Homepagina » Binnenland » Nederland is geen democratie, maar een verkapte dictatuur. Gele hesjes leggen uit waarom ze niet stoppen voordat Rutte is afgetreden
Nederland is geen democratie, maar een verkapte dictatuur. Gele hesjes leggen uit waarom ze niet stoppen voordat Rutte is afgetreden

Nederland is geen democratie, maar een verkapte dictatuur. Gele hesjes leggen uit waarom ze niet stoppen voordat Rutte is afgetreden

In tenminste 10 steden wordt door de gele hesjes gedemonstreerd tegen Mark Rutte en het systeem waarin we leven.

“Mensen hebben problemen, maar kunnen die niet oplossen. Ze zijn wanhopig en gefrustreerd,” zei Ingeborg Westerhoff, één van de initiatiefnemers van de Facebookgroep ‘Gele Hesjes NL’ tegen het AD.

“Het systeem heeft regels bepaald waar het volk het niet mee eens is,” vervolgde ze. “Toch worden ze uitgevoerd.”

Verkapte dictatuur

Westerhoff: “De Europese Unie heeft ons alleen maar ellende gebracht. Er gaan bakken geld naartoe. Het is een bodemloze put.”

Ze merkte op dat ze bij een referendum tegen het associatieverdrag met Oekraïne had gestemd. “Toch is dat doorgegaan. Er wordt dus niet geluisterd.”

“Bewegingen als ‘Break the System’ en ‘Occupy’ zijn door de regering doodgemept,” aldus Westerhoff. “Nederland is monddood gemaakt. Hier is geen democratie. Het is een verkapte dictatuur.”

Minachting

Als mensen moeten kiezen tussen eten kopen of medicijnen betalen, gaat er iets structureel mis, klonk het.

“Ik vertrouw geen enkele politicus,” zei ze. “Ze doen loze beloftes. Rutte gaat straks het Marrakesh-pact ondertekenen terwijl de meeste Nederlanders dat niet willen. Dat is minachting.”

Aftreden

“Rutte moet aftreden,” voegde ze toe. “En er moet een bindend referendum komen. Dan ligt de stem weer bij het volk.”

“Wij stoppen niet voordat Rutte is afgetreden,” besloot ze.

Foto: ComputerHotline Wikimedia Commons

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Nu nog genoeg mensen mobiliseren om Rutte van zijn troon te wippen.. zijn uitspraak “wij hebben allemaal een geel vestje aan” is het uitlachen van het volk. We zijn al lang genoeg geterroriseerd door Rutte en consorten.. die denken dat ze overal mee wegkomen… afschaffen referendum is het ontnemen van het stemrecht van het volk.. als je maar genoeg treitert en onderdrukt krijg je een vuistslag.. ben benieuwd naar het gezicht van Rutte als dat gebeurt

  93 likes
  • Sina schreef:

   Ik snap sowieso niet dat Rutte DAT durft te zeggen; “wij hebben allemaal een geel vestje aan”. De ” vestje ” die hij aan heeft, is vuurrood met de tekst Wij maken jullie helemaal af ! ” erop. Inderdaad, dat is minachting ! Ondertussen lachen zijn zich daar half dood in Den Haag, maar ik heb geleerd dat een ieder krijgt wat hem of haar toekomt, ten goede of ten kwade, vroeg of laat. Eindelijk worden de Europeanen wakker, en ik voorzie dat het er een europese revolutie er aan komt. Laat maar komen en wij het volk kunnen dan hopelijk voor eens en voor altijd orde op zaken brengen.

   60 likes
   • Sina schreef:

    De teller staat op dit moment dat ik dit schreef, op :

    2.068.707
    Personen zijn op dit moment werkloos

    12,5% werkloosheid van de totale bevolking

    25,1% werkloosheid van de beroepsbevolking

    http://www.werkloosheidsmeter.nl/

    Hoezo, de werkloosheid daalt….
    Hoezo, de economie gaat de goede kant op….

    Ze, en dan bedoel ik iedereen die ook maar IETS met de kabinet te maken heeft, eerste en tweede kamer, het senaat ( jawel, wij hebben ook een senaat ) moeten zich de ogen uit zijn of haar kop schamen !! Dit wat nu gebeurt in Europa is niet meer te stoppen en zal alleen maar erger worden. Wij, het volk laten niet meer met zich ringeloren, en wordt tijd voor actie, die er nu is !!!

    22 likes
  • guido schreef:

   Het maakt niks uit wie ons onderdruk/ regeert, of het nu Rutte is of de volgende onderdrukkende uitzuigers. Zolang dit corrupte kapitalistische systeem niet verandert of geheel onderuit gaat blijft alles bij het oude. De gele hesjes veranderen daar niets aan, is alleen maar korte termijn eigen belang van het volk. Als we echt iets willen veranderen begin dan bij jezelf. Stop bv met pinnen of kopen op internet maar dat is illusie dus verandering zal er niet komen.

   46 likes
   • Tallamaris schreef:

    Niets doen is ook geen optie,en door de gele hesjeskunnen we misschien weer eenheid krijgen in plaats van verdeel en heers.Ik stel voor dat al ga je niet naar een demonstratie draag een geel hesje om te laten zien dat je sollidair bent,zo kom je misschien in gesprek met mensen om ze bewust te maken.Laten we allemaal iets doen en dan voelen we ons zo 1 dat we massaal ons ziek melden en stoppen met pinnen etc.

    13 likes
   • Madeloes schreef:

    m.i. gaat het om de energie/frequentie wat hierin de voornaamste rol speelt. De mensheid wil VRIJHEID van het zijn. Alles speelt een rol,de frequentie van de aarde, schumann resonantie, earthquakes en volcano eruptions, space weather. Intuitief de zgn ‘godvsonk ‘(waar veel over over te zeggen valt) weet’ de mensheid wanneer het genoeg is wat er op het aardopppervlak zich uitspeelt en wil niet in herhalingen vallen zoals in voorgaande tijden. Bijvoorbeeld Atlantis en Mu. De ‘Gele Hesjes’ zijn niet de drijfveer maar de mensheid zelf die probeert te redden wat er te redden valt.

    5 likes
  • silbereye schreef:

   (N)ederlanders zijn verworden tot een apathisch miezerig bang volk zodra deze van bovenaf worden geterroriseerd nemen zij deel aan deze verdrukkers, WO2 is daar een recent voorbeeld van toen wij bevrijd werden werd er weer een ander wolfs kleed aan gedaan.

   Toen dit kabinet aantrad was er een kleine christelijke partij welke het verschil kon maken t.a.v recht en onrecht zij hadden een machtsfactor in handen, wil er verder niet op in gaan, wordt er misselijk van.
   Ja zeker Rutte moet weg dat niet alleen hij en vele anderen moeten vastgezet worden en veroordeeld.
   Maar op dit goed aan te pakken moeten we eerst ons juk afwerpen te beginnen onze lidmaatschap van de EU.

   11 likes
  • Aad schreef:

   We leven in een zelfgekozen dictatuur.
   Alle partijen die de regering vormen zijn door de meeste Nederlanders zelf gekozen.
   Als het stemgedrag niet verandert, blijft alles hetzelfde.

   7 likes
  • frits. schreef:

   @William Ja ja alleen ..al zou het lukken van Rutte af te komen krijg je na veel drama op tv die Buma als plaatsvervangend monster ,is al eerder gebeurt,Buma CDA komt uit een geheime dienst (vader) familie,…nu hoor ik hem alweer bij Paul Witteman op zondag-ochtend tv voor de 3000ste keer met z,n drammerige hersenspoeling.

   5 likes
  • Cas schreef:

   Ik denk dat zijn gele hesje een fluitje bevat , voor als hij straks overboard valt.. En naar alles kan fluiten.

   2 likes
 • John Nak schreef:

  Ik was toevallig in Den Haag en ik ben uiteraard gaan kijken. Helaas een honderdtal mensen zag ik. Het gaat nog te goed met te veel mensen denk ik. Lekker luchen, biertje drinken, voetbal etc. Te weinig mensen zijn nog echt wakker. Hopelijk slaat het honderd monkey effect vanuit Frankrijk over. En gaan we met zijn allen demonstreren. Ik blijf het volgen. Zo veel respect voor de Fransen in Parijs. Wat een helden zijn dat. Daar kunnen wij als Nederlanders nog een voorbeeld aan nemen. En nee het is niet door de overheid in scene gezet, zoals onze vriend Vrijland denkt. Tienduizenden mensen gecontroleerd door Macron zelf lijkt mij stuk. Infiltraties zijn er altijd. Nameste.

  39 likes
  • peter snijder schreef:

   de fransen zijn een ander volk, met een andere mentaliteit..
   zij zullen doorgaan tot Macron en zijn corrupte elite club van het toneel verdwenen zijn.
   nederlanders, voor zover ze van het toetsenbord zijn weg te krijgen, zullen echt niet tot het uiterste gaan.
   polderen is hun advies.
   ons opperhoofd Rutte en consorten weet dat.
   zij doen vervolgens een plas en alles blijft zoals het was, ondanks de verwoede pogingen van een klein aantal dappere gele hesjes.

   17 likes
   • thomass30 schreef:

    Vroeger had je de Geuzen met hun opstanden. Waar zijn die gasten gebleven? Je had ze ook die te water voerden, de Watergeuzen genaamd, met hun invallen vanaf zee richting laten we zeggen Den Haag Binnenhof. Ja ja dat waren nog eens tijden hoor. Die hadden Rutte & consorten zo het land uitgekegeld.

    17 likes
    • Silbereye schreef:

     Helaas dezelfde Geuzen staan nu te juichen en te klappen en buigen als lakeien nog voordat de koets met hun wegen kruist.

     9 likes
    • Herman de Graaf schreef:

     Wat dacht je van de Friezen? (O.a. Pleidooi voor Zwarte Piet)
     Maar de Boeren en Tuinders (kerkgangers). Die zijn stil. Waar blijven die ? Ondergesneeuwd in regeltjes ?
     Overigens vind ik dat ambtenaren een bedenkelijke rol spelen.
     Zij geven uitvoer en zetten de medelanders onder druk.
     Een psychopaat mag denken en spreken.
     Maar ambtenaren voeren hun bedenkelijke praktijken uit.

     3 likes
  • Weesje schreef:

   Denk eerder dat de gele hesjes uit overheidshoeken komen.

   4 likes
 • Only you schreef:

  Rutte doet net of hij door overgrote meerderheid gekozen is, daarbij genomen dat het overgrote deel al gewoonweg niet meer kiest sinds we door gesjoemel in de eu geluisd zijn?

  28 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Rutte is knettergek, echt die malloot is knettergek. De engerd die streeft naar een liberale wereldorde zonder middenklasse met slechts 2% schatrijk en 98% straatarm. Uit de laatste cijfers kwam naar voren dat mensen in Nederland tot de armsten horen van de EU. Kijk naar Frankrijk daar ga je met 55 jaar gewoon met pensioen en niemand die het gaat veranderen. Als de Fransen in dit land zouden wonen dan gaat het in vlammen op. Denk met de komende prijstijgingen in Nederland, komend jaar tot 1000 euro, dat het niet lang duurt of Nederland gaat ook los. En die gek met zijn bende maar lacheeuu, het gaat goed.
  1 miljoen werkzoekende waaronder 400.000 geregistreerd, ja we hebben geen match hé. 400.000 mensen zonder ziekenverzekering kunnen zij niet betalen. 15.000 kinderen iedere dag thuis, so en vso de nek omgedraaid door die Haagse gek. 150.000 kinderen met honger naar bed. 600 moslim-meisjes uitgehuwelijkt ieder jaar in Nederland. En de reguliere pers maar halleluja roepen over deze neoliberale bende misdadigers. Dat is de realiteit 2018. Het gaat niet goed dus ondanks alle propaganda van Rutte en de reguliere media.

  59 likes
 • Gerda schreef:

  ” Koop een huis en koop een auto ” zei die gek na het voorjaarsaccoord . Een steen door zijn torentje kan hij krijgen.

  22 likes
 • H.J. schreef:

  Deze Maand nog een beetje de boel goed op lijnen en per week één speerpunt pakken.
  En in 2019 komt alles opgang.
  Laat je niet voor de gek houden door de beruchte wegkijkclub, die beschermen hun geleende rechten.
  Rutte zette 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil, laat dit nooit meer gebeuren.
  Iedere kiezer heeft het recht op een eigen mening.

  26 likes
 • salvar schreef:

  @john nak

  inderdaad hebben een hoop mensen het nog te goed maar wacht nog een jaartje als de belastingen omhoog zijn gegaan.
  btw 50% omhoog (laag tarief) dat trek overal in door.
  zorg weer omhoog.
  ze wachten gewoon af of er nog geluiden komen uit de samenleving en zo niet,zuigen ze ons nog verder uit.
  er moet echt iets gebeuren anders zijn we het haasje.

  19 likes
 • Chris schreef:

  Ook het probleemoplossend vermogen van de “gele hesjes” en diens voorstanders reikt geenszins verder als een politieke, daar deze niets anders wensen als nieuwe “betere” herders en nieuwe “betere” wetten.
  De “gele hesjes” zijn een mooie en overzichtelijke pion voor het creëren van een reactie op niets onthullende en subjectieve problemen, wachtende op een (politieke) oplossing.
  Vice versa creeën zij (de gele hesjes) problemen welke op een reactie vanuit zowel de politiek als de msm kan rekenen welke schreeuwen (uit naam van de orde lievende burger) om een subjectieve niets onthullende (politieke) oplossing.
  Met als resultaat, meer wetgeving welke uiteraard aan één kant snijdt en zowel de vrijheid als mede vrijwilligheid inperken.
  De gele hesjes en hun voorstanders spelen zonder dit te weten rechtstreeks en snoeihard in de kaart van de elite, daar deze “spontane” beweging niet op een beter moment had kunnen geschieden als nu.

  10 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  veiligheidsvestjes de gele geven aan dat er ergens een gevaarlijke situatie is..
  volgens de politiek kan het nooit de koopkracht en onze welvarende economie zijn..
  juist door die goede koop kracht en welvarende economie kan de politiek zorgkosten, brandstofprijzen, voedsel BTW, gemeentelijk, provinciale, en landelijke belastingen, en nog meer door mij vergeten verhogingen door voeren..
  zij zullen geen gele vestjes gaan dragen, nu niet en nooit niet..

  STUUR ALLEN EEN GELE KAART, WANNEER JIJ DE GELE VESTJES DIE VOOR ONS ALLEN DE DIJK OP GAAN WIL STEUNEN, NAAR ONZE KONING EN ZIJN MINISTER PRESIDENT MET DAAROP :

  Majesteit; uw regering onderdrukt ons in een te ergere mate, zij laten vriendjes minder belasting of geen betalen door hun sluwe streken en vals spel zodat zij ons in opstand doen laten komen, met deze kaart is mijn grens ook bereikt.. (of jou eigen tekst)

  Post voor de leden van het Koninklijk Huis kunt u sturen naar Paleis Noordeinde.

  voor Z.M. Koning Willem-Alexander
  Paleis Noordeinde
  Postbus 30412
  2500 GK Den Haag

  een gewaarschuwd mens telt voor twee toch..
  deel dit zo veel mogelijk opdat er postzakken vol gelenkaarten onze Majesteit of minister president bereiken..

  De Minister-president mark rutte
  Ministerie van Algemene Zaken
  Postbus 20001
  2500 EA Den Haag

  10 likes
 • pkov schreef:

  het is de moeite waard om de normen en waardenvan onze politici eens te bevragen
  je komt er dan achter dat deze zijn ingegeven
  door

  5 likes
 • oskaar schreef:

  en beetje achter E Wagensveld en H bres aanlopen ? echt niet…

  3 likes
  • H.J. schreef:

   Je moet niets beste oskaar.
   Kijk als de Gele hesjes een grotere aanspreekbare groep is geworden, komen de aasgieren van de bestaande politieke partijen vanzelf, die zien dan in opdracht van de Bilderbergclub, wel brood in het monddood maken van de dragers van een Geel hesje.
   Maar nogmaals oskaar, je moet doen wat je doen moet, geheel op eigen verantwoording.

   1 likes
 • Madeloes schreef:

  misschien een vlaggetjesdag organiseren met gele hesjes aan de vlaggenmast in plaats van rood wit blauw.
  tlijkt mij een ‘zonnig’ gezicht.

  3 likes
 • infootje schreef:

  Wat zal de Franse regering blij zijn dat Rusland bestaat, kunnen ze die in ieder geval nog de schuld geven van de “gele vesten” opstand.
  Vooral niet bij jezelf zoeken…
  https://sputniknews.com/europe/201812091070535523-france-russia-yellow-vests/

  3 likes
 • Marcin schreef:

  Rutte wegsturen lijkt me geen oplossing, indien er een politicus bestaat die het beter kan voor iedereen die in Nederland woont dan had deze politicus minimaal 52% van alle stemmen gehaald, het is dus nog al makkelijk om extreem reactief in gele hesjes te gaan gillen wat er niet goed gaat, zonder oplossingen aan te dragen die de situatie van eenieder zou verbeteren. Afschaffen coalitie systeem zou bijvoorbeeld wel een mogelijkheid zijn iets nieuws te proberen. De gekozen partij is dan verplicht alle beloften na te komen, zie Trump. Dat deze Amerikaanse methode uit politieke monden nooit genoemd wordt is wel verdacht en een reden om na te denken waarom ze deze methode niet bespreken. Een reden zou namelijk kunnen zijn dat van een politicus nogal wat deuren gesloten worden door minder opties en onderlinge afspraken.

  1 likes
  • michel de la rie schreef:

   @marcin; Rutte en zijn medecriminelen wegsturen, is momenteel het beste wat NL kan overkomen. Het liefst op de wijze zoals de broeders de Witt in de 17e eeuw; ontweiden en aan een paal voor het binnenhof tentoonstellen voor de misdaden die zij tegen het volk hebben begaan. Natuurlijk zal er een nieuwe regering moeten komen, maar deze zal zich 10 keer bedenken voordat ze dezelfde politiek als hun voorgangers gaat voeren.
   Daarnaast zou het goed zijn om compentente mensen, ongeacht het opleidingsniveau, uit alle lagen van de bevolking te laten solliciteren op een functie. En deze te installeren voor de periode van maximaal 2 jaar en daarna zonder wachtgeld een andere baan laten zoeken, zoals iedere ander burger, die ander werk moet gaan zoeken. Geen universitaire uitvreters, die pas na tig jaar studie gaan werken en dan de dienst gaan uitmaken.

   0 likes
 • Wakkere joost schreef:

  En nogmaals de laatste verkiezingen zijn gefraudeerd waardoor
  we nog steeds die oetl.. Rutte hebben ja het rode gevaar!
  Vergeet dit niet.

  1 likes
 • Wakkere joost schreef:

  Teletetext niet gezien?
  Er mogen maar 100 gele hesjes protesteren.
  Deze personen zijn uitgekozen om de boel te hyjacken.
  De tekst op hun hesje verraad het namelijk refugees welkom en ander links
  georiënteerde opmerkingen.Deze personen zijn fake denk aan Rutte zijn
  spot.Deze pers zijn betaald en er op uit om de gele hesjes beweging een broertje
  dood te laten uitsterven.Deze mensen waren links en dat is het laatste waar je het van
  moet hebben.deze ellende van de roverheid is juist het rode linkse gevaar Communistisch
  dus.
  Denk na en laat je niet in de luren leggen.

  0 likes
 • Jaya schreef:

  Inderdaad een masker voor dictatuur is democratie; we kunnen beter overgaan op meritocratie.

  0 likes
 • Anne schreef:

  De vrijheid van meningsuitinting die er was, wordt met voetengetreden, te niet gedaan. Een voor mij bekende Burgemeester zei eens: Je mag nu nog zeggen wat je wil, je mag schrijven wat je wildt, maar ik weet niet of dit nu met de verdergaande migratiegolf uit Afrika, het middenoosten en andere gebieden nog mogelijk zou kunnen zijn?

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

  Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de ...

  >