Homepagina » Buitenaards » Onmogelijke verdwijnende sterren kunnen wijzen op hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen
Onmogelijke verdwijnende sterren kunnen wijzen op hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen

Onmogelijke verdwijnende sterren kunnen wijzen op hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen

Arthur C. Clarke werd bekend om zijn uitspraak ‘elke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van tovenarij’. Als je door een tijdreiziger uit het verleden zou worden meegenomen naar het heden, zou je moderne technologieën zoals draadloze apparaten, vliegtuigen en zelfs kunstmatig licht waarschijnlijk als tovenarij zien.

Astronomen van de Universiteit van Uppsala in Zweden passen hetzelfde principe nu toe in de zoektocht naar hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen door te zoeken naar tovenarij aan de avondhemel.

Ver te boven

Ze speuren de hemel af op zoek naar sterren die plotseling op onverklaarbare wijze verdwijnen. Een ster die verdwijnt wijst mogelijk op de aanwezigheid van een zeer geavanceerde technologie die onze verbeelding ver te boven gaat.

Eerder haalde een bizarre ster het nieuws die volgens sommige astronomen wordt omringd door een ‘buitenaardse megastructuur’. Die zou worden gebruikt om een hoogontwikkelde buitenaardse beschaving van energie te voorzien.

Veel verder ontwikkeld

Tot dusver heeft het team van de Universiteit van Uppsala zo’n 300.000 lichtbronnen geanalyseerd. Er zijn al een aantal kandidaten geselecteerd die verder onderzocht moeten worden.

Wat als we bewijs vinden voor technologieën die sterren kunnen laten verdwijnen? Een buitenaardse beschaving die het onmogelijke mogelijk kan maken is hoogstwaarschijnlijk veel verder ontwikkeld dan de mens.

Bekijk ook onderstaande video over de zoektocht:

[New Scientist]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  De menselijke beschaving is nog primitief.

  15 likes
  • Kalki schreef:

   Vandaar al die oorlogen op Aarde.

   23 likes
   • faith schreef:

    Ze proberen ons wanhopig primitief te houden Kalki, vooral de media moet dat doen.
    In constante staat van angst, armoe, doemdenken en daarom al die bewust opgezette oorlogen. Bovendien verdienen ze er een hoop geld aan.
    Vandaar al die oorlogen op aarde. hehe ben ik nou zo snugger of ben jij nou zo dom?

    7 likes
  • kees schreef:

   En zo had het moeten blijven, hoeveel beter wordt ons leven nu daadwerkelijk van technologie?

   Volgens mij had de technologische ontwikkeling stop gezet moeten worden, vlak voor of ergens ruim voor Robbert Oppenheimer werd geboren! Of misschien nog beter ergens voor de geboorte van Madame Curie.

   De mensheid dient te leven in harmonie met de natuur en het liefst ook in de natuur ipv dorpen en steden.

   8 likes
   • Solaris schreef:

    Dan is er wereldwijd maar plaats voor zo’n 50 miljoen mensen. Laat me even weten hoe je van die 6 á 7 miljard anderen af gaat komen.

    1 likes
    • kees schreef:

     Is dat zo? Mooie getallen, waar baseer je dat op?

     ik zal je domme vraag nog beantwoorden ook. Ik zou een muur bouwen op de rand van een ravijn met 2 deuren er in. Boven de ene deur hangt een bord met het opschrift dubbel betaalde banen voor politici en bankiers en boven de andere deur staat op het bord Mekka, zeven maagden voor u!

     3 likes
 • Peterdj schreef:

  Er komt steeds meer berichtgeving over Aliens die zich steeds meer zullen laten zien aan de bevolking op aarde, zoals ze zeggen, get used to it.

  7 likes
 • Elise49 schreef:

  Wie zegt dat die sterren echt weg zijn? Of echt waren? Met al die spiegels in de lucht kun je objecten voor het oog verplaatsen. Camera obscura als basiskennis. Was lang geleden een kermisattractie. Dus moet je nagaan hoe technologie nu ontwikkeld kan zijn. Ook interessant om te lezen bij wiki: Men kon de wereld buiten ongezien bespieden. Satellieten zijn er dus ook om ons/aarde te bespieden. ISS ruimte station: het nieuwe alziend oog.
  Je kunt de tweede zon ook zo maken. Spiegels reflecteren niet alleen licht, maar ook warmte. Misschien wel de reden van opwarming. En is dit de manier om een poolshift te veroorzaken.(kunstmaan in De Polar orbit baan?
  Lees Niburu Klimaatwetenschapper slaat alarm.(denk aan convectie/wervelwinden) Een zon die door spiegels gecreëerd is brandt op je huid. Lees 4de schaal/zeven zegels bijbel. Het spelen met licht kan ook de vreemde licht en figuren verklaren. vb. tegenwoordig heb je computer gestuurde naaimachines. Je maakt een patroon/figuur in de pc en de naaimachine print het uit. Zoiets kan dus ook in de hogere luchtlagen plaatsvinden via satellieten.
  Daarom denk ik dat het Alien gedoe en opwarming door gewone mens een hoax is. Maar goed, we zitten wel met een klimaatverandering en die brengt enorme gevolgen.
  Is de agenda(gebaseerd op eeuwenoude kennis) gewoon niet om een tijdperk af te sluiten? Of is die tweede zon echt(terugkerende cycli) en is technologie een middel om erger te voorkomen? Met dat laatste kan ik nog leven, maar dat andere is gewoon massa genocide!

  2 likes
  • Alex schreef:

   Kijk naar de werken van Pythagoras, a2xb2=c2. Als je dit als uitgangspunt neemt weet je dat de here God, zijn zoon en de heilige maagd Maria niet ver hier vandaan zijn.

   Voorbeeld, UFO in Londen, op welke andere plek op aarde zie je meer vervuiling dan daar? Elise49, jij kent geen verzen van het vierde regiment, ik adviseer je je daarin te verdiepen!

   Ook is het geen punt om eventuele onderhandelingen met hun bij te wonen, indien je op de hoogte bent van hun kommer en kwel. Hun beweegredenen en motieven, daar erger ik mij een broertje dood aan!

   Desalniettemin lijkt het mij aannemelijk dat zij geenszins van slechte aard zijn, derhalve lijkt het mij logisch om verder onderzoek te doen naar dit soort verschijnselen!

   2 likes
   • Remco schreef:

    Zit je broertje tegenwoordig ook op deze site Elise? Wat een wartaal slaan jullie uit met z’n tweetjes zeg… Ongekend! De één is nog gekker dan de ander haha…

    5 likes
   • Padja schreef:

    Dat verklaart een hoop problemen dat dat trio hier niet ver vandaan is.

    Een narcistische sadist, een bastaard/zombie en een maagd die kinderen baart.
    Kan niet veel goeds betekenen

    0 likes
 • Erik1933 schreef:

  De grootste reden waarom ik in intelligente buitenaardsen geloof is omdat ze ons niet bezoeken. Dat toont wel aan dat ze erg intelligent zijn lol.

  7 likes
  • atomnics schreef:

   ik vind ze maar laf, wij mensen hebben tenminste wel het lef om te incarneren in een aardse lichaam om 3D ervaringen op te doen.

   die buitenaardse zitten alleen maar te ouwehoeren vanaf boven blablabla.
   ze kunnen wel goed mensen tegen elkaar opzetten via de mind chapeau.

   ik vind ze maar onrust zaaiers die buitenaardsen de meeste dan natuurlijk zitten er ook goede tussen. je moet het wel weten wat voor agenda ze achter staan. dan zie namelijk snel genoeg met wie je contact hebt en wat hun doel is.

   2 likes
  • Sergio schreef:

   En zo is het maar net.
   Wat zou een hoogontwikkeld soort bij/met de mens moeten doen?

   1 likes
 • atomnics schreef:

  wij mensen bezitten het hele universum in ons. letterlijk en figuurlijk wat heel natuurlijk is en gewoon een feit is.

  ik ben ervan overtuigt dat wij mensen in dit universum op de top staan en geen 1 of gekke externe macht of een geavanceerde beschaving (aliens)

  helaas realiseert men dit niet of wel en maakt men er volop misbruik van.
  ik denk en zie dat veel mensen handelen uit onbewustheid.

  key is zelf realisatie = multi dimensionale wezen = het ziel wat oneindige is wat dus geen begin en geen eind kent en alle aspecten in zich heeft.
  nu is het zo dat we de aspecten van de ziel hebben verdeeld tussen de dimensies in dit universum weet ik dat er totaal 12 dimensies zijn waarvan de de 4de dimensie de grootste is kwa speelveld die dimensie heeft veel sub-dimensies ontelbaar waarom omdat die dimensie holografische is en eruit ziet als virtual reality vrij groot en breed dus kwa dimensie.

  3 likes
  • Sergio schreef:

   “ik ben ervan overtuigt dat wij mensen in dit universum op de top staan…”

   Meen je dit echt????
   Hoop toch echt dat dit niet het geval is, en dat er ergens in het heelal een hoger en beter ontwikkeld soort bestaat dan de mens.

   6 likes
 • Droogtrommel schreef:

  Het is wel off topic, maar ik weet niet waar ik anders terecht kan.
  Ik meen jaren terug ergens gelezen te hebben dat als er een Nederlandse top coureur in de formule1 is, het einde nabij is.

  0 likes
 • Padja schreef:

  Zolang aliens nog kiekeboe spelen en doen aan achterkamertjespolitiek maak je mij niet wijs dat ze hoger beschaafd of intelligenter zijn.

  2 likes
 • GianlucaM schreef:

  “een buitenaardse beschaving die het onmogelijke mogelijk kan maken is hoogstwaarschijnlijk veel verder ontwikkeld dan de mens”

  Echt??

  Het dat of ze kunnen toveren…

  1 likes
 • frans schreef:

  Het is een kosmisch natuurlijk proces dat sterren verdwijnen uitdoven en sterven.
  Daar komen geen marsmannetjes aan te pas.
  Het heelal is een dynamisch en levend geheel.

  1 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  nederland

  Wat Nederland kan leren van de Zweedse corona-aanpak: ‘We zien duidelijk een dalende trend’

  Onze politici zeggen vaak dat de coronamaatregelen ...

  >