Homepagina » Gezondheid » Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit?
Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit?

Magnetronvoer uiterst slecht en schadelijk. Wist je dat deze chemische troep er in zit?

Veel mensen zijn na een lange dag werken te moe om te koken. De magnetron biedt in zulke gevallen uitkomst.

Het apparaat is in 1953 uitgevonden en vandaag de dag besteedt de bevolking ieder jaar miljarden aan magnetronmaaltijden.

Groot-Brittannië is het land in Europa waar de meeste kant-en-klaarmaaltijden worden genuttigd, schrijft de Daily Mail. Britten kopen elk jaar voor drie miljard pond (3,5 miljard euro) aan magnetronmaaltijden.

Vleeslijm

Maar zijn ze wel zo gezond? Niet echt, aldus de krant. Zo zit er in veel van deze maaltijden vleeslijm en bevatten ze soms meer suiker dan een blikje cola.

Goedkope stukken vlees worden aan elkaar gelijmd met behulp van transglutaminase, ook wel vleeslijm genoemd. Dit enzym is betrokken bij verschillende auto-immuunziekten zoals coeliakie.

Vlees wordt ook aan elkaar gelijmd met behulp van collageen, dat wordt gewonnen uit beenderen van dieren.

Haar

Magnetronmaaltijden blijken verder bomvol suiker te zitten en ingrediënten te bevatten die tot wel 1,5 jaar houdbaar zijn. En wat dacht je van een kunstmatige vorm van vitamine E die uit petroleum wordt gewonnen?

Veel van deze maaltijden bevatten het aminozuur L-cysteïne, dat wordt gehaald uit veren, varkenshaar en zelfs mensenhaar.

De verpakking van kant-en-klaarmaaltijden bevat chemische stoffen die tijdens het opwarmen in het eten terecht kunnen komen.

Belasten

Het gaat onder meer om ftalaten, die zijn gelinkt aan gezondheidsproblemen waaronder geboorteafwijkingen en een lager IQ.

Al dat magnetronvoer heeft er mede voor gezorgd dat twee derde van alle Britse volwassenen te zwaar is.

“Die extra gifstoffen belasten ook je spijsverteringssysteem en immuunsysteem,” zi voedseldeskundige Rick Hay.

Straling

“Ze kunnen een schadelijk effect hebben op vruchtbaarheid, hormoonbalans, bloeddruk, het hart en de bloedvaten, stemming en libido,” voegde hij toe.

De straling die de magnetron uitzendt kan daarnaast invloed hebben op je concentratie en slaappatroon.

[MailOnline, Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
  • Richard schreef:

    Een simpele gezonde maaltijd is binnen een half uurtje gepiept en koken is leuk en ontspannend, dus ik heb nooit het nut van een magnetron begrepen. Bovendien is eten uit de magnetron niet te vreten! Ik had ergens eind jaren tachtig eens zo’n onding. Ik dacht eerst dat het een soort snelle oven was. Na dat ding enkele malen gebruikt te hebben heb ik hem de deur uitgeflikkert want ik kon er werkelijk niets mee. Iedereen met een beetje zelfrespect zou zo’n onding niet gebruiken.

    • Marie schreef:

      Koken voor meerdere dagen en porties invriezen is ook een optie. Zo heb je altijd zelfgemaakte kant en klaar maaltijden in de vriezer. Je kunt ook koken met hele simpele ingrediënten, bijvoorbeeld linzen of kikkererwten uit een potje, diepvriesgroente en een eitje bakken. Eigenlijk kook je dan niet maar warm je ook op (in de braadpan, of wok). Bijna net zo simpel als een magnetronmaaltijd en wel veel gezonder. Bovendien, ook met biologische ingrediënten, vaak goedkoper.

    • Sebas schreef:

      Pff sneller nog, ik ben vaak laat dus ik maakt snel eten. Meestal heb ik onderweg al gegeten.

      Ik doe het in 8 minuten, bij even snel als de foodnuker.
      Rijstbuiltje opzetten tegelijk pan met olie op het vuur opwarmen.
      Verse sla (AH) in een schaal, slasaus en croutons en wat olijven uit vocht erbij.
      Biefstukje uit de aanbieding (laatste verkoopdag) in de pan kletsen. Ik ga altijd boodschappen na het werk tussen 7 en 8 vlak voor sluitingstijd.
      Borden en bestek pakken, vlees paar keer keren.
      Rijst afgieten en ff laten wellen
      vlees afmaken en op bord en 8,5 minuut later heb je vers voedsel voor je neus 🙂

    • horecaman schreef:

      als jij er niks mee kunt moet je toch eens beter de handleiding lezen.
      zelfs de moderne horeca gebruikt de magnetron.

      • Richard schreef:

        Iedere zich zelf respecterende kok met liefde voor zijn beroep zou zich niet verlagen zo’n ding te gebruiken. Eten gaat er gewoon kapot van.

  • Joopie schreef:

    Als ik echt geen zin om te koken heb:

    Breng ik een pan water aan de kook met zout en gooi daar wat hele wortels en een hele broccoli in. Niets geen werk.
    Je kan dan eventueel in het zelfde kokende water wat noedels gooien dat is ook in 5 minuten gaar en/of een ei.

    Het geheel giet je af en leg je op een bord.
    Hoeft verder niets bij, is goedkoop en lekker.

  • Breierth schreef:

    Gekookt eten is sowieso ongezond of het nou in de magnetron, oven of een pan wordt verhit.

    • Spirit_himalaya27 schreef:

      @Breierth
      Gekookt eten is helemaal niet ongezond, je hebt er alleen weinig baat bij als je van jongs af aan troep hebt gegeten. Dus als je die slechte vetten en chemicaliën snel kwijt wilt, kun je beter zuiver ongekookt groente eten, dat wel.

  • Angela schreef:

    Ik vind een magnetron echt een onding en gebruik zo’n ding dan ook nooit. Die kant en klare maaltijden zien er ook vaak niet lekker uit.
    Zelfs als je weinig tijd hebt kun je wat lekkers en gezonds op tafel zetten. Zo kun je bijvoorbeeld voor 2 keer aardappels koken; de eerste dag eet je gekookte aardappels en de dag erna bak je de overgebleven aardappels op in de koekenpan of je maakt er een puree van. De meeste verse groenten zijn ook in een mum van tijd klaar en wil je het helemaal gemakkelijk maken (maar wel iets minder gezond), dan kies je gewoon voor een pot groente. Dat is al helemaal snel klaar.
    Ik eet zelf geen vlees dus mijn maaltijd is altijd zo gedaan, maar wil je per se een stuk vlees erbij hebben, dan kun je ervoor kiezen om alles tijdens een rustig moment te bakken en per portie in te vriezen. Zo hoef je het alleen ‘s ochtends uit de vriezer te halen, zodat het ‘s avonds ontdooit is. Dan even opwarmen op een laag vuurtje en klaar ben je.

  • faye schreef:

    Rauwe aardappels zijn heel ongezond, giftig zelfs, rauwe aubergines ook, en wie gaat er op ongekookte asperges zitten knagen?
    Lekker gekookt met blokjes ham en gekookte ei in een klodder gesmolten roomboter, met gekookte kruimige aardappels, beetje zout en peper en mmmm smullen maar.

    • Breierth schreef:

      Alles wat rauw ‘giftig’ is, is niet geschikt voor consumptie door mensen.
      Ei en boter… zuivel is erg verzurend en daardoor dus ook niet geschikt voor consumptie door mensen.
      Enkel rijp biologisch fruit en sommige groentes zijn geschikt.

  • Spirit_himalaya27 schreef:

    Ik ben deze aarde zo beu. Ik wil weg naar een andere planeet, heeft iemand het telefoonnummer van Putin?

    • Angela schreef:

      Wat wil je daarmee bereiken dan? Meneer Putin loopt zelf ook op deze planeet rond. Daarbij denk ik dat hij eerst het Russische volk de kans geeft om deze planeet te verlaten. 😉 Maar je kan het uiteraard proberen. 0900-VLAD.

  • x

    Check Also

    ua nfn kinderobesitas

    Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

    Er is een ware crisis gaande, die ...

    oncoloog

    Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

    We moeten ons bewust zijn van de ...

    >