Het Complot

Cartoon in Israëlische krant linkt Netanyahu aan 9/11

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Israëlische krant Haaretz heeft een cartoon geplaatst waarop te zien is hoe premier Benjamin Netanyahu met een vliegtuig in het World Trade Center vliegt. Door de prent is de relatie tussen de Verenigde Staten en Israël nog verder onder druk komen te staan.

De spotprent, gemaakt door Amos Biderman, laat zien dat Netanyahu de piloot was van een vliegtuig dat op 11 september 2001 de Twin Towers raakte. “De boodschap is dat Bibi [Netanyahu] arrogant is en de relatie tussen Israël en de VS kapot wil maken. Dat zal leiden tot een ramp van de omvang van 11 september 2001,” schreef Biderman op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het was niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen,” vertelde hij aan Haaretz. “Ik wist niet dat 9/11 voor de Amerikanen zo gevoelig ligt.” In een interview met The Atlantic noemde een anonieme functionaris van het Witte Huis premier Netanyahu ‘chickenshit’. Volgens het Amerikaanse magazine is deze reactie representatief voor de manier waarop de twee landen elkaar nu behandelen.

Directeur van de pro-Israëlische Anti-Defamation League (ADL) Abraham Foxman zei dat de spotprent beledigend is. “De cartoon is niet representatief voor spanningen die nu bestaan tussen de Amerikaanse overheid en Netanyahu en is een gebaar van minachting naar de duizenden onschuldige Amerikanen en anderen die op 9/11 zijn omgekomen,” aldus Foxman in een verklaring.

Foxman zei ook dat de spotprent complottheorieën over 9/11 voedt. “In grote delen van de moslimwereld wordt geloofd in antisemitische complottheorieën die stellen dat Israël en/of joden achter de aanslagen zaten,” ging hij verder. “Ik vind het erg onverantwoordelijk dat een Israëlische krant met een dergelijke hoge journalistieke standaard zo’n beledigende cartoon publiceert.”


[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
9 jaren geleden

Vind dit ook onverantwoord, je zult als krant -toevallig- maar de waarheid verkondigen, dat kan nimmer de bedoeling van een krant zijn. Een krant heeft zich te schikken naar de grote meerderheid der slaven en de overheid, klaar.

Het kan zomaar worden opgevat als meer dan een cartoon, het kan ook worden gezien als een verkapte boodschap dat Israël bij deze aanslag betrokken is of er zelfs verantwoordelijk voor is. Larry Silverstein die miljarden verzekeringsgeld toucheerde is niet dood die moest toevallig van zijn vrouw op 9/11 naar de dermatoloog anders was hij mors dood geweest, maar zou hij dood zijn dan zou hij zich omdraaien in zijn peperdure marmeren graf…. Five Dancing Israelis
9-11 Mossad Agents Admit Mission:
“Our Purpose Was To Document The Event”
Grapjassen!!

lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Mijn gevoel voor humor laat me duidelijk in de steek. Deze “cartoon” is helemaal niet grappig. Wij maken toch ook geen cartoons met premier rutten die joden op de trein naar auschwitz zet?
Dit is duidelijk een boodschap aan de schaduw elite dat platneet orion van egypte op komst is naar niburu het is 5 voor (tweeduizend en) 12!

Mammon
Mammon
9 jaren geleden

Het zijn de Zionisten die achter zo,n beetje alle ellende op deze aardbol zitten.
Zo heeft de Zionistische Elite hun eigen Joodse volk op de treinen gezet om “gered”
te worden. Wat niet verteld wordt is dat de Zionistische Elite hun eigen volk naar de gaskamers heeft gebracht om zo’n hun eigen volk te laten uitroeien om vervolgens in 1947\48 Israel uit de grond te kunnen stampen.

Zo is de financier van het onlangs neergehaalde MH17 de Zionist Ihor Kolomoisky.
Jammer de de mensheid dmv propaganda het Joodse volk en Zionisten ziet als zielepieten.
De Waarheid van dit duizenden jaar lang gespeelde spel zijn werkelijk te walgelijk voor woorden.
Maar de waarheid gaat ooit aan de massa getoond worden!

Emile
Emile
9 jaren geleden

Deze editie zal vast veel zijn verkocht, en dat is waar het alleen maar om ging denk ik.
Natuurlijk wist de krant dat deze “cartoon” niet door de beugel kon , Benjamin op ramkoers met de Amerikanen, tja, uiteindelijk is dat precies wat de “cartoon” uitbeeld !!

Maar goed, zo blijft 9/11 nog altijd lekker vers in het geheugen zitten, 3000 dode burgers tegen wat ? , een miljoen burgers in het Midden-Oosten , maar ja, zoals Stalin zei : 5000 is een tragedie en 5 miljoen is een statistiek, en 9/11 blijft een tragedie en het Midden-Oosten, tja, dat zijn inmiddels statistieken.

It’s all about the money (verkoop, publiciteit etc.) , denk ik 🙂

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x