Homepagina » Binnenland » Limburg kan ‘onbewoonbaar spookgebied worden, net als het Japanse Fukushima’
Limburg kan 'onbewoonbaar spookgebied worden, net als het Japanse Fukushima'

Limburg kan ‘onbewoonbaar spookgebied worden, net als het Japanse Fukushima’

Een nucleaire ramp in de kernreactor Tihange 2 kan in Limburg Tsjernobyl-achtige gevolgen hebben, zo blijkt uit Weens onderzoek. De regio kan langdurig onbewoonbaar worden.

Als er op 15 februari 1995 een kernramp had plaatsgevonden in de Belgische kerncentrale, waren de provincie Limburg en de verre omtrek waarschijnlijk nu nog onbewoonbaar.

De radioactieve wolk zou een vernietigende streep dwars door Duitsland en delen van Oost-Europa hebben getrokken.

Vergelijkbaar

Een gespecialiseerd instituut in Wenen keek in opdracht van de Duitse stadsregio Aken wat er zou gebeuren als een reactorvat in Tihange het begeeft.

Er werd niet gekeken hoe groot de kans is op een geluk, maar wel wat de gevolgen kunnen zijn.

Als er een ramp plaatsvindt in Tihange, is de kans 10 procent dat Limburg wordt getroffen door een radioactieve neerslag die vergelijkbaar is met de ramp in Tsjernobyl.

Fukushima

De provincie kan dan een onbewoonbaar spookgebied worden, net als het Japanse Fukushima. Grote delen van België, Nederland, Duitsland en Luxemburg kunnen door de neerslag getroffen worden.

Helmut Etschenberg, voorzitter van de stadsregioraad van Aken, vindt dat Tihange 2 onmiddellijk moet worden stilgelegd.

Russische roulette

Hij vindt het onacceptabel dat de ‘scheurtjesreactor’ vorig jaar weer werd opgestart. “Zolang niet is bewezen dat het veilig is, is het openhouden vergelijkbaar met Russische roulette,” zei hij.

Duitse experts zijn van mening dat er niet genoeg maatregelen zijn getroffen om een ramp te voorkomen. De Belgische overheid wil de kernreactor echter niet stilleggen.

[Limburger]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  Vrije energie ïs het alternatief voor kernenerģie.

  7 likes
 • Logiter schreef:

  Er wordt nog een beerputje vergeten…
  De verouderde hoge flux kernreactor in Petten,die al jaren terug toe was aan een renovatie (gescheurde reactorwand) die met honderden tonnen radioactief opgeslagen afval zit,die zo’n sterke farmaceutische (Amerikaanse) achterban heeft,dat de lokale overheden niets anders durven te doen dan jodiumtabletten uitdelen.
  Onze grote overheid laat al helemaal niets horen.
  Verbaast me ook niets,meer kankerpatienten,meer dure medicijnen en behandelingen,meer winst voor de farmaceut die het probleem voor een groot deel zelf veroorzaakt.
  Dit gebeurt op dit moment in Noord-Holland,en de media zwijgt….

  6 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Opwindend toch, om zo naar het toppunt van Chaos en Paniek te gaan.

  5 likes
 • Rose schreef:

  Al decennia wordt er niet meer naar het volk geluisterd. Regeringen, banken , Justitie het koningshuis dat zijn onze echte bezetters . Zolang je dat kankergezwel niet diep uit deze samenleving snijd zal de samenleving gebukt gaan onder steeds meer inperken van vrijheden en privacy … ze maken ons slaven van hen !!!

  Zolang mensen nog een of twee keer per jaar op vakantie kunnen gaan blijven ze lekker doorslapen. Een kleine 5% is wakker dus gaat er niets veranderen.

  Ik heb om die reden vele jaren geleden het zinkende schip ” Hollandia ” verlaten wat de beste stap in mijn leven was. En ga ieder jaar een maandje op vakantie in het snel veranderende Nederland totdat het zo verrot is dat ik er helemaal niet meer wil komen.

  4 likes
 • Michel schreef:

  Nou……mijn vrouw liet vannacht een scheet en toen dacht ik “jij hebt ook een scheurtje in je reactor vat. Ik ga ff een jodium tabletje nemen.
  Goed..ik zit hier nu op de bank…maar net aan he…

  Living on the edge

  4 likes
 • Predator schreef:

  Het enige beetje leuke nederland naar de filestijnen……zonde…….lol

  1 likes
 • Orlando Eeckhout schreef:

  Het probleem is dat België 2 van die soort centrales heeft. Er is er ook zo een in Doel (bijna-spookstad https://nl.wikipedia.org/wiki/Doel_(plaats)). Als daarmee iets gebeurt zou dit erger kunnen zijn als Tsjernobyl want het ligt dichtbij stad Antwerpen (+ligt bij de haven► slecht voor de economie) en Sint-Niklaas.

  0 likes
 • x

  Check Also

  verpleeghuizen

  Dit is de echte reden waarom verpleeghuizen coronabrandhaarden waren

  Vorige week kon u op deze website ...

  huisarts

  Huisarts uit Limburg geneest coronapatiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’

  Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een ...

  >