Homepagina » Archeologie » De verborgen planeet van de Inca’s (video)
De verborgen planeet van de Inca's

De verborgen planeet van de Inca’s (video)

Diep in de jungle en hoog in de bergen van Peru wonen de laatste leden van een oude hoogontwikkelde beschaving. Ontdek de verborgen planeet van de Inca’s.

Vanaf de dertiende eeuw begonnen de Inca’s aan een ongekende expansie in het moeilijk begaanbare Andesgebied.

Tachtig jaar later strekte de macht van de Inca’s zich uit van het uiterste zuiden van Colombia tot het noordwesten van Argentinië en Chili, over een lengte van 4000 kilometer. Daarmee was het Inca-rijk in territoriaal opzicht het grootste ter wereld.

Kenmerkend voor het Inca-rijk was de hoge mate van politieke en culturele integratie. Geholpen door een omvangrijk wegennetwerk hielden de Inca-heersers hun rijk onder controle. Hun religie, gebaseerd op de verering van zonnegod Inti, verspreidde zich over het hele rijk.

De Inca’s kenden geen formeel schrift, maar via geknoopte touwen werden wel boodschappen doorgegeven. De ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus leidde uiteindelijk tot de val van het rijk.

Bron: YouTube/UFOTVstudios

Gerelateerd:

 Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. http://www.ovsicori.una.ac.cr/index.php?option=com_content&view=article&id=43 dit is een link naar een live webcam op de vulcaan als je het zelf volgt zie rond 11 s avonds nl tijd een blauwe onbekende maan,, leuk om te zien ,, volgens de hopi s de blauwe kachina ,, heb astronomie.nl bericht over wat het kon zijn maar bij hun was niets bekend, maar vonden het wel een vreemd verschijnsel,, mischien luchtspiegeling koude warme laag,, maar ga zelf eens kijken en oordeel, groeten

  0 likes
 2. Dit zinnetje schijnt ook een fabeltje te zijn, omdat is gebleken dat Columbus een Amerikaans eiland ontdekte, i.p.v. Amerika ZELF.De ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus leidde uiteindelijk tot de val van het rijk.DE VAL,is wel gekomen door de blanke.(WHITEFOOLS)

  0 likes
 3. Heel mooie film. Niburu, bedankt.

  0 likes
 4. Als je naar de onderste stenen kijkt van de bouwwerken die in deze docu worden getoond dan is het (voor mij) duidelijk dat daar nogal wat snuggere technieken zijn gebruikt om die hele zware rotsblokken op maat te zagen of te lasren of zoiets en precies passend op elkaar te zetten (het lijkt wel lego). De latere opbouw van deze heel netjes op maat gezaagde en op elkaar gezette stenen is wat rommeliger en niet echt “supersteenzetterswerk” zoals de onderste lagen van de bouwwerken in deze documentaire getoond. Is dat werkelijk perfecte “steenzetterswerk” buitenaards ?? Het zou zomaar kunnen. Zelfs nu met de huidige technologieen is dit perfecte “steenzetterswerk” lastig en moeilijk te realiseren. Vooral omdat er nogal wat van deze perfect gebouwde monumenten op lastig bereikbare bergen liggen die heel moeilijk of niet per vrachtauto of zo zijn te bereiken. Vele wegen naar deze monumenten zijn pas veel later aangelegd. Duuuuuuuus nogal wat zaken die zeker leuk zijn om je af te vragen.

  0 likes
 5. Als ik naar de Inca,s van nu kijk, dan geloof ik er niets van dat de oude Inca,s dit gemaakt hebben, precies zoals de oude Egyptenaren.
  Toen zogenaamd zo slim en nu net zo dom als alle andere mensen op deze planeet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...