Homepagina » Gezondheid » McDonald’s opent eerste vegetarische vestigingen
McDonald's opent eerste vegetarische vestiging

McDonald’s opent eerste vegetarische vestigingen

McDonald’s gaat voor het eerst restaurants openen met enkel vegetarische gerechten, schrijft de Financial Times.

De restaurants komen in Indiase pelgrimsteden. De hamburgerketen biedt daarnaast meer salades en andere producten met minder suiker, zout en vet nu mensen zich bewuster worden van wat ze eten.

De twee vegetarische restaurants in Noord-India moeten volgend jaar open zijn. De ene vestiging komt in Amritsar, het spirituele centrum van de sikhs. De andere komt in Katra, het startpunt van veel pelgrimages naar de Hindoestaanse bergtempel Vaishno Devi.

Koeien

Volgens de krant probeert de keten meer voet aan de grond te krijgen in het land waar koeien heilig zijn en er een taboe heerst op het eten van rundvlees.

McDonald’s is sinds 1996 gevestigd in India, maar heeft slechts 271 vestigingen in een land met meer dan een miljard inwoners, aldus woordvoerder van McDonald’s in het noorden van India Rajesh Kumar Maini. Op de menu’s staan aangepaste gerechten zoals de McVeggie, de McAlloo Tikki en McSpicy Paneer. De burger in India werd ooit gemaakt van lam, maar dat bleek te ‘rubberachtig’. Nu worden alle burgers van kippenvlees gemaakt.

Meer

Op dit moment bestaat ongeveer de helft van de menukaart uit vegetarische gerechten. De fastfood-keten wil de Indiase consument tegemoet komen. Het bedrijf is van plan op termijn meer vegetarische restaurants in India te openen.

De meerderheid van de Indiase bevolking is hindoe en eet geen rundvlees. Een grote minderheid is islamitisch en moslims eten geen varkensvlees.

McDonald’s heeft wereldwijd zo’n 33.000 vestigingen. Het bedrijf wil dit jaar 1300 nieuwe filialen openen.

Bron: FT.com Foto: AFP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Weg met alle McDonalds !

  0 likes
 2. Ik lus geen Mc Donald eten,

  ik lus ‘t gewoon nie

  0 likes
 3. ik weet het niet hoor ik vrees dat als er soja word gebruikt dat het maar geen Mosanto rommel is ? ja ik ben wat negatief maar ik wacht af tot ik berichten zie ,hoor en krijg dat het oke is .

  0 likes
 4. Ja hoor en je geloofd het zelf van een bedrijf dat mensen al tientallen jaren voor liegt wie zegt dat wat ze biologisch verkopen ook daadwerkelijk biologisch is allemaal weer de kat in het zakkie. Die mensen uit India zijn gewoon niet zo dom en weten wel beter.. Namasté

  0 likes
 5. hmm lekker ja
  Salade met een dressing van ammoniak en getopt met analoge kaas.

  0 likes
 6. Chek deze trailer van Branded… Te grappig voor woorden of eigenlijk te triest. Misschien iets te ver gezocht voor dit artikel mahja het kwam gelijk bij me op toen ik McDonalds las. http://www.youtube.com/watch?v=fmJzX15UEkM

  0 likes
 7. Ik vertrouw McDonald niet, ik weet wel zeker dat het Monsanto soja en mais in het eten zitten, en vegetarisch is nog meer soja en mais in het eten. daar worden wij alleen maar zwakker en zieker van, ik zou daar nooit aan meedoen…ik groei mijn groente liever zelf en koop alles biologisch. Daar voel ik mij erg goed bij en ben ook gezond.

  0 likes
 8. Vegetarische broodjes genetisch gemanipuleerde sla,tomaat,komkommer??Mag dhr Mac.Donalds zelf eten.Ik moet die Mac Donalds al lang niet meer, sinds ik gezien heb, dat dezelfde firma kangeroes de poten breekt,tot er genoeg zijn om een vrachtagen te vullen en deze dan naar het slachthuis rijdt zodat het vlees vers blijft.Bestel een broodje hamburger(schoenzool)en dan vindt je het vlees van de kangeroe,s in kleine hoeveelheden terug.Wel als je zo met de wereld omgaat, zou je Mac Donalds zelf tot dierenvoedsel verwerken.

  0 likes
 9. Jaren lang mensen ziek gemaakt met die kunsmatige troep en nu plots 180 graden omekeer nahhhhh ?

  0 likes
 10. In de Hindoe traditie is het zo dat de medewerkers (koks, serveersters e.d.) ook geen vlees moeten eten, zeker niet in een bedevaartsoord. Dus hoe wil McDonalds dat klaarspelen? Gaan ze Moslims, Christenen en Joden weigeren als werknemers of verbieden vlees te eten? Met vleesgeurige adem besmetten die lui dan de gerechten. Welke Hindoe wil dan zo’n gerecht eten?

  0 likes
 11. He Hunting Wolf, waar baseer jij dat op? Zover ik weet zijn dat verzonnen verhaaltjes over kangoeroes maar als jij duidelijk bewijs heb wil ik dat graag zien aub…

  0 likes
 12. Bijzonder positief dat een bedrijf als dit voelt dat er andere eisen gesteld worden aan ons voedsel. Als dit soort grote ketens veranderen betekent dat dat er grote hoeveelheden mensen bereikt worden.
  Elke stap in de goede richting is er een, met quantumleaps bereik je de massa niet.

  0 likes
 13. Even iets over voedsel, is het iemand opgevallen dat men in het nieuws vertelde dat biologies voedsel helemaal niet goed was voor een mens?.. maar juist slecht?!.
  Man man man dat is toch de grootste lariekoek die er bestaat!.
  Zo kan je zien dat ze mensen proberen te bedriegen met gemanipuleerde voedsel..
  En het ergste is dat er genoeg zijn die dit ook nog geloven!

  0 likes
 14. [quote name=”Killuminati”]He Hunting Wolf, waar baseer jij dat op? Zover ik weet zijn dat verzonnen verhaaltjes over kangoeroes maar als jij duidelijk bewijs heb wil ik dat graag zien aub…[/quote]
  hoi ja ik ook

  0 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”]Vegetarische broodjes genetisch gemanipuleerde sla,tomaat,komkommer??Mag dhr Mac.Donalds zelf eten.[/quote]Heh, dat dacht ik ook. Vegetarisch? GMO vegetarisch zeker! :p

  0 likes
 16. [quote name=”Hunting Wolf”]Vegetarische broodjes genetisch gemanipuleerde sla,tomaat,komkommer??Mag dhr Mac.Donalds zelf eten.Ik moet die Mac Donalds al lang niet meer, sinds ik gezien heb, dat dezelfde firma kangeroes de poten breekt,tot er genoeg zijn om een vrachtagen te vullen en deze dan naar het slachthuis rijdt zodat het vlees vers blijft.Bestel een broodje hamburger(schoenzool)en dan vindt je het vlees van de kangeroe,s in kleine hoeveelheden terug.Wel als je zo met de wereld omgaat, zou je Mac Donalds zelf tot dierenvoedsel verwerken.[/quote]

  Je mag geluk hebben als het echt vlees is. het grootste deel van deze ransige schoenzool burgers is gemaakt van een ranzige roze chemische blubber met chemische smaak en kleur en geurstoffen en dan een beetje vlees om het vlees te mogen noemen… EEeeeeeeeeeeeew 😀

  0 likes
 17. [quote name=”Killuminati”]He Hunting Wolf, waar baseer jij dat op? Zover ik weet zijn dat verzonnen verhaaltjes over kangoeroes maar als jij duidelijk bewijs heb wil ik dat graag zien aub…[/quote]
  http://www.youtube.com/watch?v=z_xpCyetztI&feature=related en deze http://www.youtube.com/watch?v=o7AArFkE5AU en waar ik op naar zoek ben, volgt zo spoedig mogelijk.Zowiezo is het op Discoverychannel geweest.

  0 likes
 18. Zoals zoveel dingen die “FOUT” zijn ontkomt ook Mac Donalds hier niet aan.
  De bezoekers van deze’restaurants’beseffen werkelijk niet wat voor ZOOI ze naar binnen werken.
  Erger nog, miljoenen dieren worden jaarlijks VERMOORD. Ik denk dat ‘Mac Donald-Fans’geen enkel BESEF hebben van de TROEP die ze naar binnen ‘stampen’.
  ‘Een Varken maakt het ook niet uit wat hij eet’, en waar ligt het verschil..
  Wij zijn geen Carniforen maar Omniforen, dus oorspronkelijk planteneters, maar kunnen ‘indien nodig’ ook vlees eten. Ooit werden dieren(om te kunnen overleven) met respekt geslacht, wat vaak gepaard ging met een dank-ritueel. Nu worden de dieren emotieloos AF-GESLACHT, dit zegt veel over de mens .
  Wat dat betreft zijn we steeds verder afgezakt, we steken zelfs onze honden in een ‘leuke outfit’, zo ‘dier-onterend’!
  Ach,ik weet best dat alles NU enorm wordt uitvergroot, maar dieren liggen eenmaal na aan mijn hart..en dat doet soms behoorlijk pijn!!

  0 likes
 19. exopolitiek:McDonald’s gaat voor het eerst restaurants met vegi-menu’s, kwaliteit? minder grondstoffen nodig,als suiker, zout en vet, dus goedkoper voor productie,nu mensen zich bewuster worden van wat ze eten ook voor lagere prijzen!

  0 likes
 20. Xander plaatste een top-link!: )

  0 likes
 21. [quote name=”cathy”]ik weet het niet hoor ik vrees dat als er soja word gebruikt dat het maar geen Mosanto rommel is ? ja ik ben wat negatief maar ik wacht af tot ik berichten zie ,hoor en krijg dat het oke is .[/quote]

  Bijna alle soya is GMO. Soya is alleen goed als het op de traditioneel Oosterse wijze is bereid (in China) en dat is niet wat je krijgt als je het is toegevoegd aan een main stream product.

  0 likes
 22. Dus wij MENSEN van VLEES en BLOED 😉 kunnen stemmen via onze portemonnee en aankopen dus!
  Maaar dan nog zou ik de grote multinationals wantrouwen…

  0 likes
 23. [quote name=”cathy”]ik weet het niet hoor ik vrees dat als er soja word gebruikt dat het maar geen Mosanto rommel is ? ja ik ben wat negatief maar ik wacht af tot ik berichten zie ,hoor en krijg dat het oke is .[/quote]

  Was ook t eerste waar ik aan moest denken. hahah meteen toen ik de kop las al….

  0 likes
 24. ’De fastfood-keten wil de Indiase consument tegemoet komen.’

  Wat zijn t toch eigenlijk goedzakken he?

  0 likes
 25. [quote name=”Debb3″]Ja hoor en je geloofd het zelf van een bedrijf dat mensen al tientallen jaren voor liegt wie zegt dat wat ze biologisch verkopen ook daadwerkelijk biologisch is allemaal weer de kat in het zakkie. Die mensen uit India zijn gewoon niet zo dom en weten wel beter.. Namasté[/quote]

  Er staat nergens dat t biologisch is.

  0 likes
 26. [quote name=”Aurelia”]Bijzonder positief dat een bedrijf als dit voelt dat er andere eisen gesteld worden aan ons voedsel. Als dit soort grote ketens veranderen betekent dat dat er grote hoeveelheden mensen bereikt worden.
  Elke stap in de goede richting is er een, met quantumleaps bereik je de massa niet.[/quote]

  Jij bent zo te lezen niet op de hoogte van wat voor monster mc donalds is

  0 likes
 27. [quote name=”Lil”]Zoals zoveel dingen Ooit werden dieren(om te kunnen overleven) met respekt geslacht, wat vaak gepaard ging met een dank-ritueel. Nu worden de dieren emotieloos AF-GESLACHT, dit zegt veel over de mens .
  Wat dat betreft zijn we steeds verder afgezakt, we steken zelfs onze honden in een ‘leuke outfit’, zo ‘dier-onterend’!
  Ach,ik weet best dat alles NU enorm wordt uitvergroot, maar dieren liggen eenmaal na aan mijn hart..en dat doet soms behoorlijk pijn!![/quote]

  Je kunt geen dieren met respect slachten geen één dier wil geslacht worden, ook een bio kip koe varken niet.
  Het dier danken? Laat me niet lachen!

  0 likes
 28. Wat een BS!! Hoe zullen die burgers heten, McMonsatan Soy? Krijg je er nog een GMO shake erbij ook! Vies blijft het iig zeker wel, je kan toch niet verwachten dat ze opeens “goed” gaan doen!?

  0 likes
 29. Even een reactie op de mensen die vinden dat soja en mais slecht is.

  Ja soja en mais word veel slecht geproduceerd… waarom? omdat 95% ervan veevoer is !… het kleine percentage wat voor mensenlijk gebruik is heeft meer eisen waaraan het moet voldoen .( al heb ik zelf ook niet veel vertrouwen in de controle)

  je eet dus niet meer mais of soja als je vega bent je eet het juist veel en veel minder;)

  Ik hoop dat het ook biologisch word want biologisch en veganistisch zou geweldig zijn voor mensen hun eigen gezondheid, het milieu en de dieren en daarmee de toekomst van iedereen.

  Even een kort filmpje omdat alle nadelen van vlees of het nu bio is of niet teveel is om op te noemen;
  http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4
  (zeer interresant en zeker de moeite waard even helemaal te beluisteren.)

  0 likes
 30. Veel mensen realiseren zich niet dat de vlees industrie een hele rijke industrie is die meerendeels met belastinggeld word betaald.. de boeren worden er vaak niet rijk van alleen de grote boeren welk worden uitgezocht en de grote bazen verdienen er geld mee.. mensen worden er ziek mee gemaakt en dierenleed boeit deze lui ook al niet. zeker 70% als het al niet meer is van alle ziekten die wij kunnen krijgen komen rechtstreeks van de vee industrie en dierlijke producten af.

  Ik vind het een vooruit gang dat ze uitsluitend vegetarisch verkopen daar.. (hopelijk veganistisch biologisch) maar ja net als anderen al zeggen het blijft een groot bedrijf welk nogsteeds vele misdaden tegen de aarde begaat. (oerwoud kappen voor hamburgers, gif voeren aan mensen etc.)

  0 likes
 31. Wolf in schaapskleren!

  Zo niet ‘goedschiks’ dan maar ‘kwaadschiks’. McD is er begrijpelijkerijs alles aan gelegen om het mega potentieel india aan te boren.

  Hamburgers zijn niet per definitie troep, McD hamburgers zijn dat wel. Het vega menu van McD zal hierop geen uitzondering vormen.

  Laat je niet bedotten.

  0 likes
 32. [quote name=”lisanne”]Veel mensen realiseren zich niet dat de vlees industrie een hele rijke industrie is die meerendeels met belastinggeld word betaald.. de boeren worden er vaak niet rijk van alleen de grote boeren welk worden uitgezocht en de grote bazen verdienen er geld mee.. mensen worden er ziek mee gemaakt en dierenleed boeit deze lui ook al niet. zeker 70% als het al niet meer is van alle ziekten die wij kunnen krijgen komen rechtstreeks van de vee industrie en dierlijke producten af.

  Ik vind het een vooruit gang dat ze uitsluitend vegetarisch verkopen daar.. (hopelijk veganistisch biologisch) maar ja net als anderen al zeggen het blijft een groot bedrijf welk nogsteeds vele misdaden tegen de aarde begaat. (oerwoud kappen voor hamburgers, gif voeren aan mensen etc.)[/quote]

  Weer zo’n vervelende miltiante vegetarier. die denkt dat omnivoren alleen maar plofkippen eten. Ik eet wilde vis en biovlees, eieren, schaaldieren en natuurlijk plantaardige produkten.

  0 likes
 33. [quote name=”Baba”]In de Hindoe traditie is het zo dat de medewerkers (koks, serveersters e.d.) ook geen vlees moeten eten, zeker niet in een bedevaartsoord. Dus hoe wil McDonalds dat klaarspelen? Gaan ze Moslims, Christenen en Joden weigeren als werknemers of verbieden vlees te eten? Met vleesgeurige adem besmetten die lui dan de gerechten. Welke Hindoe wil dan zo’n gerecht eten?[/quote]

  Hindoes zijn dat niet die lui met dat kastensysteem en denken beter te zijn dan anderen omdat ze brahma zijn. En dan vegetarier zijn. ze zorgen beter voor beesten dan voor de kastelozen. Rotgeloof dat hindoegeloof.

  0 likes
 34. Simpele oplossing voor Baba’s probleemstelling: weigerkoks en weigerserveersters.

  0 likes
 35. [quote name=”Aardebewoner”]
  Weer zo’n vervelende miltiante vegetarier. die denkt dat omnivoren alleen maar plofkippen eten. Ik eet wilde vis en biovlees, eieren, schaaldieren en natuurlijk plantaardige produkten.[/quote]
  Biologische dieren worden met niet biologisch gevoerd daar zit geen wetgeving aan.daarnaast moeten ze alsnog in leven blijven in de alsnog slechte omstandigheden met hun extreem doorgefokte lichamen.

  Wild vis is extreem vervuild ik raad je aan de boeken van dos winkel eens door te nemen met veel wetenschappelijk bewijs.dat zijn boeken vol met bewijs wat ik niet hier in een klein berichtje kan samenvatten.

  0 likes
 36. [quote name=”Omnivoor”]Hindoes …….. ze zorgen beter voor beesten dan voor de kastelozen. Rotgeloof dat hindoegeloof.[/quote]
  Het kastesysteem is uit noodzaak geboren ten tijde van de moslim overheersing in india en had als doel het hindoeisme te beschermen. Het is in de eeuwen daarna helaas helemaal uit de hand gelopen en dat duurt nog steeds voort. Feitelijk komt het kaste systeem dus echt niet voort uit de religie.

  0 likes
 37. Aardbewoner wat is er militant aan een vegetarier, dit zijn juist mensen die geen geweld gebruiken en al helemaal niet met wapens zwaaien.
  Het gaat er gewoon om, wat geeft ons het recht om andere wezens onnodig te doden, want wij worden er niets beter van.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...