Great ResetMens en Dier

Wat de Great Reset te maken heeft met de beklemmende profetie van een KGB-agent uit 1984

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Mensen hebben een zwakheid: we kunnen gemakkelijk de problemen van anderen zien, maar niet die van onszelf. De meesten van ons staren zich er blind op. Als we onderzoeken hoe onze vijanden ons zien, kan dat inzichten verschaffen. Om de huidige gebeurtenissen op aarde te begrijpen, kan het handig zijn om door de ogen van een vijand te kijken waarvan velen dachten dat hij overwonnen was: de Sovjet-Unie.

De profetie van een KGB-agent

Op YouTube staat een interview uit 1984 met Joeri Bezmenov, een KGB-agent die in 1970 naar het Westen overliep. Het interview gaat over de strategie van de Sovjet-Unie om de Verenigde Staten te onderwerpen. Wat Bezmenov bijna 40 jaar geleden beschreef, voltrekt zich op dit moment recht voor onze ogen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Marxistisch-leninistische ideologie wordt in de tere hoofdjes van minstens drie generaties Amerikaanse scholieren gepompt. Het demoraliseringsproces in de Verenigde Staten is bijna afgerond. Blootstelling aan echte informatie doet er niet meer toe. Een persoon die gedemoraliseerd is, kan echte informatie niet langer op waarde schatten. De feiten zeggen hem niets. Zelfs als ik hem overspoel met informatie, met authentiek bewijs, met documenten, met foto’s. Zelfs als ik hem onder dwang meeneem naar de Sovjet-Unie en hem een concentratiekamp laat zien, zal hij het niet geloven tot hij een schop onder zijn dikke kont krijgt,” zei de ex-KGB-agent. “Pas als er een legerlaars in zijn nek staat, begrijpt hij het.”

Vier stadia

Naast ‘demoraliseren’ zijn er nog drie stadia: destabiliseren, crisis en vervolgens ‘normaliseren’. Het eerste stadium duurt ongeveer 15 tot 20 jaar, de periode die nodig is om een generatie op te voeden en het volk te hersenspoelen met de communistische ideologie. Om dit te bereiken moeten de media en wetenschap gemanipuleerd worden.


Het tweede stadium is gericht op het veroorzaken van chaos in de samenleving. Dat duurt gemiddeld 2 tot 5 jaar. Het establishment belooft van alles om met de steun van het volk een enorme overheid te kunnen creëren die de privacy van mensen schendt. Ook hierbij spelen media en wetenschap een sleutelrol.


Het derde stadium behelst een crisis die leidt tot een burgeroorlog, revolutie of invasie. Dit stadium duurt slechts 2 tot 6 maanden. Dit is het stadium waarin de linkse idealisten, of ‘nuttige idioten’, niet langer nodig zijn aangezien ze gedesillusioneerd zijn en obstakels zijn geworden. Ze worden uitgeschakeld, verbannen of vastgezet, zoals in Grenada, Afghanistan, Bangladesh en China is gebeurd. “Het patroon is overal hetzelfde,” zei de KGB-agent.

Great Reset

Het vierde en laatste stadium is ‘normaliseren’: het volk begint communisme te accepteren en in zich op te nemen. Dit laatste stadium kan tot wel 20 jaar duren.


De beklemmende profetie van KGB-agent Bezmenov is bijna 40 jaar na het interview nog steeds relevant. Uit peilingen blijkt dat niet alleen in de VS, maar in alle westerse landen de steun voor socialisme en marxisme onder de jeugd steeds meer toeneemt. Ambitieuze voorstellen zoals de ‘Great Reset’ van het World Economic Forum komen overeen met het tweede stadium: destabiliseren.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JandeWiit
JandeWiit
1 jaar geleden

Kijk eens op het primair onderwijs, 99% brainwashing. Nu sinds dit jaar is burgerschapsvorming een verplicht iets.Verder de wokeheid op scholen bah, vecht er dagelijks tegen bij mijn zoon. Om te kotsen. Ja staatsvrij onderwijs overwogen, maar ver weg en probleem daarmee, valt ook gewoon onder onderwijsinspectie en moeten ook voldoen aan allerlei verplichtingen. ja thuis onderwij is de volgende stap, overweeg t serieus. puur waanzin dat huidige onderwijs. De verandering is langzaam begonnen met de mammoetwet en eind jaren 90 begon dan inclusiviteit en al die bullshit. het is niet opeens, een heel traag proces geweest. Dus die 20-25 jaar die ze benoemen. Denk dat sinds 1995 het onderwijs heel snel heel hard achteruitgegaan is, niet voor niks dat vele babyboomers (niks negatiefs bedoeld) midden/eind jaren 00 massaal het onderwijs zijn ontvlucht. Die zagen de passie voor hun vak verdwijnen en begrijpelijk als je zombies moet opleiden. Ik heb met de huidige jongeren totaal geen klik, en niet omdat ik oud ben ofzo. Maar geen idee, totaal raar zijn ze. pussies, geen idee hoe het te beschrijven

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

Zersetzung

Ikben
Ikben
1 jaar geleden

He dat was in 1984! Toen was de Sovjetunie nog intact!! Er is van alles veranderd en niets meer zoals het was.

Er is in dit land geen plek voor censuur
Er is in dit land geen plek voor censuur
1 jaar geleden

“Het patroon is overal hetzelfde”. Ja en dat komt doordat de uitvoerders hiervan overal het zelfde soort onnozele idioten zijn. Ene Saul Alinsky heeft een paar boeken geschreven hierover, die gratis via : archive.org gedownload kunnen worden. Daarin wordt de gehele modus operandi van deze idioten haarfijn uiteen gezet, het verklaart ook veel aangaande de antifa en BLM methode en de zogenaamde (linkse)politieke terreur in het algemeen. Voor mensen die liever met de salonfähige “moderne”(linkse)politieke theorie in slaap gesust willen worden is er altijd nog het “werk” van Zbigniew Brzezinski, die onder anderen mafketels als Bill en Hillary Clinton en Obama tot z’n volgelingen mocht rekenen.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x