Mens en Dier

Filmpje: hier de 3 ergste leugens van stikstofminister Van der Wal

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Het meten en berekenen van de stikstofneerslag wordt uitgevoerd door het RIVM en dit geheel is als ruim voldoende beoordeeld door het Adviescollege Meten en Berekenen Stikstof, zei stikstofminister Van der Wal in de Kamer.

Jaap Hanekamp, commissielid van het adviescollege, zei in de studio van Blckbx dat het college al heeft geconstateerd dat het stikstofmodel Aerius voor vergunningverlening niet functioneert. “Het stikstofmodel van het RIVM is al bijna 30 jaar oud. Het berekent achtergronddepositie: hoeveel dwarrelt er neer uit allerlei bronnen; binnenland, buitenland, zeevaart, noem maar op. En het berekent de toevoeging van een boer die besluit iets meer of minder kalveren, koeien of schapen te houden. Conclusie: Aerius kan helemaal niks. Het berekent niet eens bij benadering de achtergronddepositie of toevoeging van een bepaalde activiteit.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

De leugen over Staghouwer

Van der Wal zei ook dat ze met voormalig minister van Landbouw Staghouwer was afgereisd naar Brussel. Onderzoeksjournalist Geesje Rotgers heeft via een Europese Wob-procedure het gespreksverslag opgevraagd en daaruit blijkt dat Staghouwer niet bij het gesprek aanwezig was. De landbouw zat ook niet aan tafel.

De leugen over drukfactoren

De stikstofminister beweerde daarnaast in de Kamer dat stikstof één van de grootste drukfactoren is. “Die is zo groot dat we die versneld moeten oplossen.” Rotgers vroeg de hele dataset op over drukfactoren en wat bleek? Slechts 8,2 procent van alle drukfactoren op de Nederlandse natuur is stikstof. “Dus 92 procent van wat druk zet op de Nederlandse natuur is wat anders.”

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
1 maand geleden

Stikstof? De tweede kamer zit er vol van!!!
In het land niet hoor niks🤥🤥

Ruitje
Ruitje
1 maand geleden

Iets anders dan liegen en bedriegen kunnen ze niet

roro 237
roro 237
1 maand geleden

Niet knap en niet lelijk ………….maar knap lelijk!

nou en!
nou en!
1 maand geleden

en gewoon met die dummygummie peenenuienkop blijven zitten,want ja…jokken betaald prima!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x