Gezondheid

Waarom alles wat je over depressie denkt te weten, fout is

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je hoort vaak dat depressie het gevolg is van een chemische onbalans in het brein, een tekort aan serotonine of gebrek aan een ander stofje, en niet wordt veroorzaakt door je leven, maar door je kapotte brein.

Maar hoe kun je dit rijmen met het feit dat iemand zich depressief voelt als hij of zij een geliefde kwijtraakt? Of als je je down voelt op het moment dat je je baan verliest?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dit debat wilde de mainstream psychiatrie niet voeren. Als je tegenwoordig rouwt om de dood van een geliefde, ben je volgens de psychiatrische bijbel DSM al depressief en moet je aan de medicijnen.

14 jaar lang

Het is zelfs zo dat je om 10.01 uur al gediagnosticeerd kunt worden met een mentale aandoening en pillen moet slikken als je baby om 10.00 uur sterft.

Schrijver en journalist Johann Hari slikte zelf 14 jaar lang antidepressiva en schreef er een boek over. Ondanks de pilletjes voelde hij zich nog altijd depressief.

Hij kreeg te horen dat hij een tekort aan serotonine in zijn brein had en dat hij daar een einde aan kon maken door het gehalte aan serotonine te verhogen. Toch voelde hij zich nog steeds beroerd.

Ontdekking

Hari stond niet alleen. In de VS slikt één op de vijf volwassenen tenminste één medicijn vanwege psychiatrische problemen. In Groot-Brittannië zit één op de 11 aan de antidepressiva. Is er met al deze mensen iets mis?

De journalist reisde de hele wereld over op zoek naar antwoorden, van de Amish in Indiana tot een stad in Brazilië.

Hij kwam tot de ontdekking dat de manier waarop wij vandaag de dag leven depressie en angstgevoelens veroorzaakt.

Zeer misleidend

Tussen de 65 en 80 procent van de mensen die antidepressiva slikken, is binnen een jaar opnieuw depressief.

Professor Andrew Scull van de Princeton-universiteit schreef in het medische vakblad The Lancet dat het linken van depressie aan een laag gehalte aan serotonine ‘zeer misleidend en onwetenschappelijk is’.

Naast fysieke behoeften (voedsel, water, schone lucht, een dak boven je hoofd) heeft een mens ook psychologische behoeften.

Steeds meer bewijs

We willen ons ergens thuis voelen, we willen ons gewaardeerd voelen, we willen ergens goed in zijn. En: we willen zekerheid hebben.

Volgens Hari is er steeds meer bewijs dat onze cultuur voor het overgrote deel niet in deze behoeften voorziet.

We staan ver af van de dingen die we werkelijk nodig hebben, en deze afstand is de drijvende kracht achter de depressie-epidemie.

Diepe verbinding

“Als je depressief en angstig bent, ben je geen machine met kapotte onderdelen,” besluit Hari. “Je bent een menselijk wezen met onbevredigde behoeften.”

Het bevredigen van die menselijke behoeften – een diepe verbinding, de dingen die er echt toe doen in het leven – is de enige manier om hieruit te ontsnappen, aldus de journalist.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
6 jaren geleden

Depressies, Autralifters, angststornissen,

Gedachten zijn energieën en energieën trekken het gelijke aan.
Vermoeidheid, bordelijn, wisselstemmingen, stemmen in het hoofd, chronische klachten, schizofrenie, depressies en angsten kunnen vaak geheeld worden doordat de mens auralifters, overleden geesten, in hun aura/geest hebben. in de oudheid noemden men dit demonen. Dit zijn onbewuste geesten die niet naar de dimensie van het licht zijn gegaan maar aardgebonden personen blijven. Deze personen dragen in hun energie nog steeds hun aardse emotie en zitten hierin nog steeds vast. Bijvoorbeeld angst, eenzaamheid, verdriet, niet gezien zijn of niet gehoord zijn etc. Deze emoties zijn energieën en energie trekt energie aan. Als je gedachten en of gevoelens ontvangt die niet van jezelf zijn, moet er ook een zender zijn…
In mijn praktijk komt het dikwijls voor dat mensen hier last van hebben terwijl dit dus niet van henzelf is! De vervelende en storende gedachten van deze overleden persoonlijkheden zenden hun energie bewust of onbewust in de op Aarde levende mens. Bovenstaande is eenvoudig te helen. Weet wat je zelf denkt en wat je eventueel wordt toegezonden. Welkom in de nieuwe tijd!

Wanneer mensen op Aarde een bepaald emotioneel thema hebben uit te werken om zodoende in hun evolutie proces te groeien, kan men in hun aura, oftewel geest, verschillende entiteiten aantrekken of onbewust creëren. Dit kunnen naast auralifters, schaduwzelven en deelzelve ook vorige zelve zijn die niet naar het licht zijn gegaan en nog in jouw energieveld, aura/geest aanwezig zijn. Dit beïnvloedt ons karakter maar kunnen eenvoudig getransformeerd worden wanneer je een goede geestelijke begeleider daarvoor hebt gevonden.

Bert
Bert
6 jaren geleden

Dat het serotonine gehalte laag is als je depressief bent is een gevolg en niet de oorzaak. Bij depressieve mensen is het gemeten serotonine gehalte laag en als diezelfde persoon door wat voor therapie dan ook weer uit de depressie komt is het serotonine gehalte weer op een normale waarde. De medici benoemen gevolgen heel vaak als oorzaak, die in het lichaam te meten is en dan is voor hen de kous af. Helaas zoeken ze niet verder naar oorzaken want volgens hen houdt het op bij lichamelijk aantoonbare metingen en die vertellen wat de oorzaak is. Helaas betrekken ze geest en ziel niet bij hun zoektocht naar oorzaken. Als ze dat wel deden zouden ze veel verder komen maar volgens mij willen ze dat niet want we moeten vergiftigd worden met chemicaliën, die we medicijnen noemen. Een medicijn geneest maar wat er door de farmaceutische maffia op de markt gebracht wordt zijn alleen maar onderdrukkingsmiddelen die een oorzaak niet oplossen en door hun bijwerkingen vragen om meer troep.

Shockley
Shockley
6 jaren geleden

Wie geen depressie ervaren heeft kan er ook geen goede mening over vormen. Echter menen mensen altijd een deskundige te zijn.

Sceptic
Sceptic
6 jaren geleden

Weet wie en wat je bent en hoe bepaalde zaken mbt ziekte werken.
Helaas krijgen de doctoren een kennis aangereikt die ze aangeleerd zijn en weten weinig tot niets hoe het lichaam zichzelf geneest en hoe bepaalde zaken op het gebied van healing echt werken.

THE_LIVING_MATRIX
https://www.youtube.com/watch?v=47WBh–ez_Q

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x