Homepagina » Buitenland » Oorlogshitsende Amerikanen vuren 100+ raketten af op Syrische burger- en legerdoelen. Dit is waarom bijna geen enkele raket zijn doel bereikte
Oorlogshitsende Amerikanen vuren raketten af op Syrische burger- en legerdoelen. Dit is waarom bijna geen enkele raket zijn doel bereikte

Oorlogshitsende Amerikanen vuren 100+ raketten af op Syrische burger- en legerdoelen. Dit is waarom bijna geen enkele raket zijn doel bereikte

De Verenigde Staten hebben samen met hun bondgenoten een raketaanval uitgevoerd in Syrië. De meeste raketten die zijn afgevuurd door de Amerikanen, Britten en Fransen zijn echter onderschept door de Syrische luchtafweersystemen. De Russen hoefden er niet eens aan te pas te komen.

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen vuurden zo’n 100 raketten af op Syrische burger- en legerdoelen.

De raketten werden afgevuurd vanaf twee Amerikaanse schepen in de Rode Zee. Ze werden gesteund door bommenwerpers die zijn gestationeerd op de Amerikaanse legerbasis Al-Tanf in de Syrische provincie Homs.

Meer dan 30 jaar geleden

Er werden in totaal 12 kruisraketten afgevuurd op de Syrische vliegbasis Al-Dumayr. Alle raketten werden onderschept door Syrische luchtafweersystemen, die meer dan 30 jaar geleden in de Sovjet-Unie zijn gemaakt.

Damascus zette onder meer de systemen S-125, S-200, 2K12 Kub en Buk in.

De drie landen vielen Syrië aan als vergelding voor de gifgasaanval in Douma afgelopen week, nog voordat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) kon vaststellen of de chemische aanval daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Neergehaalde westerse raket

De Russische generale staf liet in een verklaring weten dat in totaal 71 kruisraketten zijn onderschept door het Syrische leger en dat geen overheidsgebouwen of militaire doelen zijn beschadigd.

Na de aanval doken er beelden op van Syrische luchtafweerraketten die werden afgevuurd. “F*ck die Amerikaanse rotzakken,” zegt een man in de video.

Op internet verscheen ook een foto van een Syrische soldaat met op de achtergrond een neergehaalde westerse raket.

Huizencomplex

In Damascus werden explosies gehoord. In Baraza werd een huizencomplex geraakt. Wat dat met chemische wapens te maken heeft mag Joost weten.

De Britse premier May en Franse president Macron zeiden in een verklaring dat ze het leger opdracht hadden gegeven om aanvallen uit te voeren.


Foto: High Contrast Wikimedia CommonsVond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

43 reacties

 1. Hebben de landen die als dolle honden tekeer gaan zelf ook al hun chemische wapens vernietigd?

  En hebben deze loslopende dolle honden er al voor gezorgd dat alle benodigde onderdelen voor het maken van chemische wapens, die ze zelf graag voor miljarden verkopen aan praktisch gezien alle landen, al verboden??….Hoe vies, smerig en laag is de mentaliteit van deze dolle honden landen?

  En wat zijn de westerse landen toch zwaar door de mand gevallen. Zelfs Merkel keurde deze aanvalsactie, die voortkwam uit een false flag, goed. Schijnbaar heeft de mof toch niks geleerd van eenzelfde methodiek gehanteerd door Adolf Hitler…of dus juist wel?

  Dit alles is spelen met vuur en de opmaat naar een WOIII. De Rothschilds en zijn volgers o.a. de Bilderberg genodigden hebben schijnbaar niet goed door hoe de hegemonie is veranderd in de wereld en drijven op fe arrogantie van de vorige eeuw. Ziek tuig is het.

  54 likes
  • @weg met ons,

   Ik onderstreep elke regel welke u geschreven heeft in deze reactie voor de volle 100%.

   Gladiator

   27 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Als je bedenkt dat de Tomahawks nutteloze ouwe troep zijn en de Syriërs deze met ook verouderde middelen hebben kunnen stoppen, moet dat de zoveelste deceptie zijn voor het ongeneeslijk zieke en achterlijke Anglo Zio Nazi Westen van Trump en Consorten. De Zio Nazie hadden natuurlijk gehoopt dat Putin zijn geavanceerde middelen zou uitputten waarna de Zio Nazie met de werkelijke aanval had kunnen beginnen. The Ugly Zio Orange Buffoon pissed in wrong direction again !

   4 likes
 2. Tja mensen, ik wilde hier eigenlijk niet op reageren echter kan het niet laten.

  Indien men namelijk niet ziet wat er gebeurd in DE WERELD dan moet men toch zo langzamerhand erachter komen dat dit een puur kasperletheater is en niets meer dan dat.

  Op de eerste plaats MOESTEN deze raketten onderschept worden want zelf die zgnd Deep State is het nu toch iets te link aan het worden om nog hun echte tanden te laten zien en het gehele gebeuren omtrent deze “gasaanval” is voor de gehele ook maar een heeeeeeel klein beetje wakkere wereld meer dan duidelijk dat dit GEEN gasaanval was, ik herhaal, GEEN gasaanval maar heel iets anders.

  Strijdgassen zijn zeer dodelijk, en net indien deze in aanraking komen met de huid.

  Procedure bij geraakt te zijn met gas:

  1) EERST alle kleding uittrekken, en dat a.s.a.p. en
  2) Daarna….dus ik bedoel pas daarna spoelen onder douches met een stortdouche schoon water en niet met de kleding aan KINDEREN (werkt altijd goed toch, zo’n zielige arme bevuilde kleine kindertjes, bedenk hierbij het verhaal van dat smerige vieze meisje, dochter van een Saoudische diplomaat welk het schitterende verhaal uit het grote boek van de Gebrs. Grimm voor de WERELDPERS uitbraakte over de couveusebaby’s welke door deze oh zo gruwelijke Iraakse militairen tegen de vloeren en muren gegooid werden!!!! Of al vergeten….hoop het toch niet!! Daarna invasie van Irak, stom volk toch, wat hier in trapt, echter nog stommer als men hier wederom intrapt) besprenkelen met wat sponsjes welke in een emmer water gesopt werden en daarna boven deze zielige en DAARDOOR (omdat ze met ijskoud water besprenkeld werden) huilende kindertjes uitknepen.

  Geweldige actie van deze (witte helmen misschien!! RODE VLAG< LAMP< TOETERS EN BELLEN) ezelskoppen. Gelijk een cursus "wat te doen bij besmet met strijdgas" laten volgen.

  De wereld staat voor een totale FINANCIËLE CRASH, met daarbij een invasie van islamieten en Afrikaanse MANNEN rond de leeftijd van 25-45 jaar (waar zijn normaliter militaire troepen uit opgebouwd…..yep, mannen van deze leeftijd, toch!!).

  Als DEZE BOM ONTPLOFT dan hou je maar vast voor de chaos welke dan ontstaat met daarbij de slachting van ongeveer voorzichtig geschat 75% van de autochtone Europese bevolking, en hier ben ik nog flink positief want zelf denk ik dat het veel erger zal worden!!

  Mooie afleidingsmanouvres worden er uitgevoerd….toch….nou ja, gaat wel hoor maar toch eventjes de pleistertjes voor de ogen weghalen en TV uitzetten!!!

  En dat laatste is het allerbelangrijkste.
  Daarbij is er nog iets aan de hand alwaar ik probeer achter te komen en al redelijk op weg ben maar dit thema wordt elke dag erger met mistwolken en opzettelijk foutieve informatie omgeven dat ik daar liever nog geen uitspraak of mening over kan of zelfs durf te geven!!

  Gegroet en fijn weekend verder,

  Gladiator

  27 likes
 3. Als er een boel ellende en oorlog komt is het te hopen dat de meeste westerse politici
  als eerste geruimd worden incl de VS en Israel

  35 likes
  • Ik vrees voor je dat de satanisten en hun louche clubjes de eersten zijn die geruimd gaan worden.
   Het is al in volle gang.
   Maar omdat het nog niet op tv is denken de msm´ers hier dat er niets aan de hand is voor ze.

   11 likes
  • Helemaal mee eens, maar helaas zal het toch beperkt worden tot ‘wishful thinking’.

   1 likes
 4. wat een waanzin allemaal…
  dat ze toch eens ophouden met dat oorlogje spelen ten koste van alles en iedereen

  41 likes
 5. Zijn de Russen zo slim of speelt Trump een spel?
  Laten we hopen dat alleen Israelische/CIA/Turkse lokaties zijn geraakt….

  Als nu nog officieel wordt gemaakt dat er geen gasaanval is geweest, heeft Trump een reden om een bepaalde personen per direkt te ontslaan.

  afwachten dus…

  13 likes
  • Trump is het product van de criminele elite al proberen cia sprookjes de naive mensen iets anders wijs te maken. Voor de verkiezingshow was Trump al een moerasmonster en er niks verandert.
   Jammer dat zoveel mensen zich zo laten beetnemen door wat aardige woordjes maar niet de werkelijkheid kunnen zien. trump is bezig Amerika af te breken en zal misschien uiteindelijk zelfs kunnen worden opgeofferd zolang de beoogde doelen van de criminele club maar behaald worden.
   Er zijn zmensen die geloven als Trump iets aardig doet we de werkelijke Trump zien maar als het kwaardaardig is dan is in ene het deepstate sprookje er voor verantwoordelijk.
   Zo wil ik ook wel president zijn dan kun je het nooit verkeerd doen….

   11 likes
   • Beter niet maar wat roepen als je blijk geeft niet echt op de hoogte te zijn, Thomas.

    2 likes
   • Als men de interviews met Trump ziet, zijn deze in lijn met zijn verkiezings campagne.
    Ik denk dat hij met de beste intenties in het witte huis kwam; maar daar kreeg hij een driedelig pak met touwtjes aan, en zijn schoonzoon Jared als soufleur die hem vertelde wat te doen als er aan de touwtjes getrokken wordt.
    Ik heb nog steeds het idee dat Trump een zeer gefrustreerde man is.

    Zomaar een gedachte…..

    1 likes
 6. en natuurlijk op een tijdstip dat e beurzen dicht zijn. Zal me niks verbazen dat de beurzen in Amerika na de opening direct weer sluiten.

  10 likes
 7. Trieste vertoning!

  18 likes
 8. Lichte schade en 3 gewonden, zegt Assad. Niets aan de hand mensen!

  7 likes
  • Klopt Pollie. Het ging ook helemaal niet om Assad. Zoveel paniek gelijk, de armageddons vliegen je om de oren.
   Trump’s aankondiging om uit Syrie weg te willen was een tactische zet om de deep state te triggeren overhaast in actie te komen. Er zijn foto’s van John McCain die als vertegenwoordiger van de deep state IS voorziet van chemische wapens, zo doen ze dat overal waar een false flag nodig is: https://qanon.pub/data/images/6e67e54ff5d1b58a9edb6998df0b08c09bcae71e04a659378ae306b24f88b015.jpg

   Punt is, de aanval in Syria was hoogstwaarschijnlijk op deep state-doelen. Het is allemaal heel complex en we hebben gewoon te weinig info om precies te weten hoe dit in elkaar steekt. Trump weet heel goed dat Assad niks met die “aanslag” te maken heeft, maar voor het oog van de wereld moet het zo gebracht worden. Het is niet anders. Dit is geen kwestie van Trump tegen Putin, maar waarschijnlijk die twee in overleg hoe de deep state effectief op te ruimen. Putin maakte gelijk ruimte toen Trump aankondigde dat de raketten er aan kwamen. Dat is niet logisch, behalve in dit licht gezien.

   Niks is wat het lijkt. Ik geef toe dat ik er niet 100% zeker van ben maar dat kan ook niet. Maar logica volgend heeft dit niks met Assad te maken.

   8 likes
 9. Heeft dit te maken dat Syrië van de oliedollar af wil ? Net als Libië destijds ? De u.s.a. is pas 18 jaar bezig om Isis daar te bestrijden. Een soort Vietnam. Zogenaamd niet te winnen.

  10 likes
  • Dit geeft ook te denken: In deze landen hebben de Rothchilds geen centrale bank: Rusland, China, IJsland, Hongarije, Cuba, Syrie, Iran, Venezuela, Noord Korea!

   5 likes
 10. Off topic: kan er iemand wat links doorsturen waar staat dat de gifgasaanvallen fakenews/ falseflag zijn

  1 likes
  • Als je dan toch aan het zoeken ben, vraag je dan ook af waarom :
   1) een regerings leider die aan de winnende hand is, waarom zou hij dan een aanval uitvoeren op mensen die al gecapituleerd hebben en onschuldige burgers uitvoeren
   2) waarom de VS een aanval uitvoert op de dag dat de OPCW met onderzoek zou starten; dit lijkt op dezelfde situatie met mh017, waar het Ukrainse leger ineens het ramp gebied onder vuur namen toen de onderzoekers er aan kwamen.

   Voorts success met je zoektocht, nu je toch wakker bent zul ongetwijfelt de info vinden.

   7 likes
 11. Wat een beschamende, in en intrieste, kansloze actie weer. Elk weldenkend mens op aarde weet dat het hele gebeuren is gebaseerd op leugens en bedrog. Gelukkig zal het verder geen enkel effect sorteren en met het schaamrood op de kaken ontdaan van alle geloofwaardigheid kunnen zij naar huis terug.

  8 likes
 12. De dwaze actie van de huidige Bokito’s, volgens mij een wanhoopsdaad ……. Al je bij Elsevier regelmatig de ingezonden stukken leest.. van Prof dr rechtsgeleerde Afshin Ellian ( Iran ) krijg je soms een andere visie…. Prf Ellian stelt dat het grote probleem in Syrië is dat het vol staat met Iraans wapentuig , vriendjes dus met Syrië en Iran, en nu met Rusland erbij, dat is een pact…. en een bedreiging voor Israël / Amerika……… lijkt me niet zo een onlogische gedachte….. plus nog wat moslimclubjes die elkaars bloed wel kunnen drinken……dan is er altijd wel actie…..
  Het valt in ieder geval wel op dat Asaad redelijk rustig blijft……… Tja het zou allemaal zo kunnen, wat ook zo wonderlijk is dat die Turken niks in de weg wordt gelegd , die blijven maar uitroeien daar……De idiote mens, regels maken om het meest afschuwelijke te voorkomen ,, een Oorlog,, maar ze met voeten overtreden als het zo uitkomt…….En ja, lang leve de vooruitgang er is overal chemische zooi in onze omgeving, ik woon in de Randstad …..1 kleine bom op Europoort en half Nederland geeft de geest……….

  7 likes
  • Voor iemand die in de Randstad woont heb je werkelijk geen idee, overigens is de Europort de haven en de Botlek de industrie, verder dag ik je uit om daar in je autootje rond te rijden één foto te maken. Ik garandeert je dat je binnen 5 minuten in een politiebus zit. Feit dat je het niet weet wil niet zeggen dat er geen mensen zijn die er dagelijks mee bezig zijn. (Btw 1 puntje aan het einde van een zin, zo kan het ook hé)

   0 likes
 13. Amerikaanse legerbasis Al-Tanf in de Syrische provincie Homs. ????????

  6 likes
 14. Heerlijk al die propaganda. De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen. Hier een krant die ten minste beide kanten weergeeft:

  “The Pentagon insisted that no missiles were intercepted by Syrian defences and that the raids were “precise and overwhelming” while claiming the Syrian air defences remained “largely ineffective”.”

  “The Syrian brigadier general Ali Mayhoub, who read the statement on Syrian television, said: “Our air defences effectively shot down most of them.”

  https://www.theguardian.com/world/2018/apr/14/allies-dispute-russian-and-syrian-claims-of-shot-down-missiles

  5 likes
 15. Speculaties…veronderstellingen…voorspellingen…

  allemaal door angst ingegeven…

  dit is nu net wat je beter NIET kunt doen…

  Gisterenavond was er een over de hele wereld een vraag voor kaarsen branden, mediteren en bidden…

  wees stil…

  wees LIEFDE, stuur LIEFDE….dat werkt…

  namaste

  4 likes
 16. Elzevier, ook zo´n kortzichtig naziblaadje.
  Vergeet niet dat ze van Hogerhand precies op de hoogte zijn hoe onberekenbaar die gevaarlijke gekken zijn, als het aan die nazi´s had gelegen hadden ze allang een bom op de Botlek gegooid.
  Waarom denk je anders dat ze, alweer ja, alle zeilen bijzetten zodat wij iets Hogers dan zij, uit het leven schrappen? Maar vanwaar die arrogantie?
  Ze zijn notabene aantoonbaar stukken minder intelligent dan de gemiddelde gelovige mens.

  3 likes
 17. Trump zegt tegen
  Putin; ik moet wel iets doen!

  wat preken we af zodat het wat lijkt voor de ophitsende schaduwregeringen.
  Ook mijn schaduw regering wil dat ik oorlog ontketen!

  2 likes
 18. In en in triest, dat ze dit nog gegund worden. ?

  1 likes
 19. John van Dokkumburg

  Dit eenzijdige verhaal bij aanvang hoeft niemand te pikken , en is de meerderheid tegen de VS , en jullie commentaar nergens op een Westerse algemeen gangbare opvatting gestoeld, niet één positieve opmerking hier .. en dat zegt meer dan voldoende. Zoals ik het hier lees zijn jullie nooit in het Westen opgegroeid, en verkondigen jullie een politiek gemotiveerd toneelstukje ten voordele van de misdadige regimes in deze oorlogs regio . Het is duidelijk dat jullie zonder voldoende bewijs niet éénmalig , maar zoals ik het lees , helaas altijd heel gemakkelijk alles van één kant direct voor waar aannemen , en het Westen er altijd maar wat oplos zit te liegen . Dus … wat doen de Westerse kranten volgens jullie .. zitten ze allemaal te liegen , dus ook de christelijke kranten ? Maar ik ga er vanuit dat het over dit onderwerp alhier gewoon stil blijven , tja , dan denk ik dit is simpelweg geen discussie , maar een vooringenomen beslissing uit onbekende bronnen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...