Homepagina » Buitenaards » Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?
Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?

Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?

KIC 8462852 wordt ook wel de meest mysterieuze ster in het universum genoemd. In veel opzichten is het een gewone ster, maar de helderheidsvariaties van Tabby’s ster zijn zo vreemd en onverklaarbaar dat sommigen zich afvragen of ze worden veroorzaakt door aliens.

Af en toe schuift er een onbekend object voor de ster langs dat ongeveer 1000 keer groter is dan de aarde. Astronomen hebben geen idee wat het is. Ze denken aan een stofwolk, een planetoïdengordel of een zwerm kometen. Een andere mogelijkheid is dat het object rond KIC 8462852 is gebouwd door een intelligent buitenaards ras.

Dysonbol
Zitten aliens achter de meest mysterieuze ster in het universum?

Dr. Tabetha Boyajian

Het klinkt vergezocht, maar zelfs dr. Tabetha Boyajian van de Louisiana State University, naar wie de ster is vernoemd, zegt dat het een hypothese is die niet zomaar kan worden uitgesloten. “Deze ster is anders dan andere astronomische objecten die we kennen,” vertelde ze aan de Huffington Post. “Sterren doen dit niet zomaar.”

Volgens Boyajian moeten we out of the box denken. In 1960 publiceerde theoretisch natuurkundige Freeman Dyson een paper in vakblad Science over een grootschalige structuur gebouwd door een hoogontwikkelde beschaving om energie af te tappen van zijn ster. Hij noemde dit een Dysonbol.

Little green men

De helderheidsdipjes werden in 2011 voor het eerst waargenomen. Het jaar erop werd de ster plotseling 15 procent zwakker. Tabby’s ster wordt inmiddels ook wel LGM2 genoemd. In de jaren zestig werd een vreemd signaal ontdekt waarvan in eerste instantie werd gedacht dat het mogelijk afkomstig was van ‘little green men’ (kleine groene mannetjes). Om die reden kreeg het object de naam LGM1.

Boyajian wil de ster ‘op heterdaad betrappen’ om te kijken wat er precies gebeurt. Het probleem is dat ze geen idee heeft wanneer de volgende dip zal plaatsvinden. Maandag deelde ze de eerste gegevens, waaruit blijkt dat er op dit moment niets spannends gebeurt bij de ster. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk.

[Huffington Post]


Vind je dit leuk? Deel het dan met je kennissen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Ja, aliens zitten achter de meest mysterieuze ster in het universum.

  7 likes
 2. Kom maar met bewijs zou ik zeggen dan

  7 likes
 3. De veronderstelling van een “Dysonsfeer” was gebaseerd op metingen die aangaven dat de energie van de ster in de laatste 100 jaar met 20% was gedaald, dit blijkt een fout in de metingen te zijn, de ster heeft geen energie verloren.
  Dat er objecten rond de ster draaien is correct maar dat is hoogstwaarschijnlijk een stofwolk of ander ruimtepuin.
  Bovenstaande is al geruime tijd bekend maar het is natuurlijk veel spannender vast te houden aan het oorspronkelijke verhaal.
  Helaas mensen, ook dit keer geen buitenaardse beschavingen.

  5 likes
  • Die veronderstelling dat deze ster geen 20% helderheid heeft verloren over de laatste 100 jaar is ook een aanname, gebaseerd op het feit dat de opname’s gedurende die tijd gemaakt zijn met verschillende telescopen en camera’s, en je zo mogelijk helderheidsverschillen creëert. Een andere meetmethode heeft laten zien dat er juist wel een helderheidsafname is gedurende de laatste 100 jaar.

   (Bron): http://earthsky.org/space/news-about-mystery-star-kic-8462852

   Er zijn dus wel periodieke helderheidsafname’s, en over de helderheidsafname gedurende de laatste 100 jaar is het laatste woord nog niet gezegd…

   1 likes
   • Ik hoop dat je gelijk hebt, een dysonsfeer zou nogal wat zijn.
    Dat zou de wereld behoorlijk op zijn kop zetten.
    Maar ik ben toch geneigd mijn krat bier op de gevestigde wetenschap te zetten.
    Ze hebben namelijk niets te verliezen, dat leven vinden ze op een dag toch wel.

    0 likes
    • De ‘gevestigde’ wetenschap doet ook net alsof Aarde niet wordt bezocht door buitenaardse beschavingen. Het maakt voor de ‘gevestigde’ orde/wetenschap niet uit dat astronauten, politici, officieren, geheim agenten, piloten, normale burgers verklaren dat zij heel duidelijk voorwerpen hebben zien vliegen die technologisch gezien buitenaards zouden moeten zijn.

     Mijn vertrouwen in die ‘gevestigde’ orde is niet bijster hoog. Ik heb zelf een grote schijf zien vliegen, dat feit in combinatie met alle verklaringen vanuit de eerder genoemde beroepsgroepen is mijn waarheid. Het gegeven dat de ‘gevestigde’ orde alles doet om het onderwerp af te doen als onzin en in de hoek van ‘aluhoedjes’ te plaatsen, maakt die orde voor mij een leugenachtige kliek.

     0 likes
   • Of het iets “manmade” of natuurlijks is weet ik echter ook niet…

    0 likes
 4. wat maken ze zich drk om sterrren en nu weer een planeet die op de aarde lijkt . laten ze eerst eens orde scheppen op deze aarde . zodat er geleefd kan worden zonder die oorlogen ,,hongers nood .en al die akelige dingen .
  de aarde is prachtig .maar de mensheid maakt alles kapot .,

  4 likes
 5. Allemaal gespeculeer van die academisch opgeleide speculanten. Laten ze met bewijs komen. Ik wacht al decennia op die eerste Alien die op Schiphol gaat landen met z’n ruimtetuig.. Vooralsnog tevergeefs. En ik denk dat het niet zal gebeuren tijdens dit leven en de leven daarna wanneer ik weer reincarneer.

  3 likes
  • Alians hebben een taboe op vlieg velden.

   Zij zien de aarde als vliegveld voor incarneerders.

   Daarom laten ze zich hier liever niet zien.
   Als ze dan toch betrapt worden, of per ongeluk neer storten, schamen ze zich rot.
   ze krijgen dan een boei die zo groot word dat hun hooft explodeert.
   Dat zijn erg krachtige explosies. Wij zien het aan voor een nucleaire explosie maar dat is slechts een dek mantel.

   0 likes
 6. Ook op de maan zit een buitenaards inteligentie die de astronauten verzocht hebben om te wieberen met die maanlanding, vandaar de VS nooit meer hebben overwogen om naar de maan te gaan en ze het links laten liggen..Maan klinkt hol wat uren duurde het gong geluid volgens een klokkenluider van de nasa die het heeft ervaren.

  2 likes
 7. Ik heeft de data gezien van astronoom Tabetha Boyajian,en was voor mij erg overtuigd niet anders kan.

  En Arno.
  Even data opzoeken op internet,zo gevonden doe maar lekker zelf.

  1 likes
 8. ik kan niet anders dan met Quasimodo mee gaan.

  0 likes
  • Je kunt wel alleen je kiest er liever voor om jezelf onvoldoende te informeren.

   Als je alleen al op onderzoek gaat naar de omvang van ons universum, de aantallen zonnen/sterren en planeten, hoe lang een andere intelligente beschaving dus zou kunnen bestaan……Als je na dat eenvoudige onderzoekje nog steeds tot dezelfde conclusie komt dan kan ik jou feliciteren met een gebrek aan inzicht en een enorm blok voor het hoofd.

   0 likes
 9. Het is makkelijk om te zeggen dat veel de aliens er achter zitten

  0 likes
 10. Het is makkelijk om te zeggen dat veel de aliens er achter zitten
  Zucht

  0 likes
  • Het is makkelijk om te zuchten als mensen een conclusie trekken die jou niet aanstaat…. Dat maakt jouw reactie inhoudelijk niet beter, jouw argumenten niet sterker.

   0 likes
 11. Ik denk inderdaad dat er alien achter zitten.. met hun rug naar ons toe.. en we kijken recht is de uitlaatpijp van hun UFO omdat ze zo snel mogelijk bij ons weg willen komen.. Lijkt me heel plausibel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...

sterren

Nieuw ontdekte ruimtelichten zijn mogelijk tekenen van aliens, zeggen deze wetenschappers

Vrijwel alle sterren sterven op twee manieren: ...