Homepagina » Innovatie » Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger
Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger

Luis in de pels van auto-industrie ontwikkelt revolutionaire luchtaccu met bereik van 4500 kilometer. Dit is een gamechanger

De meeste elektrische auto’s die vandaag de dag worden gemaakt, hebben een rijbereik van hooguit enkele honderden kilometers. Het duurste onderdeel van de elektrische auto: de accu.

Hier kan snel verandering in komen, aangezien een Britse uitvinder een accu heeft ontworpen die veel eenvoudiger en goedkoper kan worden gemaakt dan normale accu’s en die gemakkelijk kan worden gerecycled.

Voormalig marineofficier Trevor Jackson gaat zijn nieuwe accu nu op grote schaal produceren in Groot-Brittannië.

Lobbyden

Austin Electric gaat komend jaar duizenden van deze accu’s maken. Directeur Danny Corcoran spreekt van een ‘gamechanger’.

Twee jaar geleden lobbyden autofabrikanten tevergeefs bij het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken om Jackson de toegang tot een prestigieuze conferentie over elektrische auto’s te ontzeggen.

Zijn accu is gebaseerd op een technologie die in de jaren zestig is ontwikkeld.

Brandstofcel

Wetenschappers waren tot de ontdekking gekomen dat je elektriciteit kunt opwekken door aluminium in een elektroliet, een waterige substantie, te dopen.

Hierbij ontstaat namelijk een reactie tussen het metaal en lucht.

Het probleem: het elektroliet was extreem giftig en bijtend. Jackson heeft nu een substantie ontwikkeld die je gewoon kunt drinken.

Eigenlijk is zijn uitvinding geen accu, maar een brandstofcel.

Goedkoop, licht en makkelijk te recyclen

Terwijl Jackson begint met de productie van zijn aluminium-luchtaccu, pompt de auto-industrie nog steeds heel veel geld in de ontwikkeling van lithium-ion-accu’s.

Die bevatten veel giftige materialen, waaronder kobalt, en kunnen in brand vliegen. Daarnaast is het recyclen van kobalt en lithium erg duur.

Een aluminium-luchtbrandstofcel is goedkoop, licht en makkelijk te recyclen.

Tests hebben aangetoond dat Jacksons brandstofcel negen keer meer energie opwekt dan een lithium-ion-accu.

4500 kilometer

En ter vergelijking: de Tesla S heeft een rijbereik van bijna 600 kilometer, terwijl de aluminium-luchtaccu een bereik heeft van zo’n 4500 kilometer.

De accu van een Tesla kost zo’n 35.000 euro, terwijl een aluminium-luchtaccu slechts 6000 euro kost.

En al dat gedoe met opladen van je accu is volgens Jackson helemaal niet nodig. Je kunt zijn accu in 1,5 minuut omwisselen.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • joepiedepoepie schreef:

  ik denk niet dat die man nog lang leeft en dat zijn technologie wordt geconfisqueerd

  30 likes
 • Jantje schreef:

  Elk jaar is er wel iemand met een revolutionair idee. Later hoor je er nooit meer wat van, helaas.

  17 likes
 • Sledge schreef:

  Dit is geen accu, want niet oplaadbaar, maar een wegwerpbatterij die – inderdaad – gerecycled kan worden. Constant wisselen en een hoop gesleep met nieuwe en oude batterijen is onvermijdelijk bij dit concept.

  2 likes
  • Tigron schreef:

   Sledge,

   Je kan in problemen denken of in oplossingen.

   Zodra je auto voor ‘n beurt naar de garage moet, indien nodig, de accu om laten wisselen.

   Als je vergelijkt met benzine of diesel; naar de pomphouder rijder, brandstof tanken, naar binnen lopen en vervolgens afrekenen, daarna weer terug naar de auto… is geen gedoe? of is dat gewenning?

   15 likes
 • Rogier schreef:

  Bijzonder nieuws in een wereld waar alles bij elkaar gelogen en bedrogen is.

  14 likes
 • m.koningen schreef:

  Geweldig want dit kan ook de ontbrekende schakel zijn in huis energie beheersing!
  En dan zijn we klaar voor de toekomst goedkope energie zon en wind s’avonds ervan genieten.

  13 likes
 • Jay schreef:

  Wordt best goed opgepikt in de UK, maar nog nergens echt groot… Ik bedoel, met alle milieu crisis en zo zou dit toch hét hoofditem van het journaal moeten zijn?! En ieder zichzelf serieus nemend nieuws achter het nieuws programma wereldwijd?

  Blijkt maar weer ens hoe érg we worden voorgelogen!

  11 likes
 • Straalmans schreef:

  Dus iemand die 45.000 km per jaar rijdt moet de accu 9 keer vervangen? Lijkt mij niet zo handig. In de winter zal – met verwarming, licht en wiper aan – minder kilometer kunnen worden gereden.

  2 likes
  • Tigron schreef:

   Straalmans,

   Als eerste; tijdens die 45.000 km komt de auto vast wel ‘n aantal keer in de garage voor onderhoud.

   Ten tweede; volgens Trevor Jackson is het apparaat in anderhalve minuut om te wisselen.

   Ten derde; hoe vaak sta je om 45.000 km te maken aan de pomp om te tanken? is dat handiger?

   Ten vierde; als je het originele artikel leest daarin laat Trevor Jackson weten dat het apparaat in de achterbak op de achterwielen kan worden aangesloten waardoor er ‘n hybride auto ontstaat waardoor de bestuurder naar wens kan omschakelen van de accu naar de gewone motor.
   Het lijkt mij dat indien de auto op deze accu loopt hij ook energie genoeg heeft om de lichten,verwarming en de ruitenwisser te laten werken.

   10 likes
  • Jeff schreef:

   Te denken valt dus aan statiegeld en een dikke jas.

   1 likes
 • Matt schreef:

  In ieder geval een slimme zet door het wereldkundig te maken. Als hij nu ‘verdwijnt’ zijn er genoeg mensen die daar vraagtekens bij zetten en ze weten ook in welke hoek ze moeten zoeken. Die mensen ‘in die hoek’ weten dat natuurlijk ook.
  Maar eerst eens afwachten of het verhaal wel helemaal klopt, want een paar jaar geleden was de waterstof motor, die ook draaide, de toekomst maar nu blijkt dat het toch allemaal niet zo simpel is en is waterstof in de auto-industrie nog steeds eerder schaars te noemen.

  8 likes
 • IIS schreef:

  Heeft veel weg van de film Acrimony. Is dit fictie of realiteit. Is de man een charlatan of werkelijk een ontdekker van een revolutionaire uitvinding?

  4 likes
 • Jan schreef:

  Vroeger was er het verhaal van een ingenieur van Philips Eindhoven die een compressie techniek had uitgevonden voor computers.
  Op een 3.5 inch floppy konden volgens zijn uitvinding 8 avondvullende films geplaatst worden.
  Later werd niets meer vernomen van de beste man….

  3 likes
 • rop schreef:

  Uiteindelijk zal toch het beste en het schoonste energie het doel bereiken ,we moeten wel tegenover de natuur en tegen over ons mensen zijn hoe schoner het product hoe beter het is voor alles wat bestaat wat dat betreft gaat het met dualistische benadering zijn weg, men wilt ook geen vervuilt eten als voedsel vooral als het bedorven is, alhoewel er veel mee gerotzooid word, is er ook een andere kant, en dat blijkt wel uit heel veel opkomende bewustzijn die een weg zoekt in zuiverheid en schoonheid der dingen. met mensen als een middel om het te vinden.

  2 likes
 • exegese schreef:

  Quote : Wetenschappers waren tot de ontdekking gekomen dat je elektriciteit kunt opwekken door aluminium in een elektroliet, een waterige substantie, te dopen.

  Ik kan me van vroeger nog herinneren dat er op de kermis altijd een draaimolentje stond waarbij er een soort tank of bassin stond met een scharnierende deksel waaraan meerdere soort van metalen platen bevestigd waren. Wanneer het deksel met metalen platen langzaam in de vloeistof zakten begon de molen te draaien. Hoe dieper de platen in de vloeistof waren hoe sneller hij draaide. Was dat misschien al een toepassing van dit fenomeen ? Heden ten dage heb ik het nooit meer teruggezien bij al dat hyper moderne spul. Iemand een idee wat dat precies was en hoe het werkte ?

  2 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  gewoon een dynamo op de auto om de accu weer te laden mogelijk gaat die dan nog de helft of een derde meer km maken..

  eerst zien dan geloven.. maar de hoop nooit opgeven.. en vooral positivo blijven.. dan komt het ook..

  in ieder geval goed gedaan.. en de vinding zal zich op meerdere plaatsen op de wereld bij positieve gedachten exploiteren, onhoudbaar worden en algemeen goed.. tot een betere vinding er is.. to die tijd behandel het als of jij dit wenst en niks negatiefs er over.. wel mag jij de negatieveling zijn als je dit niet wenst.. maak je keuze, wat jou inzet is.. en het karma voor de elite.. toch..

  1 likes
 • bertje schreef:

  De technologie en techniek was er al eerder, maar het zal me niets verbazen dat deze technologie bewust wordt tegengehouden.

  Zie: https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&q=aluminium-lucht+accu&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwjLwvmTibLlAhUKJ1AKHTECCLwQBQgsKAA&biw=1440&bih=738

  Neem maar van mij aan, over een jaar hoor je hier niets meer van!

  1 likes
 • Jos schreef:

  Serieuze b*llshit!! Het bedrijf Austin Electric is geen cent waard, en er zijn serieuze problemen met zijn kennis van chemie vermoed ik!! https://www.youtube.com/watch?v=OmHnKKuBdco

  1 likes
 • Jelled schreef:

  Wat niet in hun lade pasf, zullen ze snel verbergen. Al veel ontdekkers en uitvinders kopje kleiner gemaakt. Hun wil is wet, en ze zullen je eerst uitbuiten vooraleer ze het vrijgeven. Dat we in een leugen leven weten wij intussen al. Maar er zullen er niet te veel meer mogen bijkomen want bewuste mensen zijn als een doorn in het oog.

  In de toekomst zullen ze ons in een slecht daglicht plaatsen en de (complotters) zwart maken door wie weet false flags te laten gebeuren. Er worden er te veel wakker.

  0 likes
 • Ron schreef:

  Zo simpel kan je het niet stellen. Er zijn enkele problemen https://www.youtube.com/watch?v=9HvstKvFss8

  0 likes
 • x

  Check Also

  britse

  Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

  Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ...

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  >