Homepagina » Propaganda » Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: “We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie”
Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: "We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie"

Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: “We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie”

Janneke Monshouwer heeft al met al zo’n 30 jaar bij de Nederlandse tv gewerkt. In 1965 begon ze als productie-assistente bij het NOS Journaal (toen nog NTS). In de loop der jaren ging ze zich steeds meer afvragen welke wereldgebeurtenissen wel of niet via de media bekend werden gemaakt en welke redenen erachter zaten.

Als lid van filmploegen en programma- en documentairemaakster zat ze met haar neus bovenop veel opzienbarende gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen. Ze begon over haar ervaringen te schrijven omdat ze naar eigen zeggen de juiste informatie via de reguliere media miste.

Ze schreef het boek Ander nieuws: Wat het Journaal niet uitzond over wat er achter de schermen plaatsvindt in de media en de politiek. “Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer het idee dat we er als beschaving niet op vooruit gingen, maar achteruit.”

Na meer dan 30 jaar bij de Nederlandse tv te hebben gewerkt concludeert Monshouwer dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen en nieuwe geschiedenisboeken kunnen schrijven.

Propagandamiddel

Toen de eerste tv-pioniers weg waren – met pensioen, gestorven of ‘weggewerkt’ – zag Monshouwer de tv meer als propagandamiddel voor het welzijn van grote industrieën, met name de grootaandeelhouders. Het medium was steeds meer overgenomen door economen, commissies en netmanagers, zegt ze in een interview met Irma Schiffers.

“In het begin was het NOS Journaal nog klein,” herinnert ze zich. “We waren een hecht team. Daardoor maakte ik het hele proces op alle afdelingen mee. Alles was in die tijd al gecensureerd omdat het Journaal alleen geabonneerd was op bepaalde westerse persbureaus: de RVD, ANP, UPI, AP, VIS-News, BBC en Reuters. Al het nieuws was dus pro-Amerika, pro-NAVO, pro-Europa, anti-Sovjet en pro-Israël.”

Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: "We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie"

Janneke Monshouwer

In 1990 werd de Golfoorlog een grote CNN-show, waar de hele wereld van mocht ‘meegenieten’. Monshouwer besefte dat zo’n ‘live show’ alleen mogelijk is na een grondige voorbereiding. Eind jaren negentig kreeg ze mails binnen uit de Verenigde Staten over wereldnieuws dat niet op tv kwam, slinkse praktijken van banken en de ‘geldbubbel’ die gecreëerd was.

Hypnose

Ze waarschuwde kennissen bij nieuwsrubrieken, maar er kwam geen reactie. Later zei iedereen dat niemand dit had zien aankomen.

Monshouwer benadrukt dat Rusland al zo lang ze leeft zwart wordt gemaakt door het Westen. Vijandvorming, zegt ze. Momenteel is Poetin de boosdoener. En kijk eens naar Assad in Syrië, allemaal zwartmakerij. Via de media-hypnose komt het diep in onze genen, voegt ze toe.

“Net als al die vaccinaties,” vervolgt ze. “We worden bang gemaakt. Mensen gaan uit angst denken dat ze een vaccinatie nodig hebben. En ze laten zich ook verleiden, want reclame is een andere manier van hypnose.”

Kijkvoer

Het Journaal is volgens haar een nieuwsfabriek, die niet altijd uitzoekt of iets klopt, maar vaak alleen kijkt of iets ‘kijkvoer’ is. “De NOS ziet zichzelf als grootste onafhankelijke nieuwsvergarer in Nederland,” zegt ze. “Het is wonderlijk dat ze zoiets zeggen: het Journaal is niet objectief en ook niet onafhankelijk.”

Mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken zijn volgens haar Rothschild en Rockefeller. Zij zijn in haar ogen de drijvende kracht achter de City of London, Wall Street en Israël.

Janneke vond dat er veel meer aandacht moest komen voor inspirerend onderwijs, bomen planten, biologische voeding en natuurgeneeskunde, maar moest uiteindelijk bekennen dat initiatieven op die gebieden steeds meer onderuit werden gehaald.

Boekentip: Ander nieuws: wat het Journaal niet uitzond

3.8 6 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Eindelijk! Na jaren van Brainwashing! Krijgen we dan eindelijk ons echte Nederlandse vrije nieuws?

speedmaster
speedmaster
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

nee, dat krijgen we niet.

Marcelo
Marcelo
Reactie op  speedmaster
5 jaren geleden

Je krijgt het niet, je moet het eisen.

Nora
Nora
Reactie op  Marcelo
4 jaren geleden

Inderdaad opeisen. Bij de volgende verkiezingen voor partij Denk kiezen.

saharah
saharah
Reactie op  Nora
4 jaren geleden

als je denkt dat stemmen uitgaat maken..

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
frans
frans
5 jaren geleden

Ik erger mij aan de volledig voor gekauwde nieuwsuitzendingen. Waarbij van te voren elke vraag en antwoord is vastgelegd
en de nadruk te leggen op dat het spontaan lijkt allemaal. En overigens; al het nieuws is negatief en hersenspoelend.
Gewoon soap en show.

Patricia Müller
Patricia Müller
5 jaren geleden

Jullie in Nederland zijn nog relatief gelukkig aan toe, hier in Duitsland zijn de ARD Tagesschau, ZDF ‘heute’ en de Nachrichten algemeen alleen maar een lachnummer. In vergelijk met onze media krijgen jullie nog relatief veel te zien.

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
Reactie op  Patricia Müller
5 jaren geleden

Ik weet niet of we daar behoefte aan hebben, al die ellende houden ze maar lekker voor zichzelf, ik zie het nut er niet van in om iedereen dag en nacht te bestoken met slecht nieuws. Wegflikkeren die TV!

Bas
Bas
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Collega’s vragen mij wel eens of ik dit of dat programma heb gezien of iets van tv gezien heb. Ik moet ze elke keer weer antwoorden dat ik nauwelijks tot geen tv kijk omdat er zoveel leugens in rondgaan. Ik bepaal tegenwoordig mijn eigen nieuws via diverse bronnen waaronder vooral via Facebook.

linda
linda
Reactie op  Bas
4 jaren geleden

Wij hebben niet eens meer een tv.

Lisa
Lisa
Reactie op  Bas
4 jaren geleden

Op social media is ook heeeeeeeeeel veel gekleurde nieuws. En ronduit onzin dingen…
Meerdere kranten lezen van verschillende landen. Dat doe ik overigens standaard als ik op reis ben om aan informatie te komen

EvilGenius
EvilGenius
Reactie op  Patricia Müller
5 jaren geleden

De Duitse media en de “vluchtelingen” zijn het mooiste en meest recente voorbeeld, right?

Typhoon
Typhoon
5 jaren geleden

Ooo dat wist ik al jaren. Als ik artikels over Erdogan lees.

trackback
Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: “We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie” | Rechtsaf doorzee
5 jaren geleden

[…] Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: “We krijgen eenzijdige of verdraai… […]

Anna
Anna
5 jaren geleden

Ik zei het al eerder in mijn reacties. Alles bestaat uit één grote manipulatie op hoog niveau.
Allemaal radertjes die gaan werken als degenen met de teugels in handen iets voorhebben.
t werkt nog steeds…….
De massa knikt en gaat door op de orde van de dag.
Dat , wat wordt voorgeschoteld, kauwen ze weg.

Via internet kun je je nog een redelijk beeld vormen. God zij dank

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Dan zit Tarik Z. onschuldig vast. Zelf ook jaren geleden een onderzoekje gedaan. NOS is al jaren een onderdeel van een datacentra. En wie beheert die datacentra? Zou zeggen: ga zelf eens op zoek. Met googlen ben je er zo achter. Klein tipje: datacentra ligt schuin boven Parijs. Hoofdgebouw datacentra ligt jawel in Zwitserland.(oh wat toevallig weer) “Leuk” weetje: Nederland krijgt/heeft eigen datacentra gekregen in het noorden.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Tariq onschuldig vast? Ben jij vergeten hoe hij onder dreiging van een wapen (weliswaar nep, maar niet te onderscheiden van echt) zich een weg naar de studio heeft gebaand?

Tariq is een psychotische gek, staat helemaal los van het motief wat hij had om zoiets te doen.

Elise49
Elise49
Reactie op  days of our lives
5 jaren geleden

Hij wordt behandeld. Voor de manier waarop of over zijn gedachtegoed? Of was het een ingehuurde acteur om de complotdenkers weer eens in het slecht licht te brengen? Mensen weer bang maken om over dit soort zaken te praten? Dan heeft Nederland dus een false flag operatie gehad. Zonder dat we (alternatieven) het door hadden.

Bea
Bea
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Ik heb vanaf het begin al gedacht dat die jongen niet gek is…

legalize
legalize
5 jaren geleden

Poetin is gewoon goed bezig!!!

Wagner
Wagner
5 jaren geleden

Who the f*ck is Janneke Monshouwer?? Vast iemand die geen saucijzenbroodje heeft gehad bij haar afscheid, en als wraak doet ze dit..? Goed hoor!!

Hans
Hans
Reactie op  Wagner
4 jaren geleden

En als het wel waar is? Kijk naar de reactie van Rutte op de Brexit, bangmakerij ten top!
Is Poetin wel zo slecht en meent Obama het beste voor de wereld? Feit is dat we telkens een andere oorlog worden ingezogen, wie zit daar achter? ik weet het ook niet maar wellicht heeft deze vrouw het bij het rechte eind.

x

Check Also

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

cyber polygon

Cyber Polygon 2021: globalisten simuleren ‘cyberpandemie’ ter voorbereiding op Economische Reset

De globalisten zijn druk bezig met de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x