Binnenland

Kamerlid haalt fel uit naar D66: ‘Die partij is een dogmatische sekte’

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!

Het kabinet maakt weinig haast met de ontwikkeling van kernenergie. Dat terwijl de Tweede Kamer de regering al voor kerst opriep er serieus werk van te maken. Daaraan is nog steeds geen goed gehoor gegeven, klinkt het in de Nederlandse nucleaire sector.

Hoewel er ‘wat stapjes’ zijn gezet, ontbreekt een blauwdruk voor de bouw van twee grote centrales nog steeds. De tijd dringt, zei VVD-Kamerlid Silvio Erkens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Eind vorig jaar koos het kabinet Borssele als locatie van twee nieuwe kerncentrales die de komende 10 jaar worden gebouwd. Het kabinet maakt op zijn vroegst eind 2024 een definitieve keuze voor de locatie. Klimaatminister Jetten (D66) houdt de optie van de Maasvlakte nog open.

Bewuste politiek

Het is de planning dat de nieuwe kerncentrales rond 2035 in gebruik worden genomen. Er is 5 miljard euro gereserveerd voor de kerncentrales.

Het kabinet krijgt veel kritiek. Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke twittert: “Dat is een bewuste politiek van Kaag, Rob Jetten en de rest van de D66-kliek!”

Dogmatische sekte

“D66 traineert kernenergie en wil vooral windmolens. Die partij is een dogmatische sekte die Nederland gijzelt en verarmt,” vindt Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21).

Hij krijgt bijval van dierenarts Edwin Visser. “Gijzelende sekte. Mooie beschrijving. Jammer dat de grootste partij daarin meegaat. De enige doelstelling was Marks record. De rest weggegeven.”

4.8 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Shao
Alex Shao
1 jaar geleden

Dogmatisch,maar ook nog SATANISTISCH!

Margie
Margie
1 jaar geleden

Is toch veel beter. Die lelijke waaipalen stellen niets voor. Heel veel dode vogels,insecten en zeeleven. Verschrikkelijk. En je kunt ze niet recyclen. Wat moet je met die shit. Geldt ook voor zonnepanelen. En die warmtepompen. Maar ja d66 he. Ik haat d66. Is ook een sekte. Een hele gevaarlijke. Met een heks als chefke.Nou dan heb je wat. Niets dus. Alleen armoe.

Elvi Maas
Elvi Maas
1 jaar geleden

“Jammer dat de grootste partij daarin meegaat”. Dan heb je nog steeds niet begrepen dat dit nou precies de bedoeling is.

Kernenergie maakt ons te onafhankelijk en dat is niet de bedoeling. En afhankelijkheid is het grote doel. Hoe kunnen ze ons anders richting de afgrond manipuleren?

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Ik kan het artikel even niet terugvinden [ik lijk wel een politicus] maar vanochtend las ik dat in Finland de stroomprijs 75 % is gedaald door in werking stelling van kerncentrale.
Betaalbaar leven voor de gewone burger is geen prioriteit voor onze minister van financiën.

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x