Binnenland

Europees Imperium kan Nederland straks dwingen gasgebruik te verminderen: ‘Schwabinet vindt het allemaal prima’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Vorige week presenteerde de Europese Commissie het zogenoemde winterpakket (‘Save gas for a safe winter’) om het gasverbruik in Europa volgend voorjaar met 15 procent te verminderen.

Eén van de voornaamste onderdelen van dit winterpakket: een verordening voor een gecoördineerde besparing van gas. Doel van het pakket is om EU-breed het gasverbruik tussen 1 augustus 2022 en 31 maart 2023 met 15 procent te verminderen, licht D66-klimaatminister Rob Jetten toe in een Kamerbrief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Deze doelstelling is in eerste instantie een vrijwillige doelstelling. Maar de nieuwe verordening stelt voor de Commissie de bevoegdheid te geven om, na consultatie van lidstaten, een zogenaamd ‘Unie-Alert’ af te kondigen. De Commissie kan een ‘Unie-Alert’ ook afkondigen op verzoek van de bevoegde autoriteiten van tenminste drie lidstaten. De consequentie van de Unie-Alert is dat de doelstelling van 15 procent verplicht wordt voor alle lidstaten,” aldus Jetten.

Hoger percentage

Hij voegt toe dat lidstaten ‘vrij zijn om geschikte maatregelen te kiezen die tot vermindering van de vraag leiden’.

De regering stemt in met het pakket. Sterker nog: Jetten schrijft dat het kabinet ‘een hoger percentage ook had kunnen steunen’.

De minister laat weten: “Het kabinet steunt de kern van de voorgestelde verordening, namelijk dat er binnen de Europese Unie eerst vrijwillig en mogelijk later verplicht gas bespaard moet worden.”

Meer dwang

Hij vervolgt: “Het is ook belangrijk dat alle lidstaten uiteindelijk verplicht worden zich in te spannen om als Europese Unie als geheel een vuist te maken en effectief gas te besparen.”

Nog meer dwang dus.

“Ook deze zomer gaat de EU uiteraard gewoon door met de totale machtsovername in ons land. Via het afkondigen van een zogenaamd ‘Unie-Alert’ kan het Europees Imperium Nederland straks dwingen het gasgebruik te reduceren. Uiteraard vindt het Schwabinet dit allemaal wel prima,” reageert FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.


4.8 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 jaar geleden

Weg met die wef bende en haar marionetten in dh. Nexit NU!

politiek profeet
politiek profeet
1 jaar geleden

Als vrije burger(!) wil ik een land alert laten uitgaan om deze reetridder en zijn wef vazallen op te pakken en te berechten voor een volkstribunaal.

Bep
Bep
1 jaar geleden

Visioenen: terug naar de gasmunten van weleer. Munten op? Dan weer gas bij nieuwe. Geen geld genoeg? Helemaal geen gas. Maar ja, nu slimme meters dus geen munten!

Hoe slimmer de smartcity hoe dommer het beleid.

A Z AND 2 NAUGHTS
A Z AND 2 NAUGHTS
1 jaar geleden

Dit zgn. ”Unie Alert” hadden ze al bij het oprichten van dit fascistische syndicaat moeten laten klinken ..Maar dan om een heel andere reden.

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x