jeff Fortenberry voor te stoppen met wapenleveranties aan de Syrische rebellen.

De jihadistische terreurgroep, die ongeveer 10.000 leden telt, is niet alleen een machtige militaire groepering, maar beheert ook een slordige 2 miljard dollar (1,48 miljard euro) aan tegoeden.

De Britse krant The Guardian meldt dat het geld begon te stromen na de inname van olievelden in het oosten van Syrië. Het fortuin groeide verder door waardevolle antiquiteiten het land uit te smokkelen. Het ging onder meer om relicten tot 8000 jaar oud. In Mosoel, waar banken werden overgenomen en Amerikaanse wapens in beslag werden genomen, maakte de groep meer dan 1,5 miljard dollar (1,11 miljard euro) buit.

Nepfoto’s

Veel van de foto’s die ISIS-rebellen op Twitter plaatsen, zijn volgens mensenrechtenactivisten nep. Op internet circuleren gruwelijke foto’s waarop gedode of ontvoerde Iraakse soldaten te zien zouden zijn. ISIS beweert dat ‘honderden zijn geliquideerd’ en schepte op dat de afschuwelijke beelden bewijs zijn voor de dood van 1700 Iraakse soldaten.

Volgens woordvoerder van het Iraakse leger luitenant-generaal Qassim al-Moussawi zijn de foto’s echt. Erin Evers van Human Rights Watch is in Irak en zei over de foto’s: “We proberen ze te controleren op echtheid, maar ik ben er niet van overtuigd dat ze echt zijn.”

Ook Elizabeth Orcutt van de Britse krant The Times zet vraagtekens bij de echtheid van de foto’s. De uitzonderlijke hoge kwaliteit van de foto’s is volgens Orcutt opvallend. “De kwaliteit van deze beelden roept twijfels op: de kleur lijkt te goed, de hoeveelheid pixels is boven verwachting en de belichtingstijd is precies goed,” schreef ze, toevoegende dat de maker cursussen fotografie moet hebben gevolgd. “We moeten vraagtekens zetten bij de herkomst van deze foto’s,” concludeerde ze.

[BBC, National Review, CNBC, The Guardian, Business Insider]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
6 jaren geleden

Wat is dit nou voor achterlijke berichtgeving?

Wellicht dat ze die 1700 overdrijven maar ‘een cursus fotografie gehad moeten hebben’.

De huidige camera’s zijn van hoge kwaliteit waarmee zéér goede foto’s te maken zijn. Hoef je geen cursus voor te hebben gevolgd, en ze hebben, naar het schijnt, voldoende geld om een topcamera aan te schaffen.

Ze willen het doen overkomen alsof Arabieren dom zijn. Velen zullen inderdaad geen goede opleiding hebben genoten. Maar ja, er schijnen ook veel westerse Jihaddisten te zijn die een westerse opleiding hebben gehad.

Johan
Johan
6 jaren geleden

We leven in een tijd, waarin je niet meer weet of iets echt of fake is.

Pascal
Pascal
Reactie op  Johan
6 jaren geleden

Beste Johan,

Ik denk dat we toch niet allemaal gekke gerit zijn om te geloven dat ze met een paar 4WD Toyota’s even Irak kunnen innemen terwijl dat toen met veel bionische onzichtbare vliegtuigen toch wel een lang verhaal werd.

Het is een grote bonk propaganda waar je naar kijkt maar het gros gelooft alles wat ze zien.

365Y
365Y
6 jaren geleden

Gezien de snelheid waarmee ISIS tot nu deze terroristen met haar operaties successen boekt , het doel wat ze voor ogen hebben, zijn het waarschijnlijk wel echte fotos, dit is tenminste wat de afvalligen ISIS in een media bericht op hun site zelf bevestigd . Wie aan de echtheid twijfelt is de geschiedenis van deze misdadigers snel even vergeten en dat zeg ik omdat deze vrede afbrekende werkwijzes een vast onderdeel van hun (ledenwervende) methoden zijn .

Yvonne
Yvonne
6 jaren geleden

Ook een manier om de realiteit af te zwakken!

huisheks
huisheks
6 jaren geleden

Net n berichtjes gelezen over ISIS; schijnt een nieuwe, met euro/amerik. geld gefinancierde terreurgroep te zijn. Hebben geld teveel.
ISIS schijnt te verwijzen naar de Illuminaten, die iets met deze godin hebben.
Jammer dat het weeeeeeeeeeeeer een FALSE FLAG operation is.
Zovelen die daardoor weer moeten omkomen. Alles in het kader van een Groot Israel.
De heilstaat die zal zorgen voor een Nieuwe Wereld Orde.
Zoals ze roepen in iedere cartoon ;DONT YOU BELIEVE IT !!!!
Maja, de meute slikt het als zoete koek. Ik zal mijn maatregelen wel treffen, want dat dit een keertje Boem gaat doen is mij wel duidelijk. Ik stond erbij en keek er naar, hihihi , hahaha .En daar hebben we geeneens een Planet X voor nodig.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Al die zogenaamde rebellen zijn psychopathische gedrogeerde opportunistische huurlingen zonder god nog gebod ( met god en gebod zijn ze nog erger…) en opgeleid en betaald door de CIA. Ook Toyota heeft weer goede zaken gedaan aan de foto te zien. En het is waar dat je met je cell phone uitstekende foto’s kan maken. En die Orcutt, het staat er echt, is nog achterlijker dan die zogenaamde rebellen en Amerikanen bij elkaar…

IIS
IIS
6 jaren geleden

ISIS is in het leven geroepen door de VS samen de Saoedi-Arabië die een weg zoeken om Syrië binnen te kunnen vallen. Het is opvallend dat nog nooit één woord is gesproken over een totaal nieuwe groepering die zich ophoudt in Syrië en plots zijn ze er, ISIS, het grote gevaar in de overtreffende trap, groter en vuiler, gemener en koelbloediger dan al Qaida die bij deze killers lijken te verbleken. Al Qaida was een uitgemolken koe en nu heeft de CIA bedacht dat met een Hollywood B-film productie de wereld kan worden overtuigd van het grote gevaar dat ons in de toekomst zal bedreigen. First we take Syrië than we take the world!

Hoe Hollywood B-movies even wat nep uit de oude doos heeft getoverd…. http://tinyurl.com/lr86z3v is nu deze geworden…. http://tinyurl.com/l2hw9yx

IIS
IIS
6 jaren geleden

Bestudeer eens deze foto http://tinyurl.com/kz3qf9n het is toch te zot voor woorden dat massa’s mensen geloven dat hier een moslim fanaticus zichzelf toont met zijn ‘discipelen’ die er allen ondanks de -geverfde?- baard en maskers toch wel een heel westers bleekneuzen kleurtje hebben.

huisheks
huisheks
6 jaren geleden

de Joodse Lobby in de VS heeft overal een grote vinger in de pap.
Dat heb ik wel gemerkt toen ik tijdens verkiezingen in de States was.
Ik ben niet gauw van mijn stuk te brengen, maar dit was toch wel heeeeeeeeeel eng.
Je wordt onder druk gezet om geld te doneren op een manier die grenst aan afpersing.
En dan is dit een logisch vervolg om koste wat kost je zin te krijgen.
Geld speelt geeeeeen rol !!

Fred Barendse
Fred Barendse
Reactie op  huisheks
6 jaren geleden

Ik ben helemaal eens met huisheks. Het grootste gevaar op aarde bevindt in en in de omgeving van Wallstreet. Zij hebben het geroofde en geleende geld van de wereld. Een heel eng sprookje van Abraham en zijn Duizenden rovers.

IIS
IIS
6 jaren geleden

Off topic, ben heel benieuwd of de drie jongens in Israël werkelijk zijn ontvoerd en ook dit geen zoveelste hoax is die de staat daarmee het recht geeft (neemt) mensen uit hun huis te halen. Welk nieuws en welke berichten kun je tegenwoordig nog serieus nemen? Zie ik nu weer een ‘moeder’ die een verhaal moet opdissen? http://nos.nl/video/662545-israel-breidt-zoektocht-tieners-uit.html

x

Check Also

biden

De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen

Joe Biden heeft in zijn eerste week ...

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x