Homepagina » Buitenland » Macron als doodgraver van de Franse democratie. Dit is hoe hij Frankrijk kan veranderen in een politiestaat
Macron als doodgraver van de Franse democratie. Dit is hoe hij Frankrijk kan veranderen in een politiestaat

Macron als doodgraver van de Franse democratie. Dit is hoe hij Frankrijk kan veranderen in een politiestaat

De partij van Emmanuel Macron, die nog maar een maand bestaat, maakt kans om een overweldigende meerderheid in het Franse parlement te behalen.

Zoals het er nu uitziet kan hij 455 van de 577 zetels gaan halen. Maar hoe groot is de steun voor Macron nu echt?

Een meerderheid van de Franse kiezers, ruim 51 procent, kwam niet opdagen. Onder Fransen jonger dan 35 was het opkomstpercentage slechts 30 procent.

Noodtoestand

Uit onvrede met de politieke gang van zaken weigeren kiezers massaal hun stem uit te brengen. Het gaat om de laagste opkomst sinds 1958.

Macron werd door de media neergezet als redder van de Franse democratie, maar hij kan beter worden bestempeld als de doodgraver van de Franse democratie.

Sinds de aanslagen van november 2015 is de noodtoestand van kracht in Frankrijk. Die wordt gebruikt door de overheid om activisme te ontmoedigen, blijkt uit een rapport van Amnesty.

Politie

Honderden activisten kregen begin 2016 huisarrest en tijdens de klimaattop in december in Parijs werd iedere demonstratie verboden.

Het lijkt erop dat Macron de noodtoestand wil behouden. Dat heeft verregaande gevolgen. Er ligt nu een wetsvoorstel op tafel dat Frankrijk kan veranderen in een politiestaat.

Hij wil verder de macht van de vakbonden inperken en zijn beleid zal er ook voor zorgen dat Franse werknemers sociale rechten gaan verliezen.

Recordaantal

Everybody loves Macron, klinkt het in de media. Als je protesten massaal in de kiem smoort lijkt het daar wel op ja.

Maar gezien het recordaantal onthoudingen moet de meerderheid van de bevolking helemaal niets hebben van deze Rothschild-knecht.

[De Wereld Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • War on Error schreef:

  Het belangrijkst is nog dat deze clown door de Rotteschilden is neergezet. Wat wij aan onze ogen zagen voltrekken was hoe de roofbankiers hun weg naar de top van de macht simpel weg kunnen kopen.

  Net als ene geperoxideerde clown bij ons, vergt het rijke vrienden om door de media gemaakt te worden.

  Voor ons Nederland (dat – soeverein – al niet meer bestaat) van belang nog is: Macron heeft duivelse plannen met de EU.
  En Marche (in draf) door op de doodlopende weg.

  Wij hebben gelijksoortige Bilderbergers die hun weg in de politiek hebben laten kopen die paraderen met de kreet ‘Voorúit’.

  Macron heeft luid aangekondigd dat hij meer moslims gaat halen.
  Dat de Franse Cultuur niet bestaat.
  Hij wil 2-talig onderwijs. Frans en Arabisch.
  Een groot financieel programma stuwt kapitalen naar de financiering van de bouw van moskeeën.

  Macron gaat ook Nederland meesleuren in dat duivelse plan van de rotteschilden.

  Macron = vooral ook veel oorlogen gaan voeren. Over de hele wereld. Groot belang hecht het aan totale vernietiging van het soevereine Syrië.
  En Macron heeft een militair herkolonialiseringsverdrag van Afrika gesloten met Soros’ Trudeau-Canada.

  Hij vertoont schrikbarend veel overeenkomsten met ene Adolf H.
  De media verzwegen de vele schandalen die aan de man kleven.
  Qua Pharma-Chemie is er de affaire ‘Laboratoire Servier’ – waarbij medicijngebruikers de dood vonden.
  Zulke gasten slapen daar geen nacht slechter door.
  Hij is een psychopaat, een gevaar voor de samenleving.
  In kringen van Jezuïeten, waaruit hij komt, worden heel rare dingen gedaan met jonge jongetjes.

  Macron heeft naast de Rotteschilden ook de macht van (nazi-)Bilderberg, en (nazi-)WEF achter zich. En een schare aan omstreden miljardairs-globalisten:
  http://www.stopdebankiers.com/kiest-frankrijk-soros-als-nieuwe-president/
  Deze machtige globalisten steunen Macron :
  soutiennent le MACRON; tels les P. DRAHI et B. MOURAD:
  << BERNARD MOURAD: CONSEILLE SPECIAL D'Emmannuel

  Macron is geprogrammeerd als agent van de Rockefellers:
  American connection: He was part of the French-American Foundation’s 2012 class of “Young Leaders”, https://www.thelocal.fr/20140827/ten-facts-about-frances-brilliant-new-economy-minister

  • Wordt gesteund door machtige politieke figuren, m.n. : François Bayrou, Daniel Cohn-Bendit, François de Rugy, and Richard Ferrand. Zie : http://www.thefamouspeople.com/profiles/emmanuel-macron-32523.php#jfRLEC4qG5PkFZkU.99
  • Ook federalist MEP Sylvie Goulard staat achter Macron.
  http://www.politico.eu/article/as-goes-france-so-goes-the-eu-elections-2017-marine-le-pen-francois-fillon-emmanuel-macron-election/

  Wat u dan moet weten over die Wereld Federalistische Beweging:
  the World Federalist Movement,Marxistische Wereldordening; de heilstaat. https://en.wikipedia.org/wiki/World_Federalist_Movement

  11 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Let eens op die bezeten ogen!

  6 likes
 • Baal Lucifer schreef:

  Nazi’s? Neeeee zij zijn geen Nazi’s….waren die nog maar aan de macht…dan hadden we deze griezel niet gehad.

  De Nazi’s wilde dit soort taferelen juist voorkomen. En dan word je zwart gemaakt en word alles afgepakt. Joden vergassen? Wat zou je doen als de geallieerden de voedseltrabsporten naar de concentratiekampen opblazen en de vijand staat aan je deur? Je gevangenen eten geven die niemand (Engeland, US, Israël) wil hebben? Of je soldaten? Hitler heeft meerdere pogingen gedaan tot vrede met de geallieerden. Maar Churchill wilde oorlog! Judea heeft uiteindelijk Hitler de oorlog verklaard. Polen, Nederland, Duitsland, België en Frankrijk hadden toen al een bank van de Rothschilds en Hitler zette die bankiers het land uit en dat was voor de geallieerden reden tot oorlog…voedsel was schaars en in kampen brak de tyfus uit….dus zit je met een berg lijken die zwaar besmettelijk zijn en dus verbrand MOETEN worden. Ik ontken geen holocaust maar ken je geschiedenis. En weet vooral wie die geschiedenis geschreven heeft en aan je heeft voorschotelt…zonder Hitler hadden we de goede voorzieningen die we ooit hadden ook nooit gehad…en nu worden die ook al afgepakt of erg beperkt. De bank destijds heette Rotte Schilt (het rode schild)

  9 likes
 • johan den haag schreef:

  Er wordt afgegeven op landen als Rusland en China, grote landen die zich na het communisme moesten bewijzen en hun inwoners tevreden moeten houden.
  Dit gaat hun wonder boven wonder heel goed af, dit ter afgunste van het Westen.
  Als je nu ziet hoe krampachtig er in Frankrijk gegrepen wordt naar de hierboven beschreven middelen, dan kun je niet ontkennen dat waar het Westen kritiek uitoefent op het beleid in Rusland en China, zij hiermee wel een heel erg hypocriet schouwspel spelen en dat wederom keer op keer bewezen wordt dat de MSM meer verrot is dat de staat van rotheid die we van te voren hadden vastgesteld.

  Plak naast dit Frankrijkgebeuren, Juncker en Draghi, dan kunnen we gewoon stellen dat We slaaf zijn in een systeem dat af streeft op iets onprettigs.
  In ons eigen land is de Eurofiel Pechtold te prominent aanwezig in de onderhandelingen.
  Dat er met de CU niet uitgekomen kan worden, vertelt mij dat Pechtold nog onfrisser was dan ik al dacht en dat onze maatschappij in de zin van verzorgingsstaat en cultuur zienderogen afbrokkelt.

  Ik hoop op 1 ding

  Merkel en Putin kunnen elkaar in de Duitse taal perfect verstaan. Moge zij weer nader komen.

  Het schaakspel gaat door

  8 likes
 • mario schreef:

  in december in Parijs werd iedere demonstratie verboden?
  iets zeggen van rusland????

  6 likes
 • mario schreef:

  wanneer komen mensen in opstand dat is de vraag die ik aan mijn eigen stelt.
  zijn we allemaal schapen geworden of zijn we murv gemaakt zodat je niet meer reageert op de buitenwereld?
  als je deze dingen naar voren brengt dat steken ze nog net niet de vingers in de oren.
  kijk uit mensen dat je wereldje waarin de nu nog denken een rustig bestaan te hebben verdwijnt als sneeuw voor de zon, je kan beter voorbereid zijn op dingen die gaan komen.

  4 likes
 • Shockley schreef:

  De uitvoering van het Kalergiplan is ook niet wat het lijkt. Niet Westerse mensen binnen de EU halen om de identiteit van de verschillende Europese culturen uit te wissen is ook een façade. Het maakt allemaal onderdeel van de opkomst van de Nazi’s 2.0. Die zullen dan omarmd worden als de bevrijders. Hoe meer de Europeaan zich ontheemd voelt in eigen land, hoe beter. Er komt dan meer frustratie en agressie en weerstand. Terreur van Moslims hoort daar ook bij. Het creëert blinde generalisatie en zal straks leiden tot geweld tegen Moslims. Dat creëert weer meer slachtofferschap en extremisme bij Moslims.

  Het politiek correct denken en idealen enz zullen dan sneller opgegeven worden. En dan geeft men al snel macht aan een vermeende probleemoplosser. Nazisme 2.0. Stel dat het verhaal van een Nazi bolwerk op Antarctica ook waar…Misschien dat zij opduiken als de bevrijders? Hoewel dat laatste ook wel een beetje een SF gehalte heeft. Maar he, soms is de realiteit nog waanzinniger dan fantasy verhalen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  australië

  Ophef in Australië na schokkende beelden van politieoptreden: ‘Dit is gewoon schandalig’

  Er zijn verontrustende beelden opgedoken uit de ...

  coronawet

  Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

  Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een ...

  >