Mens en Dier

GGD-medewerker: ze maken mensen bang voor omikron om die boosterprik te kunnen geven

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er circuleren momenteel beelden op social media van een man uit Assen die belt met GGD Drenthe over de nieuwe omikronvariant. De man legt aan een medewerker van de GGD uit dat zijn neef positief is getest op corona, maar dat niet duidelijk is welke variant hij heeft.

“Ik zeg: heb jij nou dan de delta, heb jij de omikron? Hij zegt: dat weet ik eigenlijk niet, dat kan niemand mij vertellen. Hebben jullie een idee hoe ik er nou achter kom als je je zo meteen met klachten laat testen of je de omikron hebt of de delta of welke variant van corona überhaupt?” vraagt de man aan de GGD-medewerker.

Bangmakerij

Die antwoordt dat het lab geen onderscheid maakt tussen varianten. “Als er nu zo’n opmars is van de omikron, als daar dan verder niet naar gekeken wordt, hoe kun je dan in hemelsnaam beoordelen dat de omikronvariant daadwerkelijk zo in opmars is als daar toch niet naar gekeken wordt?” vraagt de man vervolgens.

“Ik denk dat het voornamelijk, enigszins bangmakerij is,” zegt de medewerker. “Ik mag daar geen oordeel over geven. Ik mag alleen advies geven. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk een booster gaat halen.”

“Dus eigenlijk – even tussen jou en mij – maken ze de mensen bang, puur en alleen om die boosterprik te kunnen geven?” vraagt de Assenaar. Het antwoord: “Correct. Ja.”

Griepdoden weggeschreven als coronadoden

Het telefoongesprek doet denken aan een gesprek dat timmerman Peter Grootswagers vorig jaar had met een medewerker van het RIVM. Die onthulde dat griepdoden worden weggeschreven als coronadoden, zelfs verkeersdoden.

De ‘factcheckers’ beweerden dat het telefoongesprek niet werd gevoerd met een RIVM-medewerker. De Volkskrant besteedde twee columns aan het gesprek. De ene columnist sprak van een ‘onwaarschijnlijk telefoontje’ en de andere van ‘oplichterij’.

De timmerman vroeg de telefoonspecificatie op, waaruit bleek dat hij wel degelijk met het RIVM had gebeld. Hij belde vervolgens een paar keer met de Volkskrant, maar kreeg te horen dat ‘er niemand op de redactie was’.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christine
Christine
6 maanden geleden

Ja dat weten we hoor

Marcel
Marcel
6 maanden geleden

Het kabinet bestaat uit leugenaars, psychopaten en WEF vertegenwoordigers. Niet mijn regering!!!

Marco "
Marco "
6 maanden geleden

Zeker weten ; maar het ergste is dat er zoveel intrappen .

Wappie
Wappie
6 maanden geleden

Dan is er een keer echt nieuws en zijn ze niet thuis??en dit zijn de nieuwe journalisten in opleiding van onze politieke LIJDERS in opdracht van Klaus lapzwans ??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x