Homepagina » Archeologie » De verborgen planeet van de Inca’s (video)
De verborgen planeet van de Inca's

De verborgen planeet van de Inca’s (video)

Diep in de jungle en hoog in de bergen van Peru wonen de laatste leden van een oude hoogontwikkelde beschaving. Ontdek de verborgen planeet van de Inca’s.

Vanaf de dertiende eeuw begonnen de Inca’s aan een ongekende expansie in het moeilijk begaanbare Andesgebied.

Tachtig jaar later strekte de macht van de Inca’s zich uit van het uiterste zuiden van Colombia tot het noordwesten van Argentinië en Chili, over een lengte van 4000 kilometer. Daarmee was het Inca-rijk in territoriaal opzicht het grootste ter wereld.

Kenmerkend voor het Inca-rijk was de hoge mate van politieke en culturele integratie. Geholpen door een omvangrijk wegennetwerk hielden de Inca-heersers hun rijk onder controle. Hun religie, gebaseerd op de verering van zonnegod Inti, verspreidde zich over het hele rijk.

De Inca’s kenden geen formeel schrift, maar via geknoopte touwen werden wel boodschappen doorgegeven. De ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus leidde uiteindelijk tot de val van het rijk.

Bron: YouTube/UFOTVstudios

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lauke
lauke
8 jaren geleden

http://www.ovsicori.una.ac.cr/index.php?option=com_content&view=article&id=43 dit is een link naar een live webcam op de vulcaan als je het zelf volgt zie rond 11 s avonds nl tijd een blauwe onbekende maan,, leuk om te zien ,, volgens de hopi s de blauwe kachina ,, heb astronomie.nl bericht over wat het kon zijn maar bij hun was niets bekend, maar vonden het wel een vreemd verschijnsel,, mischien luchtspiegeling koude warme laag,, maar ga zelf eens kijken en oordeel, groeten

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Dit zinnetje schijnt ook een fabeltje te zijn, omdat is gebleken dat Columbus een Amerikaans eiland ontdekte, i.p.v. Amerika ZELF.De ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus leidde uiteindelijk tot de val van het rijk.DE VAL,is wel gekomen door de blanke.(WHITEFOOLS)

Linda
Linda
8 jaren geleden

Heel mooie film. Niburu, bedankt.

Aardebewoner
Aardebewoner
8 jaren geleden

Als je naar de onderste stenen kijkt van de bouwwerken die in deze docu worden getoond dan is het (voor mij) duidelijk dat daar nogal wat snuggere technieken zijn gebruikt om die hele zware rotsblokken op maat te zagen of te lasren of zoiets en precies passend op elkaar te zetten (het lijkt wel lego). De latere opbouw van deze heel netjes op maat gezaagde en op elkaar gezette stenen is wat rommeliger en niet echt “supersteenzetterswerk” zoals de onderste lagen van de bouwwerken in deze documentaire getoond. Is dat werkelijk perfecte “steenzetterswerk” buitenaards ?? Het zou zomaar kunnen. Zelfs nu met de huidige technologieen is dit perfecte “steenzetterswerk” lastig en moeilijk te realiseren. Vooral omdat er nogal wat van deze perfect gebouwde monumenten op lastig bereikbare bergen liggen die heel moeilijk of niet per vrachtauto of zo zijn te bereiken. Vele wegen naar deze monumenten zijn pas veel later aangelegd. Duuuuuuuus nogal wat zaken die zeker leuk zijn om je af te vragen.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

wob

Statisticus dient Wob-verzoek in bij Hugo’s ministerie over PCR-test, krijgt na 9 maanden bizar antwoord

Statisticus Fritsander Lahr diende bij het ministerie ...

kabinet

Kabinet wil medisch beroepsgeheim doorbreken: ‘Ik wist niet dat Mengele nog leefde’

Het demissionair kabinet heeft een wetswijziging ingediend: ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x