Homepagina » Gezondheid » De geneeskrachtige werking van zeoliet
De geneeskrachtige werking van zeoliet

De geneeskrachtige werking van zeoliet

Zeoliet wordt al eeuwenlang gebruikt door verschillende natuurvolkeren, maar wint de laatste jaren ook in het Westen aan populariteit in de wereld van voedingssupplementen en supervoedsel. Zeolieten zijn mineralen die van nature veel water bevatten. Bij verhitting kookt dit water eruit, vandaar de naam zeoliet, van het Griekse ‘zein’ (koken) en ‘lithos’ (steen).

Er bestaan ongeveer 50 natuurlijke en meer dan 100 kunstmatige zeolieten. Veel voorkomende natuurlijke zeolieten zijn natroliet, heulandiet en stilbiet. Kunstmatige zeolieten worden onder meer gebruikt in wasmiddel, kattengrit en katalyse.

De Zweedse mineraloog Axel Fredrik Cronstedt ontdekte in 1756 dat deze mineralen bij verhitting waterdamp afgeven. De Romeinen gebruikten zeoliet al voor waterzuivering. In de veehouderij wordt het gebruikt als supplement voor dieren. Het zou ervoor zorgen dat ze minder snel ziek worden. Door de molecuulstructuur kan het eigenschappen van maagbacteriën veranderen en verbeteren.

Het meest gebruikte zeoliet voor toevoegingen is clinoptiloliet. De Europese Commissie heeft clinoptiloliet vorig jaar toegelaten in diervoeding voor alle diersoorten. De naam van dit mineraal is afgeleid van het Griekse woord ‘clinos’ (schuin) en ptiloliet, de andere naam voor het mineraal mordeniet. Clinoptiloliet bevat onder andere de mineralen ijzer, calcium en magnesium.

Zeolieten worden gebruikt om diarree tegen te gaan. Ze binden zich aan giftige stoffen en kunnen pesticiden in voeding onschadelijk maken. Na de kernramp in Tsjernobyl werd zeoliet gebruikt als filter voor drinkwater.

Een Kroatisch onderzoek uit 2001 in het Journal of Molecular Biology toonde aan dat tumoren bij honden, ratten en muizen verkleinden nadat clinoptiloliet was toegediend. Van de 22 honden met kanker, reageerden 14 positief op zeoliet. Tumoren verdwenen in het geheel of werden een stuk kleiner. Eén van de honden had longkanker, maar was na 14 dagen geheel genezen. De behandeling met zeoliet bleek geen negatieve effecten te hebben.

Uit wetenschappelijk onderzoek is verder gebleken dat zeoliet een positieve werking heeft op het immuunsysteem. Zo stimuleert het de productie van witte bloedcellen, die een cruciale rol spelen bij ons afweersysteem.

Kijk hier voor zeoliet-producten in de webwinkel van NineForNews.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Robert schreef:

  Hallo,

  zeolietpoeder werkt inderdaad super voor het ontgiften van het lichaam. Het bindt o.a. zware metalen, gifstoffen en straling.

  ik gebruik het zeolietpoeder van Froximun. Dit is een geregistreerd Medisch Hulpmiddel en is zonder recept vrij verkrijgbaar. Dit op aanraden van mijn mesoloog ivm met een te hoge concentratie gifstoffen in mijn lichaam, wat ik had opgelopen tijdens mijn werk.

  Ik bestel dit bij http://www.zeodetox.com
  Zij hebben vaak een interessante aanbieding. http://www.zeodetox.com/nl/froximun-zeoliet-30-poedersticks.html

  Tip: enige interessante (wetenschappelijke) artikelen treft u op : http://www.clinoptiloliet-zeoliet.info/wetenschappelijke-publicaties.html

  Ik ben super enthousiast over de resultaten. Ik heb geen hoofdpijn meer en krijg steeds meer energie.

  Robert Blanke

  9 likes
 • x

  Check Also

  trauma-arts

  Trauma-arts: ‘We moeten NIET wachten op het coronavaccin’

  Nu het coronavirus in veel landen weer ...

  lockdowns

  Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper

  Lockdowns kunnen mensen gevaarlijk kwetsbaar maken voor ...

  >