Homepagina » Natuur en Milieu » Het grote onbekende: magnetische noordpool schiet weg richting Siberië, en wetenschappers weten niet waarom
magnetische

Het grote onbekende: magnetische noordpool schiet weg richting Siberië, en wetenschappers weten niet waarom

Binnen de aarde is iets vreemds aan de hand. De magnetische noordpool van onze planeet lijkt weg te schieten van Canada in de richting van Siberië.

Dat gaat de laatste jaren zo snel, dat experts het zogenoemde ‘World Magnetic Model’ op stel en sprong moesten aanpassen.

Dit model wordt gebruikt voor allerlei vormen van navigatie, van de automatische piloot van een schip tot navigatie op smartphones.

Raadsel

Normaal gesproken krijgt het model eens in de vijf jaar een update, maar nu schuift het magnetisch veld zo snel op dat wetenschappers dit jaar een update moesten uitbrengen.

De meest recente variant moest het tot zeker 2020 uithouden, maar het model bleek dit jaar al te onnauwkeurig te zijn.

Hoe het kan dat de magnetische noordpool zo snel opschuift, is voor wetenschappers een raadsel.

Weinig weten

Geofysicus Ciaran Beggan van de British Geological Survey zei tegen de Financial Times dat wetenschappers nog maar weinig weten over dit fenomeen.

Wetenschappelijk gezien betreden we het onbekende.

Sommige wetenschappers vermoeden dat het de voorbode is van een omkering van het aardmagnetisch veld.

800.000 jaar

De laatste keer dat dit gebeurde, is bijna 800.000 jaar geleden.

Het magnetisch veld van de aarde zou dan in rap tempo verzwakken, waardoor onze planeet kwetsbaar is voor verwoestende zonnevlammen.

[Sputniknews]

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
1 jaar geleden

Het akkoord van Parijs en de G(r)EEN DEAL van Dommermans zal er wel voor zorgen dat die velden weer snel terugdraaien naar een CO2 neutrale positie.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Het zal wel komen door de CO2 uitstoot van de mens

Willie
Willie
Reactie op  Eelke Piers
1 jaar geleden

Hahahahaha

wysiwygman
wysiwygman
1 jaar geleden

Joseph Cater geeft hier een verklaring voor in zijn fantastisch boek “the awesome life force”, het verschuiven van de magnetische pool is gelieerd aan de holle aarde (wat hij ook uitvoerig bespreekt in het boek).

The fact that the earth’s magnetic poles are far removed from the geographic poles, and that they tend to shift, has always been a puzzle to geophysicists and other experts. The concepts revealed in this treatise
provide a simple answer to this dilemma. A magnetic pole is defined as the point where the magnetic inclination, or the angle at which the compass needle points downward, is 90 degrees. This is the direction of the magnetic lines of force or the general flow of ether particles. At the north magnetic pole the flow is downward and is upward at the opposite pole. In actuality, the so-called poles are not sharply defined. The lines, along which the inclination is very close to 90 degrees, are quite extensive and follow a closed path around the lip of each of the large egresses into the hollow earth. The flow of ethers which produce the magnetic field will follow lines of least resistance, as is the case with any fluid. Since the openings produce a void, so to speak, the flow of ethers, concentrated in the higher latitudes, will concentrate at these openings. The concentration of soft electrons at any area fluctuates. Consequently, the so-called
magnetic pole will also have a tendency to shift.
A high concentration of soft electrons is radiated out of the openings from the interior. This means an inordinate concentration exists around the openings. Since the openings are not located at the geographic poles, they will assume the rotational velocity of the earth in these areas. Therefore, an additional magnetic field will be produced in these regions and in the same direction as the general flow of ethers. Similar nodal points, or lines, encircle the earth at the lower latitudes, as mentioned in Chapter
20, because ether flows tend to follow circular paths going in and out of the earth’s shell. Such nodal lines will be much weaker. A similar case exists along a bar magnet of considerable length.

joep
joep
1 jaar geleden

Er komt een Mini Zonnestelsel aan volgens mij en nog veel meer mensen. Daar komen wij niet onderuit helaas afwachten maar

Ron
Ron
1 jaar geleden

Suspicious0bservers en de DIEHOLD Foundation geven hierover uitleg. Eyes open no fear. Je zou voor minder. Alle dagen een update over de zon het heelal planeten het weer en rampen. Ten zeerste aanbevolen voor de geïnteresseerden en de preppers. Dit is wat je in de reguliere media niet te weten komt daar zeveren ze over CO2 om de mensen te verblinden.

Marc
Marc
1 jaar geleden

@wysiwygman: holle ruimtes in de aarde zijn niet hetzelfde als een holle aarde. Er wordt helemaal nergens gesproken over de ‘holle aarde’ in uw tekst.

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  Marc
1 jaar geleden

Niet goed wakker zeker ?
“.. are quite extensive and follow a closed path around the lip of each of the large egresses into the hollow earth ..”, dit is een fragment uit het boek, lees het boek.

Logisch
Logisch
1 jaar geleden

Er komt een poleshift. Dat weten ze heus wel.

Bullshit
Bullshit
1 jaar geleden

De ene deceptie na de andere zo gaat het al decennia lang.

Real Eyes Realize Real Lies (2018 Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=WogsSOrr0l8

Johannes
Johannes
1 jaar geleden

Yogananda schreef er ooit over: het westen wordt het oosten en het oosten het westen. De invloed van de zon is belangrijk hierin omdat het hart van de mens veranderd. We zien daarom ook verschuivingen in ons bewustzijn. Alles heeft een doel. De aarde heeft een ziel en leeft (energie) en staat dus in verbinding met de zon. De kosmische elektromagnetische straling die van de zon afkomstig zijn gaan ook veranderen, vandaar dat de zonnevlekken zo laag staan. De veranderingen gaat gepaard met conflicten op aarde die opgelost mogen worden. Ik geef dus iedere maand gratis kleuren healing op afstand om de mensen te helpen dit beter te verwerken en te begrijpen. max 40 mensen mochten er meer willen dan doe ik dit om de 14 dagen. thema zondag 29 december is Angst.

Pieter
Pieter
Reactie op  Johannes
1 jaar geleden

Dat vind ik erg interessant! Ik heb net hier in bangkok een gesprek met een duitser,
en die man is ook zeer onderlegd in vele spirituele onderwerpen. Wa hadden het net over de religie’s en de logica van het universum, en de samenhang ervan.
Wat dat betreft hebben de duitsers veel meer boeken en documentatie en dus informatie hierover. 😊

Freba
Freba
Reactie op  Pieter
1 jaar geleden

Is niet voor niets een Herrenvolk. Bijna alle hedendaagse technische kennis komt uit Duitsland. En de “Vrienden” van Duitsland zijn er mee aan de haal gegaan en maken miljarden winst.

Freba
Freba
Reactie op  Johannes
1 jaar geleden

Alles komt door de Zon. En voor de rest hebben we een prachtig kalmerend verhaal. Maar dat wist ik 60 jaar geleden al. Mijn vader werkte toen op het geologisch laboratorium van de U.v.U . Daar hing een prachtige tekening van 3×2 meter aan de muur. Beginnend met een rode aarde dan blauw en op het laatst weer rood. Ik men dat er 10 “Aarde’s” op voorkwamen in diverse stadia. Je kunt ook gewoon naar Belgie rijden en twee pilletjes ophalen ; ben je van al dat gezeik af om je heen. Als reincarnist kom ik toch weer terug onder het motto; volgende keer beter. En Shem64: de Aarde is meer dan 3 miljard jaar oud. Heb via een student geologie een stuk versteend hout gehad dat 6 miljoen jaar oud was. (uiteraard gecontroleerd via koolstofdatering) En als dat nu weer in twijfel wordt getrokken, dan houdt echt alles op.

Willie
Willie
Reactie op  Johannes
1 jaar geleden

De Inuits hebben het een aantal jaren ook al over gehad. De Indianen hebben ook kennis hiervan.

Elise
Elise
1 jaar geleden

In hoeverre heeft geo-engeneering/haarp/wifi/satellieten etc hiermee te maken?
Zijn het natuurlijke fenomenen?
Is het door toedoen van de mens(technologie)?
Of is het beide?

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

gevechtspiloot

Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x