Homepagina » Buitenland » Limburg: ergste corona-uitbraken in meest gevaccineerde gebieden
limburg
Foto: Annalyn Gallego/Province of Camarines Sur CC0

Limburg: ergste corona-uitbraken in meest gevaccineerde gebieden

Het aantal besmettingen in de Belgische provincie Limburg blijft onrustwekkend toenemen, bericht de regionale zender TVL. Er is sprake van een versnelling. Opmerkelijk: de gebieden die de hoogste vaccinatiegraad hebben, waaronder het noorden van de provincie, kampen met de ergste corona-uitbraken.

“In Limburg zitten we met een versnelling van 70 procent, is ondertussen de incidentie voor de provincie gestegen naar 1800, in West-Vlaanderen zelfs 2300. Dat zijn eigenlijk voor Limburg driedubbele cijfers van wat we gehaald hebben in de tweede golf,” zegt biostatisticus Geert Molenberghs van de Universiteit Hasselt tegen TVL.

Verminderde werkzaamheid

Landelijke gemeenten zoals Pelt, Leopoldsburg en Bocholt met de hoogste vaccinatiecijfers tellen de meeste ‘besmettingen’. “Voor wat betreft transmissie, dus het doorgeven van het virus, daar is een verminderde werkzaamheid,” aldus de biostatisticus.

Ook opmerkelijk: volgens Molenberghs blijft vaccinatie de beste bescherming.

Record

Overigens worden nergens in het westen van Europa zoveel ‘coronagevallen’ vastgesteld als in Nederlands Limburg. In de provincie zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2012 gevallen op elke 100.000 inwoners, oftewel één op elke 50 inwoners. Ook voor Nederland is dat een record.

4.9 58 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
9 dagen geleden

Misschien moeten we gewoon eens accepteren dat niet iedereen 100 jaar oud kan worden…en moeten we dit COVID-1984-Delta-WTF-Virus vanaf nu gewoon lekker laten Voortwoekeren in Nederland, dat is goed voor Onze Algehele Weerstand & Gezondheid…We hebben “85%” van Nederland inmiddels Gevaccineerd…Dus we mogen veronderstellen dat die allemaal Volledig Beschermd zijn toch?… althans dat heeft Herr Doktor Hugo Mengele Altijd beweert…Daarnaast hebben we ook nog hele mooie serie experimentele mRNA-Gentherapie-Boostertjes in de aanbieding voor elk Angstig Gevaccineerd Volledig Hersendood Schaap…voor de rest gewoon een beetje natuurlijke selectie…Zo bereik je op een bepaald moment vanzelf de gewenste Herd-Immunity…zoals Broer Konijn voor ons bewijst in zijn Strijd tegen Myxomatose…

Myxomatose is net als COVID-1984 met Opzet geïntroduceerd om PLAGEN te bestrijden, bij de eerste Myxomatose-Plandemie ging 99,9% van de wilde Konijnen dood…Het Virus is sinds de introductie geleidelijk zwakker geworden…Na enkele jaren was de sterfte onder wilde Konijnen tussen 50 en 95 procent….In 1980 waren er Konijnen die herstelden van Myxomatose….Er zijn drie ontwikkelingen die er aan hebben bijgedragen dat het nu niet langer de Meest Dodelijke Konijnenziekte is:

1. De afnemende Virulentie (het Virus wordt steeds zwakker)
2. De ontwikkeling van Genetische Weerstand van de Konijnen.
3. Opbouw van Resistentie speelt ook een Belangrijke Rol…

Bij een Virus volgen de Generaties elkaar snel op, zodat er in betrekkelijk korte tijd Mutaties optreden. Bij Concurrentie is een zwakker Virus in het voordeel, want een Konijn dat wordt geïnfecteerd door een Zwakker Virus gaat niet direct dood, maar loopt nog een aantal dagen Ziek rond. Zo heeft dat Zwakkere Virus een grotere kans om zich te verspreiden in de populatie dan het Sterke Virus…

ProAsfalt
ProAsfalt
9 dagen geleden

“Ook opmerkelijk: volgens Molenberghs blijft vaccinatie de beste bescherming.”

Tja, wat moet je hiermee?
Maar goed, de massa blijft in het wonderprikje geloven. Alleen jammer dat de kleine wijze minderheid straks wordt afgevoerd naar de vernietigingskampen onder het mom van: die waren toch niet levensvatbaar, dus laten wij de geschiedenis maar versnellen.

Jopie
Jopie
9 dagen geleden

5 G ????

Hollewijn
Hollewijn
9 dagen geleden

Is limburg het testgebied van het door Fauci geconstrueerde virus iov de WEF?

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

medewerkster

Medewerkster Pathologisch Instituut klapt uit de school: ‘De noodsituatie is niet het gevolg van het coronavirus’

In Duitsland is momenteel veel te doen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

109
0
We lezen graag je reactie!x