Buitenland

Oorlogshitsende Amerikanen vuren 100+ raketten af op Syrische burger- en legerdoelen. Dit is waarom bijna geen enkele raket zijn doel bereikte

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben samen met hun bondgenoten een raketaanval uitgevoerd in Syrië. De meeste raketten die zijn afgevuurd door de Amerikanen, Britten en Fransen zijn echter onderschept door de Syrische luchtafweersystemen. De Russen hoefden er niet eens aan te pas te komen.

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen vuurden zo’n 100 raketten af op Syrische burger- en legerdoelen.

De raketten werden afgevuurd vanaf twee Amerikaanse schepen in de Rode Zee. Ze werden gesteund door bommenwerpers die zijn gestationeerd op de Amerikaanse legerbasis Al-Tanf in de Syrische provincie Homs.

Meer dan 30 jaar geleden

Er werden in totaal 12 kruisraketten afgevuurd op de Syrische vliegbasis Al-Dumayr. Alle raketten werden onderschept door Syrische luchtafweersystemen, die meer dan 30 jaar geleden in de Sovjet-Unie zijn gemaakt.

Damascus zette onder meer de systemen S-125, S-200, 2K12 Kub en Buk in.

De drie landen vielen Syrië aan als vergelding voor de gifgasaanval in Douma afgelopen week, nog voordat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) kon vaststellen of de chemische aanval daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Neergehaalde westerse raket

De Russische generale staf liet in een verklaring weten dat in totaal 71 kruisraketten zijn onderschept door het Syrische leger en dat geen overheidsgebouwen of militaire doelen zijn beschadigd.

Na de aanval doken er beelden op van Syrische luchtafweerraketten die werden afgevuurd. “F*ck die Amerikaanse rotzakken,” zegt een man in de video.

Op internet verscheen ook een foto van een Syrische soldaat met op de achtergrond een neergehaalde westerse raket.

Huizencomplex

In Damascus werden explosies gehoord. In Baraza werd een huizencomplex geraakt. Wat dat met chemische wapens te maken heeft mag Joost weten.

De Britse premier May en Franse president Macron zeiden in een verklaring dat ze het leger opdracht hadden gegeven om aanvallen uit te voeren.


Foto: High Contrast Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ing. Waldeck
ing. Waldeck
4 jaren geleden

Zijn de Russen zo slim of speelt Trump een spel?
Laten we hopen dat alleen Israelische/CIA/Turkse lokaties zijn geraakt….

Als nu nog officieel wordt gemaakt dat er geen gasaanval is geweest, heeft Trump een reden om een bepaalde personen per direkt te ontslaan.

afwachten dus…

nietzoslimdieamis
nietzoslimdieamis
4 jaren geleden

wat een waanzin allemaal…
dat ze toch eens ophouden met dat oorlogje spelen ten koste van alles en iedereen

Bataaf
Bataaf
4 jaren geleden

Trieste vertoning!

Pollie
Pollie
4 jaren geleden

Lichte schade en 3 gewonden, zegt Assad. Niets aan de hand mensen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x