Homepagina » Gezondheid » Link tussen BMR-prik en autisme bij Afro-Amerikanen, data gemanipuleerd
Link tussen BMR-prik en autisme bij Afro-Amerikanen, data gemanipuleerd

Link tussen BMR-prik en autisme bij Afro-Amerikanen, data gemanipuleerd

Een topwetenschapper van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft onthuld hoe zijn werkgever gegevens heeft gemanipuleerd om een verband tussen vaccins en autisme bij Afro-Amerikaanse jongetjes te verbergen.

De klokkenluider kwam in contact met dr. Brian Hooker van de Focus Autism Foundation, nadat een Wob-verzoek was ingediend over een studie uit 2003 naar een mogelijk verband tussen de BMR-prik en autisme.

Het verzoek van dr. Hooker werd gehonoreerd door de voorzitter van de commissie van toezicht en overheidshervorming van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarna hij inzage kreeg in zeer gevoelige documenten.

Link tussen BMR-prik en autisme bij Afro-Amerikanen, data gemanipuleerd

Dr. Brian Hooker

De studie van dr. Hooker, die deze maand is verschenen in het wetenschappelijke blad Translational Neurodegeneration, laat zien dat Afro-Amerikaanse jongetjes die binnen 36 maanden na geboorte hun eerste BMR-prik kregen, 3,4 keer meer kans hadden op autisme.

Het verband tussen de leeftijd waarop de BMR-prik was gegeven en de ontwikkeling van autisme is nooit openbaar gemaakt door onderzoekers van de CDC. De klokkenluider, die anoniem wil blijven, leidde dr. Hooker naar bewijs voor een statistisch significante relatie tussen de BMR-prik en autisme bij Afro-Amerikaanse jongetjes.

Er werden gegevens verzameld van 2583 kinderen uit Atlanta in de staat Georgia, geboren tussen 1986 en 1993. Door de data te manipuleren wisten de onderzoekers van de CDC de relatie te verbergen. De onderzoeksresultaten werden vervolgens gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, dat door middel van advertenties en donaties wordt gefinancierd door vaccinmakers, zo werd onthuld door CBS News.

Toch wordt de studie vaak aangehaald bij beweringen dat er geen link is tussen vaccins en autisme, een neurologische aandoening die steeds vaker voorkomt bij kinderen. Dr. Hooker wil nu gaan onderzoeken of het verhoogde risico alleen geldt voor Afro-Amerikaanse jongetjes en of uitstel van de eerste BMR-prik gewenst is.

Volgens David Lewis, oud-microbioloog van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA, is het manipuleren van wetenschappelijke data bij verschillende overheidsagentschappen een groot probleem.

[Focus Autism]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • kukumatz schreef:

  Volgens David Lewis, oud-microbioloog van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA, is het manipuleren van wetenschappelijke data bij verschillende overheidsagentschappen een groot probleem.

  Ja, en waarom is dat zo?
  De miljarden die er verdiend worden door de pharma giganten en dus indirect door de overheid, via belastingen en smeergelden.
  Maar m.i. is het manipuleren van wetenschappelijke data niet alleen onderhevig aan de orde, de US liegt en bedriegt de gehele wereld ter meerdere glorie van zichzelf en de kleine groep manipulators die zichzelf RIJK rekenen en houden.
  Daar telt een mensenleven niet, zie laatste gebeurtenissen alom in de wereld.
  Dus blijkt ook nu weer dat de US totaal niet te vertrouwen is althans de upper class.
  Het “gewone” volk lijdt ook onder deze regering en is al zijn vrijheden kwijt.
  Ja, wijzen met een vingertje naar ieder ander dan naar zichzelf gaat ze goed af en proberen de wereld te destabiliseren anders worden de mensen te mondig en dat willen ze niet.
  Stel je voor, miljarden mensen die opeens wakker worden en het licht zien, owee, owee, owee!!!!

  11 likes
  • Harrie H. Braam schreef:

   Wie denkt, dat het in andere landen buiten de VS anders toegaat? Wakie-wakie mensen ofwel WAKKER WORDEN EN BLIJVEN!

   Overal en voor alles geldt in steeds meer mate: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”.

   Als we met en voor elkaar bij de les blijven, zal waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde de overhand krijgen. Van welke kant je deze woorden ook aan elkaar rijgt, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in elkaar verstrengeld en dat voelen steeds meer mensen. Geen enkele religie of politiek systeem, die deze eenvoudige woorden verklaart, maar het stemmetje ofwel het innerlijke weten, laat steeds meer mensen dit weer horen na misschien een lange afwezigheid? Nee, het is nooit afwezig geweest, maar we konden het niet meer horen door al het ‘lawaai’ = het gebral van de leugenaars, in en om ons heen. Dit stemmetje laat je nooit in de steek. Vertrouw er maar op en je zult gaan beleven, dat we bovenstaande lijfspreuk helemaal met hoofdletters gaan schrijven.

   7 likes
 • x

  Check Also

  freek de jonge

  Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

  Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  >