Gezondheid

Nieuw onderzoek onthult hoe cannabis de groei van tumoren kan stoppen

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Cannabis kan worden gebruikt om de tumorgroei bij kankerpatiënten af te remmen. Uit een nieuwe studie blijkt dat tetrahydrocannabinol (THC), het psychoactieve bestanddeel van cannabis, verantwoordelijk is voor het verkleinen van tumoren. Men hoopt op basis van de stof een middel te ontwikkelen met anti-kankereigenschappen.

Dr. Peter McCormick van de Universiteit van East Anglia in de Engelse stad Norwich zei dat de antikankerwerking van THC al enige tijd bekend is, maar dat nu de specifieke receptoren zijn gevonden die verantwoordelijk worden geacht voor het bestrijden van tumoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Onze resultaten geven inzicht in de effecten van THC op de groei van tumoren,” zei hij. “Er is veel interesse in de manier waarop cannabis, en met name THC, kanker beïnvloedt.” McCormick sprak van een belangrijke stap in de richting van nieuwe behandelingen gericht op het afremmen van de groei van tumoren.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Complutense Universiteit van Madrid in Spanje. Monsters van menselijke borstkankercellen werden ingebracht in muizen, die vervolgens een dosis THC kregen toegediend. De onderzoekers ontdekten dat twee specifieke receptoren – CB2 en GPR55 – verantwoordelijk zijn voor de anti-tumoreffecten van de drug.

De studie is verschenen in The Journal of Biological Chemistry.

[University of East Anglia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
9 jaren geleden

Tsja, dat kan dan wel zo wezen maar cannabis is nou eenmaal ILLEGAAL !. Dus jammerrrrrrrrrrrrrrrr, neem maar een peperduur en allesvernietigend chemokuurtje, waar je nog veel zieker van wordt, en er wordt nog lekker aan verdient ook.

hader
hader
9 jaren geleden

Er “schijnt” een middel te zijn dichlooracetaat (DCA) die alle vormen van kanker kan genezen. De pharmaceutische industrie doet er niets mee, omdat men er geen patent op aangevraagd kan worden, dus gaan ze gewoon hun eigen weg om veel te verdienen aan middelen die ze zelf hebben ontwikkeld.

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Zeker een van de beste medicijnen. En een reden waarom de illuminati deze plant altijd verbannen heeft is omdat het een buitenaardse plant is. Deze plant is ooit meegenomen door ruimtereizigers (ET’s) en komt van origine niet van planeet aarde (geen geintje). Net zoals bijvoorbeeld de zonnebloem. En ook heel veel dieren komen van origine niet van onze aarde, zoals de walvissen en dolfijnen, deze dieren en planten werkend o.a energie zuiverend, daarom zijn ze ook op onze geliefde moeder aarde uitgezet. Wat info voor de hoger bewuste mensen onder ons 😉

legalize
legalize
9 jaren geleden

Toch vraag ik mij dagelijks af hoelang wij dit nog pikken, het onderdrukken en het opleggen van regels die nergens op slaan.
Cannabis is gewoon een wereld reddend kruid, niet alleen de medicinale werking maar voor tal van dingen.
En dan lees je weer in boven staand artikel dat men op basis van de stof een medicijn wil ontwikkelen, dus kijken of ze er een chemische variant voor kunnen maken met patent.

Mensen groei gewoon lekker je eigen plantje in je tuin want dat recht heb je, je eigen medicijn.
Wat een waardeloze wereld leven wij op dit moment.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x