Binnenland

Nederland is geen democratie, maar een verkapte dictatuur. Gele hesjes leggen uit waarom ze niet stoppen voordat Rutte is afgetreden

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In tenminste 10 steden wordt door de gele hesjes gedemonstreerd tegen Mark Rutte en het systeem waarin we leven.

“Mensen hebben problemen, maar kunnen die niet oplossen. Ze zijn wanhopig en gefrustreerd,” zei Ingeborg Westerhoff, één van de initiatiefnemers van de Facebookgroep ‘Gele Hesjes NL’ tegen het AD.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het systeem heeft regels bepaald waar het volk het niet mee eens is,” vervolgde ze. “Toch worden ze uitgevoerd.”

Verkapte dictatuur

Westerhoff: “De Europese Unie heeft ons alleen maar ellende gebracht. Er gaan bakken geld naartoe. Het is een bodemloze put.”

Ze merkte op dat ze bij een referendum tegen het associatieverdrag met Oekraïne had gestemd. “Toch is dat doorgegaan. Er wordt dus niet geluisterd.”

“Bewegingen als ‘Break the System’ en ‘Occupy’ zijn door de regering doodgemept,” aldus Westerhoff. “Nederland is monddood gemaakt. Hier is geen democratie. Het is een verkapte dictatuur.”

Minachting

Als mensen moeten kiezen tussen eten kopen of medicijnen betalen, gaat er iets structureel mis, klonk het.

“Ik vertrouw geen enkele politicus,” zei ze. “Ze doen loze beloftes. Rutte gaat straks het Marrakesh-pact ondertekenen terwijl de meeste Nederlanders dat niet willen. Dat is minachting.”

Aftreden

“Rutte moet aftreden,” voegde ze toe. “En er moet een bindend referendum komen. Dan ligt de stem weer bij het volk.”

“Wij stoppen niet voordat Rutte is afgetreden,” besloot ze.

Foto: ComputerHotline Wikimedia Commons

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
5 jaren geleden

Nu nog genoeg mensen mobiliseren om Rutte van zijn troon te wippen.. zijn uitspraak “wij hebben allemaal een geel vestje aan” is het uitlachen van het volk. We zijn al lang genoeg geterroriseerd door Rutte en consorten.. die denken dat ze overal mee wegkomen… afschaffen referendum is het ontnemen van het stemrecht van het volk.. als je maar genoeg treitert en onderdrukt krijg je een vuistslag.. ben benieuwd naar het gezicht van Rutte als dat gebeurt

pkov
pkov
5 jaren geleden

het is de moeite waard om de normen en waardenvan onze politici eens te bevragen
je komt er dan achter dat deze zijn ingegeven
door

Only you
Only you
5 jaren geleden

Rutte doet net of hij door overgrote meerderheid gekozen is, daarbij genomen dat het overgrote deel al gewoonweg niet meer kiest sinds we door gesjoemel in de eu geluisd zijn?

Chris
Chris
5 jaren geleden

Ook het probleemoplossend vermogen van de “gele hesjes” en diens voorstanders reikt geenszins verder als een politieke, daar deze niets anders wensen als nieuwe “betere” herders en nieuwe “betere” wetten.
De “gele hesjes” zijn een mooie en overzichtelijke pion voor het creëren van een reactie op niets onthullende en subjectieve problemen, wachtende op een (politieke) oplossing.
Vice versa creeën zij (de gele hesjes) problemen welke op een reactie vanuit zowel de politiek als de msm kan rekenen welke schreeuwen (uit naam van de orde lievende burger) om een subjectieve niets onthullende (politieke) oplossing.
Met als resultaat, meer wetgeving welke uiteraard aan één kant snijdt en zowel de vrijheid als mede vrijwilligheid inperken.
De gele hesjes en hun voorstanders spelen zonder dit te weten rechtstreeks en snoeihard in de kaart van de elite, daar deze “spontane” beweging niet op een beter moment had kunnen geschieden als nu.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x