Mens en Dier

Maak kennis met de held die in Fukushima achterbleef om voor de dieren te zorgen

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vier jaar na de nucleaire ramp in Fukushima, waarbij een kerncentrale werd getroffen door een aardbeving en een tsunami, leeft er nog steeds maar één man in het gebied. De 55-jarige Naoto Matsumura is er al die tijd gebleven om zich te ontfermen over de achtergelaten dieren.

Na de ramp moest iedereen het besmette gebied rond de kerncentrale verlaten. Matsumura weigerde. Hij geeft nu de achtergelaten katten, honden, eenden, varkens, koeien en ooievaars te eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Toen hij samen met zijn ouders was gevlucht voor de kernramp, besloot Matsumura alleen terug te keren om de uitgehongerde honden te voederen. Hij zag dat honden bij de buren waren vastgebonden. Bij een stalbrand waren honderd koeien omgekomen. Hoe meer dierenleed hij zag, hoe meer hij wilde blijven.

Matsumura redde onder meer een hond uit een stal waar het dier al meer dan een jaar lang overleefde op resten van dode koeien. “We zijn allemaal in de steek gelaten door de regering,” zei hij. “De dieren en ik blijven dus hier.”

Voedsel en water uit de omgeving zijn niet veilig, dus daarvoor rekent hij op hulp van buitenaf. De held van Fukushima krijgt geregeld schenkingen van andere dierenvrienden.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rolf
Rolf
9 jaren geleden

Zo iemand verdient de Nobelprijs!

Aequus
Aequus
9 jaren geleden

Een Grote BRAVO voor deze man en het wat is GOD Almachtig om deze man te ontzien van welke stralingsziekte dan ook zodat hij zich kan blijven ontfermen over de achtergebleven dieren…

Danielle
Danielle
9 jaren geleden

De 1ste verantwoordelijkheid die de mens kent is de zorg voor zich-zelf.
De 1ste liefde die de zuivere mens kent is het zelf lief-hebben.
De 1ste verantwoordelijkheid die de mens kent is verantwoordelijk zijn voor het eigen welzijn.

Iemand die willens en wetens in en radio actief gebied blijft wonen, zorgt slecht voor zich-zelf, neemt geen verantwoordelijkheid voor het eigen leven en kent weinig eigen-liefde.

duitinzakje
duitinzakje
9 jaren geleden

Wat een mooie man!! En hij ziet er ook zo gezond uit. Het kan niet anders dan dat hij van hogerhand beschermd wordt tegen de gevaren van straling. Waarschijnlijk door Franciscus van Assisië, die andere grote dierenvriend. Of misschien is het de Liefde zelf, die de man beschermt tegen kwade.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x