Buitenland

Tsjechische president: “Instroom van vluchtelingen in Europa is gecontroleerde invasie”

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Milos Zeman, de president van Tsjechië, heeft de instroom van vluchtelingen in Europa tijdens zijn kersttoespraak een ‘gecontroleerde invasie’ genoemd.

Hij vindt dat jonge mannen die het Midden-Oosten ontvluchten beter kunnen blijven om tegen IS te vechten. Door te vluchten geven de inwoners van de getroffen landen de terreurgroep meer macht, vindt Zeman, die in 2013 werd verkozen. “Het is net hetzelfde als toen wij Tsjechen tijdens de Tweede Wereldoorlog ons eigen land ontvluchtten voor de nazi’s,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De vluchtelingenstroom in Europa is volgens de president niet wat het lijkt: “Ik ben ervan overtuigd dat we hier te maken hebben met een georganiseerde invasie en niet met een spontane instroom van vluchtelingen.” Hij vindt het opmerkelijk dat het vooral jonge, gezonde en ongehuwde mannen zijn die de oversteek maken.

De kerstspeech viel bij de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka, die al eerder kritiek uitte op de standpunten van Zeman, niet in goede aarde. “De president houdt vast aan zijn vooroordelen en zijn gebruikelijke vereenvoudiging van de waarheid,” zei de premier, toevoegende dat hij de uitspraken van Zeman ‘oppervlakkig’ vond.

Begin deze maand noemde de Tsjechische president Turkije ‘een bondgenoot van IS’, omdat het land een Russische straaljager had neergeschoten boven Syrië.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mario
mario
8 jaren geleden

deze man heeft gelijk het wordt ook georganiseerd en wel om onze normen en waarden te destabiliseren en uit te hollen en let wel hoe meer moslims hier komen hoe meer we hun waarden moeten overnemen en denk maar niet dat dit een sprookje is dit is een feit.
kijk maar eens hoe een handvol getinte mensen het sinterklaas feest wilden veranderen en organisaties wrongen zich in allerlei bochten om maar gemoed te komen aan hun wensen.

ik denk dat 2016 een heftig jaar wordt.
dit alles is in gang gezet door mensen (eigenlijk zijn dit geen mensen) die over lijken gaan en of er nu een paar miljoen dood moeten liggen ze echt niet wakker van.
als we nu niet de ogen los doen dan zal het te laat zijn.
hopelijk heb ik ongelijk.

moeten worden maakt hen niet uit het plan moet uitgevoerd worden

Paul
Paul
8 jaren geleden
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een realistische visie van Mario.

pietje
pietje
8 jaren geleden

ij zijn verloren nog even en alle hollandse vrouwen dragen een burka daar gaan we heen als we niet in opstand komen en Rutte afschieten !!! Ook het Europese parlement is een lachertje ze lopen gewoon met al die islamieten (mieten) mee !!

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x