Gezondheid

Maakt meditatie een einde aan ziekte en eenzaamheid?

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een studie onder leiding van professor J. David Creswell van de Carnegie Mellon-universiteit toont aan dat mindfulness meditatie stress helpt verminderen.

Creswell voegde toe dat zijn studie, waarbij werd gekeken naar de voordelen van meditatie voor ouderen, eenzaamheid tegengaat en ontstekingsremmend werkt en zo ziektes helpt voorkomen bij volwassenen. Dat meldt CNN.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Eenzaamheid kan voor senioren net zo schadelijk zijn voor de gezondheid als roken, legt Creswell uit aan CNN. “Het is een groot probleem. Veel onderzoekers hebben naar oplossingen gezocht, zoals sociale netwerken via buurthuizen, maar geen van de benaderingen lijkt goed te werken.”

Afgesloten

Het probleem laat zich moeilijk oplossen omdat eenzaamheid niet noodzakelijkerwijs wordt veroorzaakt door weinig sociaal contact, aldus Creswell. Het gaat in werkelijkheid om de subjectieve manier waarop wordt omgegaan met bepaalde gevoelens.

Creswell kon tijdens zijn studie bewijzen dat de participanten zich door mindfulness meditatie minder afgesloten voelden. Bij de controlegroep, die zich weerhield van meditatie, verergerde de eenzaamheid in bepaalde gevallen.

Ontsteking

Uit een bloedtest bleek bovendien dat meditatiebeoefenaars na acht weken minder risico liepen op ontstekingen. Ontsteking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, hartziekten, kanker, diabetes en velerlei andere aandoeningen.

“Dit is geweldig,” legde Creswell uit. “Voor het eerst zien we dat het oefenen van bepaald gedrag, in dit geval je aandacht van moment tot moment richten op je ervaringen, de kracht heeft om de genexpressie in je immuuncellen te veranderen.”

Creswell wil nu een grootschalige studie gaan doen met verschillende leeftijdsgroepen.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anne
anne
11 jaren geleden

Iedere keer bij deze vorm van informatie en aanwijzingen op gebied van gezondheid en ontspanning (toch zeer goed dat deze informatie verschijnt) vraag ik me af hoe het komt dat er dus duidelijk een groot aantal mensen is, die het werkelijk niet lukt om zich te ontspannen(vooral laatste jaren) en die het niet lukt positief denken/gevoel lang/intens genoeg vast te houden om te laten materialiseren. En dit ondanks zeer sterke ervaringen met positieve andere werelden/en ondanks een diep weten, en ondanks “levenslang” werken/zoeken. Ergens op bepaald niveau komt steeds weer zo’n (elastische) terugkoppeling naar het oude gevoels- en denkniveau. Zeer benieuwd hoe dit komt?

Ikk
Ikk
11 jaren geleden

Ja innerlijke vrede doet veel met een mens, daarbij raad ik iedereen het boek van Eckhart tolle aan: De kracht van nu.

Freddie
Freddie
11 jaren geleden

Leuk stukje, maar iedere vorm van meditatie werpt zo zijn vruchten af. Helaas leent deze maatschappij zich er niet voor om 24/365 vast te houden. we vervallen te gemakkelijk terug in onze oude patronen. Hier liggen diverse oorzaken aan ten grondslag. Het gevecht van het ego met de Holy Spirit, blijft maar doorgaan. Alleen de stilte kent het antwoord.
As soon as you hold someone else responsible for your upset, you ‘ve given away the key to your happiness.

GEKKEGRIET@HOME
GEKKEGRIET@HOME
11 jaren geleden

Een fantastische manier om te ontspannen met een mind machine (brain machine) Ik heb een paar maanden geleden zo’n ding aangeschaft, en t is echt geweldig! ook ideaal voor mensen die slecht (in)slapen

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x