Buitenaards

Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

KIC 8462852 wordt ook wel de meest mysterieuze ster in het universum genoemd. In veel opzichten is het een gewone ster, maar de helderheidsvariaties van Tabby’s ster zijn zo vreemd en onverklaarbaar dat sommigen zich afvragen of ze worden veroorzaakt door aliens.

Af en toe schuift er een onbekend object voor de ster langs dat ongeveer 1000 keer groter is dan de aarde. Astronomen hebben geen idee wat het is. Ze denken aan een stofwolk, een planetoïdengordel of een zwerm kometen. Een andere mogelijkheid is dat het object rond KIC 8462852 is gebouwd door een intelligent buitenaards ras.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Dysonbol
Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?
Dr. Tabetha Boyajian

Het klinkt vergezocht, maar zelfs dr. Tabetha Boyajian van de Louisiana State University, naar wie de ster is vernoemd, zegt dat het een hypothese is die niet zomaar kan worden uitgesloten. “Deze ster is anders dan andere astronomische objecten die we kennen,” vertelde ze aan de Huffington Post. “Sterren doen dit niet zomaar.”

Volgens Boyajian moeten we out of the box denken. In 1960 publiceerde theoretisch natuurkundige Freeman Dyson een paper in vakblad Science over een grootschalige structuur gebouwd door een hoogontwikkelde beschaving om energie af te tappen van zijn ster. Hij noemde dit een Dysonbol.

Little green men

De helderheidsdipjes werden in 2011 voor het eerst waargenomen. Het jaar erop werd de ster plotseling 15 procent zwakker. Tabby’s ster wordt inmiddels ook wel LGM2 genoemd. In de jaren zestig werd een vreemd signaal ontdekt waarvan in eerste instantie werd gedacht dat het mogelijk afkomstig was van ‘little green men’ (kleine groene mannetjes). Om die reden kreeg het object de naam LGM1.

Boyajian wil de ster ‘op heterdaad betrappen’ om te kijken wat er precies gebeurt. Het probleem is dat ze geen idee heeft wanneer de volgende dip zal plaatsvinden. Maandag deelde ze de eerste gegevens, waaruit blijkt dat er op dit moment niets spannends gebeurt bij de ster. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Ja, aliens zitten achter de meest mysterieuze ster in het universum.

Arno
Arno
7 jaren geleden

Kom maar met bewijs zou ik zeggen dan

pat
pat
7 jaren geleden

Ik heeft de data gezien van astronoom Tabetha Boyajian,en was voor mij erg overtuigd niet anders kan.

En Arno.
Even data opzoeken op internet,zo gevonden doe maar lekker zelf.

Danny
Danny
7 jaren geleden

De veronderstelling van een “Dysonsfeer” was gebaseerd op metingen die aangaven dat de energie van de ster in de laatste 100 jaar met 20% was gedaald, dit blijkt een fout in de metingen te zijn, de ster heeft geen energie verloren.
Dat er objecten rond de ster draaien is correct maar dat is hoogstwaarschijnlijk een stofwolk of ander ruimtepuin.
Bovenstaande is al geruime tijd bekend maar het is natuurlijk veel spannender vast te houden aan het oorspronkelijke verhaal.
Helaas mensen, ook dit keer geen buitenaardse beschavingen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x