Great ResetBinnenland

Kabinet negeert Kamervragen FVD over het toesturen van documenten over World Economic Forum

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) beklaagt zich over het feit dat hij op veel van zijn Kamervragen over het World Economic Forum simpelweg geen antwoord meer krijgt van het kabinet.

Van Houwelingen wijst er bijvoorbeeld op dat er een zogeheten ‘Organizational Readiness Book’ bestaat. Hij vroeg het kabinet of dit gedeeld kan worden met de Kamer. In het antwoord gaat minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die op dit moment het World Economic Forum bijwoont, niet in op dit boek.

Het Kamerlid vroeg daarnaast om een ‘summary en concept note’ toegestuurd te krijgen zodat het handelen van bewindslieden namens de regering in een internationaal beleidsbepalend gremium als het WEF door de Kamer gecontroleerd kan worden. De minister rept in het antwoord met geen woord over deze notitie.

Kaag

Daarnaast vroeg Van Houwelingen haar of ze alle documenten betreffende de rol van minister Kaag in het CAP (Covid Action Platform) met de Kamer kan delen. In een brief schreef Klaus Schwab aan minister Kaag dat directeuren van meer dan 200 bedrijven en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het CAP hebben opgericht en dat zij wordt uitgenodigd om toe te treden tot dit platform.

Schreinemacher antwoordt dat minister Kaag ‘eenmaal heeft deelgenomen aan een telefonische bijeenkomst’ van het Covid Action Platform en dat de Kamer over deze specifieke activiteit ‘niet separaat is geïnformeerd’.

Website

De minister maakt zich er makkelijk van af: “Voor de overige vragen verwijs ik u naar de website van het WEF.”

Ook de mainstream media zitten niet echt te wachten op kritische vragen over het WEF:

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Slaapniet
Slaapniet
1 jaar geleden

Hoogverraders

Ron
Ron
1 jaar geleden

En de burger behoort zich te gedragen en open te stellen over allerlei privézaken naar bijvoorbeeld belastingdienst etc. Het voorbeeld dat deze WEF regering laat zien en de beroeps Leugenaar Rutte voorop….is het goede voorbeeld voor de burger?

Matt
Matt
1 jaar geleden

Nu komt het beladen woord “landverraad” wel erg dicht bij de werkelijkheid uit, want als ze niks te verbergen hebben kunnen ze die simpele vragen gewoon beantwoorden als het in het belang van Nederland is.
Het negeren hiervan duid dus duidelijk op het tegendeel.
Nog een ander probleem: de leden van het WEF blijken immuniteit te hebben tegen de door hun gepleegde misdaden. Hoe krijg je ze dan veroordeeld?

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

Kortom bek dicht!! Wat ’n schoften.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x