Financieel

Catalaans dorp betaalt belastingen niet langer aan Madrid

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De inwoners van Gallifa, een dorpje in de bergen van Catalonië, weigeren nog langer belastingen af te dragen aan de Spaanse staat.

In plaats daarvan wordt rechtstreeks gestort naar de Catalaanse overheid. Ze vinden dat meer dan terecht, omdat te veel van hun eigen middelen worden verdeeld over de rest van Spanje.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het dorp met 200 inwoners heeft zichzelf ‘fiscaal soeverein’ verklaard. Ook andere dorpen in het gebied hebben vlak voor de Catalaanse verkiezingen hun soevereiniteit opgeëist.

Vrij en soeverein gebied

Het gaat om een symbolisch gebaar. “We betalen nog steeds onze belastingen,” legde burgemeester van Gallifa Jordi Fornes uit. “Het enige verschil is dat we ze niet langer aan de Spaanse autoriteiten afdragen, maar naar de Catalaanse schatkist sturen.

“We hebben onszelf afgelopen september uitgeroepen tot vrij en soeverein gebied,” voegde hij toe. De regionale president Artur Mas heeft een referendum beloofd als hij aanstaande zondag wint. Gallifa en meer dan 100 andere dorpen hebben al aangegeven soeverein te willen worden.

Meegetrokken

De burgemeester klaagt dat veel belastinggeld verdwijnt richting de staat, maar dat ze er weinig tot niets voor terugkrijgen. De centrale overheid noemt het streven naar onafhankelijkheid een bedreiging voor de solidariteit in een moeilijke tijd voor Spanje en sommige tegenstanders zeggen dat het in strijd is met de wet.

Fornes is het daar niet mee eens: “Als er een politieke meerderheid voor is zou niets de onafhankelijkheid moeten kunnen tegenhouden. We zijn een democratie in een democratisch Europa.”

De burgemeester is van mening dat Catalonië door Madrid is meegetrokken in de crisis en door onafhankelijk te worden hopen de Catalanen ook de crisis achter zich te laten.

Video: Catalan village stops sending taxes to Madrid

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roger Lousberg
Roger Lousberg
11 jaren geleden

SUPER!!!! Wanneer beginnen wij hier in Nederland? Lees: Uitzuigland…..

Ik ben VOOR om GEEN ENKELE BELASTING meer te betalen aan Nederland BV
Wel wil ik belasting afdragen aan Limburg, de provincie waar ik woon.
Ook weiger ik nog zoveel “spookgetallen” belasting te betalen waaruit de ambtenarij alleen maar graait met mega geldverslindende projecten én niet meer 3 a 4x belasting betalen per produkt van aanschaf tot weggooien…. :O

Rosa
Rosa
11 jaren geleden

Bravo. Een manier om geld te investeren waar het ook vandaan komt. Komt er vanzelf een einde aan die gruwelijke mensonterende monsterlijke bank- en politiekpraktijken. En het stopt misschien de armoede die willens en wetens is gecreëerd.

Marjolein
Marjolein
11 jaren geleden

Dit is idd een einde aan de solidariteit. Een ‘ als ik jou wat geef, geef jij mij net zoveel terug’ -mentaliteit.
Ik ben hier heel erg op tegen, waar blijft het helpen van degenen die het minder hebben? Dit betekent een einde aan de nivellering, maar ieder voor zich.

Shortalm
Shortalm
11 jaren geleden

Hop alles op de schop. Ik doe niet meer mee.
Ik houd mijn adem in tot het zover is.
Ik trek mij terug uit dit systeem.
Was iedereen maar als ik.
Dan zag de wereld er een stuk beter uit.
Dan was dit allemaal niet nodig.

Nog 28 nachtjes slapen dan worden we opgetild en breekt de goudentijd aan.

Houd moed de redding is nabij.
Ik voel dat ik ga acenderen(ik heb namelijk voldoende kennis over dit onderwerp en 5D)
Ik wens de rest van de bevolking die nog niet wakker is en dit soort websites niet leest veel sterkte met deze planeet en de rotzooi die ze er van gemaakt hebben.

Ik wil het hele niburu team bedanken en met name Johan Oldenkamp die z,on grote inspirator voor mij was. Ik heb al je boeken en heb al je youtube filmpjes gezien. Ook ben ik een keertje naar je lezing geweest.

Misschien ga ik ook nog mdma gebruiken.
Kan iemand me helpen?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x