Homepagina » Binnenland » Het zijn loze woorden van een laffe minister. Tweede Kamerlid legt glashelder uit waarom er helemaal geen stikstofprobleem is

Het zijn loze woorden van een laffe minister. Tweede Kamerlid legt glashelder uit waarom er helemaal geen stikstofprobleem is

Zure regen, gat in de ozonlaag, broeikaseffect, opwarming van de aarde, klimaatverandering, CO2-probleem, en nu is er opeens een stikstofprobleem.

“De zoveelste stok om mee te slaan,” zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) tijdens het debat over de stikstofproblematiek.

Tijdens de demonstratie op het Malieveld zei de minister van Landbouw tegen de boze boeren: ‘Ik ben trots op jullie’.

Loze woorden

Twee weken later wordt zelfs het leger ingezet om diezelfde boeren koste wat het kost op afstand te houden, merkte Kops op.

“Hoezo trots?” vroeg hij zich af. “Het zijn loze woorden van een laffe minister.”

Niet alleen de boeren, maar ook de bouwvakkers zijn het spuug- en spuugzat, voegde hij toe.

Echt waanzin

“De bouw ligt namelijk helemaal stil,” aldus Kops. “En dat terwijl het woningtekort gigantisch is.”

Hij benadrukte dat de stikstofstrop de bouw miljarden zal gaan kosten. “Projecten liggen stil en zo’n 27.000 banen staan acuut op de tocht.”

De bouw is verantwoordelijk voor slechts 0,6 procent van alle stikstof. Kops: “Het is echt waanzin.”

Conclusie

Tot voor kort hoorde je bijna niemand over stikstof en nu schreeuwt iedereen moord en brand.

“Dat terwijl de stikstofuitstoot in de afgelopen decennia meer dan gehalveerd is,” zei Kops.

“De conclusie is dan ook: er is eigenlijk helemaal geen stikstofprobleem,” zei hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bewust schreef:

  Inderdaad , er is geen stikstofprobleem , wel een verstikkend overheidsprobleem .
  Die dassen dragende incompetente ministers doen de bevolking de das om . Dat is een strop !
  Blij dat er nog mensen zijn met een normaal boerenverstand ,die weten hoe de steel in de vork zit of de vork in de steel .
  Daar hoef je trpouwens geen boer voor te zijn ……….

  53 likes
  • Rob schreef:

   @Bewust

   Als je gaat zien hoe letterlijk dingen soms zijn dan dragen al die witteboordencriminelen een das die als een strop om hun nek hangt. Dat is een teken dat ze hun ziel verkocht hebben want van binnen zijn ze doods, er leeft niets menselijks en er is totaal geen geweten bij het gros van hen. Wel handig om dan helemaal van ze af te kunnen komen. Je hoeft die das alleen maar strakker aan te trekken en het probleem is opgelost. 😄

   15 likes
  • janwillem schreef:

   The Problem of Government
   https://www.youtube.com/watch?v=Ew2pALUMWko

   There is no political solution to the problem of government.

   9 likes
  • René schreef:

   Tja sorry dat ik dit zeg! Maar heeft NL aan zich zelf te danken al die protesten van de jongeren voor het klimaat! Nou dat is gelukt NL ligt stil. Ik denk dat ze maar in tentjes moeten gaan wonen! Eigen schuld! In 1963 is er een uitvinding gemaakt waardoor in 1 klap alle auto’s vrachtwagens enz.. in heel Europa electric kunnen rijden zonder ook maar stil te staan om een stekker in het stopcontact te stoppen! Ja al in de jaren 60 als iemand dit kan raden wat voor uitvinding dit is? Wacht ik geef een voorzetje! Ik pakte het uit zette het in elkaar! Zet het autootje erop en …drukte op de knop! En je kan nog sturen ook! opgelost ! Er zat in het autootje alleen een electric motortje en man wat ging dat hard!!!

   1 likes
  • Koen De Vriendt schreef:

   als het nederlandse volk nu eens gewoon al die Den Haag dievenkereltjes aanhoudt.

   dat is toch aan het gebeuren…

   0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Ik hoop dat de boeren doorgaan met hun protesten en zonodig het hele binnenhof met gun tractoren platwalsen.
  Dat bespaart in elk geval een 100 miljoen en die het opnieuw schilderen van het binnenhof kost en voor dat geld kan men gemakkelijk een nieuw regeringsgebouw neerzetten.
  Zelfs die 100 miljoen zal wel het dubbele zijn want deze regering kan niet rekenen

  27 likes
 • Ron schreef:

  Weet je nog 20 a 30 jaar geleden teveel mest teveel fosfaat de rivieren groeide dicht. De Boeren gebruiken sindsdien minder dan de helft en nu is er plots teveel stikstof. Wie geloofd die bende leugenaars? Sinds de mens landbouw bedrijft bemest hij het land en dan nu ziet men ineens overal spoken van stikstof en broeikasgas. Er zijn zelfs bekende maar daarom niet intelligente NL die beweren dat de zeespiegel 7 m gaat stijgen. Krijg je ook de slappe lach? Ik wel.In hun overdrijvingen is het per opbod, zo doorzichtig dat zelfs het kleinste kind met een beetje realiteit er niet in geloofd.

  38 likes
 • Jeff schreef:

  Ik koester met name de hoop, dat we straks allemaal de straat opgaan. Maar ook dat we ons allemaal aansluiten. Kijk naar Barcelona. We krijgen nog het verplegend personeel en hebben het onderwijs net gehad. Naar mijn mening, moet het veel massaler en misschien ook wel veel dreigender. Ik noemde het al .. Barcelona, maar denk aan Hong Kong of Parijs en zo nog wat. Waarom lukt het ze daar wel om de meerderheid mee te krijgen? Waarom durft men dar wel zijn baan op het spel te zetten, voor een gemeenschappelijke zaak? Het is echt tijd om met gelijke munt, terug te betalen. We zullen anders de geschiedenis ingaan als domme slaven. Die alles maar gewoon geaccepteerd hebben.
  Veel erger kan het toch al niet meer worden .. grens is bereikt.

  15 likes
 • Logisch schreef:

  Is indd heel vreemd. Onze buren België en Duitsland snapper er nix van. Dan zou dat bij hun toch ook moeten spelen. Maar nee hoor. Ze spelen volgens mij een vies spelletje. De boeren uitkopen om nix. En jaren later nadat ze hun land hebben ingepikt. Zeggen ze grapje er was namelijk geen stikstof probleem. Snap ook niet wat de bouw van huizen daarmee te maken heeft. Die geven ze groen licht straks. Op het land van de boeren. Kunnen ze mooi bouwen. Boeren moeten de kop niet laten hangen.

  17 likes
 • ChiXiStigma schreef:

  Als je afspraken maakt waar je spijt van krijgt, dan moet je iets anders bedenken, toch meneer Overheid?

  Lees op rijksoverheid.nl:

  Veehouderij kan groeien door aanpak ammoniak

  Ook hebben Rijksoverheid en bedrijfsleven afspraken gemaakt over groei van agrarische bedrijven. Bij minder uitstoot van ammoniak krijgen agrarische bedrijven de kans krijgen om te groeien.

  7 likes
 • Sjazon schreef:

  De echte boer is allang verdwenen. Tegenwoordig zijn de boeren ondernemers. Of ze het zelf zo willen of niet.

  6 likes
  • Jeff schreef:

   Ja, maar wat wil je daar eigenlijk mee zeggen? Nee, ze ploegen het land niet meer met het paard, maar eeuwen geleden deden ze het ook al om te verhandelen. Wat is daar zo anders aan dan?

   1 likes
 • Willem schreef:

  Vroeger de vissers nu de boeren.

  Vroeger had je Nederlandse vissers die met een eigen bootje het zeegat uit gingen en zo hun brood verdienden, een paar slimme rijkaards zagen hun kans schoon, dat werden reders genoemd. Ze vertelden dat ze de vissers konden helpen door rentevrij geld te lenen en op zeer schappelijke wijze de aflossing zouden regelen zodat ze grotere en veiligere boten konden bouwen en zo meer zouden verdienen. Zo gezegd zo gedaan. Na enige tijd werden de vissers verteld dat de zaken slecht gingen en de aflossingen op tijd betaald moesten worden en omdat het (zogenaamd) zo slecht ging met de economie er een kleine rente betaald zou moeten worden. De eisen werden hoger en hoger en de vissers konden geen kant meer op. Tja zeiden de reders (hun vooropgezet plan uitvoerende) dan nemen we de boten in beslag maar dan mogen/moeten jullie wel voor ons blijven varen. Jullie schulden zullen worden verrekend met jullie loon. En zo geschiede, komt het jullie bekend voor?

  5 likes
 • koloth schreef:

  De Boeren zijn de vervuilers en niet Schiphol die mag uitbreiden net als vliegveld lelystad en ook onze energievoorziening die nu over gaat op hout verbranden vervuilt helemaal niet………….echt waar.

  2 likes
 • oskaar schreef:

  Ach NL boeren, vergiftigen ze ons niet met stikstof dan is het wel met vlees wat volgespoten is met hormonen en andere troep, fipronil eieren, bespoten groenten plofkip enz enz…

  2 likes
 • Willem schreef:

  Hoe mooier het pak des te kleiner de pakkans (Koot en Bie de Wibocri’s)
  De beste manier om met deze waanzin te breken zou zijn dat alle bouwvakkers en alle boeren gewoon aan het werk gaan en zich hier niets van aantrekken, wat willen ze daartegen doen dan. Er zijn niet genoeg militairen en/of politieagenten om daar tegen op te treden.

  2 likes
 • Jeff schreef:

  Over ondernemers gesproken; wordt dat de volgende concessie, die de fa. Rutte gaat maken? Buitenlandse investeerders, die dan wel weer een beetje meer vuil mogen uitstoten? Ach joh, we hebben onze boeren al laten investeren in terug dringen. Doe maar een beetje ruiger …. als we onze cijfers maar binnen halen. Dat staat zo leuk in Brussel en kom ik nog jovialer over. En dat doe ik allemaal voor ons Nederlanders. Ja,voor dat en m’n pensioen!

  1 likes
 • B. G schreef:

  Het enige stikstofprobleem is de adem die ze bij iedere leugen uitstoten!

  1 likes
 • ronjaspers schreef:

  De klimaathoax heeft alles te maken met de New World Order.De burgers kapot belasten,het afnemen van onze vrijheden en het afnemen van onze mensenrechten.En natuurlijk ook de depopulatieagenda (genocide) 21 en 2030.

  1 likes
 • Koen De Vriendt schreef:

  stikstof is niet gevaarlijk in bodems.

  een tekort is eerder gevaarlijk voor de kwaliteit van voeding.

  als er voldoende humus is in bodems wordt het meer gebonden en vastgehouden en is het al helemaal niet schadelijk en spoelt het ook niet uit.

  wat weten die gekkies in het zogenaamde nederlandse parlement daar nu van. de meesten moeten de eerste gedachte in hun leven nog hebben!!!

  1 likes
  • lammert schreef:

   Het gaat hier om stikstofoxiden, dus verbindingen die via uitstoot in de kleine longdelen terechtkomen en daar blijven dan, die schade-lijk zijn. Goed, we laten ons bij de neus nemen, zoals bijv. met supermarkteten (hoezo super?) versus biologisch geteelde voeding, dus met weglating van …kunst-mest…(kunst is thuis in musea, nietwaar?) en pesticiden, herbiciden, en met instandhouding van bijen bijv. Professoren verklaren dat er weinig verschillen zijn. In een boek van hans moolenburgh sr. lees ik op pag. 24 bijv. dat in 1993 aan de Rutgers-universiteiten in amerika blijkt uit lijstjes dat de verschillen extreem groot zijn in het voordeel van biologisch geteeld eten. Wie wil/kan denken vindt dit logisch. Titel boek: gezond leven in een vervuilde wereld. Het ga een ieder goed…..hartegroet

   0 likes
 • Melissa schreef:

  De NL overheid haat zoveel hun patrioten dat ze willen ons op water en brood zetten. Ze hebben geen respect voor ons laf gedrag. Inderdaad Viva de mannen die nog ballen hebben in Spanje, Frankrijk, HK, Italie… Je krijgt wat je zaait. Of in dit geval wat je niet zaait. In dat geval verhongert je… Everything is energy

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >