Homepagina » Buitenland » Syrische leger toont NAVO-wapens die in depot van IS zijn gevonden. Dit is wat ze er aantroffen
Syrische leger toont NAVO-wapens die in depot van IS zijn gevonden. Dit is wat ze er aantroffen

Syrische leger toont NAVO-wapens die in depot van IS zijn gevonden. Dit is wat ze er aantroffen

Een brigadegeneraal van het Syrische leger heeft journalisten de wapens laten zien die zijn buitgemaakt na de bevrijding van de Syrische stad al-Mayadin. Het grootste deel van de wapens is afkomstig uit NAVO-landen.

Het grootste wapendepot van IS dat door Syrische troepen is ingenomen in al-Mayadin in het oosten van Syrië bevatte de nieuwste NAVO-wapens uit de VS, België en Groot-Brittannië, zo vertelde generaal Hasan Suheil aan verslaggevers.

“Het zal zeker zes dagen duren om al deze trofeeën die zijn achtergelaten door IS-strijders weg te halen,” zei Suheil.

Drones

Al-Mayadin was een logistiek centrum bestaande uit een goed georganiseerd systeem van loodsen en magazijnen.

Na de bevrijding maakte het Syrische leger onder meer antitankwapens buit, maar ook mijnen, stukken artillerie, tanks en gepantserde personeelsvoertuigen, die de terroristen het Iraakse leger afhandig hadden gemaakt.

Het Syrische leger toonde de journalisten daarnaast radarapparatuur, medische apparaten en een werkplaats waar drones werden gemaakt.

NAVO-landen

Het grootste deel van het arsenaal van de terroristen bestond uit wapens die in NAVO-landen zijn gemaakt.

In een loods van IS werd onder andere een 155mm houwitser gevonden die was gemaakt in Groot-Brittannië.

Een NAVO-functionaris weerlegde de beweringen, die hij ‘misleidend’ noemde. “De NAVO verkoopt en bezit geen wapens. De term ‘NAVO-wapens’ is om die reden misleidend,” zei hij.

Bekijk de video hieronder:

[Sputniknews]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Het is allang bekend dat de NAVO wapens levert aan ISIS.
  Het BEWIJS er ook.
  Het onderzoek naar wie toestemming heeft gegeven voor deze wapen leveringen is in onderzoek.
  Wat al zeker is dat de VS en de top van de NAVO hierbij betrokken is.
  Transporten vonden plaats vanuit Duitsland.

  Let op de huidige ontwikkelingen rondom Hillary Clinton. De beertput gaat open.

  13 likes
  • Quote: die de terroristen het Iraakse leger afhandig hadden gemaakt.
   Er worden al zo lang wapens die regio ingebracht en daar verhandeld dat je helemaal niet kan zeggen wie deze geleverd heeft. Als ik nu een amerikaans wapen koop van de lokale buurtterrorist, betekent dat dan dat de CIA hem aan mij geleverd heeft?

   1 likes
   • Formeel heb je gelijk.
    Maar als je scheepsladingen aan wapens en munitie aflevert aan vage groepen die zich rebellen, of gematigde oppositie, of vrije Syrische leger noemen dan weet je dat ze met het grootste gemak in handen komen van een gezelligheidsclubje als ISIS.
    En bovendien heeft ISIS gedurende zijn bestaan het vuile werk voor de VS opgeknapt. Totdat vriend Poetin zich ging bemoeien met de stinkende beerput die onze Amerikaanse vrienden van het Midden Oosten hadden gemaakt.
    Game over.

    7 likes
    • Dus, dan weet je nu al dat de volgende groepering die daar aan de slag gaat zoals de kinderen van de huidige isis diezelfde wapens hebben.
     Wij mogen niet rechtstreeks wapens leveren aan de bestrijders van isis, wij mogen deze wel leveren aan Irak. Daarna is er geen bezwaar meer voor Irak om deze door te leveren aan diverse losse groepjes die aan hun kant staan.
     Enkele van die groepjes zullen straks na het verdwijnen van isis hun eigen agenda open gooien en dan hebben zij Amerikaanse wapens.
     Zo gaat het al een tijdje. Hoeveel wapens hebben de Russen wel niet achter gelaten in Afghanistan? Wapenhandel is goud en een oorlog gaande houden is goed voor je industrie. (Helaas)

     0 likes
   • Hoe komt een buurtterrorist aan wapens?

    Wapens worden voorzien van serienummers en er wordt een boekhouding van bijgehouden. Voor de export ervan heb je een verguning nodig.

    Dus als er Duitse wapens bij ISIS worden ontdekt is het eenvoudig uit te zoeken aan wie de wapens zijn geleverd.

    Maar ja. Wie is daar nu in geinteresseerd.
    http://global-files.net/xlieb9/LocalFiles_Emails_AzBg.rar

    6 likes
   • Of je nu een snuifje coke neemt, een shotje heroïne zet of een wapen koopt, uiteindelijk kom je bij de CIA/Mossad terecht. Niets dat de mensheid schaad gaat zonder hen.

    0 likes
  • YES!!!!

   Soms haast niet te pruimen allemaal…

   Het Licht, de Liefde voor de Waarheid wint altijd…

   namaste

   7 likes
  • Nou, kom maar op met die bewijzen dan!

   0 likes
 2. Ben benieuwd naar het antwoord van de NAVO (nazi’s)

  En dan bedoel ik niet een functionaris maar de nazi organisatie in het algemeen. Ze zullen het wel negeren verder of een smoes verzinnen!

  5 likes
  • De Syrische brigadegeneraal en zijn manschappen hoeven niet verder te zoeken. Afzender is bekend waaronder de CIA, MI5, Mossad, westerse oligarchen, Banken die geallieerd zijn aan het Rothschild imperium, en denktanks waaronder het Brookings Institute, de Council of Foreign Relations, en PNAC – de Project of the New American Century.

   14 likes
 3. NAVO landen… terroristen landen

  16 likes
 4. Navo heeft geen wapens zegt ie. De euromunt wordt in dezelfde fabriek gemaakt heur. Liggen hier in nl kernwapens, luie politie met zn op afstand bestuurbare “speelgoed” etcetcetc Hypocriet schijnheilig zooitje

  7 likes
 5. Echt vreselijk lachen hoe bovenstaande reacties reageren op de media, een duidelijk voorbeeld ik lees wat en heb direct een mening. Dit is allemaal oud materieel en u mag het aannemen maar ik praat over 20 jaar ervaring bij defensie in de periode dat dit soort materieel werd gebruikt. U leest het goed, werd gebruikt. Daarna verkoopt de NAVO zijn materiaal, kan dus in handen vallen van de diverse wapenhandelaren. Wees juist heel alert op wat de media verspreid.

  1 likes
 6. Dat corrupte VN onder de VS leiding van Niki Hailey zit weer slap te kletsen dat het Syrische bewind de gas aanval heeft veroorzaakt wat voor logica zit daar in om je eigen mensen te vergassen. Je hoort niet dat de Nato, Engeland en de VS achter de wapen leveringen zitten. Laten we maar niet spreken over Israel. We moeten nog even geduld hebben dan komt er een eind aan zit zooitje in de wereld.

  1 likes
 7. Volgens mij heeft hij gelijk.
  De NAVO bezit geen wapens, de legermachten aangesloten bij de NAVO wel.
  Daarnaast is er een grote handel in afgedankt militair wapentuig. Vergelijk het met ex-lease auto’s die op de tweedehandsmarkt komen als ze afgedankt worden door de leasemaatschappij.

  Op die manier komen veel groeperingen overal ter wereld aan ‘navo-wapens’. Waaronder IS.

  Of iemand binnen de NAVO die over het afdanken van wapens een stap heeft overgeslagen, dat blijft nog even een vraag..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...