Binnenland

Demissionair kabinet-Rutte benoemt doodleuk 3 nieuwe bewindslieden: ‘Ongehoord’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het demissionaire kabinet-Rutte zijn vandaag drie nieuwe bewindslieden benoemd. Tom de Bruijn (D66) wordt minister voor Buitenlandse Handel. Verder krijgt het kabinet twee nieuwe staatssecretarissen: Dennis Wiersma (VVD) voor Sociale Zaken en Steven van Weyenberg (D66) wordt staatssecretaris voor Infrastructuur. “Ik zie uit naar een goede samenwerking en wens hen veel succes,” twitterde premier Rutte.

Het feit dat het demissionaire kabinet na de verkiezingen doodleuk een aantal nieuwe bewindslieden benoemt, doet veel wenkbrauwen fronsen.

Ik snap niet dat de Kamer dit pikt

“Ik vind dit eigenlijk ongehoord. ‘Nieuwe krachten’, ‘beëdigd tot minister’, etc. Dit kabinet is op 15 januari gevallen op een grof schandaal, er zijn grote problemen op te lossen, er is geen nieuw kabinet en premier Rutte tweet vrolijk dit? Parallelle werkelijkheid,” schrijft radio- en tv-presentatrice Margriet Vroomans.

Onderzoeksjournalist Kim van Keken voegt toe: “Een demissionair kabinet dat nieuwe bewindspersonen benoemt. Bewindspersonen die doodleuk óók Kamerleden blijven. Een formatie die tergend langzaam gaat, terwijl het kabinet lijkt te vergeten demissionair te zijn. Ik snap niet dat de Kamer dit pikt.”

“En ik maar denken dat die lui demissionair zijn en alleen op de winkel passen. De democratie staat gewoon uit. Meer niet,” zegt Jan Roos.

Nogal wat verschuivingen

De nieuwe minister en twee staatssecretarissen zijn door koning Willem-Alexander op Paleis Huis ten Bosch beëdigd. In het kabinet zijn de laatste tijd nogal wat verschuivingen geweest. Sigrid Kaag is minister van Buitenlandse Zaken geworden en kon de post voor Buitenlandse Handel er niet bij doen.

Koolmees kon het werk van de staatssecretaris van Sociale Zaken er niet meer bij doen en wilde er weer een staatssecretaris bij. Van Weyenberg volgt Stientje van Veldhoven op die haar positie vroegtijdig verlaat omdat ze ander werk heeft gevonden.

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marianna
Marianna
1 jaar geleden

in de slaapkamer gaan nu de gordijnen dicht.
we hoeven deze mensen zeker geen salaris meer uit te betalen, ze zijn niet meer onze vertegenwoordigers.
Ach,ach, we pikken dit maar en straks mogen we zeker weer naar de stembus?
voor de show zeker!

Pascal
Pascal
1 jaar geleden

Het is ook de beslissing van de koning, om ministers te benoemen, en niet mark rutte !
Rutte doet willig wat hem gezegd wordt.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

De democratie staat gewoon uit, ja. Nieuwe verkiezingen anyone? Laat maar.

Gerritje
Gerritje
1 jaar geleden

Ja joh!! Tuurlijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

161
0
We lezen graag je reactie!x