Buitenland

Politie Turijn volgt voorbeeld Thaise collega’s (video)

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Italië zijn duizenden boeren, vrachtwagenchauffeurs en werklozen de straat opgegaan om te demonstreren tegen de overheid en de Europese Unie.

Betogers verstoorden het treinverkeer door over het treinspoor te lopen en vrachtwagenchauffeurs ontregelden het verkeer door langzaam te rijden en wegen te blokkeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De demonstranten zijn onder meer boos over de globalisering, belastingen, hoge brandstofprijzen en de euro. Eén van hen zei: “We moeten onze waardigheid terugkrijgen. Dat betekent banen, sociale bescherming en rechten. Nu hebben we alleen maar plichten.”

Veel Italianen delen de woede van de betogers. Politieagenten in Turijn deden hun helm af uit solidariteit met de actievoerders. De werkloosheid in Italië bedraagt ruim 40 procent en bedrijven gaan aan de lopende band failliet.

Begin deze maand gaf de Thaise politie zich over aan betogers. Agenten legden hun helm en schild neer en haalden dranghekken weg. De premier van Thailand, Yingluck Shinawatra, liet daarop het parlement ontbinden in de hoop dat de belofte van nieuwe verkiezingen een einde maakt aan de protesten, die al weken duren.

Bron: Euronews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nature
nature
10 jaren geleden

Groots! Speciaal van mensen die ‘de orde’ horen te bewaken. Châpeau!

nature
nature
10 jaren geleden

Dit is trouwens dè manier om het vreedzaam te laten verlopen. Solidariteit. Mensen zijn geen oproerkraaiers, alleen maar uit op gerechtigheid.

Aequus
Aequus
10 jaren geleden

Wat een temperament hebben de zuiderlingen tóch, met z’n allen te samen in opstand. En wij maar klagen en klagen en helemaal en dan óók helemaal niets doen dan op vele forums alleen onze gal spuien. Ik had een aktie om opgestart in eigen stad en gedeeld op facebook en niemand nam mij serieus en deelden niet de oproep, ik was 11 juli 2013 in Den Haag en ik stond daar helemaal alleen. Geen woorden maar daden mensen, wanneer staan wij eens met z’n allen tesamen te demonstreren tegen de afbraak van Nederland, een Nederland waar wij eens zó Trots op waren. Als ieder op zich blijft staan door alleen voor één bepaalde doelgroep te gaan demonsteren zal er nooit iets gaan veranderen maar met z’n allen Samen, zij aan zij, voor en achter elkaar te gaan staan, dan pas staan wij STERK. Neem een voorbeeld aan onze zuiderburen, dan hebben wij nog de kans dat het ooit weer de goede kant opgaat. Tot dan, hou ik mijn hart vast voor de nog meer verdere afbraak van ons eens zó rijke Nederland…

Lucas
Lucas
10 jaren geleden

Gerechtigheid zal zegevieren!
Power to the people!

Wat betreft belastingen en de waarheid. Er komt verandering aan. Kijk vooral deze video eens en je valt werkelijk van je stoel.
http://www.youtube.com/watch?v=oRw39Ju4xFw

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x